Zostavenie vlády
Baby ste s tým ok alebo iba ja mam depresiu zo toho, že ako ministri budú tie dankove esa na kandidátke? Ako Fica a pele ok, nie je to moja šálka kávy ale prežijem, ale danko a spol, to je mi na grc, 5% ľudí ich volilo, je to odpad pre mňa ti ľudia čo sú tam a oni budu rozhodovať o kultúre a životnom prostredí?
@dzulli1980 najlepší komentár, ešte som taký nevidela. Veď rozhodla väčšina ,demokraticky..
@tykat vlada ako taka sa nas dotyka viac ako sme ochotni pripustit. Nie, nie som z tych, ktori cakaju, ze "stat sa o nich postara". Ale stat ako taky ma plnit iste funkcie. A ako ich bude plnit zavisi hlavne od obsadenia vlady, ministerstiev, a parlamentu. Pretoze vlada rozhoduje aj o takom ako su platby do ZP za poistencov statu a aj o rozdelovani statneho rozpoctu. Vlada rozhodne kolko penazi pojde do skolstva, zdravotnicstva, na vystavbu ciest... Vlada a parlament budu rozhodovat o daniach, ktore platime kazdy jeden z nas (dokonca aj ti co nie su danovi poplatnici denne platia dane. DPH, platia dan z paliv, dan z nehnutelnosti, dan zo zisku na vkladoch v bankach, dan z poistiek... Vlada a ministerstvo skolstva bude rozhodovat o obsahu vyucovania, co sa tyka mojho dietata. Vlada a minister rozhodne o obsadeni klucovych pozicii na ministerstvach, v policii. V konecnom dosledku kazdy krok vlady mal, ma a vzdy bude mat dosah na zivot kazdeho z nas. Vlada a ministerstvo dopravy rozhodne o tom ako sa bude zabezpecovat doprava vo verejnom zaujme a ak zrusia vlaky, tak sa ma to dotkne tiez.
upadkova kultura na svk uz davno sluzi politickym cielom,takze ju uz ignorujem...a aj dost vela slovakov...mala by sama sa posnazit o znovuvzkriesenie a naplnanie svojej podstaty...zivotne prostredie? ludia na svk chcu strielat vsetko zive,odlesnovat,vytinat vsetku zelen-zatial co vo svete vladne opacny trend...na urodnej pode robia zastavby,z tatier by mali najradsej lunapark a vyviezt by sa dali aj na lomnicak autom,ak by sa im postavila cesta...takze co uz zmoze nejaky minister?nie je to jedno kto tam je? radsej sa treba pozriet pravdivo na stav a uroven spolocnosti....ked bude dobre podhubie,ked budu inteligentni volici-tak vzniknu aj nove strany s rozhladenymi ludmi a tam je potom buducnost...ale nasilu zhora prevychovavat a menit narod je chore a nedemokraticke...navyse,na koho obraz? hoci sme mala krajina, uz by sme sa mali vzdat tej dusevnej malosti aby sme sa stale snazili byt ako niekto iny...rovnake problemy ako u nas su aj inde,,,slovami simona pegga z filmu u konce sveta-ked vysvetluje mimozemstanom,ze nechceme aby nas prevychovavali-"mame pravo byt sprosti ! " 😉 ...treba respektovat volby-inak demokracia nema zmysel a potom je uz len diktatura...koho moze desit danko?!? ovela desivejsia je zaborska...ale kalinak by mal mat vnutornu sebareflexiu...navyse si vsimam,ze nejak zle vyzera...a ze chcu teraz niektori hufne odchadzat? odchadzali hufne na protest ludia posledne roky,ked sa im nepacilo kto je vo vlade a bali sa jej? nie...asi tolko k deckam,ktore nedostanu co chcu...z izraela sem letia nasi obcania,ktori tam zili-keby tu bola taka velka cierna diera ako niektori nepochopitelne vykrikuju ,tak by radsej usli inam pred vojnou,nie?...ukludni sa,nic sa nedeje,len sa zmenia ludia na dobre platenych flekoch-ale to s nami nema nic spolocne,my sme len vytah pre nich...
