icon

Znásilnené dievčatá v reedukačnom centre a štát nekoná

inka04
10. sep 2016

Je toto vobec mozne? Precitajte si blog Natalie Blahovej, poslankyne NR SR, co sa deje v nemenovanom reedukacnom centre v tychto chvilach na Slovensku ☹ Len pre silne povahy 😒

https://dennikn.sk/blog/requiem-pre-znasilnene-...

bonnie1
10. sep 2016

@moni244 ? neviem o co ti ide.. v mediach sa objavilo toto zariadenie v suvislosti s nejakymi dotaciami od smerakov. kauzu vytiahlo sas. ci to je doveryhodne to nech si kazdy spravi obraz sam. treba si stale precitat viac zdrojov a svetonazor nech si utvori kazdy sam.. ci ma budes za ten moj verejne lyncovat ?

yukki
10. sep 2016

Všetkým, čo tu prispeli: Toto sa deje. Vo všetkých ústavoch, v ktorých musí žiť spoločenstvo detí, sa deje toto, či už medzi deťmi navzájom alebo horšie-takto, vychovávatelia, terapeuti, riaditelia...... V lepšom prípade sú "len" skôr ako je zdravé a úplne nevhodnou formou konfrontované so sexuálnymi skúsenosťami a sexuálnym násilím.
Štát je tá najhoršia matka.......citujem kamarátku a plne sa s tým stotožňujem.

avirka
10. sep 2016

@mamulka211 sudy skor vynasaji ti, ktori to apriori spochybnuju
fakty hovoria, ze je to sukromne reedukacne zariadenie, ktore uz ziskalo viacero smerackych vladnych dotacii, taketo kauzy by dane zariadenie stalo liecenciu, na toto uz si kazdy vie sam nazor urobit

moni244
10. sep 2016

@bonnie1 lyncovat? Iba som reagovala na tvoj prispevok

sardinka336
10. sep 2016

@bonnie1 kauzu vytiahlo SaS?..ake prekvapenie.... 😖 a ze je spoločmost chora??? Zdrava nikdy nebola...a neziskovky su najväčšie pračky penazi a krytie pre kšefty.

nikawero12
10. sep 2016

Keďže pani Blahová má bohaté skúsenosti s riešením prípadov týkajúcich sa detí, tak by mala vedieť, že takéto ťažké prípady by sa mali riešiť serióznou cestou a to hlavne včas, ked sa to stane a vtedy, ked sú k dispozícii všetky dotknuté strany a nie v sobotu, kedy úrady nepracujú a niektorí obvinení ľudia sú dokonca v zahraničí. Takto sa z tohoto prípadu stala len nejaká politická kauza a pani Blahová si to možno ani sama neuvedomuje, že bola do nej zatiahnutá alebo ju možno sama iniciovala.... A ak mi je niekoho skutočne ľúto, tak to bude to chúďa 14-ročné, ktoré teraz bude možno vystavené z viacerých strán enormnému psychickému tlaku.

mamulka211
10. sep 2016

@nikawero12 to bolo cielene nacasovane....

avirka
10. sep 2016

@nikawero12 ved prave preto, ze tie skusenosti ma a viackrat uz bolo aj spominane, akym sposobom sa dany pripad riesil a kedze nijaka zo serioznych ciest nepomohla, tak to islo do medii
a to, ze urady nepracuju cez vikendy, to je skutocne padny argument, ked sa nejaky problem stane v sukromnej firme, svojich zamestnancov stahuju aj z dovoleniek

