icon

Zostavenie vlády

12. okt 2023

Baby ste s tým ok alebo iba ja mam depresiu zo toho, že ako ministri budú tie dankove esa na kandidátke? Ako Fica a pele ok, nie je to moja šálka kávy ale prežijem, ale danko a spol, to je mi na grc, 5% ľudí ich volilo, je to odpad pre mňa ti ľudia čo sú tam a oni budu rozhodovať o kultúre a životnom prostredí?

silvike
12. okt 2023

@ludinka Tak to ano, uplne suhlasim. Ale to su uz teda tie osobnostne predpoklady.

tykat
12. okt 2023

@nini1978 a teda Matovic to dal.lepsie? Loterie, Sputnik, celoplosne testovacky, lockdowny, Sulika posielal kopat hroby...?

janinah
12. okt 2023

@riyadh akosi nemám potrebu ti nič vysvetľovať...len aby voliči smerákov neboli "pobaveni" až tu to ich bacovanie vypukne naplno...lenže na ich " skvelú voľbu" doplatíme vsetci

ludinka
12. okt 2023

@tykat presne tak, ja som ich vtedy volila. A sledujuc ich vyjadrenia k niektorym temam som to olutovala. Mozno keby uz boli 4 roky ,,na vyslni,, tak nemaju ani tych 18 percent......

janinah
12. okt 2023

@viestta prosím ťa ako chces zmysluplné diskutovať s ľuďmi ktorých životy vláda v ich štáte nijako neovplyvňuje a potrebujú sa na to pýtať?...tu škoda aj klávesnicu drať...

nini1978
12. okt 2023

@tykat pretože je silná propaganda na Slovensku,ja sa nestačím diviť
pozri,stačí aj per príspevkov tu na koňovi,aby si videla homofóbne reakcie ľudí, toho najhorsieho rázu
Takto to bolo aj celkom jednoduché, použiť okrem iného "buzerantov" a migrantov ako pliagu pre našu budúcnosť
V krajinách na vysokej úrovni tieto problémy nevidíš, otvorená myseľ posúva k pokroku
Samozrejme,opakujem,všade na svete je svinstvo v politike,akurát že presne táto novozvolena' vláda je naozaj top špinavosti

riyadh
12. okt 2023

@janinah nie som volic smeru si predstav.... Ale mne si len smiesna 😂a som rada ze PS ide do zadku ako si zelali😂

nini1978
12. okt 2023

@tykat ešte raz a skončím,lebo to nikam nevedie
Nehovorím,že predošlá vláda to riešila dobre,ale podotknem,že tá situácia bola nová pre celý svet,tak predsa od Matovica nebudeš očakávať bravúrne zvládnutie globálnej ekon.krízy, pandemie atď
Sputnik? Keby bol pri moci Fico,ani by iná vakcína nebola na Slovensku 😂
Nechaj tak,máme diametrálne odlišný názor, mna len zaráža,že si sa vyjadrila,že tebe je to jedno koniec koncov kto vedie štát..
Ale vieš čo?
Napíš prosím ťa hneď,ako uvidis čo i ten najmenší krôčik smerom k lepšej budúcnosti,ktorý nám ukaZe Fico &spol
Budem sa tešiť s tebou

nini1978
12. okt 2023

@riyadh podľa všetkého nikto nevolil Fica a nakoniec vyhral.

tykat
12. okt 2023

@nini1978 praveze ja som vnimala ze media silne podporuju PS, ale je pravda ze niektore strany ktore boli alternativou vlady Fica robili take hovadiny akoby ich ten Fico platil. 🙈 Jemu stacilo len sediet a pozerat sa.
Ja som tiez rozcarovana z toho ze je Fico spat. Ale ludia si ho zvolili, takisto dali hlasy Pellemu, a dali hlasy Dankovi 🤷‍♀️
Pre mna je nepochopitelny vysledok Matovica, ale tak svojich volicov, ludi co mu veria, ma.

ludinka
12. okt 2023

@nini1978 tak u nas fica volili moji rodicia,svokrovci, surodenci....poznam vela ludi co sa tym ani netaja🤷‍♀️

tykat
12. okt 2023

@nini1978 mne to nie je jedno, pisem ze som.zmenu vlady nikdy nijako vyznamne nepocitila. Vzdy mam pocit ze to je o tom istom, akurat tie reci, sluby okolo toho su vzdy ine. Realita sa vali vzdy rovnako. Zdravotnictvo ma svoj trend dolu kopcom (nevidim zlepsenie bez ohladu na vladu), skolstvo sice plne usta reci ale bez ucebnic, policia, sudy...vysetruju "koho treba"...atd atd
Jedine co, tak za 17r co chodime zapad-vychod tak dialnice, aj ked sa to nezda, stavaju sa, kazda vlada prilepi par km. Z 8h dojazdu sme klesli na 4h. Aj ked teda nie a nie spojit BA s KE.