@aams to ze vacsina rozhodla mozme akceptovat. Kedze akceptujeme parlamentnu demokraciu, akceptujeme aj vysledky volieb. Ale aj ked to vsetko akceptujeme, tak mame pravo sa vyjadrit, mame pravo vyjadrit svoju osobnu nespokojnost s tym, kto nam bude vladnut. Mame pravo kritizovat ich kroky a ked sa nam to nebude pacit, mame ustavne pravo vyjadrit svoju nespokojnost aj inac ako komentom na MK. Skoda, ze ludia zabudli ako sa nas vtedajsi pan premier pokusal obalamutit, ze boli na neho nachystane dlazobne kocky. Nuz nachystane boli, na opravu chodnika nie na jeho fyzicku likvidaciu. Ale on ucelovo vyfabuloval pribeh, ktoremu niektori uverili... Niekto ale zabuda velmi rychlo, zabudol aj na to ako stal pri stoliku s milionom a sluboval odmenu... Ako farizej.
To ze niekto prehlasi ze taka a taka strana je plna odbornikov nemusi byt pravda. Presne tak isto ako ten isty povie ze ta druha strana je plna konspiratorov..... treba pockat a urobit si svoj vlastny nazor, nakolko nase media dokazu uuuuzasne tvorit clanky na objednavku jednej strany 😉
Suhlasim s nazorom ze najvacsie sklamanie volieb je postup matovica a remisovej.
Mimochodom strana smer (ja som ju nevolila) je presny obraz nasej spolocnosti....
Kazdy hrabe pre seba, ked nieco vybavit tak len cez znamost, vsak naco byt v poradovniku, na uradoch, bonbonierka, u doktora detto...mame to zakodovane v sebe, to neni lebo fico, lebo smer, to je realita nasej spolocnosti.
To, kto bude ministrom, ktorého ministerstva ešte nie je definitívne navrhnuté, média píšu neoverené veci a ujmelci spisujú petície, napr. Taraba písal na svojom fb, že to je hoax, že on nemá záujem o ministerstvo kultúry. Niektoré média vytvárajú zbytočný zmätok.
Autorkaprosim ta a kto je podla teba odbornik?
@ludinka tiez si myslim. Vidim to vo svojom okoli. Znamosti vybavovacky a pod.
@ludinka strana ako taka vobec nemusi byt plna odbornikov. Stacilo by keby na posty, ktore "bude mat pod palcom" menovala odbornikov. Lenze u nas sa odbornici nemenuju, do vysokych pozicii idu vzdy len politicke nominacie, a je uplne jedno aku maju minulost, ake maju schopnosti a ci vobec maju nejaku odbornost, ktora by ich opravnovala viest ten ktory rezort. Na toto sme my este nedozreli, tu sa furt po volbach zacne boj o koryta, dosadzuju spriaznene duse, ktore zarucia, nie spravne vedenie a spravne rozhodnutia. Tu sa stale a dookola delia len verejne peniaze pre rozne zaujmove skupiny, ktore sa na tom prizivia. A tato vlada nebude ina, lebo uz len z toho co sa na verejnost dostalo ziaden kvalifikovany odbornik v nominaciach nie je. Kazda nominacia je v podstate vysmech volicom, a tym myslim vsetkych volicov, nie len tych vdaka ktorym sa dostali do koalicie ti co sa tam dostali. A je dost smutne, ze ani ti volici, ktori ich tam dostali tu tragediu moci nevidia.
@viestta ja tomu rozumiem,ale zatial tu za tych 50r co zijem (beriem aj cas ked som bola decko) ziadna zmena vlady moj zivot nijako vyznamne neovplyvnila. Dokonca ani 1989 nas kazdodenny zivot neovplyvnil, nikto z mojej rodiny neschudobnel, naopak mam pocit ze si kazdym rokom vieme dovolit viac, ze si zijeme uplne krasne.
