icon

Život s dospievajúcimi deťmi

nelicefo
13. aug 2011

Ahojte maminky 🙂 Zakladám túto tému aby sme sa podelili o náš každodenný život s dospievajúcimi človiečikmi..🙂 Je to búrlivé obdobie a my neraz strácame nervy pri ich výchove 😉 Môžeme sa podeliť o rady,názory ako na nich.Taktiež i trápenia či už so školou,flákaním sa po vonku atď. 🙂
P.S.adminovia bola by som rada ak by ste túto témičku nezamkli 🙂 (viem že je tu téma o pubertiakoch,ale už dlho dlho do nej nikto neprispel,možno sú už v súkromnej téme,preto som vlastne založila túto tému aby sme sa aj my "mladšie" koníkovky mohli podeliť o starostiach ale i radostiach,a aby sa to tu rozprúdilo) 🙂

irriss
18. nov 2011

@berenika39
jdu se mrknout...nekdo tomu dal takovy blby dlouhy nazev... 😀 😀 😀

ps..zapomnela jsem, jak jsem to nazvala.. 😅

berenika39
18. nov 2011

@irriss 😀 😀 😀 😀 😀 😀

irriss
18. nov 2011
nelicefo
autor
18. nov 2011

@irriss 😀 😀 😀 😀 😀

nikuska4
19. nov 2011

@berenika39 to je úplne jasné,moji si tiež riadne vyupratujú,ked má príst kamoš,alebo nejaká návšteva....ale nie sú až takí zlí,aby sa nezdalo,aj teraz,kedže je sobota robia čo treba,upratujú si svoje izby a ešte sa spýta ,čo ma ešte urobit,lebo poobede si idú s kamarátmi po svojom,aj to viem,kde.....len take bežné blbosti,ked si po sebe neuložia ma vie rozčúlit,asi tak.
@nelicefo ejha ,čo vy to tu máte rozdebatované 😵

bv_alexandra
19. nov 2011

@nikuska4 u nas je téma neporiadok tiež na dennom poriadku. ale napr. nedokážem docieliť aby dcéra za mnou prišla sama že vie že je sobota, čo ma urobit. Dnes mam v pláne urobiť všetko sama. A ked pride sa opytat či môže ist von tak sa jej opýtam či ma urobenú izbu a vytknem jej že vôbec neprišla za mnou čo ma urobit. Myslíte že to je správne? Tiež som jej ráno povedala že dnes bude potrebne umyt chodbu a schody. No dám krk nato že už dávno zabudla.
Včera som jej od zúrivosti vyhádzala všetko z poličiek a skrín, pretoze spinave ponožky som našla ešte aj pod hlavnicou. A zobrala som jej špirala, s vysvetlením, že až ked docieli toho že bude mať stále udržiavaný poriadok, tak jej to vrátim. že predsa ked jej nevadí škaredá izba nemôže jej vadiť že sa neupraví ani ona.
Samozrejme som bola za zlú. Dnes ráno dokonca odmietala ist vyvenčiť psa, vraj ona nenalíčená nepojde.
Ja už začínam byť z nej zúfala. Včera som si aj poplakala. vôbec neviem ako na nu.
Vraj iba ona má také pravidla a tresty. Iný si môžu robiť čo chcú. Iba ona môže byt von len do pol piatej iný dlhšie, na nete len ona vraj môže byt len do deviatej a pod.
Plánujem jej aj net skresať vdaka tomu programu čo mi sem dala @dazdovka, skusim jej navrhnut nech si sama určí čas aký tam chce tráviť.
Ja už naozaj neviem ako na nu. ☹

irriss
19. nov 2011

@bv_alexandra
Ahojky Veru,
Zrejme si za to muzes sama😀 😀, svym oddanym pristupem 😉 😒 zhyckala jsi ji ...vedela, ze vsechno za ni udelas... 😉a bum
ted je zmena, narodil se malicky, mimojine.. jsem rada, zes konecne nasla trochu casu...jak na vyhazovani z policek , tak na MK.. 😉 😀

Musis to dostat do jejiho podvedomi, nesmi se citit nucena..musi si uvedomit, ze to dela pro sebe..a ne pro Tebe.. 😉

