icon

Ako ušetriť na svadbe a stále mať krásnu oslavu?

terka776
Včera o 19:45

Ahojte na další rok mame naplánovanú svatbu a rozmýšľam ako to urobiť aby svatba bola naozaj pekná a pôsobila pekne ale úroveň ju mat co najlacnejšiu nejaké overené tipy ? 😊
Rozmýšľala som že saty by som kúpila aj s vinted druhej ruky a jedlo navarila aj sama niečo o deň po predu len či to nebude veľmi vyčerpávajúce v deň Ď pre mna …na svatbu chceme pozvať len najbližších rodinu s mojej aj jeho strany rodičov hlavne a súrodencov ..nepotrebujeme obrovsku svatbu a nebude ani v kostole

Strana
z2
emjee
Včera o 19:53

Gulas resp. opekacka na zahrade v style "nenoste svadobne dary, prineste nieco na zahryznutie" a po sobasi proste zahradna party s najblizsimi.

anonym_40fc14
Včera o 19:53

Su svadobne saty alebo svatobne saty? 🫣

anonym_40fc14
Včera o 19:58

A varit si sama na svadbu...no to bude teda fakt len uroven...hadam este na 1 obed pre rodicov a surodencov peniaze najdete...MK ma vzdy dokaze prekvapit.

anonym_f70d84
Včera o 20:02

@terka776 co najlacnejsiu a na urovni? asi tazko

terka776
autor
Včera o 20:05
@anonym_f70d84

@terka776 co najlacnejsiu a na urovni? asi tazko

@anonym_f70d84 svatba predsa nieje o peniazoch niekdo nepotrebuje mat najdrahšiu svatbu 🙂

terka776
autor
Včera o 20:06
@anonym_40fc14

A varit si sama na svadbu...no to bude teda fakt len uroven...hadam este na 1 obed pre rodicov a surodencov peniaze najdete...MK ma vzdy dokaze prekvapit.

@anonym_40fc14 viete čo mna už úplne ani nie pretože tu na MK je najviac toxic komunita co sa musí vyjadrovať úplne ku všetkému ale to by nebolo ono 🙂

anonym_40fc14
Včera o 20:10
@terka776

@anonym_f70d84 svatba predsa nieje o peniazoch niekdo nepotrebuje mat najdrahšiu svatbu 🙂

@terka776 Svadba. D.

terka776
autor
Včera o 20:12
@anonym_40fc14

@terka776 Svadba. D.

@anonym_40fc14 ste v poriadku ? Potrebujete odbornú pomoc pani ? 🙂

anonym_40fc14
Včera o 20:15
@terka776

@anonym_40fc14 ste v poriadku ? Potrebujete odbornú pomoc pani ? 🙂

@terka776 Aspon nepotrebujem doucit slovencinu.

terka776
autor
Včera o 20:18
@anonym_40fc14

@terka776 Aspon nepotrebujem doucit slovencinu.

@anonym_40fc14 ale ja som Záhoráčka to je ako keby vychodnarovi povieš aby pisal ako blavak však keď nevieš napísať nič rozumne tak nepíš nič ja niesom zvedavá na teba 🙂

terka776
autor
Včera o 20:19
@emjee

Gulas resp. opekacka na zahrade v style "nenoste svadobne dary, prineste nieco na zahryznutie" a po sobasi proste zahradna party s najblizsimi.

@emjee určite porozmýšľam aj nad týmto lebo by mna niečo take asi nenapadlo 🙂 nápad to nieje zlý

anonym_35e685
Včera o 20:23

Výzdobu som si nachystala sama, nič zložité to nebolo. Nemali sme dj-a ale spotify playlist. Nemali sme ani svadobné oznámenia. Jedlo by som určite nechystala sama, toto naozaj nechceš riešiť deň svadbou. Iba sme sa vyhli všetkým pre nás zbytočnostiam. Ten základ ako jedlo, oblečenie, priestory tak drahý nie je. Ak nepotrebuješ niečo špeci. No a samozrejme rozhoduje počet ľudí na svadbe.

terka776
autor
Včera o 20:27
@anonym_35e685

Výzdobu som si nachystala sama, nič zložité to nebolo. Nemali sme dj-a ale spotify playlist. Nemali sme ani svadobné oznámenia. Jedlo by som určite nechystala sama, toto naozaj nechceš riešiť deň svadbou. Iba sme sa vyhli všetkým pre nás zbytočnostiam. Ten základ ako jedlo, oblečenie, priestory tak drahý nie je. Ak nepotrebuješ niečo špeci. No a samozrejme rozhoduje počet ľudí na svadbe.

