icon

Zmizli vám niekedy veci?

21. sep 2025

Ahojte nedá sa mi spať a tak sa zamýšľam. Zmizli vám niekedy veci? Mne sa to deje už od detstva raz za čas. Zmizne mi oblečenie. Časom len z fotky zistím že wau a kde je toto tričko, alebo kde sú tieto šaty? No odpoveď je že sú nenávratne preč. Ale kde? Nikto nevie. Nikdy ich už potom neobjavim. A to je zvláštne. Len tak mi niečo zmizne. Bez toho aby som to niekde zabudla... ako je to možné? Zažili ste to niekto? Poznám jedného človeka čo mi povedal že sa mu deje presne to isté. Zaujímavé. Stane sa mi to tak raz - dvakrát do roka. Vždy ide o oblečenie ktoré mám rada ale záhadne si naň nespomeniem. Len neskôr z fotky..

moonlight1210
22. sep 2025

Mne tak “zmizol” sveter.
Ale v realite som ho ho zabudla v aquaparku v Prahe. Co som si uvedomila az o 4 mesiace neskor, ked som ho hladala “zahadne strateny”.

Bola som presvedcena, ze je doma, lebo som si pamatala, ze ho balim. Moj mozog mi dokonca ponukal skrizene spomienky, ako ho doma vybalujem a davam do skrine.
Lebo mozog je taky japonsky servis - snazi sa za kazdu cenu zakaznika uspokojit. Takze ked ho moris spominanim a on nedokaze prepojit naspat synapsie k poslednej spomienke, tak ta proste prepoji niekam inam. A bum, zrazu si zretelne pamatas/spominas nieco, co sa v skutocnosti nestalo.
Ja som tu skrinu prebrala celu, ci tam kdesi nie je spadnuty, zalozeny vzadu, lebo vsak si pamatam, ze som ho tam dala, musi tam byt.

Takze ked som potom dlho spominala (a morila si hlavu), kde som ho naposledy mala v ruke (este pred “vybalovanim a skrinou”), spomenula som si nakoniec na kdesi vzadu v pamati zastrceny bezvyznamny kratky okamih, ked som pri odchode z parku platila pri pokladni. Sveter bol navrchu tasky, odlozila som ho bokom a vybrala penazenku. Pani pri pokladni ma zakecala, do toho deti okolo mna. Penazenku som do tasky vratila, sveter tam ostal na pultiku za pokladnou.
Ked som sla krok po kroku, co sa tam dialo pri odchode a dosla som k momentu, ze este doplacam veci zakupene pri odchode, zrazu to kliklo, mozog ma konecne bol schopny prepojit na spomienku a zahada vyriesena.

Detto mi “zmizli” kluce od domu. Nasla som ich o cca desat rokov na dne jednej krabice s hrackami, ked sa hracky triedili. Vzali ich deti najskor ked sa hrali na domacnost, alebo co.
Kazdopadne to bola vtedy hrozna zahada, lebo do domu som sa z obchodu dostala, takze som ich isto mala. A zrazu som bezala o nejaky cas neskor otvorit postarke, zo zvyku beriem cestou von kluce z kabelky so sebou, nech sa nahodne nevybuchnem a oni v kabelke neboli.

Svoje jedny oblubene cierne nepresvitajuce leginy, co som pohresovala a “zahadne zmizli”, som nasla poskladane medzi leginami deti. Deti mali po case svoje leginy hodene bokom v skrini medzi vecami, co nosit uz nechceli. Brala som ich do igelitky, ze pojdu do zberu. A len nahoda zariadila, ze som kazdu vec znova rozlozila, aby som ju preskladala na mensi rozmer do igelitky. Vobec by som si ich medzi nimi nevsimla, lebo poskladane vyzerali tak ako vsetky ostatne. A keby som ich nerozlozila, sli by do tasky spolu sl zvyskom a do zberu a definitivne by ostali nevyriesenou zahadou.
Ako sa dostali medzi veci deti, ked pri skaldani davam vzdy zasadne vsetko na kopky podla toho, komu to patri? Jednoducho nepozornost. Mozno ma nieco vyrusilo. Ale to spustilo domino efekt, na konci ktoreho leginy “zmizli”.

