icon

Môže dcéra šoférovať už sama?

8. nov 2025

Dcéra si spravila vodičák tri dni pred 18kou, keď sme boli na polícii, tak som bola zapísaná ako osoba s ktorou bude jazdiť. Povedali, že ešte tri mesiace má jazdiť pod dohľadom, len sa zubudla opýtať že od kade sa 3mes počíta od úspešných slúšok, od podania žiadosti, od prevzatia.vodického?
Potrebujem totiž.aby niekto vyzdvihol auto v pondelok a došiel po mna po poobednej smene. 3mes od prevzatia bude až v piatok

Strana
z2
koniarova
8. nov 2025

@anonym_autor nepochopila som. Veď má 18. Tak jasné,že sama môže. Či?

stellarstar
8. nov 2025

Od skúšok, kuk nižšie temy

nelca84
8. nov 2025

su to 3 mesiace od skusok

doriiis
8. nov 2025

3 mesiace od skúšok. Takže neriskujte a vydržte do piatka, lebo nedajboh ju vtedy zastavia alebo sa niečo stane a vodičák mať nebude

nelca84
8. nov 2025
@doriiis

3 mesiace od skúšok. Takže neriskujte a vydržte do piatka, lebo nedajboh ju vtedy zastavia alebo sa niečo stane a vodičák mať nebude

@doriiis v piatok budu 3 mesiace od prevzatia vodicskeho, skusky mala skor, takze kludne moze ist

doriiis
8. nov 2025
@nelca84

@doriiis v piatok budu 3 mesiace od prevzatia vodicskeho, skusky mala skor, takze kludne moze ist

@nelca84 ... Tak môže.

koniarova
8. nov 2025
@nelca84

@nelca84 to dom vôbec netušila. Vďaka za objasnenie.

autor
8. nov 2025

Ďakujem

patka06
8. nov 2025
@koniarova

@nelca84 to dom vôbec netušila. Vďaka za objasnenie.

@koniarova Platí to len ak má skúšky pred dovŕšením 18. Ak má škúšky po 18tke, môže hneď jazdiť bez doprovodu.

amdornik
8. nov 2025
@patka06

@koniarova Platí to len ak má skúšky pred dovŕšením 18. Ak má škúšky po 18tke, môže hneď jazdiť bez doprovodu.

@patka06 autorkina prvá veta:
Dcéra si spravila vodičák tri dni pred 18kou
takže sa jej to týka, že?

patka06
8. nov 2025
@amdornik

@patka06 autorkina prvá veta:
Dcéra si spravila vodičák tri dni pred 18kou
takže sa jej to týka, že?

@amdornik Neodpovedala som autorke, bolo to objasnenie pre koniarova

amdornik
8. nov 2025
@patka06

@amdornik Neodpovedala som autorke, bolo to objasnenie pre koniarova

@patka06 aha, prepáč... chápem. len ja toto zatiaľ neriešim, ale rada sa dozviem novinky

ale inak, celkovo, dosť blbosť, nie? však napríklad konkrétne v tomto prípade. autorkina dcéra si urobila 3 dni pred 18 vodičák. čiže akože 3 mesiace by mala jazdiť za asistencie... a čo to vyrieši? čo ak to dieťa - malý dospelý - jednoducho tie 3 mesiace po vodičáku vôbec nesadne do auta? čiže je "zaučený" a "zajazdený" rovnako ako ten, ktorý šiel v tom období 100x autom za prítomnosti "sprievodcu". mne to nedáva ani hlavu ani pätu. podľa mňa kontraproduktívne pre toho mladého vodiča.
ALEBO, o koľko menej je skúsená autorkina dcéra ako iný účastník kurzu, ktorý v deň skúšok mohol mať 18 rokov a 2 týždne? 😀

patka06
8. nov 2025
@amdornik

@patka06 aha, prepáč... chápem. len ja toto zatiaľ neriešim, ale rada sa dozviem novinky

ale inak, celkovo, dosť blbosť, nie? však napríklad konkrétne v tomto prípade. autorkina dcéra si urobila 3 dni pred 18 vodičák. čiže akože 3 mesiace by mala jazdiť za asistencie... a čo to vyrieši? čo ak to dieťa - malý dospelý - jednoducho tie 3 mesiace po vodičáku vôbec nesadne do auta? čiže je "zaučený" a "zajazdený" rovnako ako ten, ktorý šiel v tom období 100x autom za prítomnosti "sprievodcu". mne to nedáva ani hlavu ani pätu. podľa mňa kontraproduktívne pre toho mladého vodiča.
ALEBO, o koľko menej je skúsená autorkina dcéra ako iný účastník kurzu, ktorý v deň skúšok mohol mať 18 rokov a 2 týždne? 😀

@amdornik súhlasím, že je to blbosť. Hranica by mala byť 18 rokov a môže jazdiť, Možno to časom upravia.

anonym_fb5d2a
8. nov 2025
@amdornik

@amdornik ono sa to väčšinou robí, že mladí čakajú na skúšky až po 18-ke. Autorkina dcéra mohla tiež ísť na skúšku v druhom termíne napr. s tými čo s ňou v kurze neurobili testy.

amdornik
8. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@amdornik ono sa to väčšinou robí, že mladí čakajú na skúšky až po 18-ke. Autorkina dcéra mohla tiež ísť na skúšku v druhom termíne napr. s tými čo s ňou v kurze neurobili testy.

