icon

Najlepšia kniha, ktorú ste kedy prečítali?

14. aug 2024

Aká je najlepšia kniha čo ste kedy čítali? Nemyslím moc odborné knihy alebo motivačné ale také pri ktorých po prečítaní nemôžete prestať myslieť na dej a kľudne by ste ju dali odznova zas 🙂

jamesinka
17. aug 2024

@jamesinka a Čudesné poviedky - tie milujem!

jessicai
17. aug 2024

@flloweradella ja som bola tiež nešťastná keď som ju niekomu požičala a nevrátila sa mi ani po rokoch. Bolo mi za ňou smutno a stále som dúfala,že ju ešte niekedy dostanem späť. Na moje 50 narodeniny ma prekvapila moja dcéra,ktorá mi ju kúpila.🙂

ingridd
17. aug 2024

Veľa z mojich oblubenych už ste tu napisali
Tu su ďalšie:
Musime si promluvit o Kevinovi, Shriverová
Je to i muj život, Picoult
Nezbytne věci, King
Pod kupolou, King
Kouzelna skrinka pro Gwendy, King
Frybová- takmer všetky o vzťahoch, a ešte tie z obdobia socializmu
Biely oleander, Fitchová
1000 žiarivych slnk, Hosseini
Zápisník jednej lásky, Sparks
Hodvab, Alessandro Baricco

dzadyna
17. aug 2024

Končí sa to nami , a tiež aj pokračovanie Začína sa to nami .

katkanela
17. aug 2024

@len_nig a akú máte vezbu? Novšiu alebo staršiu

hopsas
17. aug 2024

Len sa pripinam.hladam tu tipy na dobré knihy

simca06022011
17. aug 2024

@zuzudrnda orwell nie je velmi o ekologii a vplyve na zvierata... ale inak vyborna kniha, nadcasova. A Frankla si idem pohladat, to znie zaujimavo 😍

bubuska
17. aug 2024

@simca06022011 Správne, je to o diktatúre a manipulácii.

len_nig
17. aug 2024

@katkanela kúpila som si predminule Vianoce tu najnovšiu, k 20 výročiu čo ilustroval A.Macho 😊

zuzudrnda
17. aug 2024

@simca06022011 Dorst bol o ekológii 😉. Píšem to tam,, zlieva sa text. Ale Frankl silno odporúčam. Psychiater a preživší holokaust. Zaujímavý vzhľad do psychiky ľudí, neskôr sa na základe toho venoval logoterapii,čo je druhá časť knihy. U mňa v knižnici stále miesto.

andrea2667
17. aug 2024

@tetapetra Aký máš problém?

dankabg
18. aug 2024

Čokoľvek od Dostojevského, Allende, Majster a Margaréta, Večne spievajú lesy, Mechanicky pomaranč a mnohé iné, tiež som doteraz prečítala množstvo kníh. A moja úplne naj topka topiek, ktorá má úplne pohltila je Parfum

canany
18. aug 2024

Dievcata dakujem za tipy na knihy.
Ja pridam taku, ktoru asi nikto necital a aj ja som mala predsudky vdaka PC hre, som si myslela, ze je to nejaky krvak, len v kniznici nic nemali, tak som po nej siahla. Seria Metro. Prva cast trosku strasidelna, druha nudna, ale tretia to zaklincovala a velmi dlho som rozmyslala nad myslienkou, ktoru rusky autor zakomponoval do knihy a pritom je to aplikovatelne na vsetky epochy ludstva.
Ako povedal asi Cezar v starom Rime - chlieb a hry, to je vsetko co clovek potrebuje, aby bol poslusna ovecka. A tam je to detto. Dat ludom trosku jedla, aby nemali cas premyslat nad blbinami, a vytvorit nepriatela z vonku, aby ludi drzali v bubline poslusnych a tvarili sa ako ich ochranuju.