sam2
10. sep 2016

Vidim ze sa rozbehla burliva diskusia. Prispejem teda este jednym postom. Pridavam diskusiu na tuto temu s mojim otcom. Dlhe roky politicky aktivnym (aj vysoka politika), clovekom, ktory ma rozhlad a ma moznost vidiet do veci, ktore pre nas mnohych zostavaju skryte).
Moj otec sleduje tuto kauzu od minuleho roku. Uz vtedy markiza medializovala 3 pripady znasilnenych dievcat v tomto RC. Kedze rodicom sa bolo vyhrazane cez ukrajinske sms a taktiez markize, kauza bola az do dnesneho dna zamietnuta pod koberec. Diskusia s mojim otcom bola naozaj burliva (ako kazda ktoru vedieme-obaja sme tvrdohlave panny), kedze on si zastaval nazor, ze zlihal system, zlihali urady (co apriory nepopieram ani ja) ja si zastavam nazor, ze okrem uradov zlyhala aj matka...
Az ked uz to vyzeralo ze rozuzlenie nepride (tak ako v tejto diskusii), som sa nadychla a poprosila ho aby sme sa chvilku bavili nie ako otec s dcerou ale ako rodic s rodicom.
Ja: tati, ty by si niekedy v zivote dopustil, aby za nas (sme 3 sestry), tvoje deti rozhodoval niekto iny ako ty alebo mama?
O: samozrejme,ze nie
Ja: no vidisi. A keby k tomu z akeho kolvek dovodu doslo a ja alebo ktorakolvek h nas by bola umiestnena v RC a pri navsteve doma, by sme ti oznamili skutocnost, ze sme boli znasilnene, vratil by si nas tam?
O: jezisi, jasne ze nie
Ja: takze mi chces stale tvrdit, ze okrem zlyhania zucastnenych organov, nezlyhala aj matka?
Ticho, rozmysla
O: ale dceru jej vzali policajti, riaditel toto vytial aj predtym..,,.
Ja: tati, chces mi stale tvrdit, ze nemala moznost branit sa? To mi ides tvrdit ty? Ty, ktory najlepsie vie, ze nie vsetko sa da zamiest pod koberec?
Viac argumentov nemal. Takze, nie ja nechcem sudit matku, nie nechcem tvrdit ze si zato moze sama, nie nechcem tvrdit ze sa taketo veci nedeju a zatvarat pred nimi oci.... Ale z pohladu rodica si dovolim tvrdit, ze nic a nikto by ma nedokazal zastrasit a keby bolo treba hnala by som to vyssie a vyssie a vyssie... A preto, ze "vrchnost" vie ze sa mnohi daju zastrasit sa deje to co sa deje!!!!!!! Toto by malo byt mementom pre nas vsetkych: za svoje deti treba bojovat, nedat sa zastrasit oligarchami, nebat sa kricat ked su vsetci ticho, ta spravodlivost existuje, len sa netreba bat po nej kricat. Aj keby ten moj krik mal byt pocut az v Bruseli!!!!!!

charity
10. sep 2016

@sam2 Ze Ty tak perfektne presne vies co by si spravila, ak by Ti znasilinili dieta... Gratulujem. Dufam, ze to nezazijes, lebo sa budes cudovat ako sa po takej traume nepoznavas a reagujes uplne inak, nez by si cakala...

sam2
10. sep 2016

@charity samozrejme, ze viem. Urcite by som ho nevratila na miesto kde sa to stalo! To viem na milion %... Prepac ale ty by si ho vratila, ze vsak 3m niak bude?????

sam2
10. sep 2016

@charity ale vies, ja by som napr.nikdy nedopustila, aby za moje dieta rozhodoval niekto iny ako ja, jeho otec, ci ono samo, kec pride jeho cas... Tak ma zato zabite, ze sa nenach manipulovat uradnikmi a nebojim sa kricat ked je treba

charity
10. sep 2016

@sam2 Ta matka podla zakona inu moznost ako vratit dieta nemala, lebo by mohla byt stihana. Zaroven ju ubezpecili, ze dieta dostane terapeuticku pomoc, aby sa dostala z tej traumy, takze jej rozhodnutie pri jej neinformovanosti a dovere autoritam ludsky chapem.

sam2
10. sep 2016

@charity nie, pre mna toto ako matku nie je argument, prepac ale fakt nie... Ale tvoj postoj ani nazor na problematiku ti neberiem. Len moj je trosku odlisny....😊

charity
10. sep 2016

@sam2 Ale ano. Chapem Ta. Ja by som sa rozhodovania za dieta vzdala len vo vojnovych podmienkach. Ale chapem, ze niektori ludia este naivne veria socialke a podobnym instituciam a tak kruto naletia.

papricka33
10. sep 2016

@yukki dufajme, ze tato kauza sa rozducha a vyjde vsetko na povrch. Verim tomu ze taketo hyeny medzi nami ziju a musia byt potrestani a odstraneni naveky z takehoto systemu. Chore a patologicke tvory, ktore chrani zakon 😠 ... vratane bezcitnych socialnych pracovnikov, tzv. kuratororov... Mala som moznost pracovat na UPSVaR kde som s takymi prichadzala do kontaktu. Tak citovo plytkych a bezcitnych ludi som davno nestretla. O svojich pripadoch hovorili casto nenavistne a s obrovskym despektom. Ludia, akykolvek mate s dietatom problem NIKDY nehladajte pomoc u socialnych pracovnikov. Ich cielom nie je vam pomahat...

charity
10. sep 2016

@sam2 Z vazenia by si dietatu moc nepomohla. A tam tu matku zjavne chcu dostat.

