icon

Chceme svadbu, ale som veľký introvert

2. dec 2025

Ahojte. Chceli by sme s partnerom svadbu avšak ma to veľké ALE. Ja na svadbu ako takú nie som. Veľa ľudí, hostina, prvý tanec, čepčenie proste nič z toho. Som silný introvert takže je to jasné.
Svadbu chcem ako formalitu keďže sme spolu dlho máme deti.. len som sa k tomu neodhodlala keďže hlavne jeho rodina je zvyknutá na úplne iné svadby.
Proste len nejaké klasické biele šaty, ísť na úrad najbližšia rodina ( rodičia, starý rodičia, súrodenci). Potom ísť možno domov a tam si posedieť (niečo ako malá oslava napríklad).

Mala ste to takto niektorá ? Ako to brala rodina ?
Viem že niektoré ženy majú svadbu ako rozprávky a oni sú tie princezné- kráľovné ale fakt nato nie som.

Áno viem že ma to nemusí trápiť čo si kto myslí ale tak zaujímaju má nejaké vaše skúsenosti pri takejto " svadbe"

Strana
z2
januska12323
2. dec 2025

Si dospelá a máš už vlastné deti, rodina prežije aj grilovačku na záhrade s oznamom, "zobrali sme sa". Úprimne pri dnešných cenách bude takých svadieb pribúdať.

cacianka
2. dec 2025
@anonym_b6f4e7

@cacianka ja by tom pomenovala ako: Utrpenie
A ešte také drobnosti na dámskej toalete boli v košíkoch vložky, tampóny, silonky a pod. Neviem čo všetko bolo na pánskom ale syn doniesol ukázať kondóm s príchuťou bubble gum

@anonym_b6f4e7 🙂))

kitycat
2. dec 2025

@anonym_autor ale ved na svadbe nebudu cudzi ludia

anonym_db73c2
2. dec 2025

@anonym_autor mne sa tie zvyky a cirkus na svadbe nepáči.Mali sme svadbu na úrade a 20 ľudí v reštaurácii.Bolo to výborné.Ste spolu dlho, máte deti spravte si to aké chcete..to, že jeho rodina má rada veľké svadby je ich problém.

anonym_b6f4e7
2. dec 2025
@cacianka

@anonym_b6f4e7 to bola skôr ironická poznámka. tá svadba čo píšeš, bolo skôr Televarieté a Ein Kessel Buntes cirkus Humberto, ako svadba

Ešte som si spomenula na jednu hru po polnoci . Nevestin otec niekde ukryl klúče od luxusného červeného kabrioletu. Pri správne zodpovedanej otázke dostali mladomanželia indície kde tie kľúče hľadať. 🍒na torte bolo že auto museli predať sakra draha poistka, nemali pri bytovke garáž a nevesta nevedela v aute kam dať kočík a dve sedačky

anonym_66e11b
2. dec 2025

@anonym_autor mala to tak moja kamarátka, nepáčilo sa to pre zmenu jej rodičom, ona vedela, že sa im to páčiť nebude, lebo dvaja starší súrodenci mali svadby aj so všetkým cirkusom, preto im popredu nič nehovorili, len to, že ju priateľ požiadal o ruku a plánujú svadbu. Dohodli termín na obecnom úrade, neskorý obed v reštaurácii, objednali tortu a pozvali rodičov a súrodencov s deťmi necelý mesiac pred tým. Mama nevesty síce robila cirkus, ale súrodenci nevesty ju veľmi rýchlo upratali. Prežila aj svadbu s ani nie 15 ľuďmi.

anonym_c4b26f
2. dec 2025

@anonym_autor
Moja zena si kupila biele jednoduche saty doobeda mala v nich promociu a v nich presla na urad s tou istou kyticou potom do restauracie a bola svadba vybavena.

