Ako vybrať svadobné šaty po 40-tke?
Ahojte, idem sa vydávať. Vlastne už druhý krát a môj budúci manžel tiež. Do svadby nechceme veľmi investovať, bude len v kruhu najbližšich príbuzných, bez hostiny, len s večerou v reštike. Obrad bude civilný na úrade. Mám doma tieto šaty, nikdy som ich nemala na sebe, chcela som ich na svokrovu oslavu. Myslíte si, ze by boli vhodné alebo sú absolútne nevhodné, ako šaty na obrad? Bude to svadba v lete, keď bude teplo. Ak by boli vhodné, ako ich podľa Vás doplniť? Aké lodičky, kabelka? Naozaj nechceme veľmi do toho investovať, chceme skôr ísť na drahšiu dovolenku, len zase nechcem tam vyzerať za divnú a aj vek predsa už mám a aj manželstvo to je už druhé a aj deti máme a niekto hovorí, že krátke šaty su nevhodné, biele tiež už nie. Máte nejaké názory, rady, odporúčania? Ďakujem. Fotky sú z internetového obchodu na nete.

@anonym_autor ano uplne v pohode šaty a boticky sandálky čo máš doma,kabelku ti netreba
@anonym_autor za mňa sú tiež úplne v pohode, hlavné je, aby si sa ty cítila dobre a dajú sa doplniť aj bielymi lodičkami či vyššie spomenutými sandálkami prípadne aj malou bielou kabelkou
@anonym_autor To je úplne na Tebe. Čo sa páči neveste 🥰 Aj my she mali malú a veľmi neskoro deti už boli väčšie. My sme pôvodne chceli iba so svedkami a deti, ale potom som si presadila súrodencov, rodičov, jednu kamošku a muzov dobrý kamarát.Saty som mala dlhé a
nie biele, skôr kremove.Ja som mini nechcela. Mne sa to akosi nehodí Skôr také decentné po kolená keď už. Ale dnes sa vydávajú ženy v čokoľvek .
My keď sme boli mladý sme chceli len rak v letných šatách niekde na dovolenke.
Tiez sa mi pacia, kludne mozu byt kratke, bude leto. Netreba vymyslat a zbytocne minat. Ide skor o formalitu, velke pompezne svadby ste uz predpokladam mali.
Ahoj, kľudne si ich vezmi. Sú fajn, aj dĺžkou aj strihom, farbou.
Moja kolegyňa sa vydávala druhý raz v cca 55r, a dala si ušiť biele puzdrové šaty s dĺžkou cez kolená. Jej muž sa tiež druhý raz ženil. Všetci jej voľbu akceptovali.
Nehodia sa mi pre 40+.Ale ani pre mladšiu ženu, nepáči sa mi tá čipka.Skôr nejaké decentné šaty po kolená.
Na svadbu sa hodí hocičo v čom sa cítiš dobre, aj keby si mala tepláky. Je to tvoja svadba.
Mne sa páčia...a čo s tým má vek? ak máš dobrú postavu a pristanú ti, si spokojná s výberom, v pohode si ich daj na svadbu - je to v lete, čipka pôsobí slavnostnejsie ...a je to svadba, no a čo, že druhá...niekto má veľkú svadbu aj druhú a aj tretiu a v bielych dlhých honosných šatách...
@anonym_autor mne sa nepáčia, zvolila by som nejaké trochu decentnejšie, ale ak sa tebe páčia a cítiš sa v nich dobre, kľudne si ich daj, dnes sa nosí už asi všetko
tiež úplne OK, len otázočka máš aj postavu takú ako modelka? možno by som išla do krémovej farby, ale keď už máš tieto v skrini tak na tých pár hodín budú ok aj tieto.
Ak mas postavu na mini, tak mozu byt.
Ja by som ale osobne vzala dake s volnejsou (viac kolovou) suknou. Aby trochu povievala okolo kolien (alebo nizsie). Je to take zenskejsie, uvolnenejsie, slavnostnejsie.
@anonym_autor nerozumiem,preco riesis saty pre "zenu po 40tke".to akoze zeny v 40tke uz maju nosit len kostym,vlasy na karfiol,boty bez opatkov?ved to je naj vek pre zenu!pokial sa v nich citis dobre,nevidim v tom problem.mne osobne sa tento typ siat nepaci na ziadnu prilezitost,ja by som skor isla do dlhsich(slavnostnejsich siat).
Toto pre 40tku fakt nie.
Nehovorím, že máš mat šaty až po zem a vyzerať ako torta, ale toto je pre omnoho mladšie kocky. Naozaj trochu súdnosti, niečo decentnejsie a slavnostnejsie
tiež úplne OK, len otázočka máš aj postavu takú ako modelka? možno by som išla do krémovej farby, ale keď už máš tieto v skrini tak na tých pár hodín budú ok aj tieto.
@deti95060810 Nosím veľkosť 36 😆
Toto pre 40tku fakt nie.