biba_18
22. sep 2025

@moonlight1210 presne tak to mávam aj ja a presne tak to bolo s tými nohavicami čo mi zmizli toho roku ☺️ a tiež som bola presvedčená že som ich mala, veď nie som blbá aby som ich zabudla v hoteli. no, som 😂

biba_18
22. sep 2025

a koľko malých lyžičiek mi záhadne zmizlo…už pri asi štvrtej sa pýtam každého kde sú lyžičky? nikto nevie. až raz som náhodou jednu našla v koši keď som šla voľačo vysypať - ako sa tam dostala? s jogurtovým téglikom 🤷‍♀️

alex666
22. sep 2025

@anonym_autor
Áno, deje sa mi toto, ale pravdupovediac nikdy som za tým nejakú záhadu nehladala. Skôr ide o to, ze občas čosi niekde zabudnem a spomeniem si na to az oveľa neskôr.

lienka9
22. sep 2025

@anonym_autor ano,stava sa mi to, ale vacsinou sa po nejakej dobe objavia na uplne nepravdepodobnom mieste :D ja to volam,ze mame ciernu dieru,co veci pohlti a za nejaky cas vrati..

nika185
22. sep 2025

človeku to hlava neberie a myslí si, že mu prepína a o to horšie, že ti, ktorým sa to ešte nestalo sa posmievajú, napr. sme hladali mobil, tym to vlastne začalo pred pár rokmi , hladali sme cela rodina ja manžel deti, prehladali sme aj viackrát jedno miesto , čuduj sa svete a mobil na druhý deň položený na stole v obývačke, kde všetci vieme, že nebol, zacali sa strácať vecí naďalej, ale už sa niektoré nenašli, napr. dcére nové krajkovane spodné prádlo, neskôr mne nová špirála na oči aj ceruzka o pár dní, ešte nepoužívané, oblečenie detto , už som upodozrievala manžela že ma podvádza a nosi si domov nejakú trafenu kleptomanku keď sme v práci, no ale ked teraz hladame luster z izby, lebo sa tam robil strop a celý čas bol na jednom viditeľnom mieste odložený a ked sa išiel zavesiť v ten deň luster nikde, prehľadali sme všetko a luster teda malý nieje , tak už teraz naozaj neviem, či povera, že existuje domáci škriatok nieje aj skutočná a prosim ho, aby ho vrátil, lebo lacný teda nebol, čo sa robí izba som doma, nikto u nas nebol, takže áno deje a vysvetlenia neexistujú, žeby naozaj škriatok?😂 aspoň že to o členov rodiny záujem nemá 😂

anonym_28aa6b
22. sep 2025

áno, a často, väčšinou obľúbené oblečenie. úplne zmiznú bez stopy

deedol
22. sep 2025

jasne, lyzicky, noze a skrabky na zemiaky (urcite vyhodene v kosi), a oblecko (vacsinou najdem u muza alebo u syna, pripadne niekde zabudnem/vypadne. raz som takto stratila plavky niekde cestou od strbskeho do tatranskej lomnice, zmizli pocas cesty priamo z kufra auta. jasne, ze nie🙂 zrejme ked som na parkovisku z kufra tahala malemu mikinu, tak vypadli, ale uz nikdy sa nenasli. aj sme sa vratili na to parkovisko a nic. ale nie je to nic divne ani nadprirodzene 🙂

anonym_d76a11
22. sep 2025

Áno, veľa vecí mi zmizlo, nakoniec som zistila, že ich sestra predávala a nie len veci.

malaopicka
22. sep 2025
@simsalabim

Mojmu muzovi obcas zmizne nejake derave flakate tricko... velka zahada 😂😇

@simsalabim aj u nás! Aj niekedy spolu hľadáme a nič 🤷🏻‍♀️😂

grof_monte_christo
22. sep 2025

Naposledy mi zmizol kvet zo záhrady. Niekomu sa páčil, tak si ho vykopal. Aj hlinu pekne zahladil, ako keby tam nic nebolo.

zuzana76
22. sep 2025
@grof_monte_christo

Naposledy mi zmizol kvet zo záhrady. Niekomu sa páčil, tak si ho vykopal. Aj hlinu pekne zahladil, ako keby tam nic nebolo.

@grof_monte_christo no teda, kamery nemate?

biba_18
22. sep 2025

@grof_monte_christo 😲 kks, to kde žijete?

grof_monte_christo
22. sep 2025
@biba_18

@grof_monte_christo 😲 kks, to kde žijete?

