Aké jedlo podávať na záhradnej svadobnej hostine?
Ahojte, chcem poprosiť o názor.
Budeme mať malú svadbu v lete, civilný obrad, sme už v zrelom veku, žijeme už spolu dlho, deti dospelé 🙂
Spolu nás bude 20 ľudí, po obrade bude hostina na záhrade, máme ju veľkú, čiže miesta je dosť.
Rozmýšľame, aké jedlo vlastne podávať. Ak ste sa zúčastnili alebo usporiadali takú záhradnú párty, čo všetko ste tam mali?
Ďakujem za odpovede 🙂
@lina169 bola som na jednej takej svadbe a prvy chod mali servirovany s obsluhou, tam mali nejake zapekane kuracie so susenymi paradajkami a opekane zemiaky tusim, nieco take. Potom mali gril s najatym grilmanom, ktory teda griloval podla poziadania druh masa a prilohy mali na vedlajsom stole. Prasiatko mozete mat kludne s obsluhou ale typu ako ten grilman, ze niekto bude stat pri tom a krajat hostom na tanierik. Ja si neviem aj tak predstavit, ze by som v slavnostnom obleceni isla si krajat prasa :D pekne pridem s tanierikom a nech mi nalozia 🙂
my sme mali chceli sme opekane prasiatko napojon nas s kateringu presvedcili na pecene bravcove a stuchane zemiaky kedze sme chceli z obsluhou, prasiatko je vraj vhodnejsie bez obsluhy nech to ma efekt. tiez cca 20 ludi, prasiatko sa mi na zahradnu party zda byt idealne. Mali sme jednu syrovu tortu jednu sladku, pomazanky a chlieb. nejake salaty ovocne aj zeleninove. Kolace domace, klasika, okrem ineho strudlu, orechovy kolac.. ozaj "jednoduche".
@anonym_3f8a4a super nápad s tým prasiatkom, aj syrová torta ma oslovila, vďaka 🙂
@lina169 možno na začiatok by som zvolila grilovaný ostiepok s ribezlovym džemom a kúskom klobásky, čerstvý chlebík k tomu. Potom ryžu a kuracie štvrte servírované klasický porcia pre každého. Potom by som už dala len rôzne grilované maska krkovičku, stehná, plnení panenku, veľa zeleninových šalátov a veľa ovocia.
@anonym_3f8a4a super nápad s tým prasiatkom, aj syrová torta ma oslovila, vďaka 🙂
@lina169 brat mal zahradnu party ako svodobnu hostinu. Po prichode z uradu sa podavala polievka v altanku, klasicky za stolom. Okrem toho bol studeny bufet a neskor grilovacka.
@lina169 prasiatko mozem odporúčať. Vies si ho objednat na komplet, ze donesu aj zemiaky. Kysle davaju automaticky. Pre vege, vegán a neviem co, bola šalátová misa, ovocná misa. Toho sa zjedlo strašne veľa. Kedze to mas ako zahradnu party, požičaj nejake stoly, kde maju chladenie. Hlavne, ked chces syrové ale aj na kolace. Bude to vsetko tiect. Prasiatko ti prinesú presne na cas ako sa dohodneš, Cize to nemusis vobec niekde skladovať. Tu velku tácku im vratis.
@lina169
Ked to budete mat cez leto nezabudnite na kopu ladu na utopenie flias, sietky na jedlo na muchy
Teplý gril (krkovička, rebrá, kuracie prsia) šaláty, syry a chlieb, pečivo. Kotlíkový guláš.
@lina169 My sme na takej wedding garde parte boli. Bolo to nádherné 🥰 Išli po vlastnej osi. Od výzdoby, stolovania torty aj jedlá. Mali v lete pod holým nebom .Stoly boli po celej záhrade a bolo to formou švédskych stolov. Od nátierok,šaláty,grilované rôzne druhy mäsa, ryby,syry,tortily...druhý stôl boli koláče, zákusky zmrzliny a snacky..pri ďalšom drinky ..Tortu mali poschodovú nahú ovocnú tortu.
Bolo to nádherné, od výzdoby, osvetlenia, piknikové deky, živá hudba večer. Presne takto si predstavujem letnú svadbu ☀️👰♥️🤵 Nevesta mala po obrate nádherné letné kvetované dlhé šaty, kvetinový venček. Bolo to naozaj veľmi romantické .
@lina169 My sme na takej wedding garde parte boli. Bolo to nádherné 🥰 Išli po vlastnej osi. Od výzdoby, stolovania torty aj jedlá. Mali v lete pod holým nebom .Stoly boli po celej záhrade a bolo to formou švédskych stolov. Od nátierok,šaláty,grilované rôzne druhy mäsa, ryby,syry,tortily...druhý stôl boli koláče, zákusky zmrzliny a snacky..pri ďalšom drinky ..Tortu mali poschodovú nahú ovocnú tortu.
Bolo to nádherné, od výzdoby, osvetlenia, piknikové deky, živá hudba večer. Presne takto si predstavujem letnú svadbu ☀️👰♥️🤵 Nevesta mala po obrate nádherné letné kvetované dlhé šaty, kvetinový venček. Bolo to naozaj veľmi romantické .
@anonym_41fdf8 Neviem, aká je to "poschodová *nahá* ovocná torta " 🤷..?
@lina169 Ponúkajte jedlo, aké vám chutí, či už to bude tacos, kuracie prsia, bravčové marinované mäso, šaláty, čokoľvek. Keď už ste sa teda vybrali touto cestou hostiny a pozvaných 😉.
