icon

Zmrzlinárka mi nechcela vziať 5 a 10 centovky

24. máj 2022

Ahojte. Kopček zmrzliny stoji 0.60 centov. V penazenke som mala 10 centovky a 5 centovky a 2 centovky. Tak som nazbierala na 4 kopčeky 2.40 eur. Zmrzlinarka ze také mince nemôže vziať ze hygiena im to zakázala ze co oni s takými mincami majú robit ze ich môžu hodiť do koša. Rozmýšľala som o tom. Ak je majiteľka zmrzliny podnikateľka tak. Isto chodí často do banky s trzbami tak jej tam môžu zmeniť malé peniaze na veľké. Stalo sa také niečo aj vám? Aj centovky sú predsa peniaze. Co vy nato. Je to tak?

Strana
z3
jaskolka
25. máj 2022

@mirage tak logiku to možno nedáva, každopádne je to tak.
Ono ceny šli hore, tam predtým kopček stál 30 centov. Takte cena šla hore. Ale nie vždy platí, že dobré a kvalitné musí byť aj veľmi drahé

cairka
25. máj 2022

A možno v zmrzlinárni len pracuje nejaká študentka , čo si chce pár drobných privyrobiť a vie, že ju šéf zdrbe, keď príde po tržbu a dá mu ju v centovkách.... Tak vymyslela blbosť narýchlo....Inak ja sa drobných pravidelne zbavím štýlom, že pri bežnom platení pokladníčke zasvietia oči a doslova si drobné vypýta, aj zamení, nie len za nákup. Takže by som tiež neplatila v drobných toľko. Je iné 1 kopček a je iné 4.

mistymay33
25. máj 2022

@kittykat22 citala si poriadne moj prispevok? Napisala som niekde, ze centy neberiem? Ja ich beriem, lebo musim, len nie som z toho nadsena z dobodov, ktore som uviedla. Nikdy som svojim zakaznikov nepovedala, ze nemozu s mincami u mna platit, tak sa prosim ta nerozculuj a nevypisuj mi tu vyhrazky, ze by si ku mne neprisla. Len uvadzam na pravu mieru, ze tie medenaky nie su peniaze ako kazde ine.
Zober si to opacne, keby si prisla ku mne na kavu a ja by som ti vydala 2,5o v patcentovkach tiez by si tvrdila to iste?

mirage
25. máj 2022

@jaskolka urcite nie. Za 40 centov mas rozrobeny prasok s vodou. Za euro jahody v jahodovej zmrzline a smotanu vo vanilkovej.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
25. máj 2022

@zazvorka87 bo daj, som zvedavá aka "perla" dostala toľko 👍🤭😂

basska_b
25. máj 2022

@mistymay33 Uplne rozumiem, vdaka za vysvetlenie a objasnenie. Ja som take mince zvykla riesit v Tescu v samoobsluznej pokladni 😃 ci ani nta to uz neberie? Inak, v Nemecku myslim ze boli zrusene uz davno...

basska_b
25. máj 2022

@kittykat22 "Neviem preco by sme my mali riesit, ze ty ako majitelka kaviarne s tym mas starosti. "

Hovori sa tomu ohladuplnost alebo empatia...

janage
25. máj 2022

@basska_b presne tak. Každá jedna tu mala alebo má v podmienkach predaja, že ak kupujúca vkladá sumu priamo na účet, cena sa zvyšuje o poplatok, ktorý si banka strhne, aby nebol obchod stratový.
Pri spracovaní mincí je poplatok za spracovanie odstupnovaný od počtu mincí.
Taktiež pri platbe kartou si napr. banka strháva poplatok, a preto malé obchodíky s nízkym obratom napr. berú len hotovosť.

timing
25. máj 2022

Mne sa toto stalo x rokov do zadu, kupovala som u tety v stanku listky na MHD a veru nechcela mi tie mince zobrat. Sa tam so mnou hadala. Tak som jej povedala,ze ci to nie su peniaze. Som jej povedala,ze ja ich dostavam v obchode pri vydani, tiez ich neodmietam. Prestanem s nimi platit v momente, ak sa oficialne zrusia. Tak bola ticho.
Listok som u nej uz viac nekupila.

