Zoberú 10-ročného psíka do útulku?
ahojte musime dat prec 10 rocneho psika, uz nie je moc hravy vacsinou spi a deti chcu steniatko ale on sa neznesie s inymi psami no len neviem ci nam ho zoberu do utulku takeho stareho poradite prosim dakujem
Toto je portál pre mamičky.....nie pre psíky.
To ako myslíš vážne? Dúfam, že si robíš srandu. Máš psíka a len preto, že ma už viac rokov ho chceš dat preč, lebo tvoje detičky chcú šteniatko? Tak aj teba keď budeš stará, nech šupnu do domova dôchodcov, veď načo im už budeš. Normálne mi je zle z teba. Si jeden bezcitny človek.
Uvedom si, že psík je živá bytosť, cíti, že ho už nechcete. Ako sa raz budeš cítiť ty, keď budeš ty stará a tvoje deti ťa dajú do domova seniorov?
Psík nie hračka, keď už nie je hravý, vyhodím ho, ako nepotrebnú vec.
Však, keď ste si ho brali, museli ste rátať s tým, že nebude stále hravé šteniatko, že raz aj vyrastie, bude starý.
Sú tvoje deti stále maličké bábätká, či rastú?
Dávate im ako rodičia krásny príklad, len čo je pravda. Pamätaj, karma je zdarma.
My sme s manželom mali psíka, ktorý najprv so mnou, potom po svadbe aj manželom žil celých krásnych 12 rokov, žiaľ, toho trinásteho sa už nedožil, ale nikdy by nám nenapadlo sa ho zbaviť, doslova ho vyhodiť, lebo už nie je hravý. Dopriali sme mu dôstojnú smrť blízkosti tých, koho miloval. Mám čisté svedomie, že som sa postarala o mne zverené zvieratko, dal nám toľko lásky.
Autorka, vy už necítite vďaku za lásku, čo vám dal, že si od vás zaslúžil?
@simka1454 Súhlasím s tebou, keď som písala príspevok pre autorku, tiekli mi slzy z očí, som dosť citlivá, keď sa niekto takto správa k bezbranným zvieratkám.
Neviem, čo na to povedať. Lebo detičky chcú malé šteniatko, čo budú chcieť nabudúce? Nového tatka a toho svojho dajú tiež do útulku?
@cocolino234 Ja len rozmýšľam, že prečo prestal byť hravý. On cíti, že už ho nechcú.
Náš psík bol hravý do predposledného dňa, kým neodišiel na večnosť. Ale to závisí aj na majiteľoch, ako sa k nemu správajú.
az sa mi to vsetko zle cita….. 😥😣😣🤮
Smutné ,že po 10 rokoch sa chcete zbaviť psíka len preto že už nie je hravý.A prečo dať do útulku? Skús osloviť kamošov rodinu atď.A snáď keď budete starý a už nie hravý tak vás deti šupnu do starobinca alebo muž tá vymení za mladší model.Potom napíš aké máš z toho pocity keď sa tá niekdo blízky zbaví
To nemyslíš,vážne psíka dať do útulku pretože už nie je hravý ..
A kúpiť šteňa…
Je to živý tvor ,ktorý cíti a vníma ..
Prepáč ,si nezodpovedná nempaticka osoba a ideš zlým prikladám svojim deťom a ľudskej spoločnosti …

Ja by som nespekulovala s novým psom,aj ten pes deti omrzí časom,bigl je poľovnícky pes a tie jeho vrodený pudy si nezaprie ale snáď bude stačiť deťom.
ak je toto pravdivy prispevok a naozaj vymenite 10 rocneho psa za stena a date ho do utulku, tak vam prajem nech sa vam to v zivote raz vrati.
a nie, do utulku vam ho aj tak nevezmu.
@bylinka25 no mne normálne zdvihlo tlak, keby bola autorka vedľa mňa, tak jej poviem čo si myslím ale servítku by som si pred ústa nedala. Nezodpovedná neempaticka celá rodina. Takto vychováva tie jej detičky, ktoré sa chcú hrajuškať a psíkovi sa nechce. Nech im kúpi plyšaka.....Normálne som sa nas..la,čo to za ľudí je. A ako tu už niekto písal, tu si ľudia fakt nezaslúžia nič dobré.
Autorka,pozri sa tomu psíkovi do očí, ak ho budeš dávať preč a ten pohľad si zapamätaj. A potom si spomenieš, keď budu teba dávať preč, keď budeš stará a nebudeš toľko vládať.
Nie do útulku ti psa preto ze sa nechce hrať s deťmi a lebo deti chcú stena, nezoberú. Útulky si plne psov. Osobný názor si nechám pre seba, už ti tu naložili dosť. A to nie som ani psickarka, ale toto sa nerobí. Deti treba viesť k tomu ze pes je živý tvor a nie plysak ktorwho odložis keď ta prestane baviť.
Skôr by som uvažovala aké hodnoty vštiepim tým deťom do budúcnosti. Pekne krásne sa zbavíme starého, agresívneho člena rodiny :D akože dovidenia
Raz si deti povedia, že si stará a už s tebou nie je sranda ako kedysi :D a pôjdu ťa tiež niekam odložiť.
