icon

Ako ušetriť na svadbe a stále mať krásnu oslavu?

terka776
Včera o 19:45

Ahojte na další rok mame naplánovanú svatbu a rozmýšľam ako to urobiť aby svatba bola naozaj pekná a pôsobila pekne ale úroveň ju mat co najlacnejšiu nejaké overené tipy ? 😊
Rozmýšľala som že saty by som kúpila aj s vinted druhej ruky a jedlo navarila aj sama niečo o deň po predu len či to nebude veľmi vyčerpávajúce v deň Ď pre mna …na svatbu chceme pozvať len najbližších rodinu s mojej aj jeho strany rodičov hlavne a súrodencov ..nepotrebujeme obrovsku svatbu a nebude ani v kostole

Strana
z2
anonym_8b9605
Dnes o 07:28

My sme mali sobas v kostole ale oslavu doma vo velkej obyvacke,2dlhe stoly,stolicky sme pozicali od susedov,urobili vyvar,ryzu s kur.stehnami.
Kolace sa objednali,alkohol sa kupil,aj vody sladke.
A vies co???Za usetrene peniaze sme si vtedy kupili komplet celu spalen.
Tiez sme rozmyslali ci urobit velku,ci malu.
Vyhrala mala,mali sme tam len surodencov s rodinami,rodicov.
31.5 oslavujeme uz 18te vyrocie.20r spolu.

mimaapeto
Dnes o 07:34

obed sme mali v reštaurácií a potom záhradná párty... šaty som mala od ruky kúpené za 50€ a obrúčky máme strieborné s gravírovaním tiež neboli drahé... chceli sme byť rodina ja manžel a dcérka mala asi pred 3tími narodeninami😅

terka776
autor
Dnes o 10:01
@anonym_8b9605

My sme mali sobas v kostole ale oslavu doma vo velkej obyvacke,2dlhe stoly,stolicky sme pozicali od susedov,urobili vyvar,ryzu s kur.stehnami.
Kolace sa objednali,alkohol sa kupil,aj vody sladke.
A vies co???Za usetrene peniaze sme si vtedy kupili komplet celu spalen.
Tiez sme rozmyslali ci urobit velku,ci malu.
Vyhrala mala,mali sme tam len surodencov s rodinami,rodicov.
31.5 oslavujeme uz 18te vyrocie.20r spolu.

@anonym_8b9605 tak to gratulujem 🙂

terka776
autor
Dnes o 10:07
@titla

V ziadnom pripade nevar sama, to si len vyrobis mnoho zbytocneho stresu a starosti. A potom v den svadby, kto to bude servirovat, spratavat...? A jedlo je polozka na ktorej by som fakt nesetrila. Hlavne, ak to nebude velka svadba. Nemusis vymyslat speciality, klasikou ako vyvar a panenka sa pravdepodobne aj tak vacsine viac zavdacis, hlavne, aby jedlo bolo chutne.

Ja som sice mala svadbu pred 8 rokmi a nebola mala, ale tiez sme na mnohych veciach usetrili. Pozvanky som si vyrabala sama (ale mna to bavi, mam vztah k rucnym pracam), ty mozes dat navrh spravit AI a posles mailom/cez socialne siete. Saty som si kupila cez mojasvadba.sk od inej nevesty a mesiac po svadbe predala. Muzovi sme kupili klasicky cierny oblek, ktory potom vynosil na dalsie prilezitosti. Vyzdobu sme si vybrali zo zakladnej ponuky co mali na mieste kde bola hostina, nenajimala som ziadnu floristku, ani nekupovala vyzdobu. Svadobna kytica moze byt minimalisticka, ziadny velky buket - osobne su podla mna male svadobne kytice aj praktickejsie. Svadobnu tortu mi piekla kamoska - to bol aj jej svadobny dar. Ked Vas bude len pomenej, ako si spominala, tak by som mozno nenajimala dj, ale hudbu si zabezpecite sami. Spravim playlist a pustam z mobilu, donesies len jeden reprak. Kameramana sme tiez nemali - svadobny obrad a prvy mladomanzelsky tanec nafilmoval bratranec. Ja som ale investovala do svadobnej fotografky. Chcela som aby sme my aj hostia mali pekne momentky a spomienky. Vysluzku sme davali flasu vina - nakupili sme vino priamo u vinohradnika, ja som vyrobila etikety a bolo to velmi efektne. A vino velmi dobre.
Uces a make-up som si davala robit profi, ale ak to zvladnes sama, pripadne mas v okoli niekoho, kto je v tom sikovny, mozes usetrit aj tu.

@titla ďakujem bude nás 11 tak na jedle šetriť nebudem a variť to sama tiež nebudem bola by som K.O ďakujem za skúsenosť a rady 🙂 mame v pláne svatbu v máji na další rok čiže času ešte dosť ale tieto skúsenosti mi veľmi pomohli 🙂

zuzuliatko18
Dnes o 10:29

Nam napr. Kvety na vyzdobu dipestovali svokrovci (Mali sme slnecnice). Co SA tyka jedla pre tak malicko ludi, objednala by som catering. My sme cez COVID krstili syna(bolo.nas cca 20) a objednali sme si jedlo z restauracie, Mali v ponuke misy s masom, rozne druhy masa (dusene, rezne...) a prilohy. K tomu nejaka ryza, zemiaky, salaty. Bolo to super, nikto nemusel riesit varenie, v pohode sme vsetci absolvovali krst a oslava bola u svagrovcov na dvore, takze vsetci boli spokojni.
Jedlo v predchadzajuci den uvarene uz na druhy nebude az take dobre a AJ tak neuvaris primerane podla poctu osob, lebo budes varit pre istotu, aby vsetci Mali dost. A ohrievane nie je to prave orechove.
Ak chces usetrit, setrila by som na veciach ako nezmyselne darceky pre hosti, druhy fotograf, kameraman, vyzdoba, candy bar a podobne. Ja som si napr. Saty dala usit podla svojich predstavit, vysli ma na menej ako polovicu nez tie z pozicovne.