tanuuulka
12. okt 2023

Vraj tolerancia a pochopenie atd., ale pritom kazdy, kto odmieta PS a ich liberalizmus, musi tisko suchat nohami, lebo je dezolat, spodina, opica a neviem este aky podobny skvost. Ja osobne som maximalne spokojna a navrat skusenych politikov povazujem v momentalnej situacii za to najlepsie. Ved minula vlada popachala zverstva, ktore by smeracka vlada nestihla ani za desat volebnych obdobi. Tym nehovorim, ze smer nema za usami. Ale ak by to bolo take ako hlasa matovic a spol., po prvom tyzdni vlady olano by sedeli vsetci do jedneho. A nie ze oni pozatvarali do vazieb a takmer vsetkych museli napokon prepustit. Autorka, ver, ze PS by spasu neprinieslo (a ja osobne sa velmi tesim ze moje deti sa nebudu ucit o detskej masturbacii v 4 rokoch a v 6 im nik nebude vysvetlovat ze naklonnost k rovnakemu pohlaviu a tuzba po zmene pohlavia je ok 🤷🏼‍♀️. A to som v tomto dost otvoreny clovek, respektujem ich a nemam s nimi problem). Len tu sa zacina diat, ze kazdy nemainstreamovy nazor je odpad a vsetci musime byt liberali 🤷🏼‍♀️ autorka, bud pokojne nespokojna a verejne o tom hovor, ale to je demokracia, hlas smer sns dostali hlasy od obcanov volicov - takze treba to respektovat. Ja som tak bola nespokojna minule obdobie, ale co mi zostavalo - iba respektovat a vydrzat. Tak pevne nervy, o 4 roky mozno vyhra tvoj favorit.

nini1978
12. okt 2023

@ludinka veď v pohode
Ja reagujem na konkrétne vyjadrenia tu..čo príspevok kde sa Fico obhajuje,to rovnake' zakončenie
"Nie som Ficovolic"

jajka257
12. okt 2023

@viestta a keď Budaj vyhlásil, že medveď je bylinozravec, vtedy si o jeho mentálnej výbave nepochybovala? Alebo keď ministerstvo hospodárstva odporučilo piecť so zatvorenými dverami na rúre a mnoho iných perliciek. To bolo v poriadku s duševným zdravím? A nie, nikoho sa nezaostáva, len poukazujem na iné výroky.

tykat
12. okt 2023

@janinah a teda zivot tvojej rodiny ako ovplyvni vlada? Konkretne, co sa zmeni ked namiesto Matovica/Hegera bude teraz Fico a spol? Co by sa zmenilo.kebyze vladne PS, KDH, SAS? Ziadny carovny prutik nemaju, ani dohodnut sa po volbach nevedeli, akurat odkazy cez media. Nijaky spolocny postup.
Moj nazor, a to som nikoho z komba Fico,Pelle, Danko nevolila.

PS: Ja si napr. neviem predstavit ze by tu nejakym.zazrakom vladol Matovic 12r a este by ho niekto volil 😂

mateson
12. okt 2023

@ludinka poznáš veľa ľudí čo sa tým ani netaja? A prečo by mali tajiť koho volili ???????

tykat
12. okt 2023

@jajka257 ano, mozno je bylinozravec ale to nech ide povedat do oci tym.ktorych medved napadol, napr rodicom toho chalana co ho mama musela vidlami branit.

ludinka
12. okt 2023

@mateson lebo veru pred 4 rokmi napriklad moja mama ho volila, ale hanbila sa to povedat, po tomto matovicovom cirkuse sa tym chvali....

