Zmizli peniaze z účtu po online konverzii?
Ahojte, chcela som si prekonvertovať pdf súbor na word a na nete som to riešila cez nejakú stránku, chcelo to odo mňa 60 centov za konverziu súboru. Tak som to zaplatila cez kartu. nič iné som tam neklikala, žiadne pravidelné platby ani nic. Včera mi ešte strhlo tých 60 centov A dnes mi strhlo 49,90Eur a čo som si všimla 39,90 Eur. Okamžite som si zablokovala kartu, kontaktovala som SLSP so žiadosťou o reklamáciu platieb (platby sú zatiaľ v rezervácii).
Ide o to, stalo sa Vám toto už niekedy? konverzie súborov som riešila už veľa krát, avšak nikdy k tomuto nedošlo, no mám dosť. Máte skúsenosť s takouto reklamáciou? uznali vám to, boli vám peniaze niekedy vrátené?
Ďakujem
Mne facebook strhol okolo 50 eur za deň, ale v častiach, mne vratili tie peniaze, čo boli v rezervácií, tiež vrátili
no presne, preto aj nechapem hate komentz.
treba si uvedomit , ze kazde zdielanie takej skusenosti moze zopar ludom zachranit financie. Ale ked ludia citaju ako sa "obeti" naklada, tak ked sa sami stanu obetou podvoeu, tak to radsej zataja, lebo hned je kazdy mudry ako by on nenaletel.
tak mozno totuto nie, ale inemu podvodu ano. aj majster tesar a opatrny clovek sa niekedy z zhone ci strese utne.
Moje deti , ktore uz maju svoje platobne kartz, vlastne od tohto mesiaca vsetky, vcitane 13rocneho, su poucene, ze vzdy ked nieco platia online kartou si maju vygenerovat virtualnu kartu a tou zaplatit. a celkove byt opatrni aj pri inych typoch podvodov.
Syna uz chceli nachytat, ked nieco predaval na bazosi, klasicky podvod s kurierom.
Keď je niečo zadarmo nemáš dôvod udávať číslo karty. Takú stránku treba zavrieť a už nikdy neotvoriť. Inak si dobrovoľne súhlasila s platením aj keď si nespomínaš čo si klikla.
autorka pri tychto podvodoch samozrejme pytaju banalne uhraty do 1 eura, aby si clovek povedal, dobre toto zaplatim je to bagatel. Staci ze sa chyti zopar ludi.
Ja som uz na zadavanie karty az paranoidna. ked nieco objednam a je to platba kartou bez moznosti inej platby, tak kolko x tu stranku zavriem a radsej to kupim par eur drahsie ale s moznostou klasickeho bank. prevodu alebo na dobierku
Keď to nebolo potvrdené cez 3D secure máš šancu že ti ich vrátia, podala si reklamáciu počkaj na výsledok.
O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“.
Presne toto sa mi stalo, aj sumy su rovnake. Tiez aj karta SLSP. Zablokovala som a kukni si ten mail co ti ta stranka poslala pri konverzii, po 1-2 dnoch im platis rocne predplatne ci co - u mna nepreslo ani 24h co avizovali a peniaze prec tak som im pisala ze nedodrzali ani tie ich odrb podmienky a peniaze vratili
Podľa mňa ti stiahli predplatné. Bežne to tak s predplatným býva, že si zaplatíš 1 cent za free trial na týždeň/mesiac a potom keď to aktivne nezrušíš, tak ti ďalšie predplatné stiahnu automaticky lebo si aktívny predplatiteľ. Tiež som sa takto odrbala na jednej aplikácii. Ale nie je to vina tej appky ani odrb, jediny blbec som bola v tej situacii ja.