letfenixa
Dnes o 10:34
@terka776

@jamimo čo som tak počítala rátam že nás bude 11 možno sa to zmení bude nás menej/ viac a rozmýšľam že aj buferovy stôl by nebol na škodu ale pre 10-11 ľudí je asi zbytočne nejak extra šetriť na jedle len viem že som bola na svatbe minuly rok u sestry a mala až veľmi jedla co sa nakoniec vyhodilo čiže nechcem zbytočne plytvať jedlom a platiť za to majlant 🙂 toto čo píšeš znie fajn skúsim na to pozrieť a uložím 🙂 ďakujem za radu

@terka776 pre 11 ľudí by som zajednala stôl v reštaurácii.

zara1357
Dnes o 10:50

@terka776 najbližšia rodina vrátane Vás je do 10 osôb? Ak áno, kľudne by som to spontáne spravila v piatok a rovno išla niekam na " menučko"
Aj v čase zdražovania sa vieš za 14 osôb [polievka, hlavné jedlo, prípitok] zmestiť do 500eur.

nelka93
Dnes o 12:33

Určite nevar a nepec, lebo ta to zničí. Ja som mala krásne šaty z druhej ruky za štvrtinu pôvodnej ceny napriklad.

terka776
autor
Dnes o 12:49
@anonym_b1e906

nebrat sa.. ajtak to pravdepodobne budes lutovat 🙂

@anonym_b1e906 🥲 je mi blbo za vás úprimne

terka776
autor
Dnes o 12:50
@nelka93

Určite nevar a nepec, lebo ta to zničí. Ja som mala krásne šaty z druhej ruky za štvrtinu pôvodnej ceny napriklad.

@nelka93 tiež tak rozmýšľam 🙂

terka776
autor
Dnes o 12:54
@anonym_38be4b

@terka776 Ty to téčko v slove svadba máš asi odtiaľto 😂

@anonym_38be4b nemám ale keď vidím ako sú s toho poniektory ublížení rada to budem používať naďalej aby som vám dvihla tlak 😅

nelka93
Dnes o 12:54
@terka776

@nelka93 tiež tak rozmýšľam 🙂

@terka776 mne bolo ľúto vyhodiť stovky eur za saty na par hodín. Takže urcite popozeraj bazáre. Ja sol ich kúpila cez mojasvadba.sk 🙂

terka776
autor
Dnes o 12:57
@zara1357

@terka776 najbližšia rodina vrátane Vás je do 10 osôb? Ak áno, kľudne by som to spontáne spravila v piatok a rovno išla niekam na " menučko"
Aj v čase zdražovania sa vieš za 14 osôb [polievka, hlavné jedlo, prípitok] zmestiť do 500eur.

@zara1357 nie to zas nie môj otec s mamou by neboli nadšení s niečoho takého ja teraz počítam že nás bude 10-11 ale nakoniec nás môže byt aj viac tak sa mi páči skôr ta myšlienka že by som mala švédske stoly kde by boli dve polievky dve hlavne jedla a ostatne

terka776
autor
Dnes o 12:57
@nelka93

@terka776 mne bolo ľúto vyhodiť stovky eur za saty na par hodín. Takže urcite popozeraj bazáre. Ja sol ich kúpila cez mojasvadba.sk 🙂

@nelka93 pozriem určite tuto stránku 🙂 ďakujem

anonym_40fc14
Dnes o 13:10
@terka776

@anonym_38be4b nemám ale keď vidím ako sú s toho poniektory ublížení rada to budem používať naďalej aby som vám dvihla tlak 😅

@terka776 Ked, tak "poniektori". A "z koho/coho, nie s. Ale ze sa vobec divim😏

anonym_2647ca
Dnes o 13:25

@terka776 Absolutne neodporucam sama varit pre 10 ludi, aj keby vas bolo len 6. Predsa len je to svadba, ci mala ci velka, si nevesta, radsej ten cas venuj svojej priprave a nie smazeniu reznov ci vareniu polievky. Takisto neodporucam zapojit ucastnikov svadby do varenia, pecenia, obsluhovania, spratavania zo stolov a podobne. Bude to jeden velky chaos a nikto si to neuzije. Bud si objednajte catering alebo zajednajte salonik v restauracii. Pre tolko ludi to nebude ziadny majland a pripadne ak budete chciet, mozte sa potom presunut na zahradu k vam a tam uz len podavat nejake slane a pokial vela piju, tak aj alkohol. Vyzdobu mozte poprosit v restauracii nech vam daju na stoly nejake pekne servitky co si predtym donesiete. Saty skus pozriet aj na lalamarket, nevesty tam predavaju saty, velakrat za super ceny, pripadne da sa od nich aj objednat alebo skus si pozriet vypredaj v salonoch.

anonym_38be4b
Dnes o 13:29
@terka776

@terka776 Mne nedvíhaš tlak, ja sa na tom smejem 😀 A skôr sa tým zosmiešňuješ.

Strana
z2