Slovakia Energy

janka1011
18. okt 2021

Prosím vás, čo ste mali doteraz dodávateľa energie Slovakia energy, ako to idete ďalej riešiť? Treba niečo robiť, niekde napísať, alebo to oni presunú druhému dodávateľovi? Neviem ako aj s platbami ďalej, máme trvalý príkaz na sipo. Či to zrušiť, či nechať tak, ja fakt neviem. Ja sa do týchto vecí moc nevyznám a nerada by som sa dostala do tej situácie, že zostaneme bez elektriny. Ďakujem

hradnapani
18. okt 2021

minule som bola v ZSE a tam mali oznam na dverach, ze klientov slovakia energy preberu automaticky. Znelo to ako oznam, akoby tam nemali ludia ani chodit a netreba ich kontaktovat. Zato u plynarov bolo milion ludi, tak neviem.

janka1011
autor
18. okt 2021

@hradnapani ďakujem, tak hádam to platí aj o SSE dúfam

hradnapani
18. okt 2021

@janka1011 malo by, na stranke maju to iste co aj zse, teraz som pozrela:
DÔLEŽITÁ INFORMÁCIA PRE ZÁKAZNÍKOV SLOVAKIA ENERGY
Stredoslovenská energetika, a. s. (SSE) zabezpečí plynulú dodávku elektriny pre všetkých zákazníkov spoločnosti Slovakia Energy na strednom Slovensku od 9.10.2021. ako dodávateľ poslednej inštancie.
Čo by ste mali vedieť:

nehrozí vám prerušenie dodávky elektriny,
nie je potrené podpísať zmluvu s dodávateľom poslednej inštancie, zmluva vzniká automaticky zo zákona.

Z vašej strany nie je potrebné žiadne kontaktovanie alebo úkony, SSE automaticky a v zmysle platnej legislatívy dodávky poslednej inštancie pre vás všetko zabezpečí. Všetky informácie k platbám a ďalšiemu postupu vám poskytneme v najbližšom období.

babababka
18. okt 2021

Ešte dodám.Posledná inštancia znamená,že max. polrok bude dodávať elektrinu za cenu,ktrorú by dali zo Slovakia energy.Môžeš zmeniť dodávateľa ,behom toho polroka,po polroku už posledná inštancia,t.j.SSE,ti dodá elektrinu za ich ceny.Švagriná takto dopadla,akurát,že ju prevzala ZSE.Telefonicky ju informovali,ostáva u ZSE.

janka1011
autor
18. okt 2021

@babababka ďakujem, to som tiež celkom presne nevedela, čo je tá posledná inštancia. Myslíš, že po tom polroku budeme mať drahšiu elektrinu ako doteraz ak zostaneme teda v SSE?

silviazlat
18. okt 2021

@janka1011 ceny energii sa budu určovať až po novom roku. Som bývalý pracovník Slovakia Energy.
Odporúčam po Novom roku navýšiť mesačne preddavky kvôli veľkému nárastu nákupnej ceny na burze

draik
18. okt 2021

@janka1011
Platí sa už dodávateľovi poslednej inštancie (ZSE, SSE resp. VSE, podľa regiónu).
Veľa ľudí prechádza do SPP s elektrinou preto, že SPP garantuje súčasne ceny (do konca roka). Dodávateľ poslednej inštancie môže inkasovať trhovú cenu. Ak by ste u neho zostali, po troch mesiacoch rozdiel vráti, ibaže by ste podpísali zmluvu. Posledná inštancie trvá 3 mesiace, nie 6.
Zároveň platí, že od budúceho roka pôjde elektrina hore.

rebellefleur
18. okt 2021

DPI trvá maximálne tri mesiace a cenník dpi je vyšší ako štandardný cenník, preto si ľudia chodia uzatvárať zmluvy už teraz

rebellefleur
18. okt 2021

@janka1011 - od nového roka idu ceny elektriny aj plynu hore, tak samozrejme, že budú ceny vyššie 🙈

rebellefleur
18. okt 2021

@babababka - DPI neznamená, že bude mať ceny ako v Slovakia energy, nepíš tu bludy prosím ta. Cenník DPI je drahší ako štandardný cenník ZSE

hradnapani
18. okt 2021

@draik prosim ta nevies dokedy musia uzatvorit zmluvu ludia, ktori chcu elektrinu od SPP? Lebo potrebujem nieco ine vybavit v plynarnach a strasne vela ludi tam je, tak ze kedy by tam uz mohlo byt volnejsie a musim to urobit osobne na pobocke. Dakujem!

