Čakanie na zásnuby
ahojte. damy, za ako dlho Vas partner poziadal o ruku? sme mlady par (ja 25 a on 28) a sme spolu 4 roky. mame spolu kupenu nehnutelnost pol roka. o teme svadba sme sa uz viac krat bavili a ze “niekddy bude urcite” avsak stale nic. su 4 roky dlho/kratko? celkom som z toho frustrovana lebo sa uz citim na to. dakujem!
Zasnuby po 6 mes.randenia,svadba o dalsie 3 mesiace,ale poznali sme sa 5 rokov predtym ako kolegovia.Niektorá sa zasnub ani svadby nikdy nedočká a to ani ked oznami tehotenstvo.Smutné...
My sme mali po 7 rokoch vzťahu dieťa a zobrali sme sa 2 mesiace pred pôrodom. Ale mali sme na svadbu rovnaký názor, bola to pre nás len formalita. Vedeli sme že keď bude dieťa tak sa zoberieme, plánovali sme že keď sa narodí ale praktickejšie to bolo pred pôrodom. Mali sme len malý obrad na úrade.
Po toľkých rokoch by som nečakala romantiku ale normálne by som si to vykomunikovala
Vzťahy sú väčšinou super po dobu kým žena nečaká zásnuby a svadbu, zrazu sú len ultimáta bud svadba alebo rozchod. Nechápem načo to riešiť keď vám je spolu dobre, čo sa svadbou zmení? Okrem toho ze keď bude zle bude ťažšie zo vzťahu odísť
@anonym_1c60ee boze😅sme dopadli😅😅😅😅😅
@anonym_autor priznám sapoka ilo mi to Vianoce ako ôk je to povrchne ale ublizilo mi to
Vzťahy sú väčšinou super po dobu kým žena nečaká zásnuby a svadbu, zrazu sú len ultimáta bud svadba alebo rozchod. Nechápem načo to riešiť keď vám je spolu dobre, čo sa svadbou zmení? Okrem toho ze keď bude zle bude ťažšie zo vzťahu odísť
@anonym_2ba9c2 že ty nechapeš neznamená,ze pre niekoho nie je svadba dôleźitá a nepotrebuje ju ku štastiu ...a je preň ten spravny zaciatok pre budovanie vlastnej rodiny
@anonym_2ba9c2 tak hádam niktorá neočakáva, že z nej bude celoživotná konkubína. Najlepšie aj s 3 deťmi k tomu.
@anonym_2ba9c2 No po právnej stránke sa toho zmení celkom dosť - počnúc automatickým uznaním otcovstva, končiac dedením majetku v prípade úmrtia. Ak ťa zaujíma viac, dohľadaj si na internete.
@anonym_autor ked padlo slovo svadba, hned sme si urcili mesiac a isli sme vybavovat...
@anonym_2ba9c2 No po právnej stránke sa toho zmení celkom dosť - počnúc automatickým uznaním otcovstva, končiac dedením majetku v prípade úmrtia. Ak ťa zaujíma viac, dohľadaj si na internete.
@anonym_2ba9c2 a okrem toho, co pise
@d_ivana , tak napriklad aj narok na OCR ci sprevadzanie k lekarovi a podobne. Ono sa toho dost nazbiera, pravny system u ans este stale rpeferuje zosobasene pary.
@anonym_autor nechaj to teraz tak, možno sa ešte rozhýbe, je pred vami Silvester a Nový rok, ak nič, tak sa s ním na rovinu porozprávaj, či sa chce vo vašom vzťahu posunúť, či plánuje deti, daj mu najavo, že ty deti rodíš len manželovi, nie priateľovi. Treba hlavne zistiť, či má hrôzu zo svadby, lebo veľa mužov ju má, ale ak by išlo len o sobáš s nakvližšou rodinou, po ňom obed a domov, s tým problém nemajú. Ak mu vadí manželstvo, tak to by už problém bol
@anonym_2ba9c2 a okrem toho, co pise
@d_ivana , tak napriklad aj narok na OCR ci sprevadzanie k lekarovi a podobne. Ono sa toho dost nazbiera, pravny system u ans este stale rpeferuje zosobasene pary.