@anonym_35e685 ďakujem toto mi veľmi pomohlo 🙂 a s tým varením je to asi blbosť to by som asi bola hotová 🙂 mala si svatbu v kostole alebo na úrade ?

anonym_35e685
Včera o 20:28
@terka776

@anonym_35e685 ďakujem toto mi veľmi pomohlo 🙂 a s tým varením je to asi blbosť to by som asi bola hotová 🙂 mala si svatbu v kostole alebo na úrade ?

@terka776 mali sme ju na mieste svadby, teda nás oddávali ľudia z úradu.

jamimo
Včera o 20:35

@terka776 pozri nejaké tipy na Sashe a svadobný blog, určite som tam také videla. Varenie doma neodporúčam, nikto z toho nebude nič mať. Neviem koľko vás bude spolu, ale 10 porcií menu alebo catering si vieš objednať. Bežne to tak ľudia robia (50, 70, krstiny...) a nestojí to tisíce.

anonym_603711
Včera o 20:44
@terka776

@anonym_40fc14 ale ja som Záhoráčka to je ako keby vychodnarovi povieš aby pisal ako blavak však keď nevieš napísať nič rozumne tak nepíš nič ja niesom zvedavá na teba 🙂

@terka776 na Záhorí sa neučí slovenčina v školách? Či vtedy si sa kúpala v tej Blave a chýbala na hodinách?

terka776
autor
Včera o 20:51
@anonym_603711

@terka776 na Záhorí sa neučí slovenčina v školách? Či vtedy si sa kúpala v tej Blave a chýbala na hodinách?

@anonym_603711 možno si ty chýbala na návšteve u psychológa/psychiatra že riešiš také somariny 😊 je to snáď moja vec či to píšem po Česky alebo po Slovenky to nemá s pravopisom nič spoločne 😄 alebo keď niekoho stretneš kdo namiesto slivky píše Švestka tak si pôjdeš vlasy vytrhať či ako

terka776
autor
Včera o 20:54
@jamimo

@terka776 pozri nejaké tipy na Sashe a svadobný blog, určite som tam také videla. Varenie doma neodporúčam, nikto z toho nebude nič mať. Neviem koľko vás bude spolu, ale 10 porcií menu alebo catering si vieš objednať. Bežne to tak ľudia robia (50, 70, krstiny...) a nestojí to tisíce.

@jamimo čo som tak počítala rátam že nás bude 11 možno sa to zmení bude nás menej/ viac a rozmýšľam že aj buferovy stôl by nebol na škodu ale pre 10-11 ľudí je asi zbytočne nejak extra šetriť na jedle len viem že som bola na svatbe minuly rok u sestry a mala až veľmi jedla co sa nakoniec vyhodilo čiže nechcem zbytočne plytvať jedlom a platiť za to majlant 🙂 toto čo píšeš znie fajn skúsim na to pozrieť a uložím 🙂 ďakujem za radu

rozculena
Včera o 22:04
@terka776

@jamimo čo som tak počítala rátam že nás bude 11 možno sa to zmení bude nás menej/ viac a rozmýšľam že aj buferovy stôl by nebol na škodu ale pre 10-11 ľudí je asi zbytočne nejak extra šetriť na jedle len viem že som bola na svatbe minuly rok u sestry a mala až veľmi jedla co sa nakoniec vyhodilo čiže nechcem zbytočne plytvať jedlom a platiť za to majlant 🙂 toto čo píšeš znie fajn skúsim na to pozrieť a uložím 🙂 ďakujem za radu