Vis co bych udelala? Co mne tak napadlo? Pozvala bych nejakou jeji kamaradku, tak aby to bylo prekvapko...pokud by ta ostuda nestacila jednou, tak podruhe, potreti..vsak bys ji donutila ze strachu, ze nekdo prijde k uklidu, protoze pri takovem bordylku ji stiny na ocnich vickach nepomuzou... 😀
a vubec, jste nejak vepredu..my jsme jen obcas s nalakovanyma nehtama... 😀 😀 😀

nikuska4
19. nov 2011

@irriss tiež sa mi to zdá akosi zavčasu s tym malovaním......@bv_alexandra

bv_alexandra
19. nov 2011

@irriss
@nikuska4 no u nich v triede je to akási klasika. odo mna ma povolenu špiralu. na naliehanie. 😒 ale zas nechty nesmú byt nalakované 😀 😀 😀 len cez prázdniny
Irriss snažime sa jej neustále vysvetlovať že to robi pre seba, no akoby sme hrach o stenu hádzali. od septembra je to s nou strašné.
To že jej sem zavolam kamaratku to nepomôže, chodi sem jedna, a našej sašenke je to evidentne šum a fuk.
Dnes ráno som išla za nou stým že to je presne to čo nerobi. že velmi dobre vie že treba ist zo psom von, ale jednoducho kým jej to aspon tri krát nepoviem tak nejde.
Mala zatrhnutý pc na týžden kvôli nadavkam ktoré som videla na facebooku, to bolo uplne iné dievča. No ale to preto lebo sa nudila 😒
Nechcem jej však stále niečo zakazovať, aby robila veci len preto že ak to neurobi tak nebude toho alebo hento, no mam pocit že na nu iný meter neplatí.
Irris no už mám trošku viacej času, aj ked o režime sa hovoriť ešte nedá 😀

irriss
19. nov 2011

@bv_alexandra
Mas to tezke...
kazdopadne se soustred na "nudu"..meho syna sikanovali prave "z nudy"...
ono tak, jak pises..na Facebooku to bylo jine devce a pritom je to Tva roztomila holcicka..maminky poklad...
Nuda je potvora..co nejvic zamestnat...sport a povinnosti..neudelas? dal nez na zachod se proste z pokoje nedostanes...Kamaradka? nikdo neprijde, dokud..
Pes?...Nejdes? capnes ji a proste pujde treba v pyzamu a v backorech..vsak si to zitra - pozitri rozmysli, ale musi videt, ze to myslis vazne...
vsak se ji nic pro "jednou" nestane...bude ji zima..maximalne..
Ja jsem hodne tvrda..ale nastesti u nas to funguje...kazdy vi, co ma delat...a kdyz jeden nemuze, automaticky nastoupi ten druhy..vsichni mame zviratko, i kdyz je jen jedno- kralicek (dve s zelvickou), nadobi? vsichni jsme jedli..pradlo? vsichni jmse zaspinili..podlaha? nikomu se nelibi drobky na zemi... 😉
uvidis, ze to pujde, musis byt dusledna, i kdyz ti ji bude lito..bude..ale vysledek bude o to bliz... 😉

nelicefo
autor
19. nov 2011

@irriss
@nikuska4
@bv_alexandra no nasa chodi do prisnej skoly....namalovane nemoze byt ani nechty nalakovane. Tak ona iba ked ide s partiou von sa zmachli ako velkonocne vajicko 😀 😀 😀 😀 😀 😝 Inac to nemusim riesit. 😉

nelicefo
autor
19. nov 2011

@bv_alexandra Zlatik. Tak s tym facebookom to poznam velmi dobre. Ale nastastie obidvaja sme registrovany na Fb tak stale niekto ju kontroluje co pise,koho ma v piateloch...aj fotky som jej iba zopar dovolila dat 😉
Bordel??? ten som prestala riesit lebo vzdy na mna usta ocapila ze "to je moja izba,moja vec" na co si budem nicit zdravie???? 😕 😠 😠 😠 😠

irriss
19. nov 2011

@nelicefo
moje chodi uz na stredni...nehty jsou povolene a neni zakazany melir ani v prvni tride zakladni skoly...

