icon

Ako vybrať správny zásnubný prsteň?

Včera o 21:40

Ahojte, mali sme debatu s priateľom o svadbe, že kedy by sme to obaja chceli a tým sme sa samozrejme dostali k zásnubnému prsteňu. Opýtal sa ma aký by som vlastne chcela, že jemu sa páči klasika, zlatá obrúčka a taky ten zirkónik/diamant v tvare štvorca. Sú to veľmi pekné prstene, stále moderné a vkusné, ale ja chcem niečo trochu iné, takže som mu začala vysvetľovať, opisovať, a ukazovať z čoho bol dosť zmätený a navrhol mi či si ho nechcem vybrať sama alebo mu aspoň poslať výber nejakých troch a on vyberie finálne. Ja som si prstienok už našla, poslala som mu ho aj s veľkosťou a teda či ho nakoniec kúpi a kedy ma požiada netuším. Povedala som to kamarátke s dosť nadšením a ona ma hneď schladila, že je to dno a som úplná chudinka keď on nevie ani prsteň vybrať, že si nedal ani minimálnu námahu. No ja neviem ja to takto nevidím, príde mi lepšie ako to nechať na ňom a potom akože hrať, že sa mi veľmi páči, prsteň chcem nosiť aj po svadbe, nie len ten rok dva kým bude svadba. Čo si o tom myslíte, Váš manžel Vás prekvapil?

enmery
Včera o 21:47

@anonym_autor Myslím si, že by si mala prehodnotiť priateľstvo s tou "kamoskou". Je to max známa, ktorá od závisti až puká.😄

anonym_0ca14d
Včera o 21:48

My sme boli snubák vyberať spolu. Tiež chcem taký, ako sa mne páči+ som chcela dozerať na cenu, lebo ja som mala v hlave rozpočet, ktorý považujem za max a nechcela som neviem ako drahý šperk. Snúbenec by kúpil zrejme drahší, ale ja som taká, že načo. Spokojní sme obaja s tým, že sme ho vybrali spolu a ostatným to môže byť akurát tak jedno. Kamoška asi žiarli až za roh, keď niečo také dokáže povedať.

bolarazjedna
Včera o 21:51

Ak ty aj tvoj budúci manžel ste s týmto postupom spokojní, tak je jedno, čo si myslíme my alebo kamoška.
Podľa môjho názoru určite je dobre - aj co sa týka iných tém, problémov - riešiť veci s úprimnosťou, vyjadriť svoje túžby, konkrétne, a necakat, že ten druhý odhadne naše želanie. Láska je o tom, že ten druhý nás počúva a keďže nás má rád, tak sa snaží robiť veci tak, aby sme boli spolu šťastní.... Nie o tom, že musíš vycucať z prsta po čom druhý túži a keď to neuhadnes, tak nemilujes..... Vela ľudí však sa tak socializmu je, aj ja som bola takto vychováva a a úprimne, iba posledné roky som na to zmenila názor. Takže skvelé, keď mu vieš povedať, čo sa ti páči, ty budeš spokojná aj on bude spokojný, že nemusí triafa do neznáma s tým prsteňom.

My sme tiež boli spolu pozerať prstene, nakoniec potom kúpil na dovolenke v Turecku, keďže tam sa mi jeden zapáčil a ceny tam boli o polovicu nižšie ako u nás (nie, nemala som pocit, že ma ľúbi menej, lebo mi kúpil diamantový prsteň za 400e namiesto 800). Požiadal ma o ruku o pol roka neskôr. Už sme 7. rok manželia.

petamich
Včera o 22:10

@anonym_autor to je koza 😂😂

Ja som manzelovi poslala vopred linky na zopar kuskov, ktore sa mi pacili a ze cca takyto styl na inspiraciu. Nevidim v tom absolutne ziadny problem, ja ho nosim a planujem nosit zvysok zivota. A poznam si svojho muza, je to typicky chlap a predavacka v klenotnictve by ho na kadeco ukecala.

