icon

Obľúbené romantické trilógie

7. okt 2025

Ahojte🙂 podeľte sa somnou o to, aké trilógie mate radi, ktoré Vás zaujali a ktoré naopak nie. Milujem čítať knihy, ale mne nestačí prečítať priemerne hrubú knihu. Ideálne sú pre mňa hrubé trilógie kde čítam aspoň 2 týždne. Mam rada romány, sexuálny podtón môže byť, čítala som už aj dark.. super bolo "Tento muz" a aj habibi len boli tenké tie knihy. Hľadám niečo overené, čo ma zabavi po večeroch 😅 žiadne detektívky, trihlery atď.. ale romantika, sex a zápletky 🤣🙈

peta2202
7. okt 2025

Oblubenu trilogiu nemam, ale najhorsia bola jednoznacne Fifty Shades of Grey. 😀

vkatush
7. okt 2025

Sherrilyn Kenyon má takú sériu. Aj keď tam je trochu scifi, v zmysle démoni, bohovia, shapeshifters,... Ale máš tam romantiku, erotiku a také easy čítanie na večer. Čítala som asi 2-3 kedysi daaaaavno.
Prvá časť sú tuším Nočné slasti.

aniele
7. okt 2025

Tak ja poznám dve, nie... Tri skvelé. Ale to sú klasiky, asi primálo sexuálne. Predsa skúsim.
Svetová:
Trygve Gulbranssen: Večne spievajú lesy (Od Smrtnej hory, fúka, Niet inej cesty) - najtenšie
John Galsworthy: Forsytovská sága (v najnovšej filmovej verzii to vraj o túto zložku "obohatili", aspoň podľa ukážok)
Selma Lagerlöfová (nositeľka Nobelovej ceny): Löwensköldov prsteň (a nadväzujúce časti)
Najmä ostatná je riadne hrubá.
Naša:
Hana Zelinová: Alžbetin dvor (Volanie Vetra, Kvet hrôzy) - lepšie ako seriál, je tam aj (občas) sex
Ivan Habaj: Kolonisti I., II., III. (tá časť je najslabšia).

viestta
7. okt 2025

Batty MacDonad - Vajce a ja, Mary a ja, Ja to zvladnem (sexu je tam malo, zato humoru dost)

buberova
7. okt 2025

Štvrté krídlo?

anonym_8e1da1
7. okt 2025

Diana Gabaldon - Cudzinka a nasl., je ich viac kníh ale stačí prečítať aj prvé, silný príbeh ak máš rada históriu https://www.martinus.sk/763301-cudzinka/kniha

aniele
7. okt 2025
@anonym_8e1da1

Diana Gabaldon - Cudzinka a nasl., je ich viac kníh ale stačí prečítať aj prvé, silný príbeh ak máš rada históriu https://www.martinus.sk/763301-cudzinka/kniha

@anonym_8e1da1 Vidíš, na tú som zabudla! A tam je teda toho sexu...

crazy_lazy
7. okt 2025

Od T.L. Swan séria kníh Milesov klub. Každá kniha je o jednom z bratov. Sú hrubšie a máš tam aj sex 😀

autor
7. okt 2025
@crazy_lazy

Od T.L. Swan séria kníh Milesov klub. Každá kniha je o jednom z bratov. Sú hrubšie a máš tam aj sex 😀

@anonym_autor veľmi pekne ďakujem žienky, popozerám jednotlivo. Historické nemám moc rada.. ideálne ak nadväzujú diely na seba.
@crazy_lazy od nej je vlastne aj tento muž a to bolo skvele čítanie..

bona
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veľmi pekne ďakujem žienky, popozerám jednotlivo. Historické nemám moc rada.. ideálne ak nadväzujú diely na seba.
@crazy_lazy od nej je vlastne aj tento muž a to bolo skvele čítanie..

@anonym_autor tiež odporúčam autorku T.L. Swan, píše romaticko-erotické oddychovky, ako spomínala @crazy_lady séria Milesov klub je výborná a ja som prednedávnom dočítala aj jej druhú preloženú sériu Pan Masters, Pan Spencer a Pan Garcia. Knihu Tento muž napísala iná autorka..

anonym_31dd6f
7. okt 2025

@anonym_autor Presne popisujes trilogiu 365 dní:
- 365 dní
- Ten den
- Dalších 365 dní

roseania
7. okt 2025

@anonym_autor Ahoj. Čítala si od Moniky Wurm? Najnovšie knihy Purpurové slnečnice by ťa mohli zaujať.

mima73
Autor odpoveď zmazal
mima73
Autor odpoveď zmazal
mima73
7. okt 2025

Knihy som nečítala,videla som len filmy,ale viem,že sú aj v knižnej podobe a mne sa teda pácilo Gabriel's Inferno 🙂 a za mňa aj Fifthy Shades 🤷‍♀️😅😅

autumn1
7. okt 2025

Okrem vyššie spomenutých Mount trilogy, Savage trilogy, Vinní a od SK autoriek Impulz - hrubé knihy, Nekompromisní

autor
7. okt 2025
@roseania

@anonym_autor Ahoj. Čítala si od Moniky Wurm? Najnovšie knihy Purpurové slnečnice by ťa mohli zaujať.