@biba_18 To sa mi stalo u priateľa na Morave. ALE NA Slovensku nám raz niekto vykopal strom 😁

biba_18
22. sep 2025

@grof_monte_christo zo záhrady? kks

grof_monte_christo
22. sep 2025
@biba_18

@grof_monte_christo zo záhrady? kks

@biba_18 Ano, zo záhrady, před domom a při hlavnej ceste.

simsalabim
22. sep 2025
@grof_monte_christo

@biba_18 Ano, zo záhrady, před domom a při hlavnej ceste.

@grof_monte_christo svagrovi takto vykopali - cez noc - 4 mlade novozasadene ovocne stromceky.

lenuska999
22. sep 2025

Mne takto zmizli plavky, ktore som si kupila kvoli dovolenke. Pri baleni som si ich strcila do kufra a, ked som po navrate domov vybalovala, boli fuc 🙆🏻‍♀️

kiwi3
23. sep 2025

Keď som bola decko, tak mi takto občas tiez zmizlo nejaké oblecenie... potom som to po rokoch objavila v koši na žehlenie, o ktorého existencii som ani nevedela. Nakoniec niekam zmizol aj ten kôš celý... Podľa mňa mama už odvtedy vyhodila aj žehličku.

sima2111
24. sep 2025

Mne tak zmizla športová podprsenka, raz som v nej cvičila a odvtedy som ju nevidela 😀už je to tak 10 rokov a proste jej niet

autor
4. okt 2025
@nika185

človeku to hlava neberie a myslí si, že mu prepína a o to horšie, že ti, ktorým sa to ešte nestalo sa posmievajú, napr. sme hladali mobil, tym to vlastne začalo pred pár rokmi , hladali sme cela rodina ja manžel deti, prehladali sme aj viackrát jedno miesto , čuduj sa svete a mobil na druhý deň položený na stole v obývačke, kde všetci vieme, že nebol, zacali sa strácať vecí naďalej, ale už sa niektoré nenašli, napr. dcére nové krajkovane spodné prádlo, neskôr mne nová špirála na oči aj ceruzka o pár dní, ešte nepoužívané, oblečenie detto , už som upodozrievala manžela že ma podvádza a nosi si domov nejakú trafenu kleptomanku keď sme v práci, no ale ked teraz hladame luster z izby, lebo sa tam robil strop a celý čas bol na jednom viditeľnom mieste odložený a ked sa išiel zavesiť v ten deň luster nikde, prehľadali sme všetko a luster teda malý nieje , tak už teraz naozaj neviem, či povera, že existuje domáci škriatok nieje aj skutočná a prosim ho, aby ho vrátil, lebo lacný teda nebol, čo sa robí izba som doma, nikto u nas nebol, takže áno deje a vysvetlenia neexistujú, žeby naozaj škriatok?😂 aspoň že to o členov rodiny záujem nemá 😂

@nika185 áno toto sa u nás už tiež udialo. Inak nedivím sa že ľuďom sa tomu nechce veriť keď sa im to nestalo nikdy. Hľadali sme kľúče. Všetci sme prezreli všetky vrecká búnd na vešiaku v chodbe. Za asi 3 týždne keď už boli urobené nové sa tie kľúče v jednej z tých búnd našli. Dodnes to nikto nechápeme lebo každý z nás si pamätá že tú bundu kukal. Ale čo sa týka toho oblečenia... To naozaj nie je tak že to niekde zabudnem. Zvyčajne sú to také veci ktoré si ani so sebou nebalim nikam. Ja dáko veľa necestujem čiže jedine u rodičov by som to mohla nechať ale tam by sa to tiež našlo. Mám tam vlastnú izbu, vlastne skrine. A ja mám v oblečení poriadok. Mám totiž dosť málo oblečenia takže sa mi to udržiava ľahko. To čo tu niektoré písali že mi to niekto z rodiny mohol vziať. No neviem prečo by to robil.

bielasovicka
4. okt 2025
@anonym_4d5bec

hej, presne z fotiek zistim, ale u nas viem, ze to nie je zašupšák, ale moj muz vyhodi, lebo mam prilis vela veci