A ked pocujem okolo seba ako stredna vrstva dramaticky "odchadza" tak sa ich pytam ako ich ta ina, nova vlada ovplyvni, co sa v ich zivote zmeni ked namiesto jednej particky tam bude sediet ina.
Ak by som sa mala stahovat niekam do zahranicia tak by som.musela mat sakra iny dovod ako len to ze sa hore vymenia bezni standardni politici.
@viestta "...Stacilo by keby na posty, ktore "bude mat pod palcom" menovala odbornikov. Lenze u nas sa odbornici nemenuju, do vysokych pozicii idu vzdy len politicke nominacie, a je uplne jedno aku maju minulost, ake maju schopnosti a ci vobec maju nejaku odbornost, ktora by ich opravnovala viest ten ktory rezort...."
Lenze toto si vsimam napriec vsetkymi stranami. A je uplne jedno kto je vo vlade. Vzdy sa k tym korytam dostanu nenazranci.
Problemom totiz nie je ze nevieme nakrmit chudobnych, ale to ze nevieme nakrmit bohatych. Chcu stale viac bez ohladu na to kolko maju
@tykat s tymi nenazrancami plne suhlasim. Mozno niekde vo vyspelejsich demokraciach idu ludia do politiky z inych dovodov, nie vsetci ale mozno niektori. U nas este stale to boli, su aj dlho budu len taki, ktori potrebuju viac, lebo maju malo. A ti co su odbornici, tak ti sami dobrovolne nestrcia krk do nasej politickej opratky. Aj keby na to mali aj vedomosti, aj schopnosti, aj charakter radsej sa vyhnu politike a ani sa nedaju zlakat do politickych nominacii.
@tykat presne,žiadny pokrok vo vybavení v štátnych zdravotníckych zariadeniach,žiadne dokončené diaľnice a môžem pokračovať do odpadnutia o Tom,koľko fondov dostala vláda(ficova) a ako sa na to vyprdela a nič sa nikde nezlepšilo(12 rokov rabovania)
A samozrejme ,nijak sa ťa osobne nemôže dotknúť vražda mladých ľudí,ktorí sa snažili otvoriť oči Slovensku,veď pre teba to boli "nikto"
Tak sa naďalej hrabkaj v osobnej záhradke,veď budúcnosť tvojej vlasti môžeš mať u prdele,nijak osobne sa ťa to netýka..to snáď nemyslíš vážne,žiť v skorumpovanej mafiánskej krajine e v pohodicke písať o tom,že veď predsa o nič nejde
@nini1978 a teda kto to robi inak a lepsie? Sanca ukazat ako sa to robi tu predsa bola a ludia si po 3 rokoch cirkusu radsej vybrali Fica ako tych co boli pred nim.
Kto nam teda postavi dialnice a vybavi nemocnice? Kto nebude kradnut a chranit "svojich ludi"? Ktora to je strana?
A ktora je ta zaslubena krajina kde nie su skorumpovani politici, vsetko funguje tiptop a ludia si ziju v blahobyte?
lenže kdh vajatalo, a podľa mňa by išli skôr do koalície s ps,ako so smer a pelle.Uvidíme,niekde priškrtnúť musia,lebo je tu bordel,inflácia,nedostatok lekárov,zdravotníkov,liekov,obrovský dlh.ďakujem matovič a spol.
Mne zas hlava neberie ako niekto moze volit PS, mame takych aj v rodine. Ale aby som si ich dovolila nazvat, prepytujem, "odpad", "hnus" ? To fakt nie. Sak tu ide o elementranu slusnost a uctu k ludom. Ked sa toto ludia nenaucia, mozu volit koho chcu nikdy to tu nebude dobre.
@tykat ešte sa ta spýtam...ty,ako človek ktorý platí dane..pre teba je ok, že realita na Slovensku je taká,že na ARE vymenili okná len kvôli tomu,lebo to zaplatil človek vďačný za opateru?
