Zmiznutá ponorka
Sledujem v spravach o tej 5 clennej posadke, ktora zmizla v ponorke... Mal to byt 8 hodinovy vylet k Titanicu.. je to desive, hra o hodiny.. ako zo zleho filmu. Myslite, ze sa im podari najst a zachranit ludi v ponorke?
https://www.abc.net.au/news/2023-06-21/underwat...
@kandelabra tiež o tom akurát čítam, ak sú nažive snažím sa predstaviť si ten pocit zúfalstva v tom stiesnenom priestore hlboko v oceáne. Desivé
Len aby to nebolo tak že o päť dvanásť tam príde nejaký Macgyver a veľkodušne ich zachráni a ešte aj oni budú hrdinovia ako to dokázali prežiť. Alebo možno aj nie.
Neviem,asi budem hnusný ,ale mne týchto ľudí nie je ľúto,tu kopa ľudí žije na pokraji chudoby(ja našťastie nie zatiaľ),veľa detí nemá na liek ktorý im môže zachrániť život a takýto ľudia keď už nevedia čo,tak idú na výlet k Titanicu? No nech sú tam spokojný a šťastný a nech si užívajú svoje peniaze.
@nepic Nie je ti ľúto ľudí, ktorí tam zomrú strašnou smrťou po hodinách a dňoch obrovského strachu? Len preto, že sú bohatí, zatiaľ čo iní ľudia žijú na pokraji chudoby? Ty sa nechystáš nikam na dovolenku? Lebo sú aj ľudia, ktorí si to nemôžu dovoliť a mohli by potom o tebe povedať, že im ťa nie je ľúto, keď by sa ti tam náhodou niečo stalo. O tých ľuďoch nevieš nič. Možno prispievajú tučnými sumami na charitu. Robí to veľa bohatých ľudí.
Podľa https://www.abc.net.au/news/2023-06-21/underwat... tam prišli v nedeľu skoro ráno.
2 hodinový ponor + 1:45 hod kým fungovalo spojenie
Nezvestnosť ohlásia až o 21:15
Musí to byť strašný pocit ak žijú sedieť v tme a chlade pod hladinou a pozerať koľko im ostáva kyslíka.
Ponorka Kursk
Dvadsaťtri mužov, pracujúcich v šiestom až deviatom oddelení, prežilo obe explózie. Zhromaždili sa v deviatom oddelení, kde sa nachádzal druhý únikový tunel (prvý, hlavný únikový tunel bol v druhom oddelení, ktoré bolo zničené). Kapitán-poručík Dmitrij Romanovič Kolesnikov (jeden z troch dôstojníkov tejto hodnosti, ktorí prežili) sa zrejme ujal iniciatívy, a spísal tých, ktorí zostali v deviatom oddelení.
Je príliš veľká tma na písanie, ale pokúsim sa o to. Zdá sa, že nie sú žiadne šance, 10 – 20 %. Dúfajme, že aspoň toto bude niekto čítať. Tu je zoznam osôb z druhej sekcie, ktorí sú teraz v deviatke a pokúsia sa odtiaľto dostať. Pozdravy všetkým, netreba zúfať. Kolesnikov.
@h2
A ty si myslíš, že by nejaka charita vôbec existovala,keby ju podporovali miliardári?ja si myslím že nie,len tu je iný problém,nie ten že je problém nasýtiť chudobných,ale problém je nasýtiť bohatých.
Na dovolenku sa chystám,ale určite nie na mesiac ani k Titanicu,dokonca ani na Maledivy. Ja v mojom veku mám už trocha iné hodnoty,u mňa už bohatstvo nie je o peniazoch.
@kittykat22
Nápodobne 😉
@h2
Keď sa stane-stane sa,to sú bohužiaľ veci ktoré neovplyvníme. Ale určite si nebudem o to koledovat.
