icon

Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy

natynka128
6. mar 2013

Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.

judy22
13. máj 2016

@wivus aj ja som bohuzial podpisala zmluvu, uz viem ze to bola blbost... :( pondelok idem poslat vypoved, stiham to do 14 dni, len sa chcem spytat ci si nieco nahlasovalaaj do SSE/ZSE ? Alebo s tym vypovedom je to vybavene? A dostala si od nich nejake potvrdenie? Dakujem

mata26011981
14. máj 2016

dobry den janett
@janett2222 a podpisali ste zmluvu s slovakia energy ak ano tak toje ta pokuta za to porusenie zmluvy

domjan
14. máj 2016

Pokial stihas 14 dnovu lehotu je to ok...musia ti ale asi poslat vypoved..mne poslali ale po pol roku ked sa im nepodarilo ma prehlasit od ZSE..a nasledne o par dni mi poslali pokutu..zrus to a posli to doporucene s potvrdenim !!!!(velmi dôlezite)..lebo ti povedia ze im nic neprislo..drzim palce

domjan
14. máj 2016

Do Zse nemusis nic nahlasovat..

@judy22
@mata26011981

judy22
14. máj 2016

@domjan ďakujem

janett2222
15. máj 2016

@mata26011981 ano podpisala

mata26011981
15. máj 2016

@janett2222 ad o 14 dni sa dalo odstupit ci ste dlsie uz unich

domjan
15. máj 2016

Dalo sa ,ale mali ma prehlasit od ZSE ..ale tam mi koncila viazanost az o 8 mesiacov ..co teoreticky vedeli a mali ma odhlasit az v auguste a oni to skusali u ZSE uz koncom marca a ZSE ich poslalo do prd.... takze na mna vyrukovali s tym ze sa im to nepodarilo a vznikli im "chudatkam" naklady.. a dalej to uz poznate..(pisal som o tom)

kacenocka2
3. jún 2016

@mata26011981 moji rodicia sa nechali oklamat ale 14 dni výpoveď uz nestiham.neviete,keby som dala výpoveď neskor nebudu robit problemy?

mata26011981
4. jún 2016

@kacenocka2 zdravim hasom slovakia energy atych 120 mi vratia takze je to vpohode ak odijdete bude te pkatit t ch 120 toje ako pokuta za porusenie zmluvy a prevo chcu odijst

kacenocka2
4. jún 2016

@mata26011981 ja som uz rozmyslala skusit zmenit meno odberateľa z otca na mna kedze s nimi byvam,lebo zmluva je na neho a tym by sme tomu mohli predist lebo zmena dodávateľa este nebola.len neviem aka reakcia z ich strany bude.

kacenocka2
4. jún 2016

@mata26011981 preco odist?
Lebo vsade citam o nich zle recenzie,pokuty,poplatky rozne,atd..

richnaim
7. jún 2016

od roku 2013 od slovakia energy odoberám plyn a elektrinu, ceny aké sme si dohovorili mám, takže ja som spokojný. Skôr ma prekvapujú také správy, ako sú tu ..

kacenocka2
7. jún 2016

Nechapem odkial potom ludia beru tie pokuty ze im posielaju..snad neklamu!?!

janett2222
7. jún 2016

@kacenocka2 ni teraz som doplatila poslednu splatku takze neklameme. urcite pokuta je za porusenie podmienok ktore pprusis ked chces odist v zmluvnej dojode na rozmyslenie mas dva tt pptom uz je to s
ppkutou

domjan
7. jún 2016

Ma vobec niekto na tychto strankach dobre skusenosti z podomovym predajom? Energie? Kedy ste naposledy vydeli reklamu v telke na slovakia energy? Bola vobec? Ci radsej su bez reklamy aby mohli dat lacnejsie? A preco operatori sa predbiehaju v cenach za hovor a presto vsetko maju reklamy v tv.. asi preto ze su seriozny? Ano mozno su aj spokojny niektori zakaznici so slov.energy...asi tak 2 z 10..ale to je len moj nazor...asi preto ze pozorne citam" tych" spokojnych ktory "usetrili" neskutocne prachy

domjan
7. jún 2016

Ja som jednal po telefone s APS holdingom(vymahaci slov.energy) a jednali so mnou ako z handrou nehovoriac o vyhrazkach...v zivote som sa uz dostal do platobnej neschopnosti a nikdy (podotykam nikdy) so mnou nejednali ako z handrou a nevyhrazali sa mi..slov.energy vie ako na to!!!