@anonym_41fdf8 Neviem, aká je to "poschodová *nahá* ovocná torta " 🤷..?
@lina169 Ponúkajte jedlo, aké vám chutí, či už to bude tacos, kuracie prsia, bravčové marinované mäso, šaláty, čokoľvek. Keď už ste sa teda vybrali touto cestou hostiny a pozvaných 😉.
@anonym_a83c06 nahá torta je taká, ktorá nie je obtiahnutá krémom aj z bočnej časti, jednoduché čisté línie, nevyzerá tak "maslovo"
@anonym_a83c06 nahá torta je taká, ktorá nie je obtiahnutá krémom aj z bočnej časti, jednoduché čisté línie, nevyzerá tak "maslovo"
@lina169 Áno presne .Niečo také.
@anonym_41fdf8 to muselo byť naozaj krásne 😍
@anonym_41fdf8 to muselo byť naozaj krásne 😍
@lina169 Áno veľmi. Teraz ideme tiež po rokoch na letnú svadbu, ale svadba v svadobnej stodole obrat pod holým nebom. Mimoriadne sa teším asi ako nevesta 😀👰🥰
@lina169 Áno veľmi. Teraz ideme tiež po rokoch na letnú svadbu, ale svadba v svadobnej stodole obrat pod holým nebom. Mimoriadne sa teším asi ako nevesta 😀👰🥰
@anonym_41fdf8 my sme uvažovali o obrade na lúke, ale nakoniec sme to zjednodušili, obrad klasika na úrade a na lúke bude fotenie a manželské sľuby 🙂
@anonym_41fdf8 ďakujem za inšpiráciu, na pečenie torty sa už prihlásila najmladšia dcéra, tak jej to ukážem 🙂, každé z detí sa chce zapojiť, takže máme cukrárku, fotografa, svadobnú koordinátorku, vizážistku..🙂
@lina169 To je krásne 🥰🥰🥰 tam nejde to dokonalosť to je veľká výhoda takých torticiek ale upečiené s láskou 😍💗 Nech Vám to vyjde podľa vašich predstáv 👰♥️🤵
@anonym_41fdf8 my sme uvažovali o obrade na lúke, ale nakoniec sme to zjednodušili, obrad klasika na úrade a na lúke bude fotenie a manželské sľuby 🙂
@lina169 To je krásne, super.
@lina169 Co sme my tak boli, tak mali v teplom bufete minirizecky bravcove a kuracie, miniburgre, rebra a potom rozne druhy syrov, cestovinovy, zeleninovy, ovocny salat. A super boli domace limonady v takych velkych nadobach citrusove, s ovocim.
@lina169 my sme mali záhradnú svadbu, take tie veľké biele párty stany so sedením a mali sme v zásade aj klasickú svadobnú hostinu. Ako prvé bola polievka ktorá bola servírovaná klasicky (nosili sa misy s polievkou na stoly) a potom švédske stoly s rôznymi druhmi mäsa a príloh, šalátov. Na polnoc prišiel guláš. Okrem toho toho aj Candy bar,, mali sme na to aj chladiacu vitrínu, plus veľké chladničky na nápoje, chlebíčky a všetko ostatné, ovocné misy boli. Klasická svadobná torta. Konkrétne z jedla sme mali také že panenka v slaninke, rezne, grilované, pečené mäso,.., aj dačo vegetariánske bolo, z príloh pečené zemiaky, grilovaná zelenina,.. viac už si veľmi nepamätám, už je to aj dávno 🙂
Len pocitajte s tym, ze moze byt aj horuco, ak by ste si chystali sami, aby ste jedlo vedeli udrzat tak, aby sa vonku nepokazilo. Salmonela ako darcek nepotesi. Ja by som volila formu cateringu. Niekedy to je to dokonca aj lacnejsie a pestrejsie a oni dodaju, ci uz obslluhu, chladenie, zohrievanie. Aj to prasiatko je ok, to vedia tiez zabezpecit.
Ja by som zasa pečené prasiatko nerobila. Tam máš kosti, hlavu, veľa odpadu proste.. radšej grilované mäso .
@lina169 bola som na jednej takej svadbe a prvy chod mali servirovany s obsluhou, tam mali nejake zapekane kuracie so susenymi paradajkami a opekane zemiaky tusim, nieco take. Potom mali gril s najatym grilmanom, ktory teda griloval podla poziadania druh masa a prilohy mali na vedlajsom stole. Prasiatko mozete mat kludne s obsluhou ale typu ako ten grilman, ze niekto bude stat pri tom a krajat hostom na tanierik. Ja si neviem aj tak predstavit, ze by som v slavnostnom obleceni isla si krajat prasa :D pekne pridem s tanierikom a nech mi nalozia 🙂
@anonym_492eb9 tak nejako... grillmajster urcite. Grilovana zeleni a a syr su tiez fajn, prip. rezne, masove zavitky, maso na prirodno(brav. panenka je casta).

my sme mali chceli sme opekane prasiatko napojon nas s kateringu presvedcili na pecene bravcove a stuchane zemiaky kedze sme chceli z obsluhou, prasiatko je vraj vhodnejsie bez obsluhy nech to ma efekt. tiez cca 20 ludi, prasiatko sa mi na zahradnu party zda byt idealne. Mali sme jednu syrovu tortu jednu sladku, pomazanky a chlieb. nejake salaty ovocne aj zeleninove. Kolace domace, klasika, okrem ineho strudlu, orechovy kolac.. ozaj "jednoduche".