Zvážili by ste vodičák kvôli vozeniu dieťaťa?
Urobili by ste si vodicak ak by ste sami nechceli ale by vás koli tomu tlačili koli dietatu aby ste ho mohli voziť?ďakujem za rady
@anonym_autor vodicak je ďalší stupeň vzdelania. A na základe svojich skúseností viem, že je lepšie si vy skúšať pravidelné trasy v nedeľu doobeda pozerať celé okolie.. Aj teraz po 40 rokoch šoférovania si, ak idem tam kam nechodím pravidelne si premyslím trasu. A šoférujem denne 😄😄😄 A najlepšie sama a možno aj pomalšie, a ostatný, nech ma obehnu, ak sa ponáhľaju.
V rodine sme mali autonehodu, aj ja osobne. A to som veľmi chcela vodičák. Aj som bola už odhodlaná že si ho spravím. Manžel povedal že mi aj auto kúpi. Ale nieeeeeeeeeeeeeeee
@anonym_autor ja osobne nechápem, keď niekto nemá vodičák. Nevadí mi to, ale potom nech stále niekoho neotravuje, aby ho odviezol. Nepotrebuješ? Neotravuj a buď samostatná a prepravuje sa s dieťaťom autobusom, pešo.
Keď je Ti tak zaťažko robiť si vodičák.
@anonym_autor ja som robila vodičák preto, aby som bola sebestačná. Moja sestra už mala vodičák, keďže je staršia a mne sa to páčilo, že si sadne do auta a ide kedy chce a kam chce aj s deťmi, keď ma manžela v práci. To ma utvrdilo v tom, že je to potrebné, aj keď sa priznám, že má strach odrádzal. A nie, neurobila som si najprv vodičák, ale kúpila auto. Vodičák už bol len doplnok k autu a mojej sebestačnosti. Zo začiatku som si nahlas sama sebe hovorila v aute, čo idem urobiť, že nemám zabudnúť dať smerovku, lebo odpocujem.....
@1sally12 u nás napr MHD ani vlak nie sú. A autobusy chodia každé 3 hod.
Cesta do Popradu autom trvať hodinu, a autobusom 2hod s prestupom. Čiže toto je dosť rôzne a záleží to na oblasti.
@lenkakravcova žijem na dedine, na hlavnej trase, čiže bus chodí cca každých 20-30 minút a k tomu aj vlak. No neviem si predstaviť, že urobím veľký nákup v Kauflande a čo ďalej. Ako to donesiem domov? Do práce chodíme autom na firmu spolu s mužom, ale máme 2 auta, aby v prípade núdze mohol ísť každý kam treba. U mňa je už vodičák základ pre šetrenie času a sebestačnosť pre každého
@1sally12 u nás napr MHD ani vlak nie sú. A autobusy chodia každé 3 hod.
Cesta do Popradu autom trvať hodinu, a autobusom 2hod s prestupom. Čiže toto je dosť rôzne a záleží to na oblasti.
@lenkakravcova tak samozrejme, preto žijem v meste kde mám dostupný vlak aj autobus, rovnako ako aj cestou do práce.
A teda dodávam že v živote som nikoho nemusela prosiť že odvez ma tam a tam...(ako tu niektoré píšu v komentároch)
Spravila som si vodičák keď som mala osemnásťdbo som chcela, potom som jazdila len výnimočne a teraz by som bez neho neprežila....uz len návšteva lekára s chorým dieťaťom je pohodlnejšia autom ako sa trepať busom , tak isto nákup, výlety a vlastne všetko ...aj do práce mám pohodlnejšie autom ako busom
@anonym_autor ja som sa veľmi bála ale spravila som si ho presne kvôli deťom. A neoľutovala som. Teraz som samostatná, moje deri by nikdy nemohli mať toľko krúžkov, lebo by nestihli sa tam dopraviť.
@lenkakravcova tak samozrejme, preto žijem v meste kde mám dostupný vlak aj autobus, rovnako ako aj cestou do práce.
A teda dodávam že v živote som nikoho nemusela prosiť že odvez ma tam a tam...(ako tu niektoré píšu v komentároch)
@1sally12 no a ze zijes v meste? Ja tiez zijem v meste a dokonca to mali/ju deti aj my tak, ze sa v podstate vsade dostavime peso - nepotrebujem ani mhd. Ale mam auto a vodicak, lebo deti bolo treba presuvat aj dost rychlo na kruzky, co by nemali sancu sa dostat peso/busom, alebo by som musela otravovat niekoho kto to auto ma. Ked by nahodou dieta potrebovalo ist ku mudr, lebo nevladze prepletat nohami tak ho tiez mozem hodit do auta a zaviest. Vela krat deti pozyvaju ku kamosom do primestskych casti, kde vobec nechodi ziaden bus/vlak a je fakt malickost dieta odviest a vyzdvihnut vlastnym autom a necakat, ze mi ho kamosovi rodicia pridu vyzdvihnut a este aj doniest naspat. Proste som samostatna. A to su tyzdne kedy do auta nesadnem, ale zase tyzdne kedy mi to auto velmi pomoze
VP mám, ale nevyužívam. Nepotrebujem. A tiež nerozumiem tým komentárom,čo tu čítam, že tie, ktoré nešoférujú, tak prosíkajú druhých. Nikdy som to neurobila. Všetko obsiahnem vlakom, busom, taxíkom.
