Ako vybrať správny zásnubný prsteň?
Ahojte, mali sme debatu s priateľom o svadbe, že kedy by sme to obaja chceli a tým sme sa samozrejme dostali k zásnubnému prsteňu. Opýtal sa ma aký by som vlastne chcela, že jemu sa páči klasika, zlatá obrúčka a taky ten zirkónik/diamant v tvare štvorca. Sú to veľmi pekné prstene, stále moderné a vkusné, ale ja chcem niečo trochu iné, takže som mu začala vysvetľovať, opisovať, a ukazovať z čoho bol dosť zmätený a navrhol mi či si ho nechcem vybrať sama alebo mu aspoň poslať výber nejakých troch a on vyberie finálne. Ja som si prstienok už našla, poslala som mu ho aj s veľkosťou a teda či ho nakoniec kúpi a kedy ma požiada netuším. Povedala som to kamarátke s dosť nadšením a ona ma hneď schladila, že je to dno a som úplná chudinka keď on nevie ani prsteň vybrať, že si nedal ani minimálnu námahu. No ja neviem ja to takto nevidím, príde mi lepšie ako to nechať na ňom a potom akože hrať, že sa mi veľmi páči, prsteň chcem nosiť aj po svadbe, nie len ten rok dva kým bude svadba. Čo si o tom myslíte, Váš manžel Vás prekvapil?
Ja som si tiež bola vybrať sama. nepochybujem že môj snúbenec by vedel vybrať sám, určite by sa z 95% trafil, ale chcela som niečo trošička iné ako bežný solitaire a veľmi by ma mrzelo, keby bol "takmer" dokonalý za také peniaze. On sa mi zdôveril, že by si želal dať mi prsteň presne podľa mojich želaní, a že je rád, že mu s tým pomôžem, a nemusí mať ten veľký stres ohľadom toho, aby bol úplne dokonalý. Boli sme spolu v zlatníctve, vyskúšala som si veľkosti, ukázala som mu presne o akom type snívam, finálny vybral samozrejme on sám, vyberal asi z 10tich typovo podobných, a osadil do toho kameň podľa vlastného výberu. Je presne taký, aký som si ho celý život predstavovala.
Samozrejme by som si ho vzala aj bez akéhokoľvek prsteňa, vždy by som mu povedala áno. Ale keď sme sa už rozhodli, že ideme zo spoločného rozpočtu investovať do šperku, tak nevidím dôvod v tom aby ho nesmel vybrať ten človek pre koho má byť určený 🙂 a pre niekoho je zas dôležitejšie to, aby to bolo prekvapenie od toho muža, to čaro okamihu je v tom že to vyberal kompletne sám. Ak si ty želáš, aby si mu pomohla s výberom a on je s tým OK, nenechaj si do toho kecať 🙂

Je jedno čo si myslí kamoška. Dôležité je ,že to vyhovuje vám obom. Môj partner a ja máme úplne odlišný vkus. A tiež som mu povedala čo a ako sa mi páči zhruba. Keďže som ho chcela nosiť. Nevidím na Tom nič zle.