Ako finančne zvládnuť svadbu bez pôžičky?
Ahojte, sme s priateľom 10 rokov. Veľmi by sme sa chceli vziať, no nemáme financie na svadbu. Chcem sa opýtať, ako ste finančne riešili svadbu? Pomáhala vám rodina? Brali ste si nejaké pôžičky? (To by sme veľmi nechceli) Možno sa dá zaplatiť hostina až po svadbe? Poprosím rady, ako zrealizovať svadbu a vziať si milovaného človeka 😊
Inak za sobas sa neplati, takze saty kupis take co aj vynosis neskor, muz oblek ma.
Kyticu ci prstene mat nemusis.
@danusa55 nič ti nehovorí napr. zadarmo svadba na úrade ??? V civile, bez oslavy a hostiny. Veľa ľudí sa bralo takto a je to normálna vec. Načo potrebuješ vyhadzovať tony peňazí za svadbu ? Veď to nemá byť o peniazoch ale o tej láske k tomu mužovi, že si s ním šťastná, užívaš si jeho prítomnosť a pod. Toto pochopia len praktické a skromne ženy ako som ja. A keď by si chcela svadbu mimo stanovene sobasne dni alebo mimo mesta trvaleho pobytu, tak trochu priplatis, ale stále vám ta svadba vyjde veľmi lacno 😉.
@danusa55 hostinu ako taku platis az po svadbe, Dj sme vyplácali tiez az po, fotografku tiez. Cize tam vies ratat s tym, ze nieco zaplatis so svadobných darov. Zalohy nezvyknú byt nejake dramatické. Kazdopadne treba ratat tych 100€ na osobu, jedlo pitie. Vyslusky davat nemusis. Volaj iba ludi s ktorymi sa stretávaš, ziadne povinne rodinne pozvania s niekym koho si posledny rok ani nevidela nepocula. Satocky si daj take na ake mas. Bola som na svadbe, kde mala nevesta obycajne biele jednoduche saténove saty za 40€. Ženích si oblek vie pozicat po rodine, kamosov. Na kolacoch vies tiez usetrit, pozistujes ceny, porovnas, objednas. Ak si sikovna, pagace si napečies aj sama. Ak chces usetrit, tak ti DJ netreba. Pripravis si hudobne kolá sama, urcite maju reprák v restike. Ak chces uplne usetrit, sprav iba po obrade obed pre rodicov a surodencov. To mas 30€ na osobu. Vecer s kamosmi na chatu, gulas, kolace, klobasa, reprák a aj si zatancujete. Vybavene. Svadba nie je o tom, ze sa teraz zadlzis. To je blbost. Znama mala svadbu za 20 tis. a po dvoch rokoch riesi rozvod 🙈🙈🙈.
@danusa55 V ziadnom pripade si nepoziciavaj peniaze na zorganizovanie svadby. Takisto opatrne s tym, ze hostinu + dodavatelov zaplatis po svadbe z darov. Dopredu nevies kolko EUR v daroch dostanes, tak aby si potom nebola prekvapena, ze ti to nepokryje to co musis zaplatit. Svadbu viete zorganizovat aj v lacnejsej verzii. Pekne saty vies na nete kupit bud z druhej ruky alebo aj nove, pozri Zalando, Bonprix alebo vo vypredaji v salonoch. Nepozeraj na instagrame tie naaranzovane svadby s druzickami, vyzdobou, candy barom, fotokutikom, lebo na to potrebujes tisice EUR. Zuz okruh ludi ktorych by si pozvala, netreba pozyvat tetky a sesternice z tretieho kolena. Mozte po sobasi spravit male posedenie, rozkrajat tortu, spravite nejake fotky a hotovo. Si zober, ze ked cez koronu zrazu zakazali svadby, ludia to robili aj tak ze si objednali domov nejake jedlo a mali posedenie doma bez vsetkych tych ceremonii. Ak sa chcete vziat a za 10 rokov sa vam nepodarilo nic nasetrit, co teda nie je nic moc, tak prestan snivat a chodte na urad ci do kostola na sobas a po nom doma ponukni nejake misy + alko+nealko pre tych najblizsich.
@minenkaa ved nechcem platit idem v sobotu.🙈
@natalka13 ak si v pohode s tym,ze nebude kostol vyzdobeny, nebude hudba atd knaz vysluzi sviatost bezodplatne, a vtedy ked bude mat priestor (casovy)
samozrejme aspon jeden z vas musi byt z tej farnosti a musite absolvovat pripravu (ta je tiez bezplatna)
@natalka13 ak si v pohode s tym,ze nebude kostol vyzdobeny, nebude hudba atd knaz vysluzi sviatost bezodplatne, a vtedy ked bude mat priestor (casovy)
samozrejme aspon jeden z vas musi byt z tej farnosti a musite absolvovat pripravu (ta je tiez bezplatna)
@anonym_76be28 kostol si zdobi nevesta nie?
