icon

Zmizli peniaze z účtu po online konverzii?

21. nov 2024

Ahojte, chcela som si prekonvertovať pdf súbor na word a na nete som to riešila cez nejakú stránku, chcelo to odo mňa 60 centov za konverziu súboru. Tak som to zaplatila cez kartu. nič iné som tam neklikala, žiadne pravidelné platby ani nic. Včera mi ešte strhlo tých 60 centov A dnes mi strhlo 49,90Eur a čo som si všimla 39,90 Eur. Okamžite som si zablokovala kartu, kontaktovala som SLSP so žiadosťou o reklamáciu platieb (platby sú zatiaľ v rezervácii).
Ide o to, stalo sa Vám toto už niekedy? konverzie súborov som riešila už veľa krát, avšak nikdy k tomuto nedošlo, no mám dosť. Máte skúsenosť s takouto reklamáciou? uznali vám to, boli vám peniaze niekedy vrátené?
Ďakujem

Strana
z3
simca06022011
23. nov 2024

Parkrat sa mi taketo stalo a nerobila som ziadne dramy, reklamovala som priamo pri "firme" kam ta platba odisla a nikdy sa mi nestalo, ze by mi platbu nerefundovali (ci som zabudla vypnut opakovane platby, odhlasit sa atd, dokonca raz dcera davno pradavno nakupila cez google play za 400EUR a komplet vsetko som to cez google stiahla naspat v lete som takto omylom zaplatila nejakej jogovej stranke rocne clenske :D).

@adaluc338 platim online vzdy, to je niekolko platieb kazdy tyzden urcite a nemala som nikdy ziadnu zlu skusenost... neplatim pri podvodnikoch, neobjednavam z kadejakych eshopov pofidernych...

maranco
23. nov 2024

@simca06022011 banka ti neposiela notifikácie pri platbe kartou že nezbadáš keď dcéra nakupuje? Máš nastavený taký vysoký limit na internetové platby aj keď nič nekupuješ?

simca06022011
23. nov 2024

@maranco pisem ze to bolo pred rokmi a ked som to stiahla spat, tak asi som si to vsimla, ze? :DDD a ja si nastavim platby internetove ako len chcem.. nevidim dovod si to neustale prehadzova tna nulu, lebo paranoia
mimochodom nebola to jedna platba, proste cez hru nejak, neviem preco to bolo povolene, vtedy ani nebolo tolko overovania atd, nakupovala baliky :DD ani nevedela podla mna riadne co stuka... to bolo vela platieb za sebou dokopy za tolko...

romino
23. nov 2024

@nelka93 autor jasne uvadza ze platila na dakej divnej stranke, a nasledne sa jej uvedene stalo ...a ty aj tak predpokladas ze prave niekto "hackol stranku Slsp" ?
Keby sa niekto vedel naburat do systemov bank, to by bol taky profik (skor velky team profikov), ze asi by to nerobili kvoli par desiatkam eur od par zakaznikov 🙂

saska85
30. nov 2024

Mne predvcerom zmizlo u uctu 56centov niekde do Noveho Zelandu , hned som si stiahla limity na 0 a bola som v banke, zablokovala som si kartu . Vraj skusaju najprv po par centoch a potom viac. Vcera Vecer o pol 9 mi volali zo SLSP ci som to vyriesila, podla mna maju toho viac . Kamoske dnes o 3 rano zmizlo z uctu cez 400e do Holandska.

liz_lemon
1. dec 2024

@saska85 to sa stava, za to banka nemoze, ak nejde o 3DS platby, tak to banky musia vratit

maranco
1. dec 2024

@saska85 kamoška nemala nastavené nízke limity na internetové a MOTO platby kartou, preto ju podvodníci mohli obrať o takú sumu

Je dobré sa naučiť na platbu na internete používať jednorázovú kartu, alebo virtuálne karty kde nastavíš nízky limit a počas nepoužívania môžeš kartu zablokovať a odblokuješ až pred platbou

Ak to tvoja banka nepodporuje zriaď si ich bezplatne cez Revolut, pošleš si tam okamžitú platbu a platíš kartami Revolut.

Tak ochrániš svoj hlavný účet aj hlavnú kartu aj v prípade, že naletíš na nejaký podvod a nemusíš blokovať hlavnú kartu a čakať na vydanie novej karty.

autor
5. dec 2024

ahojte, update môjho prípadu. zablokovala som si kartu cez georga. mala som pocit, že to je vyriešené, taktiež peniaze sa mi vrátili. Bohužiaľ znova mi strhli 49,99Eur. Okamžite som volala do banky, že čo to má znamenať, keď mám zablokovanú kartu. V Banke mi povedali, že cez IB nestačí blokovať, že to musia oni v banke, z dôvodu "straty, krádeže a zaneužitia" toto mi nevedeli povedať hneĎ?????? tak mi to teda blokli. Písala som do tej firmy, že si neželám, aby mi strhávali platby, taktiež, ak som v nejakom ich zozname odoberateľa pravidelných služieb, nech ma odtiaľ odstránia. Potvrdili mi zrušenie odoberania a vrátili mi tú ďalšiu platbu... ach,

maranco
5. dec 2024

To teda majú divne urobené blokovanie, možno sa malo predtým aj vypnúť internetové platby kartou aj znížiť limit na internetové platby na 0€.
Malo byt v George upozornenie čo znamená to blokovanie, čoho sa to týka.

Strana
z3