Nehovorím, že máš mat šaty až po zem a vyzerať ako torta, ale toto je pre omnoho mladšie kocky. Naozaj trochu súdnosti, niečo decentnejsie a slavnostnejsie
@pribinak ale zase nevyzeram az tak staro 😀😀😀 ako mam na papieri, som stihlucka, nosim velkost 36.
Kľudne si ich daj, ja nerozumiem že niekto rieši vek . Taká 40 tnička môže vyzerať omnoho lepšie ako 20 tnicka
Kludne si ich daj. Mne sa pacia. 😊
Na stihlu postavu uplne super
@anonym_autor ak sa v šatách cítiš dobre- zober si ich. Ja sa tiež za mesiac vydávam- druhýkrát, 2 deti, svadba tak ako chcem o par pre mňa dôležitých ľuďoch (nie ako prvá 100 ľudí lebo sa to "patrí"). Kúpila som si šaty, ktoré sú úplne jednoduché, pekné, kvalitné. Bohužiaľ necítim sa v nich dobre- a ani neviem čo mi na nich vadí. Tak som si kúpila ďalšie, klasické, dlhé, svadobné (aj napriek tomu, ze moja mama mi opakuje ako sa to už nehodí, lebo som rozvedená a podobne). Úplne kašlem na každého, robím to len a len pre seba, nie pre cudzích, idem sa baviť ako ja chcem a nevyziadané rady ani nevnímam. Uži sa svadbu, lásku a rob len a len podľa seba.
Pozri si na sheine, som tehotna rozvedena 40tnicka a mala som (,,pre Boha,,) kratke saty nad kolena, sice maslove, nie biele ale s odhalenym chrbtom!!!!! A napriek tomu boli decentne (ziadny vystrih vpredu a dlhy rukav) a vysli ma 20e 😁
Pacia sa mi, su uplne vhodne, ja osobne by som si dala trochu dlhsie ale to je uz vec vkusu, ak mas na to postavu.
Ok, ak sa pýtaš na názor, tak napíšem..
Tiež si myslím, že ak dosiahneme nejaký vek (a u mna je tá hranica kus nižšie ako 40), tak sa už akoby "nehodí" obliecť si akúkoľvek dĺžku šiat na isté príležitosti.... bez ohľadu na vhľad či pružnosť postavy. Tiež si myslím úplne subjektívne, že na peknej, štíhlej žene (už aj 30 plus) oveľa viac vyniknú šaty, ktoré sú trošku dlhšie - buď tesne nad kolená, či ešte lepšie - tesne pod, k tomu nejaké krásne elegantné kvalitné lodičky na opätku, ktoré zvýraznia štíhle nohy (tie topanky na fotke sú hrôza), a bude to elegantné, vkusné a ešte aj sexy.
Aj tieto konkrétne by vyzerali lepšie, keby boli fakt o ten kúsok dlhšie. Ja som nikdy nemala rada túto divnú, nepraktickú dĺžku, ktorá je aj na fotke.. Lebo tak keď už mini, tak nech to je mini, a nie také nemastné, neslané, všelijaké :D Presne vidím, ako sa ti pri chôdzi budú ťahať hore a ty ich budeš ťahať späť a v kuse si ich na sebe upravovať a budeš mať na to nervy.
A keď už chceš krajkové: určite sú krajšie. Tá samotá čipka tých šiat mi príde taká veľmi jednoduchá, skôr detinská, také okrúhle kvietky.
Na druhej strane: v inej diskusii som písala inej neveste, že môže byť oblečená aj ako Stormtrooper, lebo je to predovšetkým JEJ svadba (ona riešila, či sú na mini svadbe vhodné klasícké dlhé svadobné šaty), tak napíšem aj tebe: hlavne aby si sa TY cítila príjemne 🙂
Za mňa v pohode..., tiež riešim podobne ake šaty lebo ten môj chce ak oslavu vzhľadom na to že pre neho je to prvýkrát....mne by stačil úrad , moja dcéra, jeho rodičia, svedkovia a my dvaja
Za mňa v pohode.. Ak máš takú postavu, ako na fotke, hlavne stehná. Ja som kedysi také nosila, ale po 40 v takých vyzerám ako štetka z E55, tak hlavne to zváž.
Lenze modelka na fotke moze mat 1,8 a ma ich do stredu stehien a autorka moze mat 1,7 aj 1,6 a dlzka uz moze zodpovedat ako sa maju teda 40tky podla niektorych obliekat 😀
@anonym_autor kľudne si ich daj, lodičky k tomu, kabelku by som neriešila, budeš mať kytičku, alebo aspoň jedne kvet.
@anonym_autor daj real tvoju fotku bez hlavy, lebo takto sa to posudit neda, modelka je nastajlovana a urcite nie 40tnicka a na tebe mozu vyzerat akoby si sa do postele chystala spat.

Nie,vyzeraju ako taka trochu lepsia nocna koseľa.