icon

Najlepšia kniha, ktorú ste kedy prečítali?

14. aug 2024

Aká je najlepšia kniha čo ste kedy čítali? Nemyslím moc odborné knihy alebo motivačné ale také pri ktorých po prečítaní nemôžete prestať myslieť na dej a kľudne by ste ju dali odznova zas 🙂

zuzanaa239
15. aug 2024

Veľká panda a malý drak, krasna kniha plná posolstva

majlo1234
16. aug 2024

@liliana8 veci, na ktere nastal cas od soukopovej

pohodacka03
16. aug 2024

@dusankomoj super, balim kufre 😁 my chceme raz mat raz ako obyvackovu steny kniznicu, snad sa mi to splni. Ja by som tiez stale nejake knihy kupovala, ale tie ceny ma odradzaju 😏

xsoniax
16. aug 2024

Ja mam rada knihy z obdobia vojny. Po ich prečítaní si veľmi vážim ako dobre sa mam, ze nežijem v tej dobre. A o to viac ma boli, ked vidím, ze ľudia opäť robia tie isté veci, ktore viedli k úmrtiu toľkých ľudí. Medzi moje top knihy patrí od Kariku Na Smrt... A na západe nič nove, Čas žiť a čas umierať... Ale to nie sú knihy na oddychové čítanie. .. Na tieto knihy je dobre, ked ma človek čas a pohodu

bubuska
16. aug 2024

@xsoniax Na smrť od Kariku som počula že je veľmi dobre ale veľmi brutálne. To by som ja nezvládla tieto knihy o vojne a Osvienčime.

lucylaw
16. aug 2024

Desať malých černoškov od Agathy Christie 🙂

sphene
16. aug 2024

Jedna z naj pre mňa je fantasy Meno vetra, potom od toho istého autora (Patrick Rothfuss) Pomalé skúmanie ticha..
Potom z aktuálne obľúbeného žánru "romantasy" Séria Trón zo skla.
A ďalej, ak zahrabem trochu do spomienok, tak Anna zo zeleného domu, Jana Eyrová, všetko od Verneho, takisto Otec Goriot, a srdcovečka Pán prsteňov. Isto je ich viac, na tieto som si tak teraz spomenula.

eruska74
16. aug 2024

@jessicai ja som ju objavila pred 30-timi rokmi ako 20 ročná.. tento román ma "naučil" čítať😊 milovala som všetky časti.. možno by som ho mala prečítať znova

anna_anicka83
16. aug 2024

Ja milujem Terryho Pratchetta, všetko od neho. A klasika Majster a Margarétka, to som dala 3krát a stále niečo nové pochopím🙃

isis234
16. aug 2024

Je ich viac... Od Zdenky Wenzlovej Neignoruj pocity,
Laura Frantz - Unášané srdce,
Alica Eštoková - Eliza: Zvádzaj ma pomaly , Tri sestry

fiirsttiime
16. aug 2024

Zdenka ma super knihy mňa dostala Navždy prekliata, Mengeleho dievca je top a teraz čítam Kde si sa vydala tam si mlieko pytaj 😊

isis234
16. aug 2024

@fiirsttiime Navždy prekliata nebola v knižnici, ale pozriem v kníhkupectve. Ostatné som čítala ( slzy aj hnev- jednanie )

veronicka88
16. aug 2024

Štvrté krídlo😏akonáhle som pred týždňom našla pokračovanie musela som ho mať🤭

veronicka88
16. aug 2024

A z klasiky milujem Annu zo zeleného domu💚💚💚

daniela595
16. aug 2024

Nezlomeny

tojuska
16. aug 2024

Muž menom Ove, Neuveriteľná púť Harolda Fraya, Tu zila Britt-Marie ♥️

lenkike
16. aug 2024

Tu sa pripnem kvôli inšpirácii 📌😊

vivuska666
16. aug 2024

Taktiez sa pripnem

jaja20
16. aug 2024

Pre mňa je top Motýľ od Henri Charriéra, už spomínané Odviate vetrom a mám aj komplet 35 kníh od Jula Verna,ktoré vydali v čase môjho detstva Mladé letá.

acsa
16. aug 2024

@fliacik ja čítam teraz druhú časť, už mám aj tretiu ... vlastne som veľmi zvedavá na všetky časti

kanka89
16. aug 2024

Veľa takých bolo 🙂 ale najviac krát som sa vrátila asi k Odviate vetrom, v každom veku som v nej našla inú rovinu 🙂 a ako veľký fanúšik by som tu pridala určite aj Vražda Rogera Ackroyda, tú som síce čítela len raz, ale efekt dlhodobý 🙂 a ešte sa chcem určite niekdy vrátiť ku Gróf Monte Christo. Potom rada čítam krimi, aj severské, Joy Fielding je tiež veľká obľúbenkyňa, najnovšie aj Juraj Červenák a jeho historické krimi, ale to je všetko tak, že baví ma to, dočítam, a idem ďalej 🙂

meriene
16. aug 2024

Môj život s Jojom... Garantujem Vám, že dlho, dlho budete premýšľať nad dejom, osudom... Najsilnejšia kniha akú som kedy čítala.

bubinkaaa
16. aug 2024

Pád anjela-Maud Marinová....autobiografia.Milujem životopisné knihy

ptvw
16. aug 2024

Okrem niektorých už spomenutých tak za mňa ešte
Hanna, najmenší Boží anjel
Kvety v podkroví

zuzudrnda
16. aug 2024

V. Frankl: Hľadanie zmyslu života (pre mňa, do povinnej literatúry) a rovnako tak aj Ako by som kameň jedla (vyd.Absynt.- reportáž o vojne v Bosne, z tejto knihy mi bolo az fyzicky zle, autenticky vykresľuje, ako je sloboda, mier neskutočne krehka hodnota), Anna zo Zeleného domu, Búrlivé výšiny, E.K.Rossova: Svetlo na konci tunela - rozhovory o živote a umieraní (výborná kniha lekarky, veľmi mi pomohla po strate, pochopiť), R. Dahl a jeho poviedky, Orwell: Zvieracia farma, trosku z ekológie, staršia kniha, ale fascinujúce a sokujuce zhrnutie ľudských aktivít na iné živočíšne druhy: Dorst: Ohrozená príroda. Opakovane sa k nej vraciam od výšky, Mastickar (čítala som ako 12r a doteraz si ju pamätám)....

veronicka1901
16. aug 2024

Mne sa páčilo veľa kníh, ktoré som čítala. Ale asi úplne najviac Slávik od Kristin Hannah. Celkovo táto autorka je úplný top.
Ďalšia séria kníh, ktorá má neskutočne oslovila je Šikmy kostel (všetky tri diely).
Alebo ešte kniha Hana od Aleny Všetko sú to veľmi silné príbehy, romantiku nečítam.
Z takej klasickej literatúry mám veľmi rada Dva roky prázdnin napríklad 🙂. Mohla by som pokračovať donekonečna 😀. Musím rýchlo odoslať komentár, lebo tu pridám ďalších sto kníh.

petrakomenska
16. aug 2024

@dusankomoj maš krasne urobene😁

tesari
16. aug 2024

Také light čítanie zo stredoveku - Jana Pronská - Diablova zajatkyňa. Nie som veľmi na romány, ale toto sa mi páčilo. Nevedela som prestať čítať. O tom, ako ľudia žili, bojovali, milovali.

indianica
16. aug 2024

Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj.

gubka71
16. aug 2024

Nedotknuteľní..od Moniky Wurm..oslovila aj moje kamarátky..👍👍