draik
18. okt 2021

@hradnapani
Kedykoľvek. Len si treba zistiť, akú sadzbu bude medzitým účtovať DPI, ktorým je daný dodávateľ 3 mesiace.

rebellefleur
18. okt 2021

@hradnapani - voľnejšie tam v najbližšej dobe určite nebude. Teraz všetci uzatvárajú elektriny a na začiatku novembra sa budú riešiť zmluvy plynové

hradnapani
18. okt 2021

@rebellefleur no to si ma teda vobec nepotesila. Ja mam take stastie, ze predo mnou 30 ludi... to tam stratim nervy uplne.

rebellefleur
18. okt 2021

@hradnapani - bežne tam mame cakacky cez 5 hodín, bohuzial

hradnapani
18. okt 2021

@rebellefleur moje nervy! to nedam...

rebellefleur
18. okt 2021

@hradnapani - odkiaľ si?

hradnapani
18. okt 2021

@rebellefleur BA a potrebujem prepisat plyn na seba alebo aspon zistit cislo uctu a vysku platby

babababka
19. okt 2021

@rebellefleur píšem len to, čo povedali švagrinej,telefonicky bola som pri tom,takže žiadne bludy nepíšem.Keďže teraz nevie na čom je,koncom týždňa ide osobne do zse.

janka1011
autor
19. okt 2021

@draik my sme prešli automaticky pod sse. Znamená to, že počas tých 3 mesiacov budeme mať drahšiu elektrinu ako sú štandartné ceny?? A kebyže uzatvoríme s nimi zmluvu už teraz, budeme mať klasické ceny ako všetci? Neviem, či tomu správne rozumiem

draik
19. okt 2021

@janka1011
Pokiaľ viem, DPI ešte neoznámili ceny. Tlačení sú do toho, aby išli za regulované, ale to by museli uhradiť z vlastného. SPP je istota.

piskotik
4. nov 2021

Dobrý večer, chcem sa spýtať ak je tu niekto kto mal u Slovakia Energy aj plyn, prišli vám už vyúčtovacie faktúry? Viem, že u iných spoločností boli už pred dvoma týždňami a tu stále nič...Či vôbec budú...

lopka1313
4. nov 2021

Prosim Vas, ja mam trvaly prikaz na slovakia energy, zrusim ho, ale na stranke VSE je, ze pre nas sa nic nemeni a info o platbach poslu v priebehu mesiaca. Uz je druhy mesiac a stale sme nic nedostali... Neviete, komu mam platit? Tiez nechcem skoncit ako neplatic... Najhorsie je, ze ten byt mam prave prazdny, nebola som tam od leta a jedina vec, co mi tam ide je chladnicka. A obcas tam suseda chodi polievat kvety, takze vtedy aj svetlo. Oproti spotrebe spred roka/polroka je to rapidne mensi odber...

janka1011
autor
4. nov 2021

@lopka1313 no tak ja dúfam, že čo sa platieb týka, že keď sme automaticky prešli pod sse, tak že tam automaticky presmerovali aj naše platby. Tiež mám trvalý príkaz a neriešili sme s tým nič, nám prišiel list, že netreba nič robiť, tak dúfam sa to týkalo aj tých platieb.

silviazlat
5. nov 2021

@piskotik mojim rodičom uz prišlo. Ale záleží to od distribučného územia

denae
5. nov 2021

@janka1011 nepresmerovali. Treba zrušiť trvalé príkazy pre Slovakia Energy a zadať nové pre nového dodávateľa.

denae
5. nov 2021

@lopka1313 je tam trochu zavádzajúco napísané, čo možno pochopiť tak, že naozaj netreba nič robiť. Ale je treba. Minimálne je treba zrušiť trvalé príkazy pre SE a zadať nové TP pre nového dodávateľa lebo ten má iné č.ú., iný VS pre platbu, máte iné číslo zmluvy.

denae
5. nov 2021

@piskotik na elektrinu prišla, ale na plyn ešte stále nie.

lopka1313
5. nov 2021

No ono by som aj rada platila VSE, ale potrebujem cislo uctu, variabilny symbol a podobne veci (napr. aj sumu, aj ked asi nech dam akukolvek, tak bud pride preplatok alebo nedoplatok a sa to vyrovna), takze platit zatial neplatim. Ale stve ma to, ze neviem ako dalej, verim, ze ma neodpoja, kedze preberaju zavazky, ale i tak. A tym, ze tam nie som, tak ma to stve este viac...

janka1011
autor
5. nov 2021

@denae ako vieš? Je o tom niekde informácia? V liste od sse o tom nebolo nič..