@nepic Si úbožiak (mentálny, nie ekonomický). Uvedomuješ si, že máš čas písať kraviny na internet, zatiaľčo kopec detí maká v mizerných podmienkach, aby ti vyrobili tričko, čo máš na sebe, vypestovali kávu, čo si si ráno doprial, alebo aby vyzbierali na nejakej skládke cenné kovy z mobilu, čo si zahodil? Veľa tých detí bude potrebovať liečbu rakoviny, ale nebudú si to môcť dovoliť - a tá rakovina sa im vyvinie vplyvom pracovného prostredia, kde makajú na to, aby si si ty mohol dovoliť tričko za 15 eur.
Shazhada Dawood - jeden z nich - je clenom charity Princes Trust International
Len tak pre informaciu
K tomu, ze ak je niekto bohaty, tak kludne moze umierat strasnou smrtou a niekomu to je jedno, nebodaj povie dobre mu tak, sa radsej ani nevyjadrujem...
ak by mi niekto hodil dieta, nemuselo by to byt cez celu izbu tak asi by ten dotycny skoncil s modrinami ak nie horsie
k ponorke: moc velke sance tomu nedavam, musi to byt kruta smrt
@yvanielka vcera robil Piers Morgan rozhovor s novinarom, ktory robil reportaz z ponorky pri Titanicu. Ponorka sa zasekla pod vrakom, boli tam skoro hodinu, nakoniec sa im podarilo sa odtial dostat. Vravel, ze bol na oboch poloch, robil reportaze z vojny, 15 rokov roznych nebezpecnych situacii... ale taky pocit bezmocnosti a zufalstva ako zazil tam, ze to bol uplne iny level...
@h2
@kandelabra
Na jednej strane si netreba idealizovať, že každý boháč je ľudomiľ nehľadiaci v prvom rade na zisk (zvlášť v krajinách, kde je charita vecou spoločenskej prestíže a daňových uľav). Na druhe strane, ak niekto naozaj investuje veľkú časť ziskov do charity, tak je v očiach závistlivej lúzy z neho hneď člen židjašterieho sprisahania, ktoré sa snaží čipovaním, práškovaním a liberálnym zlom zredukovať populáciu ľudstva´...
@nepic Na tej ponorke sú ľudia, ktorí do sociálnej oblasti a do výskumu a vývoja investovali také peniaze, o akých sa tebe ani nesnívalo. Nerob zo seba chudáka, čo dopláca na iných, pretože je to presne naopak.
Lietadlo Malaysia Airlines z r. 2014 sa dodnes nenaslo a bolo tam vyse 200 ludi. Boli na radaroch do poslednej chvile a za 9 rokov nevedia urcit, kde vobec padlo a co sa stalo. Ist do hlbky 4 km na vlastne riziko v necertifikovanej a manualne riadenej kapsuli a zaplatit za to 1/4 melona € si vyzaduje zvlastne myslenie. Ocean je najnebezpecnejsie a najmenej preskumane teritorium na Zemi.
Shazhada Dawood -multimiliardar z Pakistanu zobral na výlet na Titanic ešte aj svojho syna. To naozaj je v pakistane taká životná úroveň,že tam bežne ľudia chodia na takéto výlety?ktovie prečo tam nezobral napr svoju manželku 🤔. Či mám veriť tomu,že si na to poctivo zarobil rukami resp hlavou?
P.S. ja som nikde nepísal,že prajem niekomu smrť,len som napísal že nech si to tam užijú za štvrť milióna eur či koľko to. Ja tie peniaze nechcem,ale nasýtilo by to veľa chudobných.
To je to,že mnohí si myslia,že si dokážu kúpiť hádam aj vstupenku do neba.