@roseania mam od nej nedotknutelny a ani po opakovaných skúšania nedokážem tu knihu čítať 🙈 neviem sa dostať ani do štvrťky, neviem prečo.. ale tie slnecnice vyzerajú dobre podľa popisu a sú 2 časti len sú na objednávku takže je to asi novinka.. dakujem za tip.

autor
7. okt 2025
@mima73

Knihy som nečítala,videla som len filmy,ale viem,že sú aj v knižnej podobe a mne sa teda pácilo Gabriel's Inferno 🙂 a za mňa aj Fifthy Shades 🤷‍♀️😅😅

@mima73 tak v dobe kedy bolo 50 odtieňov novinka som z toho aj ja spadla na rit😁 potom som to ešte asi 2 krát čítala kým vyššie film a potom som ich predala 🙈🤣 a odvtedy mam pocit, že všetky knihy erotického zamerania idú podľa toho..😅

autor
7. okt 2025

@autumn1
@anonym_autor dakujem aj vám ostatnym❤️ skvele tipy ste mi dali.😍 len sa už rozhodnúť ktorú kúpim prvú..

mima73
7. okt 2025
@anonym_autor

@mima73 tak v dobe kedy bolo 50 odtieňov novinka som z toho aj ja spadla na rit😁 potom som to ešte asi 2 krát čítala kým vyššie film a potom som ich predala 🙈🤣 a odvtedy mam pocit, že všetky knihy erotického zamerania idú podľa toho..😅

@anonym_autor chápem, ja som videla 50 odtieňov viackrát, mám rada herečku Dakotu Johnson a celkovo sa mi páčil príbeh, keď sa chlap kvôli žene/láske dokázal zmeniť 😅 niekedy si rada takto zasnívam aspoň pri filme 😀😀

autor
7. okt 2025
@mima73

@anonym_autor chápem, ja som videla 50 odtieňov viackrát, mám rada herečku Dakotu Johnson a celkovo sa mi páčil príbeh, keď sa chlap kvôli žene/láske dokázal zmeniť 😅 niekedy si rada takto zasnívam aspoň pri filme 😀😀

@mima73 ja tieeez🤣 a preto mam rada aj také knihy, kde žijem aspoň par dni ten ich príbeh a potom to neviem dostať z hlavy 🤣

mima73
7. okt 2025
@anonym_autor

@mima73 ja tieeez🤣 a preto mam rada aj také knihy, kde žijem aspoň par dni ten ich príbeh a potom to neviem dostať z hlavy 🤣

@anonym_autor presne tak,úplne súhlasím 😅

majka2959
8. okt 2025

@anonym_autor Laura Frantz: Trilógia Dedičstvo Ballantyovcov - 1. Kováčov učeň, 2. Na druhom brehu, 3. Návrat domov. Má aj veľa ďalších historicko-romantických kníh, aj keď to nie sú trilógie, tak sú dosť hrubé.

roseania
9. okt 2025
@majka2959

@anonym_autor Laura Frantz: Trilógia Dedičstvo Ballantyovcov - 1. Kováčov učeň, 2. Na druhom brehu, 3. Návrat domov. Má aj veľa ďalších historicko-romantických kníh, aj keď to nie sú trilógie, tak sú dosť hrubé.

@majka2959 Tieto som čítala, veľmi pekné.

martinkatinka
13. okt 2025

Hunting Adelaine

martinkatinka
13. okt 2025

Cesta temneho princa

esther100
13. okt 2025
@peta2202

Oblubenu trilogiu nemam, ale najhorsia bola jednoznacne Fifty Shades of Grey. 😀

@peta2202 tak to si asi nečítala 365dní😂

esther100
13. okt 2025
@martinkatinka

Hunting Adelaine

@martinkatinka toto bolo za mňa veľké ,ale že veľké sklamanie a zbytočne vyhodené peniaze.ja už keď mám knihu alebo sériu rozcitanu,tak to dočítal aj keď ma to moc nebaví,ale pri tomto sa na druhú časť ani nechystám

majka2959
13. okt 2025
@roseania

@majka2959 Tieto som čítala, veľmi pekné.

@roseania Aj mnohé ďalšie z tohto vydavateľstva sú výborné.

ada1295
20. okt 2025

Mne zišla na um séria Označení muži od Jay Crownover, ale to je až desať kníh. Majú tak cez dvesto strán, tak moc hrubé nie sú. Je to také prepletené. Skoro všetci sa objavujú aj v ostatných knihách. Je tam sex, humor, romantika a dokážu aj dojať