mateson
12. okt 2023

@tanuuulka 👍👍👍

luuubik
12. okt 2023

@nini1978 ty si fakt pobavila - že propaganda. Vieš, čo to slovo znamená? Propaganda tu určite je, ale jedine tak tá liberálna, však si pozri mainstreem, tak okato, nepokryte a až trapne nadrzaju tým, čo teraz skončia v opozícii, že to až priam oči kole. Takáto udesna a primitívna neobjektívnosť médií je aj príčinou toho, prečo sa čoraz viac ľudí prikláňa k alternatívnym médiám. To už sa mi viac páči systém, kde si denník dá priamo do názvu dá, že je liberálny či konzervatívny a otvorene sa hlása k istému politickému prúdu, to je aspoň fér - ale naše médiá poniektoré sa nehanbia nazývať objektívnymi, pritom okolo objektivity ani len nešli a práve tým šíria v spoločnosti polarizáciu a nenávisť. Toľko k slovu propaganda, čo si použila. A ďalej... Vždy žasnem, ako keď ma niekto iný názor je vraj zmanipulovaný Ficom, homofób atď. Drísty ako svet. Obavy z migrantov mám nezávisle na Ficovi, keby k tomu ani slovko nepovedal. Veď vidím, čo sa deje v iných krajinách - v tých, ktoré boli celé veky až nudne bezpečné a stabilné, musia povolavat armádu, lebo polícia už nestačí, gangy vraždia malé deti na uliciach, viď Švédsko len pred pár dňami. O tom, že sa v predtým v pokojných mestách vytvárajú getá, kam sa aj polícia boji chodiť ani nehovoriac. Ale nieeee, my sme všetci slepí, toto nevidíme a to nás len niekto zmanipuloval. Tak isteeee... A to len taký jeden príklad za všetky, dalo by sa aj o iných temach takto rozprávať, ale škoda reči. Už mám fakt plné zuby takýchto akože "slušákov", čo tu moralizuju, každého okydavaju, nálepkuju a súdia, pritom by si mali pred vlastným prahom radšej zamiesť...

jajka257
12. okt 2023

@tykat ja som narážal na tu iróniu. Jednému politikovi okamžite vytkne, že povedal blbosť. Druhý mohol trepať od rána do večera, ale bol podľa nej z tej správnej strany rieky. Toto ma zarazilo. A Hegerove výroky, ktoré boli priam zúfalé ci iné zázraky. Proste nechápem jej reakciu.

mateson
12. okt 2023

Ja si napríklad myslím, že ľuďom čo volili v minulých volbach Matoviča by mali odobrať volebné právo 😀 Veď každý kto má trocha rozumu v hlave videl , že on vykazuje známky psychopata. Navyše zlého, zákerného, podrazáckeho psychopata, čo dokáže iba tričká predvádzať ale jeho schopnosti sú nulové. Nič horšie v tejto republike nikdy nebolo a dúfam že nebude. A všetci , čo sa s ním na tom podieľali (napríklad Sulík) a nezabránili takej očkovacej lotérii ,či celoplošnému testovaniu, by mali niesť následky.

viestta
12. okt 2023

@tykat toto by som rada aj ja pochopila. Preco si ludia vybrali cloveka, ktory ma maslo na hlave a za chrbtom kopu "sedych eminencii" a spriatelenych dusi, ktore maju za sebou nekonecne mnozstvo kauz. Preco si vybrali cloveka, ktoreho minulost je poznacena rozkradanim nasich spolocnych penazi. Hadam si niekto myslel, ze on, chudacik nestastny, o nicom nevedel? O jeho osobnych kauzach ako sl. Troskova a Bonaparte ani nehovoriac. Preco si vybrali prave tohto cloveka, pretoze vyberali hlavne jeho osobne, ti ostani na kandidatke su sice ceresnicky na torte, ale vyberali si hlavne jeho?

nini1978
12. okt 2023

@luuubik áno viem presne čo to slovo znamená
Propagare- rozširovanie...
Stačí rozšíriť strach a obavy - propaganda použitá počas COVID pandemie ,vytvárať hoaxy len na to,,aby sa ľudia v strachu nechali zmanipulovať!
sirit homofobiu- je tiež propaganda - šíris nenávisť
same' "fuj,hnus,oblečený chlap ako žena, nech sa ti buzeranti a tie buzny(láskavé slová veľmi používané aj tu) skrývajú doma,nebudú sa predsa držať za ruky,"
Ešte niečo?
Aj "pán " Kollár mal svoju pokrivenu propagandu,ešte si nazval svoju stranu RODINA (tá príkladná samozrejme ,vytvorená muzom a zenou- 10(?) ) to čo ten vystrájal,radšej ani nespomínat
Tak asi ty nevieš čo to slovo znamená (vynechaj asi)

