icon

Smrť J. F. Kennedy - World Trade Center

phaenomenum
10. sep 2023

Ahojte. Rád by som si prečítal niečo na dve témy: smrť J. F. Kennedyho a atentát na newyorské "dvojičky". Nechcem iba strohý súhrn faktov. Chcem nahliadnuť do "zákulisia" - rozvinutie nejakých teórií, ideálne takých, ktoré nie sú úplne po chuti oficiálnej propagande, nejaké tie tzv. konšpirácie a podobne. Prosto náhľady na obe témy z viacerých strán a uhlov pohľadu. Tak trocha proti prúdu. V slovenčine alebo češtine. Odporučí niekto niečo? Vopred krásne ďakujem za tipy.

Strana
z2
phaenomenum
autor
12. sep 2023

@jana0215, dakujem krasne. dobra rada, ten klub som nepoznal

phaenomenum
autor
12. sep 2023

realny tip som vlastne zatial dostal iba jeden (videa nereflektujem, je mi jasne, ze tych su "tony"), zato spustil som zaujimavu diskusiu... nuz, to nebolo mojim zamerom. nechcem konspirovat, nazor v hlbokej podstate mam - ja som vlastne iba zvedavy. ale ako som pisal hned na zaciatku: chcem si nieco PRECITAT a to v jazyku, ktoremu 100 %-ne rozumiem. aj tak vsak dakujem za zaujem 😍

katka700
12. sep 2023

@phaenomenum Snáď dostaneš ďalšie užitočné rady kým 'odborníci na potláčanie konspiracii' tému nahlasia. Podľa dokumentu out of the shadows vymyslela pojem konšpiračna teória cia aby znemožnila diskusie na určité témy. Nenadarmo starší zatiaľ nezakazany vtip hovorí že rozdiel medzi kt a faktom sú 2-3 roky.

vevesh
12. sep 2023

@phaenomenum teraz ma napadlo, ze ten pan, ktoreho som link poslala, ma par knih prelozenych do cz. Tak mozno zaujme:
https://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/daniel...
Jeho studiu o dvojickach bohuzial zatial neprelozili, ale v jeho knihach ide okrajovo aj okolo tejto temy.

akiana
12. sep 2023

@katka700 Prve pouzitie slovneho spojenia “conspiracy theory” bolo zdokumentovane v roku 1863. Tie vase dokumenty si neoveruju absolutne ziadne informacie.

katka700
12. sep 2023

@akiana spomenula som jeden dokumentarny film ako zaujímavosť, a nie nie som jeho autorom 😂 čo je na ňom pravda nech si každý overuje alebo myslí svoje. Obsah wikipedie z ktorej čerpás už dnes nikto neberie vážne, ani učitelia na základnych školách 😂

jana0215
12. sep 2023

@phaenomenum nemáš za čo. 🙂 Je tam skvelá komunita a veľa ľudí tam má obrovský rozhľad. Zatiaľ mi vždy pomohli, keď bolo treba.

akiana
12. sep 2023

@katka700 Lenze Wikipediu si na rozdiel od tychto pseudodokumentov vies fact-checknut z uvedenych zdrojov na konci stranky, a to slovo naozaj vzniklo v anglickej literature v 19-tom storoci. Zevraj to vymyslela CIA je tak srandovna blbost, ze to diskredituje cely dokument.

sisaka
Autor odpoveď zmazal
katulienkax
1. máj 2024

@phaenomenum zaujimave knihy z tejto roznorodej tematiky ma torden.sk. Urcite nieco najdes

katulienkax
1. máj 2024

@akiana ti co kovid zorganizovali vedia navo je to dobre, ide o cielenu postupnu zmenu systemu, pad ekonomiky moze byt potom osoravedlneny napriklad kovidom a zmeny ludia prijmu lahsie lebo kovid, taktiez ked sa vykona cin kde zomrie 3000 ludi, da sa ospravedlnit zaciatok vojny. Mozno sa niekto spyta ako moze niekto obetovat 3000 ludi. No moze ked vo vladnych a tajnych strukturach su potomkovia nemeckych SS a samotnej krajine vladnu potomkovia zlocincov, ktori utiekli z europy

ivka225
1. máj 2024

@katulienkax Len pre istotu - aký tvar má podľa teba Zem?

Strana
z2