sendy1977
18. aug 2024

@canany knihu Metro som prečítala 1 a 2 časť. 3 časť iba do 3/4 a potom posledné 20 strán. Mňa neoslovila Môjmu bratovi sa páčila séria Metro a ma doma všetky knihy od autora Dmitry Glukhovsky.
Mne ako sci-fi sa viac páčila séria od Justina Cronina - Priechod

sendy1977
18. aug 2024

knihy ktoré sa mi páčia
od autorky Kristin Hannah sa mi ešte viac ako Slávik páčila kniha Proti vetru
knihy od Lisa See najviac Ostrov morských žien
a zaujíma je aj kniha Americká zem od Jeanine Cummins

mata2
18. aug 2024

Plechové srdiečka

bobaas
18. aug 2024

@viestta tiež som fanúšik mary a ja, vajce a ja, toľko trefnej irónie...a dokáže pritom nevážne hovoriť aj o vážnych veciach, len to treba nájsť. Akurát tá jedna, myslím, že sa volala Ja to zvládnem, už bola pre mňa trochu rozpačitá

viestta
18. aug 2024

@bobaas ano, tak to vnimam aj ja

canany
18. aug 2024

@sendy1977 no ten Priechod to je iny krvak, to som tiez precitala celu seriu a potom nemohla spavat 😀
Neviem kolko ma brat rokov, ale seria od Brandona Sandersa Metalurg, Piro a Katastrofa by sa mu mohla pacit, ak to uz necital. Dybamicke, stale akcia. Ja som sa nevedela od toho odtrhnut a ked som to posunula 10 rocnemu synovi, mal to za par dni precitane.

veronicka1901
18. aug 2024

@sendy1977 máme úplne rovnaký čitateľský vkus 😀. Mne sa ešte veľmi páčila Veľká samota od Kristin, tiež super.

xsoniax
19. aug 2024

@bubuska heeej je brutálna... Tu knihu som pocuvala ako audioknihu, ked som uspavala vtedy polročný dcérku... A keď tam písal o časti, ako malé židovské detičky zavreli do miestnosti a postrieľali, tak mi až prišlo zle. Odkedy mam dieťatko, tak som strašne citlivá na detičky. A tu knižku naozaj naozaj odporúčam

alzbetka2011
19. aug 2024

Žena je šťastie od Elizabeth Adler, čítala som ju na strednej škole, č je dávnoooo, a v myšlienkach sa k nej vracala, veľmi som ju chcela mať a znovu čítať, ale som nevedela presný názov ani autora, iba obsah. Milé žienky na MK mi nedávno pomohli a podľa opisu dali typ na knihu, bola to ona. Z knihobotu som ju kúpila za 2,5 €, už ju mám prečítanú, podpísanú a odloženú 🙂

adrika25
20. aug 2024

Kocky prosím poradíte mi dobrú knihu? Práve som prečítala 4 časť geniálnej priateľky a hľadám niečo ďalšie podobne tomuto žánru, poradíte prosím ? Ďakujem krásne

macik166
20. aug 2024

Čítala som veľmi veľa dobrých kníh. Najlepšia za mňa Slávik, potom Zlodejka kníh a Kde raky spievajú. Keď ma manžel o polnoci načapal v obývačke rumazgat pri knihe Mengeleho dievča, tak hneď mi tú knihu zhabal. A ešte odporúčam Sestrin sľub a pripraviť si poriadnu hŕbu vreckoviek.

fiirsttiime
20. aug 2024

Kocky a čítal niekto tuto? Oplatí sa?

petrofka
20. aug 2024

ja by som velmi ocenila, keby tu z tých odporucenych knih niekto napisal zoznam 😁😘

liz_lemon
20. aug 2024

@adrika25 skús Tá, čo sa vracia od Donatella di Pietrantonio, alebo Špina od Beatrice Salvioni

liz_lemon
20. aug 2024

@adrika25 Příběh spořádané rodiny od Rosa Ventrella

tojuska
20. aug 2024

@canany ja som zacala čítať Metro ked som bola v pôrodnici ale mna veru neoslovila... Možno nebol ten správny čas vtedy 😅

liz_lemon
20. aug 2024

@adrika25 a vyborne su aj knihy od Niccolò Ammaniti