Zvyšuje auto prestíž a spoločenské postavenie?
Potrpíte si na to ,aby váš partner vlastnil auto ,ktoré je znakom prestíže napríklad fakt dobré BMW alebo Mercedes, ktorým ukáže ,že jeho finančné postavenie je úplne niekde inde? Lebo ja áno a všetci mi vyčítajú ,že som povrchná ...
@mclissa sme sa s manželom aspoň dobre zasmiali. Keď sme sa spoznali, mal jazdeného trojkového golfa, ktorému piskalo koleso a na ňom si ma vozil jak najväčší pánko sveta 😂 ja celá pyšná, že môj frajer má vlastné auto, rumenec v lícach a svet gombička 😂😂😂 a tuto niekoho trápi či má chlap Mercedes alebo bmw. Amen 😂
Ono aj zalezi na tom na akom BMW. Lebo poznam takych co lizinguju 25 tisícové, ktore doniesli z Nemecka z nájazdom 300 tisic km. Lebo BMW a sedlak v meste…. a poznam takych co jazdia na nenápadných autach a ich bankové konto by si ani nevšimlo, ze si kupili najnovšie BMW v plnej výbave. Jaaaaj a aj takych co sice maju BMW ale bývajú u rodicov 🤣🤣🤣. Tak neviem dievca, ci chlap ma skutocne peniaze nezalezi na tom ci pride pre teba na BMW. Musis si všímať viac ako len znacku auta.
@michaela789 a moj tato chodil pre mamu na zigulaku 😂😂 ci ako sa to volalo. Tuto autorka by zinfarktovala 😂
Muž ma pred 20 rokmi viezol na rande modrým autom, značku neviem asi nejaký Fiat 🙂 ale viem že kúrenie sa zapinalo potiahnutím do strany a klíma? Otvor si okno ručne točenim kľuky🙂
Je mi jedno kto má aké auto, moze byť aj neviem ako pekne oblečený, ale ako sa človek správa, otvorí ústa a hotovo
@betulinka1 jej staci BMW 😂😂😂 moze byvat aj u mamicky.
@mclissa zalezi v ktorom roku to bolo. Lebo v roku 1970 by bol frajer 🤣🤣🤣
Mylne som si myslela že keď sa začne školský rok a deti už nebudú mať toľko času tak zmyznú aj stupídne témy z mk
Jasné bude mať BMW na lízing a keď sa mu pokazí bude ho mať zostavené niekde na parkovisku lebo nebude mať na opravu. Je veľa takých. Základy si len na Tom v akom aute si zadok vozí je povrchné a hlúpe. Čakala by som to tak u ďalej 16-17 ročnej žabky a dospelá žena by mala mať viac rozumu
@mclissa no lebo na byt uz nevydalo 🤣🤣🤣
@betulinka1 heeeej v tej dobe anoooo 😂😂 to nik nemal. Este ja si to auto pamatam. 😂😂 ale tak autorka je za Mercedes a BMW.
@betulinka1 tak tak. 😂 ale ma prestizne auto pre autorku.
Inak ja vždy hovorím,nie je problém si kúpiť auto,ale živiť ho a starať sa,to už je úplne niečo iné.Teda ja nechápem toto vlastniť určitú značku auta a auto vôbec,veď to sú len vyhodené peniaze,pokiaľ to auto naozaj nepotrebujem dennodenne
Mne napriklad imponuju ludia, ktori si vedia na svoj zivot, tuzby a konicky zarabat sami. Zena, ktorej jediny uspech su muzove peniaze, je pre mna nehodnotna.
Autorka (trolll),
Nemam partnera, ale manzela. Nechvalim sa tym, na akom aute jazdi, nie je pre mña vec prestize, ak ma Mercedes, a nie je pre mña hanba, ak ma Skodu. Som samostatne rozmyslajuca a konajuca bytost, sama si dokazem na auto zarobit, ale ani moje vlastne nie je pre mña vecou prestize, ale vlastnej pohodlnosti, totizto tu kde zijem maju vsetci v pazi, co clovek soferuje. Vlastne uplne vsetci nie, je tu taka komunita kubanskych pristahovalcov, a vyvazaju sa na autach typu Mercedes, Audi, Volvo….co tam po tom, ze ziju v prenajme v jednoizbovych apartmanoch, tie fotky s autami, ktore posielaju rodine na Kubu, stoja za tych 800 eur, co im mesacne odide z 1500 eurovej vyplaty🙏🤦♀️🙈.