Inak len na zamyslenie: dieta je izolovane v ustave a pritom podalo na matku trestne oznamenie... Hm... A kto ho s nim bol podat? Socialka, ktora ho zastupuje v pravnych veciach alebo resoc?

sam2
10. sep 2016

@charity neviem, ale ja by som sa nevzdala. Ako som uz spominala, hnala by som to najvyssie ako by sa dalo a nedala by som sa zastrasit a vyhrabala z pod zeme aj diabla aby som sa dovolala spravodlivosti... 😊

charity
10. sep 2016

@sam2 Ved to prave robi. Vyskusala vsetky zakonne moznosti a neslo to. Tak to medializuje.

mandala77
10. sep 2016

je to resocializačné zariadenie alebo reedukačné v Galante?

papricka33
10. sep 2016

@loginexistuje sak to, ze sa tam dostalo len tak... Fajcenie marihuany a zaskolactvo pre mna ako rodica nie je dovod na to, aby som svoje dieta zverila do ruk cudzim ludom ☹ To bol prvy a nenavratny zly krok.

Bohuzial, my to tu mame od komunizmu nejako zazite, ze stat za nas bude nieco riesit. RODINA je zaklad pre riesenie vsetkeho a RODIC je ten najpovolanejsi pre pomoc dietatu. Reedukac e centra su pozostatky zhniteho systemu, nidky nic neriesili. Je potrebne pomoct rodine zvladat problem, nie vythnut dieta z bezpecneho prostredia, aj ked problemoveho. Podpora matky, psychoterapeuticka supervizia nad vsetkymi clenmi, aby riesili problemy spolu, vedla seba a aby vedeli zit dalej svoje zivoty lepsie. Toto co sa deje, je cisty biznis na bezbrannych detoch 😠

loginexistuje
10. sep 2016

@mandala77 je to neziskova organizacia v Galante nie je jto statne zariadenie ale sukromne

Cistyden.sk

mandala77
Odpoveď bola odstránená
papricka33
10. sep 2016

@sam2 vies co, aj ja by som sa k svojmu dietatu aj prekopala, ci prehryzla, ale do Bruselu by som s tym nesla. Je to jedna banda. Ti buzeranti a pedofili tam takyto system len podporuju a buduju 😠

sam2
10. sep 2016

@charity podla mojho nazoru to nechala zajst az velmi daleko

loginexistuje
10. sep 2016

@papricka33 no pockaj .. v niektorych pripadoch to nariadi sud ako vychovne opatrenie a ty ako rodic nemozes urobit nic. Ak ma napr. dieta isty pocet neospravedlnenych hodin alebo sa napr. potvrdi uzivanie marihuany a pervitinu /ako tu/ tak proste skola je povinna informovat socialku /pri istom pocte neospravedlnenych hodin/ a oni nasledne davaju podnet na sud...
ak to nie je tak horuce tak ty mozes dat do takeho zariadenia svoje dieta /na svoju ziadost/ ale vtedy ho mozes zobrat kedykolvek a dat inam ...

ak je to nariadene sudom musi to zrusit sud ... alebo uplynie ta doba. Rodic ma obmedzene rodicovske prava potom.

loginexistuje
10. sep 2016

@mandala77 ano presne ti ...
www.cistyden.sk len uz stiahli svoju webku
a teraz vytiahli reportaze na nich aj spred roka kde sa to riesilo ale potom to ti rodicia stiahli lebo sa im vyhrazali.

sam2
10. sep 2016

@papricka33 tiez pravda. Ale tak nechcite mi tvrdit ze by to nechali vsetci len tak. Baby ja nie som naivna, ja viem ako to funguje ze ruka ruku myje.... Ale zasa nezijeme v kmenoch bez pravidiel a zakonov aby si kompetentni mohli robit co chcu bez nasledkov... Teda vlastne ano mozu, lebo im to viac menej dovolime. Za mna: nebola by som ticho kym by ma nebolo pocut (ale uz pri prvom probleme-znasilnenie)...

mandala77
Odpoveď bola odstránená
papricka33
10. sep 2016

@charity ale zase istu moznost matka mala. Len mala byt viac matka ako zhovievavy clovek. Ked za nou ten riaditel prisiel, aby to neriesila, aby nemali problemy a ona poslala dceru naspat. Tam by u mna nastupil rozum, chcela by som nieco za nieco. O.k. ale nech urobi vsetky kroky, aby sa tam uz nemusela vratit. Urcite existuje nejake podmienecne prepustenie alebo co, zatlacil by na sud nech sa to urychli... A ked by to bolo odklepnute, dieta by som mala doma v bezpeci. Zazalovala by som ich, az by boli zeleni+ vyuzila silu medii a akychkolvek politikov, ktori sa chcu na tom prizivit. A takych by sa naslo 😉 Klin sa klinom vybija a hyeny nech sa medzi sebou pozeru. Dieta uz ma z toho traumu tak ci onak. Nech ma aspon do zivota pocit satisfakcie 😠