antonia05
9. jún 2016

Ahojte žienky,chcela by som sa informovať či zrušenie zmluvy do 14 dní prebehlo v poriadku,alebo boli s tým nejaké komplikácie? Ďakujem

kacenocka2
9. jún 2016

Mate niekto skusenost ci odpovedaju na maily?

peknysen
9. jún 2016

antonia, tiež som naletela, ale som sa včas spamätala., zrušila som do 14 dní cez formulár a aj osobne som bola u nich . Našťastie všetko ok.

antonia05
9. jún 2016

@peknysen ďakujem za info

mata26011981
9. jún 2016

@kacenocka2 ano odpovdaju na meilh stale odpisu

kacenocka2
9. jún 2016

@mata26011981
Zmenili sme meno odberatela,tak neviem ci zmluva zanikne kedze este sme k nim nepresli a VSE este o prechod neziadali,alebo je potrebne inak postupovat..

mata26011981
10. jún 2016

@kacenocka2 jasom tiez mala vo vse a potom som presla do Slovakia energia a musela som cakat lebo vypovednu lehotu som mala este

risicka
1. aug 2016

Slovakia energy je jeden absurdistan a robia si tam z ľudí dementov a volov. Už tretí mesiac od nich neviem dostať preplatok za elektriku po mojej nebohej tete aj teda po mne. Moja teta zomrela v januári, ja som platila elektrickú energiu cez účet ďalej. Prebehlo riadne dedičské konanie. Majiteľom bytu je môj brat , ktorý mi dal plnú noc overenú notárom na všetky záležitosti okolo bytu,v tejto plnej moci je spomenuté aj jednanie a iné záležitosti okolo dodávky elektrickej energie. SE som zaslala úmrtný list, právoplatné dedičské konanie, plnú moc a môj občiansky preukaz. Písomne som žiadala o vrátenie preplatku z vyúčtovacej faktúry, ktorá mi prišla v máji. Najprv telefonát že oni mi daný preplatok nemôžu vrátiť pretože z môjho účtu neodišla viac ako polovica sumy uvedeného preplatku , že takéto niečo majú uvedené v obchodných podmienkach. V obchodných podmienkach nemajú nič také uvedené. ... čakala som a nič, zavolala som a povedala že teda prečo nemám vyplatený preplatok, odpoveď že sa budú mojim prípadom zaoberať v auguste keď zaplatím platbu za ďalšie dva mesiace... dochádzala mi už trpezlivosť. ... a dodatok pracovníka SE, že oni týmto chránia pozostalých..... písala som ďalší list na ktorý mi neodpovedali .... dnes som volala a milostivá pri telefóne prišla s ďalšími absurditami. Že mám poslať moje čestné vyhlásenie overené notárom, že ja som platila po smrti mojej tety a potvrdenia z banky z každej platby..... tak toto je už silná káva a že môj brat ako dedič bytu musí napísať prehlásenie že on sa vzdáva toho preplatku v prospech mNa, pričom mám od brata notárom overené plnomocenstvo.... zvažujem nejaké právne kroky lebo čo je veľa to je dosť.....

domjan
1. aug 2016
domjan
1. aug 2016

@domjan
urcite by som aspon navstivil pravnika nech poradi..

risicka
3. aug 2016

@domjan oni sa správajú aj keď oni tebe dlhujú ako k handre , včera som bola u notárky čo mala na starosti dedičské konanie po nebohej tete , ich konanie a požiadavky nie sú ničím právne podložené, oni sa nemajú čo patlať v platbách a vyplatiť to aj bez znovu otvorenia dedičského konania,

