icon

Je bezpečné šoférovanie v opätkoch?

tessa2299
11. nov 2025

Ahojte. Da sa vam soferovat v opatkoch? Nikdy som tak nesoferovala, tak ci je lepsie sa prezuvat alebo ako to riesite vy?
Konkretne hryby vysoky opatok na cizmach (nie ihlicky).

Strana
z2
doriiis
11. nov 2025

Nie nikdy, ani v slapkach

janinah
11. nov 2025

Nie,prezuvam sa,ale celkovo opatky nosim malo.

lenka.25
11. nov 2025

Áno , šoférujem v tom , v com sa cítim pohodlne . Jednu dobu som vôbec nevedela soferovat v teniskách a keď som sadla do auta , mala som v nich problém , až na materskej som sa naučila soferovat aj v teniskách 🤣

dixitka
11. nov 2025

@tessa2299 záleží, aký vysoký. Mám čižmy s asi 5 cm hrubým podpätkom a to je úplne v pohode, aj keď na dlhšie trasy samozrejme radšej volím inú obuv. No mám aj lodičky s o čosi vyšším podpätkom, odhadom 7 cm, celkovo je tá topánka menej stabilná a v tých by som teda nešoférovala, beriem vtedy baleríny na prezutie.

really8
11. nov 2025

@tessa2299 ano. Aj v slapkach.

anonym_c9b576
11. nov 2025

Ano, šoférujem. Aj v ihlickach.

andrejka1974
11. nov 2025

@tessa2299 len v teniskách v ničom inom ak som potrebovala lodičky do autá som si vzala tenisky a potom sa v aute prezula

nicoletta98
11. nov 2025

Áno, aj v šľapkách, manuál.

miriamzba
11. nov 2025

Ja sa vždy prezuvam, tak aby som mala stabilnu nohu.

cimage
11. nov 2025

Nie, radsej bosa, ani v slapkach. Raz sa mi zasekla a odvtedy radsej bosa, alebo si beriem druhe topanky. Ale mam kolegynu, co v pohode vo vysokych odsoferuje. Ja zas nesoferujem pravidelne, tak nemam taku istotu.

pe_mi
11. nov 2025

@tessa2299 šoférujem vo všetkom, aj v šľapkach. Viem,nebezpečné
Nikdy sa z ničoho neprezuvam, ani z opätkov

koniarova
11. nov 2025

Vo všetkom. Tiež sa priznám, že aj v slapkach. Dokonca najradšej.😁

pe_mi
11. nov 2025
@lenka.25

Áno , šoférujem v tom , v com sa cítim pohodlne . Jednu dobu som vôbec nevedela soferovat v teniskách a keď som sadla do auta , mala som v nich problém , až na materskej som sa naučila soferovat aj v teniskách 🤣

@lenka.25 pripomenula si mi spolužiačku z VŠ
Ona naozaj nonstop ihličky a raz sme išli z akcie, športový deň
Mala na nohách tenisky a ľudia bála som sa o život, mala manuál, to bola jazda.
Že prepáč, ja viem, že je to hrozna jazda , ja viem jazdiť iba v ihličkach
" Ja, že fakt? Dik, všimla som si " 😅😅🤸

ivik4
11. nov 2025

Myslim ze ja by som to skusila len raz 🤔😆😆

dixitka
11. nov 2025

Fuu, no v šľapkách som šoférovala len raz, pár metrov, vlastne som mala len preparkovať, a skoro som nabúrala do druhého zaparkovaného auta 😬 a to mám ešte aj automat, ale nejako sa mi šmykla noha, keď som išla stlačiť brzdu a teda sa mi ju podarilo stlačiť až neskôr, než som plánovala. Keby mám ešte spojku riešiť, tak amen tma. V šľapkách teda nikdy viac 😬 čižmy s rozumnou výškou podpätku sú ale ok, noha je stabilná.

anonym_39f645
11. nov 2025

Topánky s opätkami nikdy nenosím.

nairobi
11. nov 2025

@tessa2299 ano,soferujem v hocičom,nič mi nerobi problém a práveže na opätku si viem fajn nohu oprieť o ten opatok 😃

veselo_neveselo
11. nov 2025

Ano, aj v opatkoch, ale prezuvam sa lebo sa mi tak velmi deru opatky, a to mi pride skoda takto znicit topanky.

tilly
11. nov 2025

V čižmách v pohode, ale v sladkých, lodickach ani baleniach nie. Raz sa mi dostala balerina pod brzdový pedál. Nejako sa mi vyzula. Bolo to strašne nepríjemné. Tak vždy bosá. Najradšej šoférujem bosá. Ešteže mám muža zaťaženého na čistotu auta.

ariannazara
11. nov 2025

Mam automat takze ano

maryetta
11. nov 2025

Nie. Na soferovanie mam iba nizky.
U nas uz v autoskole vyhadzovali kto prisiel v podpatkoch.

kaca222
11. nov 2025

Kdesi je na to aj zákon, že sa nesmie šoférovať v podpätkoch/šlapkách. Myslím že Česko?
Nie, nešoférujem tak

amdornik
11. nov 2025

@tessa2299 tým, že som v minulosti mala prácu takmer 1 desaťročie takú, že som denne najazdila kopu km, tak áno, mala som aj opätky (aké opisuješ, nie ihličky, to nenosím), mala som aj tenisky, šľapky, ale šoférovala som už aj bosá 😀 ja mám odskúšané všetko a som s tým v pohode. teraz mám už roky prácu inú, zima - nízke čižmy, prechodné obdobia - tenisky, horúce letá - šľapky (na boso). skrátka, opätky som už vylúčila, už to nenosím. ani tie nízke.

anonym_977cc0
11. nov 2025

nie, a ked mam slapky, radsej bosa.

vorkola
11. nov 2025

@tessa2299 Ja ano

lenicka298
11. nov 2025

Ja bez problémov vo všetkom - lodicky, cizmy, ihličky aj hrubší opatok, slapky. Keď idem na dlhšie 2-3 hodinky cesty, tak si beriem tenisky, je to pohodlnejšie.

anonym_5d7a68
11. nov 2025
moony99
12. nov 2025

Jasné, vôbec nerozmýšľam čo mám obuté, šoférujem vo všetkom.

olimuc
12. nov 2025

Soferujem v tom, co mam obute … samozrejme, ze zalezi na km. Do 50km v comkolvek, nad 500 km co najpohodlnejsie sirsie ploche uzavrete topanky. Jedine co mi vadi su mokre gumaky … ale to je max 2-3 krat do roka

moonlight1210
12. nov 2025

Zalezi od vysky opatku. Ak mam ist na dlhsiu trasu (nad 10 km), tak volim nizsi. Ak este dlhsiu, dam si topanky s opatkom iba do auta.

Nosim pre toto v aute tenisky (v takom pevnom skladacom zipsovacom boxe, co sa da uchytit aj na calunenie auta).

Soferoujem aj v slapkach, ak maju remienok aj dozadu poza patu. Take skor sandalkovite slapky.

Ale ak viem, ze idem soferovat dlhu trasu, tak vyberam oblecenie vopred, aby sedelo s nizkymi topankami. Nech sa nemusim prezuvat vobec.

Strana
z2