viestta
12. okt 2023

@jajka257 ano, pochybovala som aj o jeho mentalnej vybave. Pochybovala som o mentalnej vybave viacerych politikov. Fesi Rasi a jeho vyjadrenia k infrormatizacii spolocnosti boli tiez perly od odbornika. Pochybovala som o mentalnej vybave Romany Tabak, Matelka, pani Zaborskej.
Jediny o koho mentalnej vybave som nikdy nepochybovala bol Fico, pretoze ten to ma velmi dobre spocitane, naplanovane, tak dolkladne prepracovane odkedy opustil brany gymnazia a zistil, ze mu netreba vela a vzdy bude pri koryte. On bol schopny zlozit slub do KSC a pri nom povedat, ze ma nabozensku otazku vysporiadanu a potom, ked sa mu to hodilo do konceptu vytasit sa svojou birmovkou. On bol schopny postat pri stoliku s milionom, ktory ponukal tomu, kto pomoze odhalit vrahov Jana a Martiny a ked sa ukazalo, ze to kamarat jeho kamaratov zosnoval, tak zacal obvinovat OCTK a novinarov, ze rozputali politicky hon na cardejnice a obetou toho honu je on sam... Len sa cudujem ludom, ktori mu toto dokazu odpustit alebo dokazu to vytesnit. O ich mentalnej vybave sa uz pochybovat da.

jessica6
12. okt 2023

Ja ked vidim tu zostavu novej vlady, pripada mi to ako zly vtip..po tom vsetkom..taky Kalinak absolutne bez hanby, po kanaloch mal chodit..ja to nejako prezijem, ale ako sa musia citit Kuciakovci 😣 doslova vysmech do tvare..najhorsie, ze ludia si ich zvolili, mala som vyssiu mienku o ludoch na Slovensku, ale zial 😞

luuubik
12. okt 2023

@nini1978 vidím, že namiesto toho, aby si reagovala na to, čo som povedala, odvádzaš pozornosť. Pomenovať veci pravými menami nie je žiadna propaganda - zámerne si sa vyhla tým migrantom, lebo, čo na to povedať, keď je úplne zjavne, že je to problém, však? Radšej sa tváriť, ze nie je, strčiť hlavu do piesku a keď niekto úplne očividný problém pomenuje, kydať odušu. Kto nazýva lesby, gejov fuj, hnus? Preháňať a hnať veci do úplných absurdít v snahe ospravedlniť svoju pravdu, to poniektorým ide, všakže? V skutočnosti je to ale tak, že týmto ľuďom sa dnes žije nepomerne lepšie ako za generácie našich rodičov či prarodicov, sme k tejto téme oveľa tolerantnejsi. Teda tolerantnejsi k inak sexuálne orientovaným, ktorí sa správajú slušne - takých nikto hnusom nenazyva, maximálne pár fakt uplnych extrémistov. Ale je trošku rozdiel normálnymi homo- a poniektorymi individuami z Pride pochodov napríklad, tam možno vidieť veci, ktoré pokojne hnusom nazvem. Ale pre zjednodusenie schematickeho myslenia to treba hodiť všetko do jednoho vreca, že? To vyťahovanie Kollára je už tiež tak trápne neobjektívne, až to dverami trieska. Sú na Slovensku státisíce normálnych slušných rodín, ale ty vytiahnes práve Kollára, toto nie je propaganda? Nie tak dávno nejaký trans- neviem čo muž - prezlečený za ženu dobodal tuším v Trenčíne mladé dievča. Tak v duchu tvojej logiky budem aj ja vyťahovať tohto človeka vždy ako príklad LGBTA komunity. Však prečo nepoukazat vždy len na toho najhoršieho z celej veľkej skupiny ľudí? Keď to robíš tak aj ty? A ak ti ide o Kollára ako predstaviteľa nejakej politickej sily si už mimo, aj on je mimo parlamentu (chvalabohu) ani ja ani voliči súčasnej koalície ani opozície za ním neplačú, neplače za ním vôbec nikto, to sa neboj. A ešte keď sme pri tej politike teda. Každému pricetnemu to už myslím došlo, len megainteligentym liberálom zjavne nie. Ľudia nevolili Fica a spol. preto, že by ich milovali, verili im a čakali budúcnosť na ružových oblacikoch hneď odzajtra. Volili menšie zlo, lebo si predstav, že pre niektorých je súčasná podoba liberalizmu natoľko odstrašujúca, že zvolia aj vrece zemiakov, len aby sa liberálom vyhli.

viestta
12. okt 2023

@luuubik sucasna podoba liberalizmu je absolutne v poriadku, ja na urovni doby a poznatkov vedy. V poriadku nie je ako ju niektori ludia (ne)pochopili.

nini1978
12. okt 2023

@luuubik ani nečítam tvoje romány,ty sa trošku preber,prvý príspevok,ktorý si mi napísala si začala vetami,že ani neviem čo znamená slovo propaganda
Migranti? Globálny problém,teraz už len uvidíš ako ich Fico vyrieši...
Hanlivé názvy často používané aj v Team homofobov modrý konik - nevšimla si si?( Určite)
Tak podľa teba odvádzam pozornosť.
Je mi jedno čo píšeš,píš niekomu,koho to aj zaujima