@simsalabim nárok na OČR máš aj ak ide o priateľa, ak žijú v spoločnej domácnosti. Ani som ja osobne nikdy nemala problém s tým, že by mi v nemocnici nepodali informácie, keď už tak nie sú oprávnení ťa legitimovať a uvedieš, že si manželka, ale nikdy to nebolo treba. Ja neobhajujem život bez sobáša, teda v našom prípade je zbytočný, máme svoj vek, deti spolu nemáme, majetok má každý svoj, ale v prípade mladých ľudí, kde sa počíta s deťmi, som jednoznačne za sobáš
Sme spolu 11,5 rokov, máme 9,5-ročného syna a možno bude aj svadba, niekedy. Mne na to ale nezáleží.
Sme spolu 11,5 rokov, máme 9,5-ročného syna a možno bude aj svadba, niekedy. Mne na to ale nezáleží.
@letfenixa ale pre autorku diskusie je svadba dôležitá
Mna po 2 rokoch ale rozpraval o tom uz po roku a videla som, ze planuje
ale mys me boli po 30tke
@anonym_autor Po jedenástich rokoch vzťahu, 4 ročné dieťa, prišla žiadosť o ruku a po roku minulý rok svadba. 🙏
@anonym_autor Chlapom zvycajne treba povedat na rovinu. Ja nie som ani vydata, ani zasnubena, ale keby na to viac tlacim, tak som. Mame uz deti v puberte, spolocny byt. Keby ale na tie deti netlacim a na spolocne byvanie tiez, tak to asi nemam doteraz. O svadbe sme sa bavili sice viackrat, ale vzdy to nejak slo do stratena. Paradoxne jedno obdobie bol on ten, co sa viac angazoval, ze podme sa zobrat, ale nikdy ma o ruku nepoziadal.
Preto ti radim, porozpravaj sa s nim o tej svadbe, ale nie, ze niekedy bude, ale ze by si uz rada atd.
Po 10 rokoch od začatia vzťahu ma požiadal o ruku a po ďalších 10 rokoch sme sa zobrali. My a dvaja svedkovia v kostole.
Chlapec má 28, reálne skôr ako o 5 rokov si nemyslím, že sa rozhýbe, bohužiaľ dnes je taká doba, mám kamošky ktoré čakali 10 rokov a majú už deti, proste niektorí chlapi to nemajú za potrebu vôbec
Prečo ženy čakajú na zásnuby?
Potrebuješ zásnuby aby ste sa vzali? Ja som sa vydávala 2x a nikdy tomu nepredchádzali zásnuby. A na čo? Vidím vo svojom okolí kopec párov čo sa zasnúbi a svadba nepríde ani po niekoľkých rokoch 😂 to ako keby ten chlap chce žene zapchať ústa a nech čaká.
@anonym_autor mne pride v 21.storoci zvlastne, aby zena, ktora si praje v dlhodobom vztahu manzelstvo, cakala na zasnuby. Ved mu povedz, ako si predstavujes vasu buducnost🤦🏼♀️
Tak sa ho nepýtaj kedy ale normálne mu povedz že máte dosť vážny vzťah, ste spolu dlho a chceš riešiť svadbu. Žiadna odpoveď “niekedy/raz určite” ale ístl to riešiť, kedy asi to spoločne naplánujete. Nemusí ti hovoriť dátum ani mesiac zásnub, ale aby mu trklo že by sa mohol rozhýbať. My sme sa s mužom dohodli že sa chceme zobrať po VŠ. Kedy presne, mi bolo celkom jedno ale vedela som, že nebudem čakať do 30-ky na prsteň. Normalne som mu povedala že je to pre mňa dôležité a chcem sa brať mladá. Aj tak bolo.
