icon

Zvyšuje auto prestíž a spoločenské postavenie?

3. sep 2024

Potrpíte si na to ,aby váš partner vlastnil auto ,ktoré je znakom prestíže napríklad fakt dobré BMW alebo Mercedes, ktorým ukáže ,že jeho finančné postavenie je úplne niekde inde? Lebo ja áno a všetci mi vyčítajú ,že som povrchná ...

Strana
z3
jana_eyre_2
4. sep 2024

Čiže ako to je? S niekým sa zoznámis, super si sadnete, je vtipný, milý, pozorný, sexi, fakt sa ti páči.. a ty zistis,.že vlastní Renault Megane, povieš "ako sorry toto nie" a ukončis stretávanie?

Ak je to takto, tak áno - úprimne si naozaj povrchná..

Ja som s mojím mužom od mojich 21r.. začali sme spolu chodiť keď si kúpil prvé auto, bol to starý Volkswagen, čo žral toľko paliva že sme väčšinu peňazí dávali na benzín.. druhé auto sme si kúpili Citroen C3, ešte tu starú nafúknutu verziu 😅 a pokračovali sme obyčajnými francúzskymi značkami rodinného typu.. vždy sme pozerali na funkčnosť, nie na prestíž..

A tak ako hľadím pri autách na funkčnosť, tak hľadím aj na vzťahy - dôležité je premna ako čo funguje - aky je môj muž chlap, vnútorne.. ako spolu vychádzame, aki sme - to je dôležité, nie auto..

Ak si si nie istá či si povrchná, stačí sa pozrieť na to, či ta viac zaujíma to čo je vidno do okolia, alebo to, čo nie.. ak je to prvá moznost, tak tam máš odpoveď..

dankagirl
4. sep 2024

Nie auto je účelový prostriedok na bezpečný odvoz z Bodu A do Bodu B.
Keď sme sa spoznali mal Mercedes a dnes bike.
Pre As je hodnotné spolocny čas,deti acestovanie ...o tom je život

melanta
4. sep 2024

Ja si potrpím na tom, aby som si také auto vedela zaplatiť sama. Pre ženy, ktoré sú s mužom pre peniaze, mám iné pomenovanie ako povrchné.

ovaaa
4. sep 2024

Si povrchná, čo dokážeš ponúknuť ty? Si myslíš, že dobre auto ti zabezpečí úžasný vzťah? Ži si svoj ružový sen ....

ivetz
4. sep 2024

Mentálne si sa sekla niekde v 16 rokoch... Ale to nie je iba tvoj problém, veľa ľudí zmýšľa rovnako - aby iní videli, že máme...Osobne poznám ľudí, ktorí sú finančne naozaj "za vodou", majú nadbytok, ale nemajú potrebu to prezentovať na verejnosti autami v hodnote bytu, okázalosťou a v podstate nijako... Ale naopak poznám aj takých podnikateľov, ktorí sa vozia na drahých autách, no keď si pozriem ich stav na finstate, vidím, že majú dlhy, nedoplatky... nehnuteľnosti založené hypotékami...

lneviemmeno
4. sep 2024

Hej ale nebude mať na servis 👌🏼 my máme obyčajnú Octáviu v slušnej výbave, aktuálne ideme kupovať druhé auto asi VW buď passat alebo arteon - bez úveru v hotovosti a na servis máme taktiež bez problémov, čo je podľa mňa viac ako nejaké BMW na splátky a na servis sa nedoplatíš 😃 a to máme finančnú situáciu veľmi dobrú, myslím si že by sme si mohli dovoliť aj to BMW, ale máme iné priority, radšej tie zvyšné peniaze dám inde. Veď aký je rozdiel v tých autách? Každé ťa odvezie z bodu A do bodu B, akurát tie drahé sú imidžovky. Ale tak tipujem, že si ešte tínedžerka, ktorá si zakladá na prestíži a nie na hodnotách, na ktorých si zakladáme my, čo mame už manželstvá a rodiny 🙂

mimikarol
4. sep 2024

Autorka koľko máš rokov? Ak 17 a chces machrovat pred kamoškami tak chápem. Za mnou muž chodil na škodovke 120. Keď pršalo pršalo donutra, teraz po 16tich rokoch chodi na Discovery a mne kupil už druhé auto. No chvalabohu že som vtedy nebola povrchna. A nie som ani teraz BMW a podobne auta určite nie sú "znakom prestíže"....

ivka225
4. sep 2024

Nie si povrchná. Si hlúpa.

