Zostavenie vlády
Baby ste s tým ok alebo iba ja mam depresiu zo toho, že ako ministri budú tie dankove esa na kandidátke? Ako Fica a pele ok, nie je to moja šálka kávy ale prežijem, ale danko a spol, to je mi na grc, 5% ľudí ich volilo, je to odpad pre mňa ti ľudia čo sú tam a oni budu rozhodovať o kultúre a životnom prostredí?
@julia_a_romeo ešte že ty toľkých ľudí zaujímaš a vôbec neurazas druhých že.. 😘
@jana_eyre_2 To je celkom isté, že prvé bude treba riešiť ekonomickú situáciu, lebo pri takom hospodárení ako tu bolo, ju treba vylepšiť, ale nie tak, ako to vypracoval Odor, lebo ten to vypracoval tak, že by vlastne znížil živ.úroveň ľudí, čo je najľahšia cesta. Tam sú možné aj iné cesty.
To bude vec novej vlády a celkom sa čudujem, že tu napr. aj Radičová vypracuje program na zlepšenie ekon.situácie a keď bola vo vláde, vtedy sa neosvedčila, ani jedno volebné obdobie. V podstate na jej návrhy nikto nie zvedavý.
Takí ľudia, ktorí majú riešenia vtedy, keď to nie je potrebné, by sa mali zamyslieť nad sebou, prečo neriešili veci vtedy, keď boli vo vláde a v podstate tam nič nedosiahli, podobne to robí aj Vašáryová. Tak mali vstúpiť do nejakej strany a pre tú pracovať, nie takto rozdávať nevyžiadané rady.
@petronelag v prvom rade, ten Odorov navrh je komplexny. Za druhe je velmi dobre vyargumentovany a dolozeny aj cislami. Ano, nova vlada si moze dat vypracovat iny program, moze si z Odorovho vbyrat nieco alebo ho jednoducho vyhodit von oknom a nerobit nic. Nech sa stane cokolvek, cakaju nas tazke casy a bud sa budu skrtat vydavky, co prinesie aj iste "socialne nepohodlie" mnohych alebo sa zas budu poziciavat peniaze. Ano, ochotne nam kazdy pozicia, lenze fiskalny rating Slovenska klesa a klesa, takze tie pozicky budu s velkymi urokmi, tie pozicky raz bude musiet niekto splatit. Kto a kedy? My vsetci, niekedy v buducnosti. Je uplne jedno kedy tie socialne istoty stratime, iste je jedno, ze jedneho dna to pride.
Z dovodu zachovania psychickeho zdravia,som vsetky vase prispevky necitala. Mam len malu poznamku..ten vas progresivny odbornik Odor na margo pomoci ludom po zemetraseni,prehlasil,ze si za to mozu sami,mali sa poistit,ze nic nedostanu. Za to 4 dni pred volbami odfrcalo 360 milionov do poistovni,ano aj sukromnych,pricom mali deficit " len" 180milionov.
A reakcia jedneho z tych Dankovych konspiratorov,Sevcika bola,ze vyhlasil zbierku...za jediny den sa vyzbieralo 700 tisic eur...👏
...ako za mna radsej "konspirator" s ludskym postojom ako "odbornik" s empatiou zdochnutej ryby...
@victory1 ty si uvedomujes, ze Odor ako premier uradnickej vlady nesmie disponovat rezervou Uradu vlady, takze aj keby neviem ako chcel, peniaze uvolnit nemoze aj ked tam su? Tie moze uvolnit len vlada, ktora pride po volbach, ta ma na toto mandat.
A ano, mohol to povedat inac, ale v konecnom dosledku ma pravdu. A vyzbierali sme sa aj na byrovku v presove, vyzbierali sme sa na liecbu deti, vyzbierali sme sa na pomoc po XY dalsich tragedii, ktore postihli mnozstvo ludi. A vyzbierali sme sa bez toho aby si na tom akykolvek politik robil PR. Len tak z dobrej vole. Kazda obec postihnuta zemetrasenim ma zriadeny transparentny ucet. Ak prispejem prispejem tam, nie na ucet, ktory zalozil akykolvek politik.
@viestta Ty si strašne múdra, Teba je tu škoda 😅
@martulka48 áno @viestta je sčítana a rozhľadena žena, a to myslím v dobrom ja. Len niektoré majú svoj pohľad, názor a nechápu faktom
@viestta zavadzas...odborna komisia odporuca/neodporuca,ale nakoniec ju schvali/neschvali predseda vlady..mimo to,kazdy minister samostatne ma svoju rezervu...
A ako to povedal? Jasne,to je take progresivne "ludske" 🤦♀️
Jj,ludia sa vyzbierali,ale nemyslim,ze sami..vzdy ich na to niekto naviedol...napr. na tank na UA, cesi dokonca aj na humanitarnu pomoc.. z ktorej sa nakoniec nakupili zbrane..aj teraz maju sancu sa vyzbierat,ved v chorej spolocnosti je bezne,ze obcania supluju stat...
@victory1 ano, povedal, ze je viazany tym, ze vedie len uradnicku vladu.
Na druhej strane, obcania nesupluju stat. Stat ma na starosti statne nehnutelnosti poskodene akoukolvek zivotnou katastrofou. Starat sa o sukromny majetok, alebo majetok inych organzacii sa ma majitel. Ma sa starat aj tak, ze si svoju nehnutelnost poisti. Stat ma ine funkcie ako starat sa o majetok obcanov. Takze nie, obcania nesupluju stat. Ten by suplovali ak by sa skladali na skody sposobenena statnom majetku. Supluju to, co majitelia zanedbali, teda nemali poisteny svoj majetok. A v jednom mas pravdu. Tato spolocnost je istym sposobom chora. Mnohi ocakavaju, ze sa o nich stat postara. Ale ten ma ine ulohy ako sanovat ich chyby.