Teraz u nas v spravach pisu, ze jeden z expertov pri hladani, Frank Owen, sa vyjadril, ze tie zvuky kazdych 30 minut mozu znamenat, ze ponorka je blizko hladiny a ich nadej na zachranu sa znacne zvysuje
o 19,00 bude v Bostone tlacova konferencia
@nepic "ale nasýtilo by to veľa chudobných"
Nuz, majetok ma podla odhadov 130 az 350 milionov $. Pakistancov je cca 231 milionov. 80% musi vyzit z cca $5 na den. Keby rozdal cely majetok tymto 200 milionom chudobnych tak dostanu asi po $1. Super. Takze v ten jeden vynimocny den rozdania majetku tohto multimilionara sa nasytia za $6 namiesto $5.
@nepic zase tu nerob z Pakistáncov úplných chudákov. Toto je foto z Islambadu. Žijú si tam rovnako ako my na Slovensku. Možno majú ešte lepšie cesty ako my. Áno, sú tam aj chudobné oblasti ale je to obrovská krajina.
@tenerifka a tu už píšu, že vraj tie zvuky neboli búchanie https://svetapple.sk/zo-sveta/ponorka-titanic-p...
Sem sa pripnem 📌
@nepic investuj svoj cenny cas ktorym mrhas prispievanim na toto forum do nejakej ludomilnej cinnosti. nesed za pocitacom alebo mobilom a chod nieco robit. chudobni ludia nepotrebuju len charitu potrebuju aj kopec inych veci. preco sa nezbalis a nejdes pomahat trebars do indie bojovat proti detskemu otroctvu. plut siru je jednoduche. zavist je hrozna vlastnost.
na jednej strane sa robit hrdinom ako lutujes chudobnych a na druhej strane ti vobec nieje luto ludskeho zivota (akehokolvek) je mega pokrytecke. nie, ty chudobnych neutujes. len si si chcel rypnut. to je cele. tebe su u riti aj vsetky hladujuce deti v afganistne a kdekolvek na svete. zneuzil si ich len na to aby si si mohol rypnut. ukazal si tak maximalne svoju vlastnu malost.
@pralinka25
Ďakujem za radu. Ale neviem čo alebo koľko si ty urobila a pomáhala ľuďom,ale ja som dosť veľa rokov pracoval s ľuďmi,pomáhal im,staral sa o nich,potom ešte nejakých ďalších 15 rokov aj zachraňoval,tak myslím že keby každý len toľko čo ja urobil a obetoval, tak by bolo na svete oveľa krajšie. Tak neviem teda kto si tu potreboval rypnut.😉
@lenkakravcova
Ďakujem,pekná foto. A to tam je všade tak? Lebo aj u nás prezentujú väčšinou fotky z BA. Ale Slovensko nie je len Bratislava resp Trnava,na Slovensku je aj Orava aj Medzilaborce.
Ja z nikoho nerobím chudákov,len som poukázal na životnú úroveň aká tam je. Tu hore @hiro pisal,koľko majú priemerne peňazí na deň. A koľko tam stojí napr priemerné auto? Ale ak je tam v priemere aspoň taká ako u nás,tak klobúk dolu.
@nepic ja pracujem s ludmi este stale. cakomprask 35 rokov. od maleho decka. a mam to aj ako zamestnanie. u mna nepochodis s tymto.
stale trvam na svojom. potreboval si si rypnut ty. pretoze clovek ktory pracuje s ludmi, ma to ako osobne poslanie nebude citit to co ty. nelutost nad smrtou inych ludi. a je jedno ake konto maju a z akeho dovodu tam su. neprajem smrt dokonca ani ludom ktori by si ju svojimi cinmi zasluzili (vrahom, nasilnikom, teroristom...) tym prajem skor velmi dlhy zivot aby si mali cas uvedomit co urobili a zmenit to.
mozno si zachranoval zivoty aj pomahal ludom, to je pekne a je ti to ku cti ale ocividne mas este velke rezervy vo svojom osobnostnom raste a stale je co na sebe zlepsovat. minialne empatiu a ludskost 😉

Vraj zachytili v danej oblasti nejake buchanie, ale este nevedia, co presne to je