milanemila
4. sep 2024

No poznala som aj takeho, co mal nablizkane BMV (leasing) a byval v 2izb byte s mamickou 😂 pre mna je “prestiz” mat kvalitne vzdelanie a potencial/chut to v zivote niekam dotiahnut a nie minut 100k na auto, aby som ukazala svoj spolocensky status.

petracandle
4. sep 2024

Troll, ale aj tak odpoviem. Neriešim...ale nie preto, že by som bola tak úžasne nad vecou (je rozdiel hrdzavá Felda a nové Bentley).
Ale preto, že vlastniť dané značky (celkovo drahšie znacky) už v dnešnej dobe nie je absolútne žiadny problém pre kohokoľvek. Vôbec to nie je znak prestíže, nakoľko vďaka rôznym pôžičkám si môžeš kúpiť také auto aj ty, alebo bude síce nové drahé ale má najazdené 400 000km čiže vrak a podobne, čo na cudzi na prvý pohlad nepoznajú a myslia si ako je mladý pán za vodou.
A predovšetkým poznám hneď niekoľko mužov, ktorí majú krásne nové drahé autá, ale bývajú v detskej izbe a celá ich výplata ide na servisné náklady auta. A zároveň poznám takého čo má "obyčné" auto, ale má investičný byt a postavil vlastný dom. Priority.

mk1111111111
4. sep 2024

Ale neboj, casom dospejes. Ak Ti viac zalezi na znacke auta a ukazovani sa, ako na dobrom a kvalinom vztahu, tak kludne hladaj podla znacky auta. A mozno natrafis aj na takeho, co Ti bude vyhovovat a mozno nie.

liv1
4. sep 2024

@liaka Od kedy mam vodicak a pochopitelne auto, moj zivot je plnohodnotnejsi. Vyuzivam ho denne a stihnem urobit a vybavit milionkrat viac veci ako predtym. Zijem v hlavnom meste a tam kde sa potrebujem velakrat dostat by som mhd sla 45 minut, autom za 10. A milion dalsich situacii, ako odviest deti na kruzky po meste a pod., ale to ten kto auto nikdy nemal, nikdy nepochopi. A to nemyslim v zlom. A ked soferovat nevie muz? K tomu som uz povedala co si myslim 🤷‍♀️. A ze pohodlnost ludi je na smiech? No mne je na smiech tvoj komentar, porovnavat zivot s autom a bez auta… Milion a jedno. Trepat sa s babatkami s kocikmi v mhd k doktorovi, chodit s dvomi malymi detmi na vylety mhd, vlakmi, autobusmi, na dovolenky rovnako, no dakujem pekne. To iste ked rodinny prislusnik ochorel, nevladal prejst ani par metrov, toho by som tiez tahala po mhd trikrat tyzdenne pol roka k dr? Kdeze. Ak mam tu moznost, rada ju vyuzijem. Ak by som ju nemala, prisposobila by som sa situacii. Musrla by som. Ale nesnazila by som sa niekoho na nete presvedcit, ako je zivot s autom o pohodlnosti a na smiech 😁

sili82
4. sep 2024

Bože, dúfam, že moje deti nikdy nebudú také hlúpe.

sisa_s
4. sep 2024

@momoftwo tiez nechapem, naco "zivia" tuto hlupu vymyslenu diskusiu a vypisuju, ktora ma ake auto doma..

mane01
4. sep 2024

Ty si potrpis, aby mal tvoj partner drahe auto? 😂 A co ty sama? Zarob si sama na take auto! A potom si mozes na to potrpiet. Dovtedy si len obycajna zlatokopka!

ninusa221
4. sep 2024

Nie lebo my ide o to aby auto bolo funkčne. Môj priateľ ma Octaviu smejem sa vždy lebo sa o nu stará ako keby to bolo naše 1 dieťa. Takže radšej sa budem voziť vo funkčnej Octavii ako kamarát si kupil BMW veľký frajer behal na nej a keď sa mu pokazila tak nemal na servis tak frajer bol polroka a potom chodil na golfe. Ďalší kamarát si kupil audinu dráhu ako rit a odišiel mu motor. 😀

jesenzima
4. sep 2024

BMW a Mercedes sú znakom prestíže? Veď to je dnes už bežne vidieť v premávke 😃 a áno, si povrchná ...