@anonym_autor po týždni neoficiálne s vetou," teba si aj tak raz vezmem",po necelých 7 mesiacoch aj s prsteňom. Mali sme 24 a 26 rokov, od prvého dňa sme spolu bývali, po necelých 2 bola svadba. Sme spolu krásnych 20 rokov.
Takže áno, za mňa 4 roky čakať na to, kým si ťa vezme, je asi dlho
@anonym_autor Na prvom rande som jej povedal, že si ju vezmem. O rok bola svadba.
Poznali sme sa v ramci pracovného prostredia cca 2r. z videnia.
@anonym_autor najskôr po roku (odmietla som) a potom po dvoch. Po troch sme sa brali. Ak sa ti to už nepáči, tak sa ho opýtaj ty na rovinu a nenechaj sa odbiť jednou neurčiou vetou, prípadne "držhubu" prsteňom. Normálne horizont , rok, prípadne ročné obdobie, že chceš mať v tom jasno, lebo sa cítiš, ako keby sa s tebou hral. Najhoršie pre ženu je nekonečné čakanie na zázrak a potom v 40tke zistí, že chlapec sa vlastne nechce "viazať". Moja sestra sa s priateľom normálne pobavila, on - citujem "nebol na také romantické sračky". Tak sa dohodli čo a ako a do roka bola svadba. Jeho podmienka bola malá svadba, bez šaškarin okolo, čiže mali svadbu v kostole, potom sme šli na dlhší obed, po obede boli zákusky, káva, nechali nás tam sedieť koľko sme chceli a vykecávali sme a bolo po svadbe. Žiadne tradície, tance, čepčenie, zbieranie peňazí, atď. Tak sa s ním otvorene a na rovinu pobav, kde je problém a nenechaj sa odbiť jednou vetou, alebo "držhubu" prsteňom. Resp. ak sa ženiť nechce, nech to tiež vymáčkne zo seba, aj to je možné... A riešte to potom, že ako ďalej. (Kopa párov žije nadivoko a nemajú s tým problém, je to vec dohody, len si to musia narovinu vykomunikovať, nie žiť vo vzduchoprázdne a očakávať, že ten druhý im vidí do hlavy).
@anonym_autor my sme si najprv spontánne vybrali sálu na svadbu, že reku tam by to bolo pekné … muž akčný ju ešte ten týžden rezervoval (aj mi to povedal) a s prsteňom prišiel tri mesiace neskôr
Ved zober zivot do vlastnych ruk. Prichadza dalsi rok, mas jedinecnu prilezitost na rozhovor. Povedz, ze by si chcela, aby ste vztah posunuli. Nadhod temu svadba, opytaj sa partnera, ci si mysli, ze by ste to stihli v roku 2026, ako si to predstavuje, aku velku, kde... A hovor aj svoje predstavy. Ak mate byt spolu, tak sa stretnete niekde v strede 😉
Ešte dieta ma všetko. Prečo by si ťa bral za manželku, keď si mu už dala skoro všetko?
Prečo ženy čakajú na zásnuby?
@minenkaa lebo dúfajú, že po nich bude na rade svadba. No v dnešnej dobe veľa mužov kúpi prsteň, nech je chvíľu s rečami o svadbe kľud a užívajú si výhody, ako keby boli manželmi, no niekedy sa to pretiahne na roky a potom vyjde najavo, že vlastne ani svadbu nechceli

Skus mu pomoct . Kludne moze mat blok z toho ze cakas brutal mega romanticke poziadanie konciace aplausom okolostojacich nahodnych ludi- a mozno ti to aj chce dat len nedokaze to zorganizovat a je presvedceny ze nic mensie nebude dobre.
Hod medzi recou ze ako by si si to predstavovala, napr ze sa ti nepacia tie televizne mega poziadacky a proste ho nenapadne naved na cestu