@anonym_fb5d2a veď to ale nič na veci nemení. myslím na tej, čo spomínam kúsok vyššie. áno, mladí čakajú na skúšky po 18-ke. potom sadnú do auta - samostatne a idú. o nič skúsenejší nie sú, ako dcéra autorky 😀 proste nezmysel...

anonym_fb5d2a
8. nov 2025
@amdornik

@anonym_fb5d2a veď to ale nič na veci nemení. myslím na tej, čo spomínam kúsok vyššie. áno, mladí čakajú na skúšky po 18-ke. potom sadnú do auta - samostatne a idú. o nič skúsenejší nie sú, ako dcéra autorky 😀 proste nezmysel...

@amdornik tak normálny rodič chodí s tým dieťaťom v aute aj po 18-ke. Aspoň my sme chodili s obidvoma

patka06
8. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@amdornik tak normálny rodič chodí s tým dieťaťom v aute aj po 18-ke. Aspoň my sme chodili s obidvoma

@anonym_fb5d2a Nevidím dôvod jazdiť s dcérou aj po 18stke. S doprovodom jazdila rok. Skúšky mala v deň 17. narodenín. Od 18 má svoje auto.
VP si robila preto, aby mohla jazdiť, byť samostatná.

anonym_4d685b
8. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@anonym_fb5d2a ti, co nejazdia s deckom po 18ke su nenormalni? My sme nechodili, a citim sa celkom noemalne😉

anonym_1451e0
8. nov 2025

@anonym_autor od akej kade??

anonym_1451e0
8. nov 2025
@patka06

@anonym_fb5d2a Nevidím dôvod jazdiť s dcérou aj po 18stke. S doprovodom jazdila rok. Skúšky mala v deň 17. narodenín. Od 18 má svoje auto.

@patka06 Ale, no.,.Je to ešte nedkúsené decko, aj keď na papieri vraj nie. Takí šoféri potom často končia...vieme kde.

nelca84
8. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@anonym_fb5d2a tak ja sa tiez hlasim do klubu nenormalnych. Syn si tiez spravil vodicak pred 18-tkou, takze 3 mesiace v aute so mnou ho neminuli, ale akonahle mohol jazdit sam, tak chodi sam. Ved o to predsa islo, aby nebol na nas zavisly. Na 18-tku dostal starsie auto a uz rok a pol na nom dochadza aj na intrak. Este mu nespravil ani skrabanec...

anonym_fb5d2a
9. nov 2025
@patka06

@patka06 ja vidím dôvod. Stačí jazdiť v Ba na ceste s “bolťákmi”. Nikto učený na Zem nespadol a naozaj ešte mladí potrebujú v rôznych situáciách usmerniť. Neviem ako vy, ale dosť často sledujem správy ako 18-roční skončili za volantom a nešťastie je na svete.

anonym_fb5d2a
9. nov 2025
@anonym_1451e0

@patka06 Ale, no.,.Je to ešte nedkúsené decko, aj keď na papieri vraj nie. Takí šoféri potom často končia...vieme kde.

@anonym_1451e0 presne aj teraz mi skočilo na fb hneď zrána, že pri Žiline 19-ročný skončil mimo cesty a zabil chodkyňu. Takže asi tak. Nevedia prispôsobiť jazdu a rýchlosť na ceste v mnohých situáciách, nevedia tak predvídať ešte

anonym_4d685b
9. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@anonym_1451e0 presne aj teraz mi skočilo na fb hneď zrána, že pri Žiline 19-ročný skončil mimo cesty a zabil chodkyňu. Takže asi tak. Nevedia prispôsobiť jazdu a rýchlosť na ceste v mnohých situáciách, nevedia tak predvídať ešte

@anonym_fb5d2a tak isto ako su v spravach o nehodach aj skuseni vodici, kamionisti a ti, co si myslia, ze su uz vyjazdeni soferi.
Podla tejto logiky by skuseni vodici uz nemali sposobovat dopravne nehody a predsa sposobuju.

anonym_fb5d2a
9. nov 2025
@anonym_4d685b

@anonym_fb5d2a tak isto ako su v spravach o nehodach aj skuseni vodici, kamionisti a ti, co si myslia, ze su uz vyjazdeni soferi.
Podla tejto logiky by skuseni vodici uz nemali sposobovat dopravne nehody a predsa sposobuju.

@anonym_4d685b nie, mladých je oveľa viac, ktorí spôsobujú smrteľné nehody

anonym_bbc752
9. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@anonym_fb5d2a a ty to pocitas? Ci tak si sa rozhodla a hotovo? https://www.topspeed.sk/novinky/najrizikovejsi-...

mk1111111111
9. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@anonym_fb5d2a aj vecer na diskoteku ste isli spolu? Mas pravdu, ze niektori mladi sa nevedia za volantom spravat, ale tak mrte nehod sposobia aj ostatni, len ti mladi Ti viac zostanu v pamati a viac Ta to zasiahne.

anonym_bbc752
9. nov 2025

Pre tych, co sa im nechce otvarat clanok

anonym_4d685b
9. nov 2025
@anonym_fb5d2a

@anonym_fb5d2a ale mlady clovek sa rata nielen ten 18rocny, ale aj 24, 25 rocny. A ziadny rodic nebude jazdit s deckom 5 rokov, aby nebol percentom v statistike. Tu treba ine opatrenia.

valria
9. nov 2025
@anonym_bbc752

Pre tych, co sa im nechce otvarat clanok

@anonym_bbc752 Logicky, lebo ich je, čo do počtu, na cestách najviac.

Strana
z2