Keďže už vieš, že do útulku ti ho nezoberú, tak vieš ako sa ľudia zbavujú psov čo nechcú: vyvezú ich do 10 dediny a tam pustia. A preto denne na stránkach sú psi čo behajú po poliach, dedinách, ktorý nie sú čipovaný, kastrovaný. Určite si ho nedala pre istotu ani čipovať, aby si sa ho mohla zbaviť, ak už vás nebude baviť. Vy si obstarajte plyšáka a nie živého tvora. Toho môžeš meniť každé vianoce.
@simona20201309 ja by som ruku do ohňa zato že je to vymyslené nedala. Chodia k nám do práce takéto indivíduá rovno s požiadavkou o utratenie keď v útulku nepochodia. Čím som staršia tým viac neznášam ľudí.
Nemám na vás ani pomenovanie. Chudák starý psík. Asi nebude členom rodiny, keď vás vôbec netrápi, čo s ním bude. Pes nie je VEC!!! Ľudia ako vy, by psa nikdy mať nemali. Normálny človek dochova starého psa s láskou a úctou. Až potom plánuje psa ďalšieho! Hnus
Máte psa teraz. Deti dostanú šteniatko keď tento psík dožije svoj život. Co nemáš kus svedomia??? K čomu vediete deti? Cit nemáš žiadny v sebe? 10r máš psa a dáte ho preč? Lebo šteniatko?? Neviem si to predstaviť... mame 6r psa, dcéra ho nedá za nič, mne by srdce puklo keby som ho musela niekam dat.
Vieš ja som v januári dala uspať môjho psa mal 13 rokov a 3 roky mal pankreatitídu, tri roky neustále infúzie, nočné vstávanie, raz dobre potom zasa veľmi zle, ale starala som sa o neho až pokým už ani nežral, nevidel, nevenčil sa. Mne vtedy pred 3 rokmi jeden veterinár odporučil ho dať už vtedy utratiť, ale iný veterinár mi pomohol ho udržiavať, aby bol ešte 3 roky ako tak spokojný a ja som bola šťastná za tie 3 roky naviac. O fin. stránke koľko ma vyšli tie tri roky radšej pomlčím, lebo to bolo pár tisíc eur.
@3009 taki ludia ako je autorka by mali mat niekde zaznam a nemalo by im byt dovolene mat potom ziadne zvieratko. skoda ze takto to nefunguje a neda sa dopatrat ani k majitelom vyhodenych psov ☹
@chillibubble no len či to šteniatko splní predstavy jej detičiek a tiež sa ho nebudú chcieť zbaviť. A presne ako píšeš, škoda že to tak nefunguje a bol by záznam, že sa zbavila psíka. Alebo bude podporovať množiarne a im je to tiež jedno.
@simka1454 ano, novy moze byt prilis besny, prilis nicit veci, prilis stekat atd.
10 ročného psa do útulku.Hej a ktorý ho vezme ved rozmýšľaj.Deti chcú chcú a chcú a čo ved je starý dáme ho do útulku.Ak by to mal byť sranda tak nepochopim ak je to naozaj tak fakt mi to hlava neberie take niečo urobiť.Akým prikíkladom ideš tým deťom zobud sa.Ešte jeden neuhynul a už ideš kúpovať druheho veľa rozumu si nepobrala.Nechápem.
Prvý krát v živote niekam píšem, že dúfam v karmu. Že teba raz šupnú do ústavu a nebudú za tebou chodiť, lebo už nebudeš aktívna. A nič na tom nemení fakt, či je to reálna téma alebo fake. Nič dobré si nezaslúži človek ani keď si toto vymyslí. Chúďatá deti, vyrastať a mať za vzor hyeny.
@simka1454 Máš pravdu, ja som hľadela každý deň do očiek nášho psíka, ten jeho veselý pohľad, tú lásku, čo v nich mal, oddanosť.
Aj v posledný deň svojho života nám jeho krásne oči vraveli, už nevládzem, opúšťam vás, dobre mi tu bolo s vami, za všetko vám ďakujem.
Ale toto všetko môže nájsť len citovo vyzretý človek.
Toto je take krute, čo chcete urobiť, že absolutne nechapem. Detom treba vysvetlit, ze je to zivy tvor predsa. Chciet sa takto zbavit psa. To ho dajte radsej uspať, čo bude mat za stres a starobu v takom utulku….
@bylinka25 vieš, až mi slzy vybehli. Ja mam tiež psíka a nikdy, nikdy by som ho nikomu nedala a nikdy by som ho nedala preč. Je to moja láska, ja jej veľa krát aj poviem dieťa moje. A keď sa jej pozriem na tie ocka keď sa na mňa pozerá, keď sme spolu vonku, ako všetkému rozumie, čo jej poviem. A potom keď čítam takýto príspevok, tak by som človeku jednu vylepila doslova. Keď vidím tu bezcitnosť takéhoto človeka ako je autorka s jej rodinou. A toto vychováva deti, ktoré budú zas len rovnako konať.
Idem si ja vystiskat tu moju lásku,lebo mi je ťažko na srdci z tak hnusnych ľudí.

ano a potom ju ako staru mamu tiez daju do utulku, sak starej dementnej zeny sa tiez bude treba zbavit ...