anonym_d8d59f
3. dec 2025

Ja som introvert, ale mali sme klasickú svadbu... Do obradu som stresovala, na obrade som vnímala len manžela, po obrade ani neviem ako rýchlo nám ppgratulovali a pofotili sme sa... Obed som zjedla ani neviem ako, keďže som celý deň nič nejedla, no a keď sa začalo piť, tak som aj prestala vedieť, že som introvert a odpálili sme najlepšiu párty našich životov až do rána ako sa patrí 😃 Pamätám si všetko, nepila som donemoty

eva7780
Včera o 08:03

Tak sa zoberte o svedkoch a potom najbližších ( rodicia a vaše deti ) zoberte na večeru, my sme mali 10 ľudí, do 22 00. Mala som kostym bledé farby ,svadobné šaty som nechcela . Potom sme si doma posedeli " v teplákoch " aj na druhy deň

zuzana76
Včera o 08:14
@anonym_c4b26f

@anonym_autor
Moja zena si kupila biele jednoduche saty doobeda mala v nich promociu a v nich presla na urad s tou istou kyticou potom do restauracie a bola svadba vybavena.

@anonym_c4b26f tomu sa povie efektivita 👏

svokrinjazykmonika
Včera o 08:16

@anonym_autor ja som mala tajnú svadbu iba o dvoch svedkoch, a veru časť rodiny sa urazila, ale kašlem na to. Ale keby môžem vrátiť čas, tak by som to urobila inak. Aspoň najbližších by som pozvala na obrad a večeru bez ceremónii, žiadna oslava.

anonym_1c69b4
Včera o 08:35

Mam to podobne, ale bohuzial v dobe ked sme mali svadbu fungovala som este ako "people pleaser" a nevedela som si vobec stanovit ziadne hranice ani povedat NIE. Mama mi vtedy bez okolkov povedala, ze svadba nie je pre mna, ani o mne. A presne tak to aj cele prebiehalo. Ja s manzelom sme tam boli len ako rekvizity, vacsinu ludi som nepoznala, ani som velku cast z nich viac nestretla. Nespominam na to v dobrom, nebol to pre mna prijemny zazitok. Lutujem, ze som sa takto nechala prevalcovat, ale uz som to pustila (snad). Svojim sposobom mi to vela dalo a v mnohych smeroch mi to otvorilo oci. Vela som sa od tej doby naucila a posunula som sa. Dnes uz by som to urobila inak, dnes si uz viem nastavovat hranice (vacsinou). Ak teda mozem dat radu : Urob to tak ako to citis, rodine oznam kedy a kam maju prist. Idealne za predpokladu, ak na to mas kapacitu, riesit potom negativnu odozvu. Asi by bolo dobre skusit si to dopredu spracovat, prebrat to s partnerom, pripravit sa na to, aby ste to vedeli zvladnut spolu. Drzim palce.

kathhii
Včera o 08:40

@anonym_autory milujeme hory, netancujeme, sme introverti ale chcela som veľké biele princeznovske šaty. Tak sme mali svadbu na Lomničáku len s najbližšími... Máme krásne fotky a vyzerám tam ako Ľadová kráľovná alebo Elsa z Frozen.Všetko bolo biele omrznute a to sme mali svadbu na jeseň.

kathhii
Včera o 08:45
@kathhii

@anonym_autory milujeme hory, netancujeme, sme introverti ale chcela som veľké biele princeznovske šaty. Tak sme mali svadbu na Lomničáku len s najbližšími... Máme krásne fotky a vyzerám tam ako Ľadová kráľovná alebo Elsa z Frozen.Všetko bolo biele omrznute a to sme mali svadbu na jeseň.

@kathhii
@anonym_autor urob si to podľa svojich predstáv, nedaj sa zatlačiť do toho, čo nechceš. Svadba sama o sebe je stres, tak nech je to podľa teba, hlavne ak si to ideš celé platiť ty.
Urobte si niekde alternatívnu svadbu. Sú rôzne pekné miesta u nás aj v zahraničí...