@viestta ty sa modli od rána do večera, aby sa ti také niečo nestalo ako tým ľuďom na východe. Keď už nemá vládnu rezervu (lebo ju už rozdal) mal tam aspoň vycestovať a vyzvať ľudí, alebo armádu na pomoc. Na Pohodu sa vie zmobilizovať celá vláda aj s prezidentkou...
@martulka48 co ty trepes? Vlada rezervu ma, ale nemoze nou disponovat, lebo na to nema mandat. No a vycestovat? Uz len tito by im tam chybali, maju starosti dost este budu riesit vladne navstevy...
@viestta trepeš ty od rána do noci. z teba musia mať doma radosť ...
@viestta obcania nesupluju stat? A to je co,ked sa robia zbierky na chore deti,aby dostali liecbu,ci liek,ktory sa bezne v Europe predpisuje a preplaca???
Ano,stat sa ma starat o svoje nehnutelnosti,ale vsimla si si ,ked prirodne katastrofy nicili poziarmi,zaplavami,zemetraseniami majetok v Turecku,Grecju,Chorvatsku? Myslis,ze aj tam vlady obcanom oznamili,ze mali byt poisteni a maju ich u riti? 🤦♀️
Ty si neskutocny demagog🤪
@martulka48 Viestta je poistena,na vsetko..ona sa sama o seba postara..nic nepotrebuje,nikoho nepotrebuje a statnu pomoc uz vobec nie..🤪
...zatial... 🙄
@victory1 ... keď aj poisťovňa vyplatí, hoci aj celú cenu nehnuteľnosti, neviem si predstaviť ako si s tým poradia starí ľudia, ktorí celý život na tom pracovali. Začínať stavať v starobe? Tu by sa mali zmobilizovať najmä mladí dobrovoľníci a pomôcť týmto ľuďom. Ach jaj , je mi ich veľmi ľúto, nechcela by som to zažiť 😢
@victory1 kde tvrdim, ze obcania stat nesupluju? To, ze stat zlyhava pri chorych detoch je katastrofa. O tom mozme viest inu debatu. Ale pri takychto udalostiach je zodpovednost na obcanovi. Poistit si domacnost je to najmenej. Obcania mozu poslat peniaze zo solidarity, mozu ist zo solidarity pomahat: Stat poslal hasicov, statikov, pretoze je to ich uloha, preto ich drzime a platime. Stat ma dat peniaze na opravu skol, na zachranu kulturnych pamiatok, ale preplacat skody na sukromnom majetku, to nie je jeho uloha. To je ulohou poistovni, preto boli zriadene. Na opravy verejneho majetku moze stat poskytnut peniaze z rezerv. Ma poskytnut peniaze na zabezpecenie nahradneho ubytovania, to je jeho uloha a uz to spravil mnohokrat, napriklad po zosuvoch pody v Mysli, ked boli mnohe domy zburane.
@viestta tiez to tak vidim, uradnicka vlada nema moznost vyclenit financie. Osobne si myslim ze kazda neuradnicka vlada (bez ohladu na stranicku prislusnost) by peniaze vyclenila, a ministri by tam uz boli. Zemetrasenie je mimoriadna udalost. Uradnicka vlada tam nema co robit, nema mandat, nema paky to riesit, naco ta pojdu?
Napadlo mi ci prezidentka nema nejaky "rezervny fond" z ktoreho by mohla nieco poskytnut kym bude nova vlada. Takisto VUC.
Trosku odbocim. Mne osobne je velmi luto aj tych ludi v Telgarte. Ja viem, osadnici, mali chatrce na cudzom pozemku... Ale luto mi ich je. Podla mna by stat mal mat pre tychto ludi vyclenene pozemky a pomoct im dostojne zit. Z takeho marazmu do ktoreho sa rodia sa sami ani neprevychovaju ani nedostanu. Minule ma inspirovala jedna baba zo zahranicia na FB, stavaju pri domoch domceky pre hosti z nepouziteho stavebneho materialu, zle vymerane okna, zle narezane dosky, odpadova dlazba, nepouzita sanita, zle namiesany farby, zbytok krytin, material zo zburanych domov. Akoze velmi dobry napad. Vela ludi z tychto osad by si postavili domy svojpomocne len ich trosku nasmerovat, zaucit, nejako to zastresit a koordinovat, mozno aj cez projekty z EU.
obec Ďapalovce má zriadený transparentný účet SK62 0200 0000 0048 6257 5754 , tak ak niekto môže, pomôžme im aspoň takto...., keď už vláda nemôže...
https://www.obecdapalovce.sk/--77-88-transparen...
@zeldia ... tak teda ty si len inteligent!
@martulka48 áno, viem o tom.
@martulka48 je to hrozne,mas pravdu...mladi dobrovolnici? Tato mlada generacia vie vsetko,len nie fyzicky pracovat...skor to vidim na armadu...
Mne je smunto akú má Slováč krátkodobú pamäť, ako mohli tuto skorumpovanú mafianskú zgerbu niekto voliť, dodnes mám pred očami ako Fiko plieska po stole s miliónom € za odhalenie Kuciakovho vraha. Mne je z neho a celého SMERU na zvracanie. Len sa modlíme aby táto úžasná koalícia nezabezpečila naše vylúčenie z EU.
@zeldia to jediné ma teší, že Fico nemá ústavnú väčšinu, ale len nejakú slabú nadpolovičnú väčšinu, kde títo od Dánka sú takí nejasný podľa mňa, a tak je jeho vláda v ohrození. Ale tak to by mohla byt aj vláda os, hlas, KDH a sas, nestabilná, keďže sú tam rôzne tábory ľudí, názorovo iných.