Zvyšujú sa ceny potravín na Slovensku?
Aj Vám sa zdá že to ešte viac všetko išlo hore?
Dnes som bol v obchode a za 4 základných veci ktoré mali byť podľa Fica lacné, som platil 9,80 za 4 veci!!! A platy stále rovnaké žiadne zvýšenie mzdy nič.
@vanilkovazmrzka ceny nešli hore za Fica ale za cirkusanta matovica, to len tak na okraj.
@momo00 naozaj treba rozlišovať základné potraviny a potraviny iné. Vláda ktorá tu je nie je žiadna hitparáda, ale do hry vstupuje viacero faktorov a jedným z nich je aj perfektná prispôsobivosť obchodníkov a obchodných reťazcov, reštaurácii atď v negatívnom smere. A taktiež aj Matovičové psycho obdobie a následná konsolidácia verejných financií . Na niektoré produkty priamo vplýva celosvetový trh a nedostatok komodity ako napr. kakao , káva .
Čo sa týka dane zo sladených nápojov , ja ju kvitujem. Pre mňa ide o nátery na plot ktoré žiadnym spôsobom neprispievajú k zdraviu . Vylúčila by som odtiaľ kvalitné sirupy s vyšším podielom ovocnej šťavy.
@lenka_vi1 ceny isli hore paralelne aj v roznych inych krajinach. Skor sa tu bavime o tom, ze sucasna vlada si na takychto temach postavila volebnu kampan.
Aj ceny potravin znizia, aj zabrania mobilizacii do vojny ... lebo samozrejme to mala v plane minula vlada, len nam to tajili. Pripadne Korcok samotny to mal mat za ulohu, hadam priam rovno od Sorosa.
Vysledok, je tu nova vlada = a ceny potravin dalsi skok hore.
A ta udajne planovana mobilizacia ... to je uz asi zabudnuta tema.
Asi tak ako sa rychlo zabudlo na "Rusko je krasne, vyspele ... by nikdy UA nenapadlo, to len zapredane media chcu vojnu a preto siria taku verziu".
@momo00 rožok? Je ešte taká možnosť, výrobca cenu o cent zníži, ale obchod nie, ten cent si prirata k zisku. Ale práve rožok som si všimla, ostatné bola cena rovnaká, tak som si na nete pozrela zoznam produktov. Upečené, zamrazené, rozmrazené a zas upečené dovážané niekde z Európy chápem. Ale pri výrobkoch našej pekárne čo pečie čerstvé dať nižšiu daň na biele pečivo a neznížiť na zdravšie trochu nechápem..
Takže žiadne zlacnenie som si zatiaľ nevšimla
@portret7 No urcite vsetky tie akcie na maslo, jogurty, mlieko a tieto vyrobky, moja mama povedala, ze bola v soku, u nas velke Schardinger jogurty za 75 centov kus. Maslo cca 2,30 eur kus ( akcia ze vezmes 4 ), vcera Müller jogurty tiez super cena, ovocie, zelenina, dokonca muka bola podla mamy lacnejsia. Tiez vraj pracie prasky podla mamy cenovo lepsie, viac menej okrem masa bolo asi vsetko bud rovnako, alebo menej. Take ako Hofer a lidl maju na apps letaky, tak mozes mrknut ze co kde. Mama kupovala aj pre tety vela veci, ja tiez. Nech maju trosku radost
@filipjohns čo si kupoval, 4 maslá? 😅
@filipjohns samozrejme 😭
@lenka_vi1 netrep prosim ta 😂

@tetapetra ja o tej dani na sladené nápoje viem, ale ako píšem vyššie, neschvaľujem ju. Ak zvýšiť dane, tak na alkohol a cigarety. Dnes v Kauflande víno 1,59 no sila, lacnejšie ako džús pre dieťa alebo tá kofola... A ako píšem, určite časom pôjdú hore aj nesladené vody, lebo obchodníci nenechajú taký veľký rozdiel medzi sladenými a nesladenými nápojmi. Stavím sa aj o dom, že o takých 6 mesiacov nebude Saquaro minerálka za 29 centov a Gemerka za 49 centov, ale budú oveľa drahšie.