vevebono
4. sep 2024

To vidno povrchovo. Ale každý si hneď aj domyslí, že leasing alebo pôžička, alebo jednoducho povolaním syn 😁 a potom otvorím dražobnú spoločnosť a olalaaaa, za zlomkové ceny prestížne autá 😂

liaka
4. sep 2024

@liv1 a vy presviedcate ludi, ze zivot je len o aute. Tri deti som vychovala bez auta a mali aj vylety, aj k doktorovi chodili aj vsade. Keby kazdy na svete mal mat auto tak sa nepomestime. P.S. dcera ma vodicak, auto zatial nie a ani ho neplanuje-)

misulka22
4. sep 2024

Pre mna je auto prostriedok ako sa dostat z bodu A do bodu B. V dnesnej dobe ked si moze zobrat v podstate kazdy auto na splatky aka prestiz...ja mam malinke aygo,manzel hooodne stare volvo ( velke auto aby sme odviezli psov) a to zaraba dost dobre.

liv1
4. sep 2024

@liaka zivot nie je len o aute. Nevkladaj mi slova, ktore som nenapisala😉. Auto zivot nesmierne ulahcuje. Nic viac nic menej. Rozhodne to nie je na smiech ako si pisala. Keby bolo vsetko tak super bez toho auta, tak ich nemame plne mesta a dediny…

liv1
4. sep 2024

@vevebono prestizne auta za zlomkovu cenu? Ehm ehm, daj link na taku drazobnu spolocnost 😁. To je skor len vyvolavacia cena

lakebabe
4. sep 2024

Auto ako znak spoločenského postavenia pochopím pri chlapovi, ktorý má zarobené, ma lukrativne bývanie, dobrý job alebo zabehnutú firmu.
Nepochopím ho u chlapov , ktori bývajú v podnájme alebo u rodičov a kúpia si 5 ročnú audinu z druhej ruky na leasing a nemajú ani na servis.
A to by si sa divila aké vysoké percento je v tej druhej skupine.

som_realistka
4. sep 2024

Pobavila som sa, a spomenula na môjho bývalého kolegu, rozviedol sa, býval u kamoša na gauči ale hľadal si auto, chcel iba BMW, nemal na nové, tak kúpil nejakú 8ročnú jazdenku. Kolegyňa sa ho pýtala, prečo rieši starú hrču (ona sa veľmi slušne vyznala v autách) a nie bývanie, alebo iné zánovnejšie auto, tak jej povedal že na fabiu žiadnu kočku nezbali.

ma77
4. sep 2024

@mclissa Presne toto som chcela napísať tiež máme Mercedes ,ale kvôli bezpečnosti rodiny a nie sa ukázať aké máme auto a musím povedať že raz nás už zachránil keď sme mali búračku nie našou vinou a keď porovnám čo sa stalo nášmu macovi a škodovke ktorá nám nedala prednosť to sa nedá porovnat

sisaka
4. sep 2024

@ma77 ale prosím ťa, nevieš, že všetky čo mame doma Mercedes, či BMW, či oboje sme socky, ktoré žijú u rodičov a sú to aj tak všetko staré šunky a mame ich len koli frajerine?

mantilka
4. sep 2024

🤣....len aby na to auto reálne mal. Sorry ale takto poniektorí podnikatelia balia hlúpe pipky.
Najlepšie je keď vidíš, že bola tvojou susedkou a už nie, je tam zasa ďalšia... tak je to s tou prestížou. Čo nevlastnis budeš užívať len dovtedy kým pán dokonalý bude chcieť.

madielilly
4. sep 2024

Je to cista povrchnost.....Ak uz mam brat do uvahy prestiz,tak podla mojho nazoru je prestiz nie to,aku znacku auta mas,ale to ako si ho kupil. Dnes na leasing,alebo na splatky v banke mozes mat akekolvek auto a nemusis byt vobec uspesny,ci vlastnit firemne auto na sukromne ucely.Staci ak zarobis na splatky. Pre mna ak sa budem bavit tymto smerom je to,ze ak mam brat do uvahy prestiz je to,ze dane auto si clovek kupi za svoje hotove peniaze.Pride jednoducho do predajne,dohodne kupu a hned na "drevo" vyplati celu sumu zo svojho uctu.

vevebono
4. sep 2024

@liv1 bmw a Mercedes? Strácajú 30% hneď jak vylezú z výroby 😂😂 autorka nepíše o iných značkách 😂😂 nie porsche, Ferrari, bugatti 😂😂 ale áno, vyvolavacie začínajú sakea nízko, záleží od dlžníka 😂 už sa mi tak podarilo raz...

Strana
z3