@terka776 keď nechceš vyhadzovať jedlo,tak najistejšie je ísť do reštaurácie

anonym_38be4b
Včera o 22:34

@terka776 Ty to téčko v slove svadba máš asi odtiaľto 😂

https://www.youtube.com/watch?v=wHGGnk-2xPg
ikuska27
Včera o 22:57

Mi sme mali o dvoch svedkoch a hotovo..tiež som nechcela za svadbu míňať...to je taká somarina...ľúbime sa rovnako, o nič sme neprišli....manžel mal prvú svadbu o sto ľuďoch v kostole a za chvíľu sa rozviedol...neviem k čomu to bolo....😄

anonym_38dab3
Dnes o 04:12

Za mňa určite nie variť sama. Za jedno deň predtým - takže niekto môže mať akurát tak tráviace problémy a za ďalšie, ty budeš mať čo riešiť aj bez varenia. Catering ťa vyjde pri malom počte ľudí pár stovák.
V kvetinárstve nehovor, že chceš svadobnú kyticu, u kaderníčky nehovor o svadobnom účese, rovnako tak kozmetičke o líčení na svadbu a na takýchto položkách vieš tiež ušetriť 😅.

anonym_c3066a
Dnes o 04:57

Varenie doma blbosť. My sme mali malú svadbu v restike do 25 ľudí (len čisto rodicia, krstni a starí rodicia a súrodenci s partnermi) a neminali sme na hlúposti a zo svadobných darov a obálok sme dostali viac peňazí než sme zaplatili. Šaty z tretej ruky, jednoduchý účes, jednoduché líčenie, odfotenie na domácu zrkadlovku.
Ale varenie doma prosim nie.. budeš vystresovana a budeš mat iné veci na robote ako varenie

anonym_ba779f
Dnes o 05:06

@terka776 ja som napríklad vynechala kaderníčku a kozmeticku. Nalicila som sa sama a vlasy mi prišla natočiť mama so sestrou, mala som ich natočené a rozpustené. Šaty som nemala zo salónu ale z obchodu so spoločenskými šatami (boli biele) a každý mi ich chválil. Svadbu sme robili z istých dôvodov veľmi narýchlo, mali sme na to len necelé 2 týždne tak zo salónu by som si šaty už asi veľmi neporiešila. Obed by som určite nevarila sama, toto nechaj na reštauráciu. Nakoniec sme pár dní pred svadbou našli aj DJ-a . Sme sa rozhodli že bolo by dobré ho mať aby sa ľudia aj trochu zabavili a našli sme len takého najlacnejšieho ale hral dobre.
Najprv boli ľudia naokolo skeptickí z takej rýchlej svadby, že čo to bude a nakoniec si každý chválil že ako bolo perfektne. Mali sme to od 14:00 do 22:00 , úplne akurát. Ľudia sa aj najedli, aj zabavili, aj popili a aj prišli v rozumnom čase domov 🙂 bolo nás asi 32 cca. Mňa to vyšlo na nejakých cca 970 eur 🙂 manžel mal trochu viacej hostí tak ich to vyšlo trošku viac. A ľudia chválili za bolo fakt super že zbytočne robiť svadbu rok dopredu a stresovať sa :D neplánované akcie sú najlepšie akcie

anonym_b1e906
Dnes o 05:11

nebrat sa.. ajtak to pravdepodobne budes lutovat 🙂

anonym_858b3c
Dnes o 05:17

Ja som mala lacnú svadbu a pritom v centre BA. Svadba úradná v zichyho paláci a presunuli sme sa do reštaurácií peši. Jedlo som dohodla najprv studené misy a potom menu. Nápoje boli džbány s vodou a citrónovou vodou. A ľudia si už objednali keď chceli víno alebo miešaný drink. Priestor bol oddelený od reštaurácie, platili sme len za konzum. 24 ľudí tuším, ale mne sa velmi nepacia opijačkovské svadby v kulturáku. Šaty som objednala z Asosu. Maju tam veľmi pekne šaty plus často zľavy.