Takze tvoja mentalita bude tak nejako na podobnej urovni, pre sudneho cloveka uplne nepochopitelne
Nie si povrchná. Si úprimná. Povedzme si pravdu, že drahé auto a drahé veci sú vizitkou každého. Ľudia sa snažia vlastniť drahé veci aj preto, aby sa cítili lepšie medzi ostatnými, hlavne medzi susedmi kolegami priateľmi. Je to hnacia sila ekonomiky, pokroku a len tak odsúdiť to nie je rozumné. Falošná skromnosť je podozrivá. Okrem toho sa zistilo, že bohatší sused sa cíti šťastne ako ten čo má menej. Ľudia sa porovnávajú s tými okolo seba, nie s tými najbohatšími. Stačí že je bohatší ako kamarát sused kolega, nemusí byť bohatší ako lekári v lekárskej štvrti v Banskej Bystrici. Problém ale je, že ak si začne človek zakladať len na vizitkach a porovnávaní sa, koleduje si o nešťastie. Cíti sa šťastne len do tej doby, pokým je na tom lepšie ako jeho sused. Bohatí sa začne báť o svoje bohatstvo. Najšťastnejší a najbohatší sú ľudia, ktorí majú tolko, že si vedia odložiť a neporovnavajú sa s nikým. Susedovi doprajú aj keď na ňom vidieť že on nedopraje. Ja beriem ekonomickú slobodu ako bonus v živote a nie cieľ. Ciel je cesta na ktorej je práca, výzvy, pocit sebarealizácie, rodina, priatelia, hobby, oddych, dobré vzťahy, učenie sa. Peniaze sú len prostriedok a treba s nimi šetriť. Ten čo zarába menej ale našetrí si na priemerne auto, lacný televízor a zvýši mu na dovolenku a na budúce výdaje je bohatší ako ten čo má viac peňazí jazdí na drahom aute a má drahý dom ale na konte nulu. Majetok totiž pýta viac. Drahé auto má vyššie prevádzkové náklady rovnako ko drahý veľký dom. A ak si niekto kúpi drahé auto a nemá potom už na jeho prevádzku a hlavne údržbu, tak vlastne je chudobný. Ekonomicky nie je slobodný. A aj naopak, ak niekto len skrblí a ma na konte desať tisíce ale neužívala ich, tak tiež nie je ekonomicky slobodný. Ma ale potenciál a preto je to lepšia varianta ako ten čo rozhadzuje.
Ak ti imponuje muž s drahým autom je to znak, že si v podvedomí hľadáš partnera so zdrojmi a partnera ktorý je ochotný sa o tie zdroje s tebou podeliť. Je to normálny inštinkt ženy, podobne ako si muž hľadá peknú zdravú ženu. Nie je na tom nič povrchné. Ale pozor na pozlátko. Aby sa z chlapca s drahým autom nevykľul zadĺžený lovec, ktorý síce naškrabal na autiak, ale býva v garzónke v Petržalke.
No ja mám takú skúsenosť, že ak niekto parkuje na debila (krížom cez 3 miesta, na prechode, na chodníku, tráve, v zákrute...) , tak sú to vždy mercedesy, BMW, Audiny ... Hovorí sa, že komu nieje z hora dané, v apatieke nekúpi
Ak uz chces ist po hmotnych majetkoch, nepozeraj iba na znacku auta.
Ale na to, kolko ma v banke, kolko dokaze zarobit (a ako, cim, ci je to stabilny prijem, nie ksefty).
Ci ma byt/dom, ako je zariadeny.
Kolko ma volneho casu a ako a kde ho travi.
A ci to vsetko nie je na dlh (uver/hypo), ale vyplatene.
Lebo ako sa hovori: Kto chce opicu, musi mat na banany.
Pouzivaj teda rozum. Nie iba velke oci na vsetko, co sa blysti.
A zaverom pozeraj na to, ci vies ponuknut dost, aby si po par mesiacoch obletovania nespadla do role jeho hracky, ku ktorej sa chova, aku ma zrovna naladu, lebo si v podstate bezcenna a desat dalsich stoji radu, aby ta zajtra ochotne vykopli a nahradili.
Lebo to nie je iba o tom, ze sa uz vidis, ako vznesene vystupujes (zo strany spolujazdca) z nadupanej audiny a vsetky oci na tebe.
...čo z chlapa, keď má hoci aj Bentley, no je to blbec 🤷🏼♀️ Vo vzťahu by mali rozhodovať iné hodnoty, nie auto...
Si povrchna. V zavere ci uz jazdis na premii alebo srote, nase hovno smrdi stale rovnako. 💁♀️🙂 su to plechy.
