Kniha na znovunájdenie intimity po strate vášne
Ahojte, sme spolu s manzelom 13 rokov. V intimite sme nemali ziadny problem... By som aj povedala, ze najlepsie zazitky som mala s nim. Boli sme aj 5x do dna spolu. Vsetko bolo dokonale. Az kym sme sa nezacali snazit a babatko.
Zo zaciatku to bolo ok, no po rokoch neuspechu sa to uz iba ochladilo a zhorsilo. Uz sme boli spolu iba preto, aby sme splodili dieta a aj to iba v case ovulacie. Uz to bolo chladne, nasilne...
Otehotnela som nakoniec vdaka ivf.
Dalsia rana bolo rizikove tehotenstvo. Rok aj nieco sme neboli spolu... Akosi sme na to zvykli....:(
Prestali sme sa obijmat, bozkavat a intimnom vztahu ani nehovorim... Po cisarskom sme mali ASPON 1-2x do mesiaca. Teraz ale naposledy sme boli spolu pred 6 mesiacmi. Ani mi to ale nijak nechyba, netrpim a manzel nic na to nehovori. Ze je to ok. 😏 nemame kedy a po robote je unaveny. Stal sa z neho taky.. Melancholik. Synovi sa ale venuje super, avsak niekedy sa stalo, ze nanho mal predomnou negativne reci, ze ako zmenil nase manzelstvo. Nasi a rodina je daleko od nas. Sme iba traja. Ale ja takto nechcem zit a ani neviem, ako opat vratit nase spolocne chvile. A hlavne, ako v sebe opat rozprudit vasen..... Moje libido je niekde pod 0. Nie som unavena, inak som stastny clovek vo vsetkych oblastiach, okrem intimity.
K sxpsychologicke nechem ist, hanbim sa ako pes.
Neexistuje nejaka dobra kniha o s.xualite, aby aspon trochu mi otvorila oci?
Prosim nepiste negativne pripomienky, aj tak sa citim na h.vno.
Dakujem ❤️
A o druhom dietati nechce ani pocut. Musela som, aj ked som revala, likvidovat zmrazene embryjka. :( Dala som mu za pravdu, ze naozaj nam staci jesno dieta, lebo aj s nim sme mali problemy prvy rok aj pol. Avsak zoziera ma to z vnutra... Aj teraz placem, ako toto pisem.
Mozno by to chcelo nejaky mental couching pre oboch, neviem ci toto da knizka dokopy. Ale mozno by som to zacala prekopavat, ked dieta spi, co predpokladam, ze vecer tie prve dve hodiny prespi dobre ( aspon nas tak vzdy spi), tak to je nas cas. Dlabat na domacnost, posadit si muza, pohar vina a pobavit sa co chces. Co chcete. Vzdy ked to ide tieto dve hodky vyuzit na sex. Ono to chce zatat sa z oboch stran a ist naspat k tomu co bolo davno predtym. Mne osobne sa pacila kniha „ She comes first „, pojednava o podobnom probleme, ako zena ked je mama 24 hod denne straca chut vobec nieco robit. „ Throw away the roses, i want torns „, to je podobne, len tam ide o bdsm tematiku. Ale tak ako som videla v tom seriali „ how to build a sexroom „, tak bdsm tam bol snad zaruceny recept pre podobne pary. Je to show na Netflix, zaujimave pripady parov tam boli. Ono vacsina parov ma taketo krizy po detoch a hlavne ked je problem v tehu a pod. Tam musia obaja chciet to zase nastavit, ale tak ked dojde na fajku mieru, ktory chlap sa bude sprajcovat. Neviem, ci byvate v dome, mozno by som casom zvazila aj playroom, my to tak mame odkedy mame dieta. Tiez sme presli krizou vtedy, muz mal dojem, ze nam to ukradne vztah, tak sme si vtedy dupli, ze ten vztah predsa nemoze dieta ovplyvnit tak, ze to bude mat dopad na vsetko. Teraz je to este lepsie ako bolo, cakame dokonca druhe dieta.
Dosť bolo dokonalých manželstiev. Práve ju čítam. Miluj a neočakávaj odplatu. Tes sa z toho, čo je. Chvaľ. Prídu potom pozitívne zmeny.
Autorka, to je fajn, že chceš na vzťahu pracovať.
Avšak tak dlho sa to zanedbávalo, že to nepôjde len tak rýchlo zvrátiť (a treba na to spoluprácu manžela).
Keď aj na objatie reaguje dosť apaticky, to je ešte horšie.