sara07
Dnes o 05:45

@terka776 šaty nemusíš mať svadobné ak nechceš môžeš si kupit nejaké lanové alebo z madeiry ktoré potom neskoršie budeš bežne nosit
kvety tie si môžeš už teraz začat pestovat alebo urobit vyzdobu zo záhradných kvetov
kyticu môžeš mat tiež jednoduchu , nemusíš si dávat viazat svadobnú
obručky napr strieborné nemusia byt zlaté
záhradna party , navarit gulaš alebo proste si dať navarit , to nie je až taká položka, ak je menšia skupina nejaké moravské kolačiky, pagačiky, kupit sud piva , malinovky nemusíte mat nahradíte mätou,medovkou, citronovymi kolieskami v džbáne s vodou - to si vieš už tiež pestovat teraz aby si mala toho dost
sú rôzne ovocné domace limonady
hlavne prosim ta nevar nič zložité a nevypražaj rezne lebo na svadbe budeš polomrtva 😂

anonym_ac7b4f
Dnes o 06:04

No ja neviem. Ja ze sa budes pytat na typy ako usetrit na svadbe pre 100 ludi.
Pises ze robis svadbu pre 10-11 ludi. Nechcem byt zla ale ozaj nemas na obed v restauracii pre 10-11 ludi pri takejto prilezitosti raz v zivote? Ak nemas, zoberte sa o dvoch svedkoch a dajte si doma obed s rodicmi. Usetrit vies na vsetkom-ziadna vyzdoba (vlasne to desiati budete len za 1 stolom niekde tak na vyzdobu ani nic aj tak neminies), detto saty od ruky, bizu obrucky. Tancovacku s 11 ludmi ani neplanujes takze dj a prenajom saly tiez odpada. Nacom teda este chces usetrit?
To varenie- to si ich chcela pozvat k sebe domov? Alebo kam si predstavujes, ze by si doniesla servirovat jedlo vo vlasntych hnrcoch? Kolko realne tymto usetris na obede pre 11 ludi?
Pripadne urob opekacku/gulas party.

titla
Dnes o 07:03

V ziadnom pripade nevar sama, to si len vyrobis mnoho zbytocneho stresu a starosti. A potom v den svadby, kto to bude servirovat, spratavat...? A jedlo je polozka na ktorej by som fakt nesetrila. Hlavne, ak to nebude velka svadba. Nemusis vymyslat speciality, klasikou ako vyvar a panenka sa pravdepodobne aj tak vacsine viac zavdacis, hlavne, aby jedlo bolo chutne.

Ja som sice mala svadbu pred 8 rokmi a nebola mala, ale tiez sme na mnohych veciach usetrili. Pozvanky som si vyrabala sama (ale mna to bavi, mam vztah k rucnym pracam), ty mozes dat navrh spravit AI a posles mailom/cez socialne siete. Saty som si kupila cez mojasvadba.sk od inej nevesty a mesiac po svadbe predala. Muzovi sme kupili klasicky cierny oblek, ktory potom vynosil na dalsie prilezitosti. Vyzdobu sme si vybrali zo zakladnej ponuky co mali na mieste kde bola hostina, nenajimala som ziadnu floristku, ani nekupovala vyzdobu. Svadobna kytica moze byt minimalisticka, ziadny velky buket - osobne su podla mna male svadobne kytice aj praktickejsie. Svadobnu tortu mi piekla kamoska - to bol aj jej svadobny dar. Ked Vas bude len pomenej, ako si spominala, tak by som mozno nenajimala dj, ale hudbu si zabezpecite sami. Spravim playlist a pustam z mobilu, donesies len jeden reprak. Kameramana sme tiez nemali - svadobny obrad a prvy mladomanzelsky tanec nafilmoval bratranec. Ja som ale investovala do svadobnej fotografky. Chcela som aby sme my aj hostia mali pekne momentky a spomienky. Vysluzku sme davali flasu vina - nakupili sme vino priamo u vinohradnika, ja som vyrobila etikety a bolo to velmi efektne. A vino velmi dobre.
Uces a make-up som si davala robit profi, ale ak to zvladnes sama, pripadne mas v okoli niekoho, kto je v tom sikovny, mozes usetrit aj tu.

tiezjedna
Dnes o 07:18
@terka776

@terka776 máš nejaký konkrétny rozpočet, do ktorého sa musíš vôjsť?

Strana
z2