Zlate. Znakom prestize je nie ked ho vlastni,ale ked ho ma ako sluzobne 😉
Čo ti ja viem, u nás každý druhý róm pracujúci v Anglicku behá na BMW. A byt mu dobre že nepadne na hlavu.
Vo Švajci všetci srbi, rumuni behajú na drahých športových autách a nebavíme sa o BMW alebo Mercedese. Vo Švajci robia cestárov za pár tisíc frankov a vo svojej krajine sú pomaly milionari.
To, že má niekto BMW, Mercedes a oblečený oblek ešte neznamená, že je bohatý. Auto na úver alebo ockove. Žije od výplaty po výplatu len preto, aby sa predviedol pred ženami, ako si ty.
Sorry za úprimnú otázku ale si zlatokopka alebo spoločníčka?
Skús arabské krajiny , tam ťa neoklamú. Čím viac ťiav, tým bohatší arab.
Povrchná si, ale to je veľa ľudí.
Ale dobrá téma, vždy ma baví, ako sa do podobnych tem prídu ľudia vyventilovať a povysmievať sa majiteľom luxusnejších značiek.
Pripomína mi to tému manuálna prevodovka vs automatická. Na automatickej samozrejme jazdia len neschopaci, vlastne ani nejde o šoférovanie a nič horšie na svete neexistuje a ľudia by radšej chodili peši ako si kúpiť niečo tak pod ich úroveň.
Pri drahších značkách aut vs lacnejších - na drahých to chodia len nejakí chudáci, nejde o nové modely, ale 30 ročné šunky a inak tí ľudia žijú v garsónkach a žiaden normálny človek si takú značku nekúpi, veď niet nad dobrú škodovečku, či Volkswageník, alebo sa tvária, že vlastne každé druhé auto na ceste je Mercedes a BMW, nie je problém si ich hocikedy kúpiť z mesačného platu, ale taký hnus by nikdy nechceli 😂
A nám tiež záleží na tom, aké auto máme. Ale z iného uhla. Keď sme sa teraz už s mojim mužom spoznali, auto nemal. Potom sme sa vozili na jeho služobnej Octavii, neskôr to boli autá od môjho ocina, až časom sme si kúpili (teda kúpil pre nás manžel, keďže ja som bola na materskej) Superba - doteraz to hodnotíme ako výborné, spoľahlivé auto. Mali sme aj BMW. Vždy nám záležalo na výbere auta, ale nie pre prestíž, ale pre bezpečnosť, aby spĺňalo naše požiadavky (napr. čo sa týka veľkosti a využitia…). A ako tu už bolo spomenuté, značka auta vôbec neodzrkadľuje prestíž, či nejaké spoločenské postavenie.
@slovakboy mnoho ľudí prestížne auto nepotrebuje. raz som čítala rozhovor s nejakým rakúskym bankárom, neviem či nie prezident rakúskej národnej banky či taký nejaký pánko, proste veľké zviera hodne vysoko a s adekvátnym príjmom- a ten chodil do práce mhd! lebo proste chcel, lebo sa mu to páčilo…
Dnes je vseobecne v UK zname, ze nemajetnejsi ludia, hlavne ti, co nevlastia nehnutelnost a tecie I'm do topanok maju nove r, velke auta. Samozrejme, na leasing. Na hypoteku nemaju dost penazi.
Majitelia nehnutelnosti , platici hypoteky, maju male a starsia aura.
Mne je to srdecne jedno, kto co vlastni. Naco mi Bude niekto s peknym autom ked ma s prepacenim v hlave nasrate.
A Este, ti nemajetnejsi, co rentuju, idu zivotom, ze ruka hore, 50 na krku a savings/vlastne byvanie nikde.
Ale tak, kazdy sme iny. Kazdy mame ine priority, istoty a potrebu SA prezentivat.
Takže je to vlastne jedno či je to dovezené zo zahraničia za pár šupov čo už dnes vie mať pomaly každý nejakú jazdenku čo ty o tom vedieť ani nemusíš hlavne nech je to BMW alebo mercedes.
Každý druhý sopliak by ti imponoval 😂.
Tak to nás je celkom dosť čo máme ,,spoločenské postavenie,, lebo veľa značiek sa dá kúpiť jazdených a pritom to boli veľmi drahé a luxusné autá.

Mňa by teda zaujímalo ak ty sa chváliš jeho autom na Mk, čím sa asi chváli on pred kamošmi 😂😂😂
A nezabúdaj že o chvíľu sa na tvojom mieste môže ocitnúť ďalšia, ktorá bude mať potrebu chváliť sa a ty už nebudeš prestížna 😂😂😂