carrieb22
20. jan 2017

@risicka
Dobrý večer !
Chcela by som reagovať na Váš príspevok, keďže aj mňa nedávno postrehla rovnaká situácia aká aj Vás, to jest nevyplácanie preplatkov od SE po smrti odberateľa. My máme teraz fakticky rovnaký problém, mne tiež pred rokom zomrel otec, ktorý neviem z akého dôvodu, ale prešiel od precíznych dodávateľov elektrickej energie ku takým farizejom ako sú Slovakia Energy, ktorý po čase svoje rozhodnutie oľutoval, keďže došlo v určitých situáciach s nimi ku nedorozumeniam.
Po smrti môjho otca v roku 2015 som ich kontaktovala a som ich oboznámila faktom, že pôvodný odberateľ zomrel a som sa informovala, čo v takomto prípade treba robiť ??....Oni mi hneď navrhli prepis na nového odberateľa, pričom nám už prišlo ročné zúčtovanie, to jest preplatok v hodnote do 200 €.
Ja som im jasne povedala, že uvažujem nad zmenou nového dodávateľa. Jednoznačne oni sa ma snažili prehovoriť opäť na prepis. Podľa zákona, ak dôjde ku smrti odberateľa hocijaká zmluva sa stáva bezplatnou a noví dediči môžu buď zotrvať tam, kde sú a to tak, že sa spraví prepis alebo môžu uzatvoriť zmluvu s iným dodávateľom.
Keďže tam boli preplatky a sú viacerí dediči na zaslanie preplatkov treba čakať na osvedčenie o dedičstve, čo mi aj oni potvrdili a je to právoplatné. Kým neprebehlo dedičské konanie ja som im naďalej platila mesačnú zálohu v sume, na ktorej sa dohodli s pôvodným odberateľom , to jest s mojim nebohým otcom.
Po prvom dedičskom konaní sme žiaľ opäť museli z určitých dôvodov podať návrh na znovuotvorenie dedičského konania. Tento proces sa žiaľ ťahal istú dobu. Naďalej som pokračovala v platbe. Lenže prišiel nový rok, nové zúčtovacie obdobie opäť preplatok.
Koncom minulého roka som obdržala od nich list, kde figurovalo, že odstupujú od zmluvy xxx dodávky zemného plynu, lenže pointou je to, že my sme od nich plyn v živote neodberali, kedže dlhé roky odberáme plyn od SPP. O pár dní na to mi poslali technika na demontáž elektromera bez hocijakého písomného upozornenia. Našťastie sa mi tejto demontáži podarilo zabrániť. Hneď v ten deň som navštívila pobočku dodávky elektrickej energie, kde sme pred SE patrili. Oni mi tam poradili a dali potrebné formuláre na ukončenie zo zmluvy o dodávky elektrickej energie. Keďže už na tú dobu sa mi podarilo vyriešiť všetky záležitosti týkajúce sa osvedčenia o dedičstve som im poslala výpoveď zo zmluvy a všetky potrebné formality a náležitosti na dodatočné zaslanie preplatkov za jednotlivé zúčtovacie obdobia : kópiu úmrtného listu, Osvedčenie o dedičstve, Čestné prehlásenie o pravdivosti údajov, čestné prehlásenie a splnomocnenie druhého dediča,keďže dedičmi sme boli ja a moja mama a konečný stav elektromera. Do pár dni som od nich obdržala list, že nefigurujeme v bilančnej skupine dodávky elektrickej energie. Na základe týchto skutočností som mohla konečne uzatvoriť zmluvu s iným dodávateľom. Ďalej mi poslali aj faktúru na konečné zúčtovanie, kde tiež figuruje preplatok, a že overovanie preplatkov presunuli na príslušné oddelenie. Dnes som od nich obdržala list, že na vrátenie preplatkov za jednotlivé zúčtovacie obdobia potrebujú súhlas druhého dediča, ktorý súhlasí s vyplácaním preplatku na moje konto. Pričom moja mama svojím podpisom jasne potvrdila tento fakt, že sa zrieka a zveruje všetky záležitosti týkajúce sa s vybavovaním dodávky elektrickej energie na môj účel a to v odoslanom v čestnom prehlásení a v splnomocnení.
Ďalej sa vyjadrili, že na vrátenie jednotlivých preplatkov je potrebné doložiť doklad o úhrade overený, že zálohove platby po smrti poručiteľky som platila ja. Lenže srandou je to, že odberateľom bol poručiteľ a dokonca je im potrebné aj zaslať doklady o platbe, ktoré musia byť minimálne vo výške preplatkov. Čo je absurdita, keďže na zaslanie preplatkov stačí osvedčenie o dedičstve a písomný súhlas dediča, ktorý sa zrieka na podiel druhého dediča. Tento fakt mi potvrdili na viacero pobočkách. A taktiež som bola oboznámená tým faktom, že toto nie je prvý prípad, kde si proste hľadajú cestu, len aby sa vyhli vyplácaniu preplatkov. Takže momentálne uvažujem nad súdnou žalobou, keďže mi dlhujú preplatky vo výške 350 €.

peknysen
21. jan 2017

carieb.22, držím ti palce, aby sa vyriešilo všetko v tvoj prospech 👍