Ako zvládnuť emócie počas svadby bez alkoholu?
O týždeň ma čaká svadba a už len pri pomyslení na odpytávanie od rodičov, sľub v kostole, rodičovský tanec, čepčenie, revem. Poraďte mi ako tomu predísť. Viem, že za emócie sa netreba hanbiť ale ja sa rozplačem ako malá. Veľmi ma takéto situácie vedia rozcítiť. Pomohlo niečo Vám? Len mi prosím neraďte alkohol, to vôbec nezaberá a na mňa má príliš uspávacie účinky 😒
@anonym_autor Ak to nezvládaš, mala si sa vydávať bez týchto sentimentálnych ceremónií. Inak, ako chceš zvládať ďalšie emotívne situácie v živote??
Keď budeš mat na tvári make up za 120 eur tak tá prejde chuť revat. Prachy du úplne najlepsi liek
cepcenie je hovadina , popularne na svatbach az ked cssr odvysielala kuba . Cepec si v zivote na hlave nemala a ani nebudes mat tak co
jedine si dať predpísať neurol - oblbovák a vyskúšať si ešte rýchlo pred svadbou si dať tabl. a aký účinok to bude mať na teba. Len to vyskúšaj ešte pred svadbou aby si v deň svadby nebola nepríjemne prekvapená. Možno by ti pomohol aj magnézium - magnerot - kúpiš v lekárni. vyskúšaj tiež dopredu.
@anonym_autor moj prirodzeny mechanizmus je zadrziavat slzy skrz usmev 😂. Dodnes si spominal,ze ked sme mali odobierku tak som sa usmievala. Realne neznasam plakat na verejnosti a prejavovat take emocie. Uz cepcenie mi prislo dost odveci s neautenticke kedze nie som folklorgirl😃
Odpytavanie od rodicov? To co je preboha. Mas 17 ci ako? No ja by som plakala tiez, mat taketo starozitnosti na svadbe.
Mat po ruke vizážistku
Zazijes to len raz,tak si to uzi so všetkým 🙂
Uži si to so vsetkym, ja som taka istá 😅 ale teda veru udrzala som sa na svadbe 😊
Vyhodiť peniaze za súbor a cepcenie tak revem tiež.
Ako minule keď sa rozoberalo či treba harmonikar na svadbu aby hral cez prestávky.
Úplne zbytočnosti
Tak si poplaces, na tom nie je nic zle.. urcite bude plakat aj mama, mozno aj svokra 🙂
@anonym_autor treba sa pozrieť na veci reálne a neprikladat im väčšiu váhu než majú. To, že budeš do pár rokov stáť pred rozvodovom súdom je pravdepodobne na 50 percent takmer. Takže načo taký kraval, kvôli niečomu, čo reálne aj tak je iba divadlo a fraška?
Odpytavanie od rodicov? To co je preboha. Mas 17 ci ako? No ja by som plakala tiez, mat taketo starozitnosti na svadbe.
@anonym_5f4871 tak netreba sa z toho smiat. My sme to mali tiez a nie take prilis emotivne, robil nam "starejsieho" manzelov krstny, on je na tame rozne prejavy. Normalne prisli po nevestu, aj sme sa zasmiali, aj to bolo pekne, bolo to take, ze podakovanie rodicom, za vychovu, obetavost atd., je to taky prejav ucty. No led su dobre vztahy, ze... Aj zasnuby sme mali s tym, ze ma prisiel akoby "vypytat", doniesol kvety mame, mali sme pekny obed. Velmi dobre ho poznali, boli to roky, co sme bolu spolu od cca 18-tky, ale malo to symboliku.
Ano, vsetkym kusok vysla slza, aj nam, aj rodicom, dokonca aj tym tvrdym chlapom, ale snazil sa to krstny odlahcit a nezdzoval, potom nejaky humor, pripitok a bolo. Mna licila sesternica, kozmeticka, takze to doupravovala, ale nebolo ani velmi co, lebo vsetko bolo vodeodolne. A tych par slz to make-up prezil v pohode.
Cepcenie sme tiez mali, ale bez suboru, to zas druhy stryko spachal s dievcatami z rodiny, neplanovane, spontanne, stale sa na tom smejeme, vobec nic tradicne, mne tiekli slzy, ale od smiechu...😆.
Dalsie svadby v rodine uz mali aj subor, lebo sesternica vyrastla a chodila do Lucnice, tak to uz bolo profi.
No nic, smiat sa z toho netreba, ked to niekto chce mat tradicne, tak len poradit, ze treba vodeodolny make-up a niekoho, kto Ti to pripadne vie upravit. Ja by som do oblbovakov nesla, ak nevies, ako na ne reagujes. Mna strasne utlmuju a uplne som jak zombik, a to asi na svadbe nechces. Hlavne, ked to neberiem casto, teda vobec a mala by som si to raz dat...brr... Drzte sa a uzite si to. Aj trosku slz k tomu patri 😊.
Akože sa niektoré komentáre si ozaj dajte facku.
@anonym_autor 😃😃😃 dobre ti to.premenovali, teraz to vyzera ze alkoholicka chce byt aspon pocas vlastnej svadby triezva.