(Príklad uvedený zo života zdravotnej sestry tu z koňa)
Prečo rozmýšľaš o Tom,že "TY OKNÁ MÁŠ", to vôbec nie je o tom,musíme myslieť na to,že áno, všade sa kradne,kto sa dostane ku korytu - má príležitosť
Akurát,že naplniť si vrecká je jedna vec...neinvestovat ani euro z fondov EÚ do budúcnosti jedného štátu je vec druhá... Pobrať fondy a nechať všetko po starom,v katastrálnom stave
A ešte lepšie,nechať mafiu z Talianska poberať eu fondy,to bol presne ten tŕň v oku, ktorý nemohol nechať tak Kuciak
A predpokladám,že nemusím nijak opisovať vzťah Fico - Vadala (určite budeš vedieť)
Mňa nikdy štát nezivil,ale aby mi bola ľahostajná situácia ,kde sú vo vláde mafiáni, zlodeji,ti,ktorí dopustili politickú vraždu,tí ktorí sa s miliónom eur na stole ukázali celému svetu ako najhorší odpad, tí ktorí pluju na homosexuálov a sami nimi sú.....o čom sa chceme baviť?
Či by PS nebolo horšie?
Neviem,nemali šancu niečo dokázať... tí vyššie spomenutí toho dokázali na 100 rokov a všetko samý humus
Ale tak čo...pre celý svet sme nič viac ako proruský štát,sami to ľudia ešte nevedia/nevidia
Mám kamarátky z celej Európy,keď mi polka hovorí,že v ich meste majú MHD komplet grátis,keď mi ďalšia z Litvy hovorí,že všetci do 18 rokov majú všetky zdravotné vyšetrenia,špeciálne rozbory krvi zadarmo...
Vtedy si spomeniem ,že všade sa kradne,ale v ostatných krajinach vedia ľudom aspoň ,"zakryť oči"
U nás nie je potrebné áno toľko a tešíme sa naspäť do minulosti
@tykat nejde o blahobyt,pretože koniec koncov presne ako píšeš, žijeme si lepšie ako kedykoľvek predtým
A ten sa nedostavi po roku- dvoch. Keby aspoň náznak pokroku za 12 rokov.... Progres a nie regres
A také že morálne myslenie ostalo kde?
To ako kriminálnici majú zelenú pred tými,čo nemali šancu niečo dokázať?
Nerozumiem
@dzulli1980 to nie je o tolerancii...to je o ich predchajucich cinoch..neplet si 2 rozdielne veci...
@silvike najvacsi problem covidu bola matovicova komunikacia. V tomto je fico a prelegriny urcite na inej urovni. Prehovorit k ludom naozaj vedia. Takeho hegera mali vsetci v pazi.....ano, obete by boli, nase nrmocnice su ake su, ale urcite by sme neboli takto rozhadany nz dve polovice
@nini1978 a teda ako si vysvetlujes ze Fico 12r kradol vsetko robil zle a ludia ho chcu radsej ako niekoho noveho, kto by mal sancu robit to.inak? Mne to vychadza tak ze uz maju experimentov na nejaky cas dost.
Mna len velmi mrzi ze sa PS nedostalo v 2020 do vlady. Mohli sme uz vediet co su zac a mozno by sme ich teraz volili vsetci.

tolko hluposti pokope o tych konspiraciach. si otvorte stranku s rozsudkami a vyhladajte si, kolko krat prehral sud dennik n za zverejnovanie klamstiev. len ono to zjavne funguje, ze dennik n napise klamstvo, voci ktoremu sa poskodeny ohradi podanim na sude a sud sa po vsetkych tahaniciach a odvolaniach skonci po 6 rokoch a nakaze sa denniku n ospravedlnit poskodenemu za klamstva. len po 6 rokoch uz to ospravedlnenie pomoze akurat nicomu, pretoze to klamstvo uz maju ludia zafixovane a tu jednu vetu s ospravedlnenim si po 6 rokoch ani nevsimnu. a takto novinari tych "elitnych" dennikov nicia druhym zivoty, jednostranne siria klamstva a poskodenym ani len nedaju priestor sa k danej veci vyjadrit. z toho by vam malo byt na grc