najlepsie je, ze ked budes mat tinejdzra (16+) a zacne chodit von aj do noci, tak je naozaj bod plus mat vodicak a auto, lebo ti moze volat v akukolvek hodinu, hockde je, ako je a ty mozes po neho ist. To je fakt pocit na nezaplatenie.
Neviem si predstaviť život bez VP a auta. Som samostatná, idem kam chcem kedy chcem,nemusím čakať na manžela alebo nejaký odvoz. Žijeme na dedine, nerada chodím autobusom a taxíkom tiež nepôjdem,aby som išla do DM,potom Lidl,Kaufland a neviem co všetko ešte obehám keď som v meste. Ale pokiaľ máš stresovať a panikarit tak radšej nejazdí pretože za mňa takí vodiči na cestu nepatria,pre dobro všetkých
@1sally12 no a ze zijes v meste? Ja tiez zijem v meste a dokonca to mali/ju deti aj my tak, ze sa v podstate vsade dostavime peso - nepotrebujem ani mhd. Ale mam auto a vodicak, lebo deti bolo treba presuvat aj dost rychlo na kruzky, co by nemali sancu sa dostat peso/busom, alebo by som musela otravovat niekoho kto to auto ma. Ked by nahodou dieta potrebovalo ist ku mudr, lebo nevladze prepletat nohami tak ho tiez mozem hodit do auta a zaviest. Vela krat deti pozyvaju ku kamosom do primestskych casti, kde vobec nechodi ziaden bus/vlak a je fakt malickost dieta odviest a vyzdvihnut vlastnym autom a necakat, ze mi ho kamosovi rodicia pridu vyzdvihnut a este aj doniest naspat. Proste som samostatna. A to su tyzdne kedy do auta nesadnem, ale zase tyzdne kedy mi to auto velmi pomoze
@jamidea
@anonym_2ae1ab ok, nebudem sa opakovať. Proste ja k tomu vzťah nemám, vôbec ma neláka si ho už dnes urobiť (keď vidím koľko bláznov je dnes na cestách tak to už tobôž nie) a asi by som aj mala strach. Áno argument väčšiny sú deti...(kde sú tie časy keď sme sa na krúžky prepravovali samy - teraz nehovorím o malých prvákoch, ale o väčších deťoch keby sa chcel niekto do mňa pustiť.) ale myslím že dnes je aj väčšina ľudí pohodlných aj na krátku cestu sa odvezú. Ako príklad - moja kolegyňa má pracovisko 15 min.pešo ale každý deň príde autom. Proste dnešná doba veľa aút na cestách, v rodine aj 2-3, na cestách sa predbiehajú, všetci sa ponáhľajú, havárie...no neláka ma to. Len dnes sa na to tlačí musíš, musíš mať vodičák aj keby čo🙄Či je lepšie aby mal vodičák človek čo by bol pred každou jazdou vyklepaný? moj priateľ má tiež obavu pred dlhšími trasami..aj do práce ide občas busom a kus peši od zastávky..aspoň sa prejde a urobí niečo pre svoje zdravie-to už súvisí s tou pohodlnosťou ľudí.
Nie
Problematická časť tej otázky je “ak by vás tlačili”. Ak by ma tlačili, tak by som nerobila nič.
Jediné, čo stojí za preskúmanie je, že čo cítiš ty sama vo svojom vnútri, keď si odmyslíš to tlačenie. Možno by si aj sama chcela, ale keďže ťa tlačia, tak to vytvára priestor na pochybnosti a odpor.
Ja som si robila vodičák (aj) kvôli tretiemu dieťaťu. Pred trištvrte rokom mi zistili progresívnu chorobu, kvôli ktorej už nevládzem hodiť batoh s nákupom na chrbát a desaťkilové dieťa do šatky dopredu a ísť SADkou domov. A na dedine také možnosti (nákupy, ihriská, obchody) ako v meste nemáme. Ale chcela som vodičák sama aj som si naňho naškrabala z rodičáku. Muž bol proti.

@anonym_autor no musíš ty vedieť, či sa ti bude chcieť chodiť všade kočíkom, alebo radšej autom. Len aby si potom neotravovala stále niekoho aby ta vozil, toto ja osobne neznášam.