Najlepšia kniha, ktorú ste kedy prečítali?
Aká je najlepšia kniha čo ste kedy čítali? Nemyslím moc odborné knihy alebo motivačné ale také pri ktorých po prečítaní nemôžete prestať myslieť na dej a kľudne by ste ju dali odznova zas 🙂
@dusankomoj super, balim kufre 😁 my chceme raz mat raz ako obyvackovu steny kniznicu, snad sa mi to splni. Ja by som tiez stale nejake knihy kupovala, ale tie ceny ma odradzaju 😏
Ja mam rada knihy z obdobia vojny. Po ich prečítaní si veľmi vážim ako dobre sa mam, ze nežijem v tej dobre. A o to viac ma boli, ked vidím, ze ľudia opäť robia tie isté veci, ktore viedli k úmrtiu toľkých ľudí. Medzi moje top knihy patrí od Kariku Na Smrt... A na západe nič nove, Čas žiť a čas umierať... Ale to nie sú knihy na oddychové čítanie. .. Na tieto knihy je dobre, ked ma človek čas a pohodu
Desať malých černoškov od Agathy Christie 🙂
Jedna z naj pre mňa je fantasy Meno vetra, potom od toho istého autora (Patrick Rothfuss) Pomalé skúmanie ticha..
Potom z aktuálne obľúbeného žánru "romantasy" Séria Trón zo skla.
A ďalej, ak zahrabem trochu do spomienok, tak Anna zo zeleného domu, Jana Eyrová, všetko od Verneho, takisto Otec Goriot, a srdcovečka Pán prsteňov. Isto je ich viac, na tieto som si tak teraz spomenula.
Ja milujem Terryho Pratchetta, všetko od neho. A klasika Majster a Margarétka, to som dala 3krát a stále niečo nové pochopím🙃
Je ich viac... Od Zdenky Wenzlovej Neignoruj pocity,
Laura Frantz - Unášané srdce,
Alica Eštoková - Eliza: Zvádzaj ma pomaly , Tri sestry
Zdenka ma super knihy mňa dostala Navždy prekliata, Mengeleho dievca je top a teraz čítam Kde si sa vydala tam si mlieko pytaj 😊
@fiirsttiime Navždy prekliata nebola v knižnici, ale pozriem v kníhkupectve. Ostatné som čítala ( slzy aj hnev- jednanie )
Štvrté krídlo😏akonáhle som pred týždňom našla pokračovanie musela som ho mať🤭
A z klasiky milujem Annu zo zeleného domu💚💚💚
Nezlomeny
Muž menom Ove, Neuveriteľná púť Harolda Fraya, Tu zila Britt-Marie ♥️
Tu sa pripnem kvôli inšpirácii 📌😊
Taktiez sa pripnem
Pre mňa je top Motýľ od Henri Charriéra, už spomínané Odviate vetrom a mám aj komplet 35 kníh od Jula Verna,ktoré vydali v čase môjho detstva Mladé letá.
Veľa takých bolo 🙂 ale najviac krát som sa vrátila asi k Odviate vetrom, v každom veku som v nej našla inú rovinu 🙂 a ako veľký fanúšik by som tu pridala určite aj Vražda Rogera Ackroyda, tú som síce čítela len raz, ale efekt dlhodobý 🙂 a ešte sa chcem určite niekdy vrátiť ku Gróf Monte Christo. Potom rada čítam krimi, aj severské, Joy Fielding je tiež veľká obľúbenkyňa, najnovšie aj Juraj Červenák a jeho historické krimi, ale to je všetko tak, že baví ma to, dočítam, a idem ďalej 🙂
Môj život s Jojom... Garantujem Vám, že dlho, dlho budete premýšľať nad dejom, osudom... Najsilnejšia kniha akú som kedy čítala.
Pád anjela-Maud Marinová....autobiografia.Milujem životopisné knihy
Okrem niektorých už spomenutých tak za mňa ešte
Hanna, najmenší Boží anjel
Kvety v podkroví
V. Frankl: Hľadanie zmyslu života (pre mňa, do povinnej literatúry) a rovnako tak aj Ako by som kameň jedla (vyd.Absynt.- reportáž o vojne v Bosne, z tejto knihy mi bolo az fyzicky zle, autenticky vykresľuje, ako je sloboda, mier neskutočne krehka hodnota), Anna zo Zeleného domu, Búrlivé výšiny, E.K.Rossova: Svetlo na konci tunela - rozhovory o živote a umieraní (výborná kniha lekarky, veľmi mi pomohla po strate, pochopiť), R. Dahl a jeho poviedky, Orwell: Zvieracia farma, trosku z ekológie, staršia kniha, ale fascinujúce a sokujuce zhrnutie ľudských aktivít na iné živočíšne druhy: Dorst: Ohrozená príroda. Opakovane sa k nej vraciam od výšky, Mastickar (čítala som ako 12r a doteraz si ju pamätám)....
Mne sa páčilo veľa kníh, ktoré som čítala. Ale asi úplne najviac Slávik od Kristin Hannah. Celkovo táto autorka je úplný top.
Ďalšia séria kníh, ktorá má neskutočne oslovila je Šikmy kostel (všetky tri diely).
Alebo ešte kniha Hana od Aleny Všetko sú to veľmi silné príbehy, romantiku nečítam.
Z takej klasickej literatúry mám veľmi rada Dva roky prázdnin napríklad 🙂. Mohla by som pokračovať donekonečna 😀. Musím rýchlo odoslať komentár, lebo tu pridám ďalších sto kníh.
@dusankomoj maš krasne urobene😁
Také light čítanie zo stredoveku - Jana Pronská - Diablova zajatkyňa. Nie som veľmi na romány, ale toto sa mi páčilo. Nevedela som prestať čítať. O tom, ako ľudia žili, bojovali, milovali.
Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj.
Nedotknuteľní..od Moniky Wurm..oslovila aj moje kamarátky..👍👍

Veľká panda a malý drak, krasna kniha plná posolstva