icon

Knižné putovanie Martinus 2025

Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.

vera4664
20. mar 2025

Autor G.G.M
Kniha obsahuje okrúhle číslo
Už je ľahké potom nájsť knižne mesto ale nikdy Som to nepočula :D

terr_ible
20. mar 2025

@fidorka112 naozaj by som chcela na chvilku žiť v tvojom svete, kde martinusácky fórum je tvoj najväčší problém 😂😂 ale vlastne nie. Vyzerá to, že ťa každú chvíľu porazí.
Každý chce zmeniť svet ale nikto nechce zmeniť sám seba čo;)

terr_ible
Autor odpoveď zmazal
terr_ible
20. mar 2025

Napoveda: neviem, ci poznáte rozprávku Encanto, mňa hneď napadla keď som videla obrázok. Majú vlastne toho aj celkom dosť spoločného🦋 napríklad krajina vydania knihy je taká istá, ako aj krajina deja v rozprávke Encanto 💛 je to akoby rozpravka bola knihou inšpirovaná, no to je len môj postrech.

geminyml
20. mar 2025

@vera4664 Ďakujem veľmi pekne. Samé hádky a nikde nápoveda, tak som rada, že ste dali. Pomohlo 🙂

nika357
20. mar 2025

Komu sa nepáčia tunajšie nápovedy nemusí sem predsa ani chodiť a môže sa potrápiť sám s nápovedami (popri práci, deťoch, manželovi, venčení psa, voľnom čase...) a nie tu osočovať druhých za to ako si to uľahčujú. Koho čo do toho, že si niekto vytvorí 10 e-mailov, aby mal väčšiu šancu alebo pozná priamo niekoho z Martinusu, či si pomáha GPT... Je to na každého rozhodnutí a svedomí. Nie je to nelegálne! A ešte kontrolovať IP adresy 😄

jananitra96
20. mar 2025

Ja som sem dnes nešla pretože som sa bála, že sa tu zase budete hádať. Vidím naozaj, že ste sa zase trochu hádali. Skombinovala som nápovedu po 12:00 od Martinusu, ktorá mi samostatná nestačila s napovedou z českej stránky. Potom som to napísala do chatGPT a on mi napisal správnu odpoveď. Napísala som magický realizmus, džungľa, železnica, žlté motýle, ktoré súvisia hlavne s postavou s inicialmi M.B. Nehľadám knihu, ale knižné miesto. On mi napisal meno spisovateľa, knihu aj to miesto.

lion777
20. mar 2025

@jananitra96 neboj nič, pokračujeme v súťaži. 🙂

en4a
20. mar 2025

Stačí zadať do chatgpt obrázok a text a nemusíte sa tu ako sliepky hádať každý rok o tom istom 😂

dadak89
20. mar 2025

@vera4664 super indícia, ďakujem. A nechápem načo hádky, však nikdy sa tu nepíše presná odpoveď, iba nápovedy..Ja som za svoj život prečítala veľa kníh a aj svojich synov(4) k tomu vediem, ale ešte mám riadne medzery, zisťujem popri hadaní a bez nápoved by som to neuhádla veľakrát, aj keby sa na hlavu postavím..Takže ja srdečne ďakujem 🫶

horvathova1010
20. mar 2025

Dneska na prvú. Kniha sa odohráva v neapolskej štvrti. Iniciály autorky sú E.F.

maria660
20. mar 2025

Dnešok som vyhľadala raz dva 😃 podľa malého štítku s nápisom

sasenus
20. mar 2025

@fidorka112 ty si inak v pohode, či ťa niečo extrémne frustruje a chodíš si to vybíjať sem? 🤔

lacike979
21. mar 2025

Tiež sa mi to podarilo nájsť podľa Googlu za 5sekund stačí zadať názov malého štítku - kniha a hotovo

janduska
21. mar 2025

@terr_ible A keby aj nehrali takí ľudia, ktorí by podľa Fidorky nemali hrať, kde má záruku, že by vyhrala práve ona? 😇

svetluska4
21. mar 2025

Dnes na prvu supu, je to aj sfilmovane , serial na HBO.

adulka07
21. mar 2025

Mne to našlo po česky a keď to tam tak napíšem tak píše ,že odpoveď nesprávna

zanny93
21. mar 2025

@adulka07 jednotne cislo pri preklade do sk

amadora
21. mar 2025

Ja som zadávala do vyhľadávača kniha, názov štátu ktorý mi evokoval z nápisov a typ vzťahu ktorý vyžaruje z tých dvoch žien a našlo mi hneď knihu na Martinuse.

tinika
21. mar 2025

@lion777 ale to napr. moze byt moj syn alebo dcera a kazdy sutazi za seba hm? :D ale este nemali 18 tak len nesutazne hadaju :D

dadak89
21. mar 2025

Dobré ránko. Dnes vážení na prvú šupu som to uhádla, lebo je to moja srdcovka, čítala som celú ságu 2x a sfilmovaný seriál na hbo som tiez videla 2x..Je to príbeh z Talianska 2 priateliek ktoré sa poznajú odmalička..

mimikas
21. mar 2025

Este k dnesku, pribeh sa odohrava v Neoapole. Pred par rokmi bola ta saga velmi velmi popularna a naozaj bola skvela.

lenkak89
21. mar 2025

@mimikas Dobry den skusam vselico, ale stale nespravna odpved. Viete mi prosim do spravy napisat spravnu odpoved?🙏

adulka07
21. mar 2025

@lenkak89 to isté...tiež skúšam všetky možné spôsoby a nič

mamickalisticka
21. mar 2025

Treba písať jednotné číslo... Google isto pomôže..ale moja indícia že na obrázku sú dve ženy a je zjavné že sú.... (Druhé slovo) A prvé slovo je také, čo bol albert Einstein napríklad..

mimikas
21. mar 2025

@lenkak89 kniha je prvy diel sagy z Neapolu. Autorka je zena, pribeh sa odohrava v Neapole. Uz v napovede je samotny nazov ulice podla ktorej to viete hned najst.

beeka
21. mar 2025

Nemusíte skúšať všetky možné spôsoby, stačí jeden ktorý tu píše skoro každý. Kniha hu som nečítala ani nevidela film na HBO ale dnešné indície v pohľadnici sú priam priehľadné. A to isté o 12.00.

patka06
21. mar 2025

@adulka07 Po druhej indícii to je už na 100% jasné.

lenkak89
21. mar 2025

@mimikas praveze to,co mi naslo,mi to neberie

patka06
21. mar 2025

@lenkak89 V indícii o 12stej pridali v podstate názov knihy, ktorý sa zadáva