Ako zvládnuť stres pred svadbou bez alkoholu?
Ženy prosim pomôžte mi. Za 2 týždne máme svadbu a ja obrovske obavy ci to dame psychicky. Mam 35 rokov. Prosim poradte mi hocico okrem alkoholu, lebo nepijem vobec nic, ze co si mam zacat uzivat alebo v den svadby si dat aby som sa ukludnila takmer hned bez toho ze by ma to uspavalo. Dakujem za kazzdu radu 🙏 mame mat 50 hosti.
@anonym_autor prepac, ale to nie je normalne mat taketo obavy "ci to date psychicky", akoby ste sa pripravovali na zvladnutie nejakej tragickej udalosti
@anonym_autor nasaď magnézium.
@anonym_autor Zbytočné, aj tebou vyrobené a pre mňa nepochopiteľné stresy. Ako zvládaš vážnejšie životné situácie?
@anonym_autor akože čo ťa na tom tak strašne stresuje?čo budeš robiť,keď prídu skutočné problémy?
Planujes mat aj deti? Ak nedavas planovanu svadbu s 50 hostami, dufam ze ine zivotne situacie Ta nepolozia.
Dýchacie cvičenia a trocha vedome prítomnosti. Ak si v strese, skus sa zastaviť, zvedomiť ako sa cítiš, a co pociťuje - napr hnev, frustráciu, bezradnosť, zúfalstvo, kŕče v bruchu, napäté svaly, atď..... Pomenovať, z čoho máš strach.... Hovorí sa, že 90% našich obáv sa nenaplní a stresunene sa zbytočne. Troska nastaviť myseľ inak. Malo to byt pekný spoločný zážitok oslaveni s vašimi blízkymi. 50ludi nie je veľa na svadbu. Z čoho máš stres konkrétne? Nestíhate zorganizovať? Ze niečo zabudnete? Ze hostia budú nespokojní? Ze nejaký problémový príbuzní sa opije/urobí scénu? Nie si si istá, či chceš ten záväzok?
A keď si vieš pomenovať pocity, povedz si, čo by ti pomohlo? Dýchanie? Technika 5-4-3-2-1? Progresívna svalová relaxácia? (veľmi jednoducho povedané, vedome napnes svaly napr horné končatiny a potom ich uvoľnis) vyliať srdce kamarátke? Objatie (objatie je super, je to rýchle a dostupné)
Ak napíšeš, čoho sa bojíš, možno ti s tým vieme nejako pomôcť....
Skus si tak predstaviť, že už si 10rokov po svadbe a co si budeš pamätať? Nie farbu výzdoby, nie aké si mala kvety a ci bola tepla polievka..... Ale ten pocit, ktorý sa zapísal do tvojej pamäti... Ze ako si sa cítila, rovnako aj hostia..... Najdôležitejšie je, že sa ľúbite a ze to myslíte vážne. Bude to oslava vasej lásky. Všetci tam budu preto, lebo sa z vás tešia a chcú sa s vami podeliť o tu radosť.
Planujes mat aj deti? Ak nedavas planovanu svadbu s 50 hostami, dufam ze ine zivotne situacie Ta nepolozia.
@rozculena
@anonym_55fa5f
Ja vás chápem dievčatá, že z vášho pohľadu je to maličkosť, ale po vasom príspevku sa autorka lepšie cítiť nijak nebude, okrem stresu ešte bude aj zahanbena a bude sa cítiť neschopná lebo to nezvláda..... Pritom ani nevieme, z čoho má stres.... Vôbec nič o nej neviete.
@rozculena
@anonym_55fa5f
Ja vás chápem dievčatá, že z vášho pohľadu je to maličkosť, ale po vasom príspevku sa autorka lepšie cítiť nijak nebude, okrem stresu ešte bude aj zahanbena a bude sa cítiť neschopná lebo to nezvláda..... Pritom ani nevieme, z čoho má stres.... Vôbec nič o nej neviete.
@bolarazjedna prečo nereaguješ na všetky komentáre? zas len na mňa
@anonym_autor skus pouvazovat, co ta na svadbe stresuje tak, ze sa obavas, ze to psychicky nedas. Ma to byt vas den, ma by nezabudnutelny a zdrave by bolo, tesit sa nan. Mozno ti pomoze mysliet na to, ze ti ludia tam pridu kvoli tomu, ze sa tesia s vami a ze vycitia, ci si den uzivate. 50 hosti je skor mensia svadba a citam, ze mas 35 rokov. Predpokladam, ze uz si zazila aj tazsie situacie, hladaj, co ti pomohlo vtedy.
@bolarazjedna prečo nereaguješ na všetky komentáre? zas len na mňa
@rozculena prepáč, označila som teba a ešte niekoho, a adresujem to všetkým, ktoré sa vyjadrili v podobnom duchu, len sa mi už nechcelo označovať ďalších... Neber to nijak osobne ani útočne, skôr tak na zamyslenie do budúcna 🙂
skús magnézium - len či pomôže.