Pretože nejde ani tak o ten sex, ako celkovú blízkosť.
Syn je aký veľký?
Rozumiem, že začala si sa približovať a odozva moc žiadna. Ale nevzdávaj to. Skúste si budovať aj spoločné zážitky, spoločné výlety. Budovať tú blízkosť rôznymi spôsobmi.
@kiki68 Dakujem za tipy. Pozriem/precitam. Ja som mu uz tiez viackrat hovorila, ze citim, ze sa oddalujeme. A nemoze za to syncek..... Mozeme za to obidvaja. Dal mi za pravdu. Tyzden bolo ok. Potom opat taky.... Ako stary dedo, zniceny zo zivota. 😏
Aj sa upravujem, chodim vonava, upravena, aj sa snazim byt viac sexy, ale nist...... Sem tam poznamka, ze som pekna a tym to zhaslo.
@ivangeline Nie, ja sa trapit uz dalej nechcem. Aj ja chcem byt milovana.
@unicornlady Syn ma 4 roky uz.... Mimochodom, syn mal cca 2,5 ked sme zacinali byt ako pubertaci. Dali sme ho spat a my rande. Sice pred telkoz, ale bolo super. Sme sa tesili, ze sme si opat nasli cestu k sebe. Boli sme zamilovani.
Trvalo toto obdobie cca 6 mesiacov, ale neplanovane som otehotnela. Samozrejme s tymito nocami sme prestali hned, kedze sme sa zlakli obidvaja po predchadzajucich skusenostiach. Ale v 3. mesiaci som mala domaci potrat. A odvtedy..... Sa ako keby vsetko zmenilo. Ano, odvtedy si vsimam to ine spravanie sa. Odvtedy nemame pravidelny pohl. styk. A ked napriklad zacinam mat plodne dni, hned citim tlak na mocovy mechur.
Neviem, ako by som mohla toto cele riesit. :(
Kamoska mala 0 libido a povedala mi to asi 1,5 roka od porodu, ze nemaju sex doma. Som jej povedala, ze to nie je v poriadku a isla na gyndu. Zistili jej predčasnú menopauzu mala 38 rokov, dostala nejake lieky a aj chut sa vratila. Za mna nie je normalne nemat chut na sex. Co sa tyka znovuobjavenia vášne, to je len o hlave podla mna. Viac smiechu, viac nejakych prekvapení, viac dotykov a drazdenia takeho hraveho aj pocas dna a vecer uz iba cakat kedy dieta zaspi. Je v sprche chod za nim, ze mu umyjes chrbat, sedíte pri telke, tak mu zacni skrabkat ruku, chrbát, idete v aute pohladkaj ho. Necakaj to od neho. Zacni ty. Poloz si jeho ruku na seba, na miesta kde ta to vzrušuje. Napis mu nejaku sexi sms pocas dna.
Váš problém nie je sex, ale VZŤAH. Ja si myslím, že tuto knižka nepomôže, lebo ak na tom nebudete makať OBAJA, rozpadne sa vám to. Skôr by som riešila nejakého párového terapeuta/psychológa. Potrebujete začať spolu opäť komunikovať a žiť. Z toho čo píšeš, mi to príde, že len tak vedľa seba prežívate. Potrebujete sa na seba znovu napojiť. Váš vzťah prešiel mnohými vecami, ktoré ste možno nespracovali, mali by ste na tom popracovať. Pokiaľ by to bolo čisto len o sexe, tak normálne si dať dni, kedy sex bude do kalendára, trebárs sobota, streda a dodržiavať. Ono časom by sa to znovu rozbehlo, myslím si. U váš však myslím, že ten problém je hlbšie, sex je len príznak, nie choroba.
Tak chceš byt milovaná sebecky. Ty máš byt spokojná sama so sebou.
@betulinka1 vyskusam, dakujem.
@yoxinka ano, urcite je aj vo vztahu. A presne, ako pises... Prezivame. Ako spolubyvajuci iba. 😩
No, tak toto treba riešiť, nie sex. Pokiaľ OBAJA na svojom vzťahu zapracujete, môže prísť pozitívny výsledok. Ak dúfaš, že ty si prečítaš knižku, všetko sa na dobré obráti, tak to fungovať nebude.

A este pridam, ze urcite sme sa aj emocne vzdialili.
Velakrat sa stalo v poslesnej dobe, ze som sa priblizovala ja. Napriklad som ho objala, ani sa na mna nepozrel a isiel dalej. Bavili sme sa o tom, tyzden bolonok a potom opat chladny...