p.s. ja si vzpominam , ze jsem dostala tridni dutku, proptoze moje tricko bylo udelane z ubrusu s napisama vsech svetovych deniku.. 😖

irriss
19. nov 2011

@nelicefo
u nas je facebook ale jen tam chodi zalevat zahradku do farm...a nebo zalevat a udrzovat zahradku kamaradkam, co maji prave PC zakazane..aby jim to neuschlo.. 😀 😀 😀

nelicefo
autor
19. nov 2011

@irriss no pekne. moja chodi este na zakladnu.-8.rocnik 😉

irriss
19. nov 2011

@nelicefo
moje chodi do 1.rocniku stredni skoly, ale v Cechach je to klasicka 6.trida 😉

nelicefo
autor
19. nov 2011

@irriss 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nelicefo
autor
19. nov 2011

@irriss 😉 hej hej...vy to tam mate trosku v zahranici poposuvane 🙂 🙂

nikuska4
19. nov 2011

@irriss toto presne robí aj moj matúš na fb,stará sa o farmu....a ked mu dá niekto žiadost o priatelstvo,hned ma volá,či ho poznám,vie,že nesmie hocikoho prijat,je ešte len tretiak.No ale tí starší sú na to hákliví,ked sa im tam dívam,ale aj tak sa mi stane ,že aj nechtiac im tam nazriem,ked sa zabudnú odhlásit. 😀 čudujem sa strašne,ked vidím ako si tam dávajú také14tky,15-tky kopec svojich fotiek a rodičom to nevadí.Moji tam nemajú žiadnu ani nechcú,akurát ked tam niektorý kamarát dá triednu fotku,alebo z výletu....
@bv_alexandra ináč u nás to musí fungovat tiež tak trošku prísnejšie,ináč by na to asi kašlali.Teraz tiež,upratali si svoje izby a chceli íst preč,hovorím ešte každý povysáva po jednu izbu a chodby(máme velký RD)a až potom možte íst,ani nefrflali a spravili.Tiež im musím povedat,sami od seba???To by som moc už chcela....Ale večer zakúria sami od seba,aspon to.... 🙂

berenika39
19. nov 2011

@nikuska4 teď jsem se pobavila...slovenština 😉
Ale večer zakúria sami od seba,aspon to....
Na první přečtení jsem si to přeložila: večer si zakouří sami, aspoň to.... 😀 😀 😀
Neboj, došlo mi to🙂
To je strašný, ještě ke všemu ten dvojsmysl, no za to se omlouvám....

irriss
19. nov 2011

@nikuska4
@berenika39
😀 😀 😀
nedavno se mi stalo to same, ale s jinym slovnim spojenim(ted si nevzpomenu doprcic..skoda 😠 )...taky jsem se zasekla...a pak se chechtala 😉

nikuska4
19. nov 2011

@berenika39
@irriss to som rada ,že som vás pobavila 😀 Ale ved som nenapísala,večer SI zakúria...nechcelo sa mi to podrobne rozpisovat,tak preto 😒

norita
19. nov 2011

@mimikyky ahoj, zo začiatku to bolo ťažke ale naučila som sa

berenika39
19. nov 2011

@nikuska4 říkám, že je to moje chyba 😀 , rychle jsem četla, ale tak vtipný to bylo🙂

nikuska4
19. nov 2011
nelicefo
autor
19. nov 2011

@nikuska4 No tiež keď pozerám občas tie profily....niektoré cez 100 fotiek 🙄 🙄 a cez 300 priateľov 😖 😖 😖 hrozné niečo 🙄 🤐 🤐 🤐

nelicefo
autor
19. nov 2011

P.S. kto tu hovoril o neporiadku? 😀 😀 😀

nikuska4
19. nov 2011

@nelicefo a kde spíííí????

nelicefo
autor
19. nov 2011

@nikuska4 v druhej izbe kde sa uci 😉 ale tu este nemame prerobenu. 😉

berenika39
19. nov 2011

@nelicefo tohle je vzorná verze uklizeného pokoje. nepřej si vidět strašnou verzi neuklizeného pokoje.