@anonym_4d5bec tvoj muž vyhodí len tak tvoje veci, bez toho aby sa ta opýtal? No ja by som môjho zabila 🤨

bielasovicka
4. okt 2025
@grof_monte_christo

@grof_monte_christo a to mate otvorenú bránu, keď sa k vam do záhrady dostane hocikto, aby ukradol kvet?

kp7333
4. okt 2025

Nam tak mizli sezonne veci (napr. sale, rukavice), co sme mali ulozene v zasuvke pod postelou a potom sme vybrali tie zasuvky a nasli sme to za nimi popadane.

guiseppinka
4. okt 2025

Mne nejako veci nemiznu ani ponozky. Po vyprati ich skladam a ukladam do skrine. Ak nahodou chyba nejakej par, tak je este v pracke. Minule mi jedna chybala dlhsie a odkladala som deckam pyzama a moja ponozka tam...

Ale co sa mi raz stalo: najstarsej sme kupili pred narodenim 2 mojkacov (na striedacku) a po roku som este nasla jedneho, tak som ho kupila, vyprava, zavesila na susiak a to bolo poslednykrat, co sme ho videli... co sa s nim stalo netusim...

anonym_499850
4. okt 2025
@anonym_autor

@nika185 áno toto sa u nás už tiež udialo. Inak nedivím sa že ľuďom sa tomu nechce veriť keď sa im to nestalo nikdy. Hľadali sme kľúče. Všetci sme prezreli všetky vrecká búnd na vešiaku v chodbe. Za asi 3 týždne keď už boli urobené nové sa tie kľúče v jednej z tých búnd našli. Dodnes to nikto nechápeme lebo každý z nás si pamätá že tú bundu kukal. Ale čo sa týka toho oblečenia... To naozaj nie je tak že to niekde zabudnem. Zvyčajne sú to také veci ktoré si ani so sebou nebalim nikam. Ja dáko veľa necestujem čiže jedine u rodičov by som to mohla nechať ale tam by sa to tiež našlo. Mám tam vlastnú izbu, vlastne skrine. A ja mám v oblečení poriadok. Mám totiž dosť málo oblečenia takže sa mi to udržiava ľahko. To čo tu niektoré písali že mi to niekto z rodiny mohol vziať. No neviem prečo by to robil.

@anonym_autor zmiznute kľúče a stratené veci nemôžu súvisieť? Nechodí vám po dome niekto, nedáte si radšej kamery?

Ako 11r. dieťa som dostala pekné dlhé tričko s kapucňou a potom zrazu záhadne zmizlo. Nikde ho nebolo a keďže sme boli chudobní a veci sme mali veľmi málo, moc mi to bolo ľúto. Nakoniec som bola sestre strážiť deti asi pár mesiacov na to a ona ho mala odložené pre jej deti, ktoré boli ešte v škôlkarskom veku. Čiže nielen že im bolo ešte veľké, ja som nemala čo nosiť kým jej stálo v skrini, ale ešte mi aj do oči klamala, že ho nevidela a neskôr tvrdila, že si myslela, že mi je už malé. Jej charakter sa odvtedy prejavil ešte veľa krát, ale túto podlosť sa jej nepodarilo ešte prekonať. Trápne mi je aj za ňu doteraz.

eeffka
4. okt 2025

My sme mesiac hladali 2.kluce od auta,prezreli sme vsetko 4x, nasli sa v obyvacke pod komodou zakopnute, aktualne hladam jedno tricko ktore mi isto dcery nevzali lebo sa im nepaci uz 2t, mam 1 skrinu a v nej nie vela veci ....cakam az sa ku mne vrati 🤣

joannita
4. okt 2025

@anonym_autor môjmu exmanželovi tak mizli veci. Tajne som mu ich vyhadzovala, lebo boli priserné....

autor
10. okt 2025
@joannita

@anonym_autor môjmu exmanželovi tak mizli veci. Tajne som mu ich vyhadzovala, lebo boli priserné....

@joannita tak to je dosť hnusné od teba vyhadzovať potajomky😄 aj ja som môjmu vyhodila ale iba raz trenky ktoré boli už deravé ako sito ale on ich planoval nosiť naďalej lebo vraj sú pohodlné

svokrinjazykmonika
10. okt 2025

@anonym_autor to som jediná ktorej sa nikdy nič také nestalo?