Zvyšovanie cien v bazáriku
No satala sa mi takato vec to na mk uz dlhsie kupujem rozne veci a ziaden problem az doteraz. Mala som zaujem o jednu vec pre maleho s dotycnou som sa dohodla ze vec beriem len to bola nedela vecer a mi sme pondelok rano odchdzali prec dotycnej som to povedala a ze sa vratime vo stvrtok ale ze urcite beriem takze sme boli dohodnute. Vo stvrtok vecer no v noci prideme este idem pozriet net a tam pozeram ci dobre vidim a cena na veci zvysena. Pisem ze co to a ze sa pomylila a ze tam chcela dat inu cenu. Cena bola zmenena v stredu cize po 3dnoch. Nechapem ako niektori ludia musia stale vyrabat problemy a snazit sa druhych oklamat. Myslim ze aspon zle hodnotenie dam.
@sasa227 zabudla si napísať, že to bola vec jediná svojho druhu na tejto planéte, ktorá sa nikde inde zohnať nedá a nedá sa bez nej žiť 😅 kľudne si jej mohla poslať peniaze v nedeľu večer a v piatok si ísť na poštu pre balíček, ale kto zaváha...
ona ako predávajúca si môže určiť cenu akú chce a meniť ju ako chce a ty ako kupujúca môžeš alebo nemusíš kúpiť... v kamennom obchode sa ceny tiež bežne hýbu hore-dole a nikomu to nie je čudné... naviac ste sa dohodli len na tom, že vec berieš a nie na cene za akú ju berieš...
@igiana neviem ako znela správa, ale pochybujem, že tam bola reč aj o sume... ak chcela vec za danú sumu, tak peniaze cez IB mohla poslať aj v nedeľu večer, zaberie to ani nie minútu...keby predávajúca cenu znížila, tiež by brala ako záväznú tú pôvodnú vyššiu sumu? veď predsa keď prejavila záujem, tak cena bola iná... ale v tomto prípade by asi bola ticho, že? 😅 v hocijakom eshope buď zaplatíš hneď, alebo sa cena môže zmeniť a hotovo, nikoho nezaujíma, že ty si to chcela za cenu, ktorá bola včera, lebo si to videla a chcela si...
ale súhlasím, že bazár nie len tu na MK ale aj inde je riadna divočina - nie len zo strany predávajúcich, ale aj zo strany kupujúcich, vyjednávať o cene, poštovné zadarmo, špekulovať, vymýšľať nezmysly, premieravať hĺbku vreciek a požiadavky typu "pred hodinou som poslala peniaze ako to že balíček ešte nemám doma" sú úúúúplne bežné...
@sasa227 aj pre taketo situacie ja tu nenakupujem, v bazarikoch maju mamicky veci predrazene, poskodene alebo aj tak nakoniec neposlu, nestoji to za to natahovat sa tu s niekym... radsej kupujem bud cez internet cez stranky ktore poznam alebo v klasickom obchode. je to lepsie kvoli tomu ze vec je nova, je na to zaruka a okrem toho nepotrebujem sa rozculovat kvoli nejakym 5ci 8 euram o ktore sa niekto obohatil... ta tvoja predavajuca sa zachovala podla mna nie celkom slusne, ked uz ste sa dohodli ze tovar kupujes. ak nechcela cakat do stvrtka tak ti to mohla povedat ze tovar dovtedy nepodrzi..
@sasa227 ak ste sa dohodli, ze vec zoberies a peniaze prevedies vtedy a vtedy, tak sa obchod poklada za dohodnuty a plati cena, ktora bola v case dohody uvedena pri inzerate (ak ste sa nedohodli inak, myslim tym zlavu, nie zdrazenie 😀 ). Takze ak ti vec nepreda za povodnu cenu, zasluzi si negativne hodnotenie
mimo tému : nevýstižný názov diskusie 😕 ...pozerám,že zmena pravidiel nevedie k zlepšeniu ale k horšiemu - diskusie s rovnakým problémom sa množia ako huby po daždi 😒 ...na takéto problémy je téma https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/skusenosti-s-predavajucimi-na-modrom-konikovi/

@sasa227 chcela by som mat tvoje problemy... 🙂