A ešte sa mi teda nestalo aby som platila za konverziu súborov. A hej dalšia vec je, že ked potrebujem zaplatit niečo pofiderne, tak mam k tomu druhy účet kde si prevediem len tu čiastku ktoru potrebujem. Donedávna som totiž nevedela o možnosti virtuálnej karty
Stalo sa mi presne toto iste pri rovnakej činnosti. Okamžite som blokla kreditku, platbu mi obratom vrátili. VÚB
@really8 ja lutovanie nepotrebujem, ale ani ponizovat ma nikto nebude. Tvoje komentare boli nevhodne a cez ciaru. Eviddntne si to tu mysli viac prispievatelov. A neodpovedala som ti preto, lebo sa nemam s takymto toxickym clovekom o com bavit dalej v mojej teme. Myslim ziadna osoba co tu prispela ma nelutovala, ale konstruktivne mi tu odpovedali a tym som aj naspat odpovedala na otazky a som im za to velmi vdacna, ze existuju aj ludia, ktori nepotrebuju druchych v problemoch este dalej potapat.
A su aj ludia ktori suhlasia so mnou. No ale asi mas problem zniest veci na rovinu. Na buduce pouzivaj stranku napr ilovepdf.com nikdy som za nic neplatila aj ked som koncertovala viac suborov
@really8 no vidis ze to ide. Dakujem za super radu. Pekny vecer.
Nám tiež tak stiahli z účtu minulý mesiac.Zablokovali sme kartu a požiadali o novú. V banke nám rovno povedali ze tie peniaze už neuvidíme. Máme CSOB
@memma je dobré sa naučiť na platbu na internete používať jednorázovú kartu alebo virtuálne karty kde nastavíš nízky limit aj počas nepoužívania môžeš kartu zablokovať a odblokuješ až pred platbou
ak to tvoja banka nepodporuje zriaď si ich bezplatne cez Revolut, pošleš si tam okamžitú platbu a platíš kartami Revolut.
Tak ochrániš svoj hlavný účet aj hlavnú kartu aj v prípade, že naletíš na nejaký podvod.
Rozluc sa s nimi
Je to skúšobná verzia a ty si si nevšimla a zaplatila si ročne predplatné.
Ak to bola nejaka pravidelna platba na strane sluzby, prestuduj si ich faq a mozno bude moznost refundovat platbu za sluzbu
@adaluc338 jednorázovú (automaticky sa zruší po prvej platbe) nemajú, majú iba virtuálnu ktorý vieš zapnúť/vypnúť alebo zrušiť a založiť novú, nastaviť jej limity
https://www.slsp.sk/sk/ludia/debetne-karty/virt...
Limity na platbu cez internet si drž na nízkej sume.
Nechápem, ja pouzivam smallpdf už dobre dlho a nikdy som im nič neplatila 😀 vždy mi všetko išlo zadarmo 😳
@adaluc338 aj mna by zaujimalo to, co @liz_lemon. Okrem potravin uz roky kupujem vacsinu veci online, od oblecenia cez lieky a listky do muzea po dovolenku a zatial ziadna zla skusenost. Ak clovek dodrziava zasady bezpecnosti na nete, tak si myslim, ze riziko je minimalne…
Ahojte, iba chcem informovat ako som dopadla. Dnes mi prisli peniaze spat na ucet, sice zatial iba jedna platba, ale potesilo ma to. Mozno mi vratia aj tu druhu, dam vediet.

Autorka, reakcie @really8 možno nie sú príjemné, ale sú faktické. Prečo?
1. Protirečíš si. Tvrdíš, že tam bolo napísané free ale že zároveň si zadávala číslo karty, pretože si to pýtalo 60 centov. Čiže free to nebolo. Really sa ťa pýtala, či sa zadávala číslo karty. Neodpovedala si, ale teda prepodkladám, že áno.
2. Ak si zadávala číslo karty, na danej stránke boli určite (hoci aj mini písmom) nejaké obchodné podmienky. Prečítala si si ich, aby si si overila, čo potvrdzuješ? Predpokladám, že nie. Tak ako tu niektoré napísali, pravdepodobne v tých podmienkach bolo niečo, vďaka čomu si ich oprávnila stiahnuť si ďalšie platby. Je potrebné si čítať obchodné podmienky a všetky najmenšie písmená vždy a všade, kam zadávaš číslo karty. A ako tu odznelo, generovať si v apke na takéto účely jednorázovú virtuálnu kartu.