Neurol - predpíše obvodný. stačí ti aj pol tabl. Vyskúšaj ešte pred svadbou ako budeš na liek reagovať.
@anonym_autor Svadba ma byt stastny zazitok. Preco to robis ked ta to stresuje? No vazne sa zamysli nad tym. Je to tvoj zivot. Ty rozhodujes aka a ci vobec svadba bude. Normalne to zrus ak sa na to necitis. Nebudes prva a ani posledna nevesta co zrusila svadbu 2 tyzdne pred. Nenechaj si nikym diktovat tieto dolezite zivotne rozhodnutia. Drz sa.
Ja nerozumiem preco sa ludia zo svadby tak stresuju, z nej samotnej aj z priprav. Mali sme o dost viac hosti, pripravili sme najlepsie ako sme vedeli a stresy neboli... a uz vobec nie z priebehu svadby samotnej
A z čoho máš ten stres? Čo konkrétne ťa tak desí?Na to si skús odpovedať,lebo samo o sebe na svadbe nemá čo byť stresujúce,veď je to najkrajší deň (teda mal by byť)v živote, berieš si človeka, ktorého miluješ a ktorý miluje teba.
Nechapem, mozes napr pocitovat nervozitu ak si introvert a ze budes na chvilu stredobodom pozornosti (ale ozaj iba chvilu cez obrad, potom sa kazdy normalne bavi). Ale co by si mala psychicky nedat? mas nejake vaznejsie psychicke problemy?
Nic si hlavne nedavaj ziadne ukludnujuce tbl pokutne zozhnane nevies ako zareagujes!
@rozculena
@anonym_55fa5f
@bolarazjedna lenze chodit okolo horucej kase a nepovedat jej ze toto naozaj nie je normalne a aby sa mlada zrela zena vzchopila, tiez nie je riesenie. Mozno je z tohto rozhadzana prave preto, ze cely zivot zila v bublinke bez stresu, kazdy len tutu nunu okolo nej, a zrazu sa ma vydavat a ona toto v 30tke nedava (pritom jej slobodne rozhodnutie).
Veď nie si na to sama. Máš aj snúbenca a tvoja rodina či priatelia, aj oni sú tu pre teba.
Tiez nerozumiem co je také stresujúce na svadbe, však ta by mala nasledovať po vzťahu, v ktorom sa milujete a chcete byť spolu aj na papieri. Ja som si cele prípravy užívala, ale ak ta stravuje ci sa dačo pokazí, skus delegovanie co najviac povinnosti na kamošky alebo niekoho komu veríš a ty sa ukludni. Chod na masáž, manikúru, pedikúru, možno do kina a prid na iné myslienky. Svadba nie je trgicka udalosť, ze sa treba stresovat
treba si uvedomit niekolko veci... je to LEN svadba... nie 8 hodinova transplantacia srdca... cokolvek si naplanovala, AJ TAK nieco sa posere... to je proste vzdy tak... ak mas vnutorny stres, daj si medovkovy caj, prd ti pomoze tak ti poviem, ale placebo tam mozno bude... deleguj co najviac veci na nejaku kamosku, nech ich pripadne riesi ona... ty sa mas obliect, ucesat , nalicit , nafotit a tento den si uzit ....
Ja si myslím že môže mať stres z toho či to dobre dopadne, či tam nebude nejaký trapas ako opitý hostia, či bude všetko podľa plánov a tak.
Ja si myslím že môže mať stres z toho či to dobre dopadne, či tam nebude nejaký trapas ako opitý hostia, či bude všetko podľa plánov a tak.
@anonym_9e8932 tým sa ale zbytočne stresuje, lebo sú to veci ktoré ovplyvniť nevie.
Ja Ti rozumiem, si zodpovedna, chces, aby Tvoja zivotna udalost dobre prebehla. Neboj, vsetko zvladnes, zacne ten den a ani si neuvedomis, ze vsetko ide ako na dratku. Nic si nedavaj, ked nic bezne neizivas, lebo to moze horsie dopadnut, mozes byt malatna, ospala.... co potom zo svadby budes mat? Neboj, nie si sama, co boli nervozne, ale mysli pozitivne a vsetko dobre dopadne.
Mne sa to tu javí tak, že tí, čo sa čudujú stresu zo svadby, nikdy svadbu nemali. Kto zažil, vie, aký stres to je, aj podľa psychológov.
A teraz k rade - nepomôže nič. Len to nejak prekonať, dobre si všetko predtým naplánovať a najmä samotný deň, čo, kedy, ako, každý detail. Treba myslieť na x vecí, pomôže aj rodina, rozdelenie úloh. Veľa vecí sa môže pokaziť, preto je to stres a na nič sa nemôže zabudnúť.

Toľko som mala na moju 50tku teraz. Alkohol určite nic nerieši ani stres pred svadbou.