Rada... nelutuj sa tolko a nedojimaj sa nad sebou, si dospela zena, ides sa vydavat. Pozri si videa z veselych svadieb a nenavodzuj si dopredu spajanie svadby s placom.
Tak budeš plakať a čo. Máj dostatočne množstvo vreckoviek a vodeodolný make up. Ja by som si nedávala ani alkohol ani lieky, maximálne tak magnézium,by som bola skôr otapena, takže ja by som bola radšej uplakaná, . Dobrý fotograf dokáže fotky vyretusovat
jedine si dať predpísať neurol - oblbovák a vyskúšať si ešte rýchlo pred svadbou si dať tabl. a aký účinok to bude mať na teba. Len to vyskúšaj ešte pred svadbou aby si v deň svadby nebola nepríjemne prekvapená. Možno by ti pomohol aj magnézium - magnerot - kúpiš v lekárni. vyskúšaj tiež dopredu.
@anonym_ccbcdd to už jaká rada? To si môže dať aj za samprlík. Droga ako droga.. vydavať sa s neurolom, alebo lexaurinom v sebe... 😆
Praktická rada - keď ťa začnú premáhať emócie, stisni polky zadku k sebe najsilnejšie ako vieš. Bolo to aj niekde vysvetlené ako a prečo to funguje, každopádne ja to skúšam pri veľmi dojímavých scénach vo filmoch a celkom slušne to zaberá 🙂
Predstavujem si to odpytovanie s folklórnym súborom na ulici pred panelákom v meste😂
Tieto "tradície"🙄
Predstavujem si to odpytovanie s folklórnym súborom na ulici pred panelákom v meste😂
Tieto "tradície"🙄
@anonym_ce87e8 Kedysi to malo zmysel, ked sa vydavali a zenili 18-rocni, teraz, ked sa sobasia 30-rocni a starsi, mi tieto kvazitradicie pridu od veci. Raz som bola na svadbe, kde sa cepcila 37-rocna s 2 detmi. "Stala sa zenou". Lol😃
Vyhodiť peniaze za súbor a cepcenie tak revem tiež.
Ako minule keď sa rozoberalo či treba harmonikar na svadbu aby hral cez prestávky.
Úplne zbytočnosti
@anonym_fe9f70 ja som napriklad mala cepcenie, kde dosli asi 14 folkloristi s hudobnikmi a bolo to strasne lacne. A bolo to viac dojimavejsie, ako samotny obrad. Prisambohu, fakt tak krasne spievali, ze vobec nelutujem ,ze sme to mali
Tieto "tradície"🙄
@anonym_ce87e8 odpytovanie sa moze konat aj na chodbe v panelakovej domacnosti s ucastou 10 osob, tak isto cepcenie nemusi byt s folklornym suborom ale v zazemi sobasnej saly a s 10 zenami s blizkej rodiny.
V niektorych castiach slovenska su taketo tradicie stale aktualne, napr v mensich dedinach. Netreba sa tomu vysmievat, ked to tak chcu, tak to tak bude. A nevadi ani, ze je to emotivnejsie. Zase neporovnavajte svadbu sidliskovu s dedinou, kde sa na tradiaich roky zaklada a beru to akobprirodzenu sucast. Nie su za to menejcenni.
@anonym_autor za to si môžeš sama. Mala si si to naplánovať, bez tých všetkých stresov. Ja osobne, som odpytovanie nemala, ani cepcenie. Našťastie som svadbu v kostole nemala, ale úrad mi dal zabrať.
Myslela by som vtedy na vyhodených 300eur dovzduchu za mejkap, na trápne fotky v budúcnosti a hlavne na to, že si túto tortúru s najväčšou pravdepodobnosťou zopakujem ešte raz.
Tak ozvali super mega moderne zeny,ktore zhodili nase tradicie.Gratulujem vam!
Zober si do ruky vysivanu bielu vreckovku a tu si budes v rukach žmolit,ked na teba pridu emocie.Mne to pomohlo,aj ked mama do mna chcela kopnut stamperlik.🙈Lieky urcite nie,to je uz riadna hovadina.
@anonym_fe9f70 ja som napriklad mala cepcenie, kde dosli asi 14 folkloristi s hudobnikmi a bolo to strasne lacne. A bolo to viac dojimavejsie, ako samotny obrad. Prisambohu, fakt tak krasne spievali, ze vobec nelutujem ,ze sme to mali
@pudinka mne není nič dojímavé na kúsku pokrievky hlavy zdobené lacnými umelými kvetmi z číny
No mne je normálne zle z týchto ľudí. Máme krásne a neskutočne výnimočné tradície, ktoré ale vy očividne buď vôbec nepoznáte alebo ste ich nikdy nezažili. Týmto len zhadzujete sami seba keď ukazujete svoju nevedomosť. Odpytávanie sa už zvyčajne robí v sále a čepčenie je veľmi pekná pripomienka našich tradícií.
A teda k neveste: neboj sa, je to tvoja svadba, ja by som to prežívala rovnako. Ak to tak cítiš kľudne si poplač a prežij svadbu naplno so všetkými emóciami. A najmä si ju užívaj.

Daj si Persen? lexaurin?