@anonym_76be28 kostol si zdobi nevesta nie?
@natalka13 nie nezdobi ako by to vyzeralo prosim ta keby si kazdy zdobil, mozno v nejakej Hornej Dolnej po dohode s knazom ale urcite to nie je bezne a potom prispevok na kostol je urcite menej ako cena kvetov a vyzdoby inak
Svadbu maju predsa platit rodicia
@anonym_77d7c7 a keď ich niekto nemá ?
@anonym_77d7c7 tak ja by som sa hanbila, keby mi moja mama, ktorá je na dôchodku má platiť mne zárobkovo činnej osobe svadbu
@anonym_77d7c7 a preco by mali? 🤷♀️
@anonym_77d7c7 Dnes sa už zväčša neberú násťročné deti ani čerství dvadsiatnici. Rodič prispieť môže aj nemusí. Nie každý má potrebu "robiť svadbu" pre dve dediny.
@anonym_77d7c7 a to prečo ? To platilo pred 30 rokmi, možno 50. Teraz je trend že si snúbenci šetria, všetko organizujú sami, aj platia sami. Rodičia dajú ak chcú a majú, € ako svadobný dar
@anonym_77d7c7 Dnes sa už zväčša neberú násťročné deti ani čerství dvadsiatnici. Rodič prispieť môže aj nemusí. Nie každý má potrebu "robiť svadbu" pre dve dediny.
@valria presne, pred rokmi sa sobášili vo veku 18- 22r, krátko po škole, keď ešte nemali životné skúsenosti ani.našetrene úspory. Takže svadby platili aj organizovali rodicia, podľa svojho vkusu.
Teraz je trend sobáše okolo 28 - 35 rokov, kedy už majú pracovné návyky, životne skúsenosti, iný rozhľad aj pomocou internetu, aj našetrené
@danusa55 nemusia byt saty za tisicku, ani zlate prstene za dalsiu, lacnejsie alternativy v kovoch existujú.... co sa tyka odevov dnes mas tolko mozností a plné bazáre.... urad ci kostol ta nevyjde dokopy nic, nepotrebujes ho mat obsypaný kvetmi ak ti ide skutocne o zvazok. Kyticu si vies poriesit tiez velmi vyhodne, uz dnes neficia mega prečačkané bukréty.... a zabavu po obrade vies vyriesit v kazdej druhej restike, staci ti snad najblizsia rodina do 25 ludí (alebo kludne aj menej a s kamaratmi to oslavit dakde vikendovym pobytom na chate). Na odfotenie par kuskov sa tiez niekto zdatný nájde.... Nastastie nemas povinnost naplnit kulturak stovkou ludí ktorych treba nakrmit a zliat do rána a este aj poodvazat domov a upratat po nich.
@anonym_77d7c7 a to prečo ? To platilo pred 30 rokmi, možno 50. Teraz je trend že si snúbenci šetria, všetko organizujú sami, aj platia sami. Rodičia dajú ak chcú a majú, € ako svadobný dar
@cacianka no tak ja som taky trend u nas nepostrehla. Vsetkym v okoli,v rodine platia rodicia
@cacianka no tak ja som taky trend u nas nepostrehla. Vsetkym v okoli,v rodine platia rodicia
@anonym_77d7c7 kazdy zijeme vo svojej bubline, v mojom okoli je trend opacny, vsetko si platia snubenci sami 🤷♀️ mozno je to tym, ze vsetky tie svadby boli ludia okolo 30 rokov, roky pracujuci, sebestacni, niektori uz maju deti, tak tam by to bolo celkom vtipne alebo zvlastne ak by to platili rodicia
@anonym_77d7c7 kazdy zijeme vo svojej bubline, v mojom okoli je trend opacny, vsetko si platia snubenci sami 🤷♀️ mozno je to tym, ze vsetky tie svadby boli ludia okolo 30 rokov, roky pracujuci, sebestacni, niektori uz maju deti, tak tam by to bolo celkom vtipne alebo zvlastne ak by to platili rodicia
@petamich roky sa zaujímam o svadby, ako také, čítam svadobné články, fóra o svadbách a presne preto to píšem aj ja - svadbu si v drvivej väčšine platia a organizujú snúbenci

@danusa55 Urobte taku svadbu,na aku mate. Zadlzit sa kvoli svadbe je blbost.