Podla mna je krasne, ze sa viete takto pekne a otvorene porozpravat.

anonym_abdedc
Včera o 22:22

Ja som si snubný prsteň našla pod stromčekom, a do vtedy som ani len netušila že ma chce muž poziadať o ruku, v škatuľke prsteň s papierikom či si ho vezmem.
Neviem kedy a kde ho kúpil či mu niekto pomohol, ani koľko stál. Obrúčky sme boli vybrať spolu.
Ak ste dohodnutí že sa chcete vziať nevidím.vo vašom postupne žiaden problém

autor
Včera o 22:23

Ďakujem😂 najskôr som si prišla povrchná, že veď nie je to o tom prsteni, ale asi by som proste nemala takú radosť keby sa mi to na 100% nepáči a nemal by radosť ani on, lebo by som to nevedela skryť, že mohol lepšie vybrať 😂

anonym_2c77bc
Včera o 22:25

Je úplne normálne ak ho kúpite spolu, tebe sa bude páčiť a budeš ho nosiť s radosťou. Tak sme to urobili my. Kamoška naopak čakala, že ju muž pozná a kúpil jej prsten, ktory teraz ani nenosí.

mikasa_ackerman
Včera o 22:33
@anonym_autor

Ďakujem😂 najskôr som si prišla povrchná, že veď nie je to o tom prsteni, ale asi by som proste nemala takú radosť keby sa mi to na 100% nepáči a nemal by radosť ani on, lebo by som to nevedela skryť, že mohol lepšie vybrať 😂

@anonym_autor ja takisto priateľovi posielam aké prstienky sa mi páčia, som celkovo extravagatná, takže prstienok určite nechcem obyčajný krúžok s kamienkom😄 je to podľa mňa úplne v pohode, ako písal niekto nadomnou, tiež známu požiadal priateľ o ruku a prstienok sa jej nepáčil, tak ho nakoniec boli vymeniť. Podľa mňa je 100x lepšie sa vopred dohodnúť, “kamarátka” očividne len závidí😄

anonym_fe934e
Včera o 22:37

@anonym_autor uboha je akurat ta "kamaratka". Ked prisiel cas sa zasnubit mne, jedine som muzovi povedala nech neminie viac ako X eur; boli sme vtedy chudobni a nechcela som nase peniaze nosit na ruke. Odvtedy som dokonca este vymenila ten diamantovy snubak za prsten s falosnym diamantom a som spokojna

anonym_8d6272
Včera o 22:49

@anonym_autor tvoj priateľ spravil dobre, keď si neni istý se aký by sa ti páčil, tak radšej sa opýtal. Tiež by som bola rada keby sa aj mna opýtal, teraz nosim prsteň ktorý mi na prste kričí, zlata obrucka a na vrchu veľké srdiečko, za mna až moc veľké, keby bolo menšie tak esye ok, radšej ny som bola za niečo menej výrazne, no mna sa nepýtal, vedela som že žiadať o ruku má bude ale prsteň má prekvapil. Našťastie obrúčky vyberieme spolu 😅 inak už v minulosti mi dal prívesok so srdiečkom a farebným kamienkom a tiež sa netrafil.. ešte som mu preistotu povedala neskoršie že srdiečka už moc nemusím. Asi na to zabudol a kúpil snubak s veľkým srdiečkom.

biba_18
Včera o 22:59

ja osobne by som z toho nerobila vedu a nosila by som aj ten najhnusnejší prsteň pod slnkom ak by mi ho kúpil on. ale vôbec si nemyslím že si chudinka a on nejaký nemožný len kvôli tomu že si si vybrala prsteň sama. “kamoška” je asi z tých trúb čo musia mať vzťah ako z filmu bez ohľadu na lásku 😏

anonym_924a37
Dnes o 04:30

@anonym_autor my sme boli kupovať spolu. Ide iba o to, ako sa vy dohodnete. Ak vám to vyhovuje takto obom, tak je to v poriadku.

simca115
Dnes o 04:48

Aj ja som si vyberala zásnubný prsteň - sám povedal že nevie či by mi trafil do vkusu , je to o tom ako sa vy dvaja dohodnete 🙂

anonym_5c0109
Dnes o 05:19

@anonym_autor čo kamarátka závidí?
Buď rada ak ti ho chlap kúpi, bude to od neho velmi pekné že vyberie s istou aky sa tebe páči.
Inak ja osobne by som nechala cisto na výbere partnera. Mne by sa páčilo to prekvapenie

anonym_279b74
Dnes o 08:40

Ja som si bola prsten vybrat sama a nosim ho aj po svadbe. Mne sa paci biele zlato, takze som vybrala taky, a ani diamant tam nemam. V roku 2012 stal 200 eur, takze ani drahy moc nebol. Ja nepotrebujem diamanty. A mam taky, co sa mne paci. Ale muz inak vie vybrat pekne, ked ide o bizu, nikdy mi nic nekupil, co by bolo vyslovene skarede. Ale aj tak...