jaskolka
25. máj 2022

@mirage zbytočne sa budeme priet o niečom. Jedla si tu zmrzlinu? Nejedla. Ja áno, tak prosím, nepresviedcaj ma o tom, čo netušíš, aké je.
Choď tam, ochutnaj a potom sa môžme baviť o prášku a smotane.
A nie sú tam len jahody, ale aj maliny, čučoriedky, čokoláda, broskyne.
V Bratislave už aj to euro bude stáť len prášok s vodou

mirage
25. máj 2022

@jaskolka porovnavas neporovnatelne, nejedla som som ju, ale financie nepustia.

oblecenie99
25. máj 2022

@zoro9836 Košice 2 €

mikadooo
25. máj 2022

Divné. U nás sa práveže zmrzlinár teší drobným, lebo často nemá z čoho vydať... Ale už sa mi aj stalo, že mi vydal trebárs euro v menších minciach, predpokladám, že tiež sa ich chcel vtedy zbaviť 🤭. Ale to sa mi stalo len raz

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
eva112014
25. máj 2022

@mistymay33 Dá sa s tými mincami niečo robiť. Posunúť ich do peňažného obehu cez zákazníkov ďalej. Ako autorka príspevku 😉

jaskolka
26. máj 2022

@mirage netuším, prečo ma ta veľmi chceš presvedčiť o niečom, čo ja mam overené a ty nie. Viem rozlíšiť práškovu zmrzlinu od smotanovej, kvalitnú od nekvalitnej.
To, ze v Bratislave stojí kopček 1,50 a niekde 0, 70 ci, 0,50 centov, nemusi byt len o financiach.
Vysvetli mi potom tu chuť a konzistenciu zmrzliny, to, že obsahuje aj ovocie a kusy čokolády.
V čom to je? Prečo napríklad Aida v Košiciach ma otrasnu skutočne práškovu zmrzlinu, ktorá je drahá ako čert (podľa tvojej logiky by mala byť kvalitná, no nie je) a zmrzlina v Humennom má úžasnú chuť, fronty ľudí, a existuje už celé roky.(a aj ocenenia)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mistymay33
26. máj 2022

@eva112014 Ano, dá sa s tým vydať zákazníkovi. Ale viem si predstaviť, keby som niekomu vydala 2,50 v týchto minciach, tak by som si prečítala príspevok na MK, že či je možné vydať 2,50 zákazníkovi v 10 a 5 centovkách a tam by mali niektoré komentáre, ako by už ku mne nikdy neprišli na kávu. /na obrázku je 2,50 v 5 a 10 centovkách/.

mistymay33
26. máj 2022
eva112014
26. máj 2022

@mistymay33 Ja ťa absolútne chápem. A súhlasím s tebou. 🌸

oskvarka
18. aug 2022

@janetinka27 a čo ich mám vyhodiť mne zase minule vydali v jednote relatívne veľkom supermarkete 5 eur v drobných ale takých E posledných desať centou mi dala po jednocentoch ledva som zapla peňaženku... Ale veď aj to sú peniaze len som sa ozaj čudovala lebo som myslela že sa už vydávajú iba 5 maximálne..

janetinka27
18. aug 2022

@oskvarka preco by si ich mala vyhodit... to nebola pointa mojho komentara, ale ze drobne peniaze sa daju minut aj priebezne. ved clovek stale nieco nakupuje, tak ich minie a nemusi s nimi zasypat jednu osobu

elanor
18. aug 2022

@oskvarka 0,01 a 0,02 su stale platne, cize sa mozu aj vydavat (ak napr. v kase dojdu 0,05, tak ako inak maju cloveku vydat, musia potom pouzit tie mensie).
Ich pouzivanie sa obmedzilo, nie zrusilo.

oskvarka
18. aug 2022

@elanor jasné veď ja som to brala ako to bolo len ma to prekvapilo no...lebo som si rýchlo zvykla že jedno a dvojcenty už nezvyknú vydávať.
@janetinka27 no veď dajú ale ja práve že som v obchodoch malo a ako platím skoro všetko bezkontaktne tak sa rada takejto nádielky mincí zbavím čo najslorej hlavne preto že mám blbú peňaženku a stále mi vypadávajú 🙈...ale teda mne sa ešte nestalo že by sa niekto sťažoval na to že nemám dávať mince aj keď je pravda že toľko ako autorka problému som ich nikdy v peňaženke nemala...práve že všetci boli skorej vzdacny že budú mať čo vydávať...aj keď za tie jednocenty asi teraz nieje vďačný nik 😂

fadama
18. aug 2022

Dnes som platila 8e v drobných. Aj 5 aj 10centovky.
Ľudia za mnou mali radosť 😂😂

Strana
z3