anonym_204413
Včera o 08:46

@anonym_autor ano mali sme to tak bolo nas 12 dokopy. Kostol, potom vecera. Ziadne tance, hudba, proste vecera, pokec, prijemne to bolo velmi. Najprv boli komentare lebo nasi boli zvyknuti na velke svadby po svadbe povedali ze naj svadba na akej boli… bolo to neprijemne v tom, ze ujovia, tetky, bratranci, sesternice sa zduli, nemali pochopenie pre to a trapilo ma to. Kamarati napriklad pochopili a nerobili dramy… vycisti ti to este krasne aj vztahy a uvidis kto ta ma rad a nezduje sa. Je to vasa svadba. Urobte si to podla seba. Ked chce niekto 150 hosti ok ked niekto 4 ludi tiez je to ok. Drzim palce!

evkatk
Včera o 10:34

Princeznovská svadba je samozrejmosťou pre mladučkú nevestu, ktorej sa plní sen a jej to naozaj pristane. Staršia nevesta po 30 - ke je už smiešna. Ak nie je úplne štíhla, dobre vyzerajúca a hlavne mladá, je to O.K. V staršom veku s deťmi treba prihliadať na decentnosť svadby a nezosmiešňovať sa len preto, aby niekto presadil tradičnú svadbu vhodnú pre mladých. Raz v budúcnosti sa z fotografií takejto svadby môže poriadne smiať potomkovia.

anonym_0c1f07
Včera o 10:39

Napisem ti nase pribehy z rodiny:
My sme mali malu svadbu, asi 15 hosti. Este sa nam to ako-tak prepieklo, lebo sme boli relativne mladi, cize si vsetci mysleli, ze sme nestihli nasetrit (alebo ze som tehotna). Mali sme peniaze, mohla byt vacsia svadba, ale nechceli sme. Par ludi sa urazilo tak, ze prerusili s nami kontakt (neboli pozvani, lebo neboli nasi najblzsi, ale patrilo by sa ich pozvat). Velmi ma zamrzelo, ked sa po par rokoch moja mama velmi skaredo vyjadrila pred svojou rodinou o tej nasej svadbe. Nebola som pri tom, dozvedela som sa to. A vies co, nemenila by som, pretoze boli u nas v rodine aj take svadby, ako sa patri : drahe, pozvani vsetci, aj taka kde chceli kompromis pre obe strany rodiny a ako to dopadlo? Na 2 z 3 bud bol niekto urazeny alebo ohovoreny. O tej jednej neviem vela, iba ze stala tolko, ze by sme si to aj tak nemohli dovolit, ale mozno to bola ta jedina vydarena podla predstav zucastnenych z tych svadieb nas surodencov. Jeden sa doteraz neozenil, tak toho ohovaraju zase za to. Nezavdacis sa nikdy nikomu alebo to bude tolko stresu a penazi, ze sa to asi neoplati. Vykasli sa na ostatnych, len bud za jedno s manzelom, nech viete obaja vsetkych odpalkovat, ked budu mat blbe reci.

jabuducanevesta
Včera o 10:52

@anonym_autor mala som kostým svetlý, kostol, na obed sme šli len my dvaja,dvaja svedkovia a farár a fotograf...o ôsmej večer doma už odličena, bez dponiek vo vlasoch...o tyzd s mladými na chatu na víkend sme šli a nelutujeme...kto chcel,došiel nám zablahoželať po svadbe keďže oznámenie sme posielali po, že som zmenila meno

lydiasabolova
Včera o 11:07

My sme mali presne takúto svadbu - obrad v kostole, moji rodičia a súrodenci, manželovi rodičia a súrodenci, dve babky, dvaja naj kamaráti s partnermi, mini improvizované fotenie pred kostolom a v parku a posedenie v mojom rodnom dome.. 🙂 urob ako ty chceš, a rodina keď nepochopí, tak nepochopí, no čo už s nimi. Ja som širšej rodine dala vedieť predom, že sa berieme, ale že si to predstavujeme len takto, ale ak máš rodinu, ktorá na teba tlačí, možno by nebolo odveci dať im to vediet až po svadbe 😂

otilia16
Včera o 12:26

15.11. 2025 sme mali takú malú svadbu. Sme spolu vyše 6 rokov, vychovávame tri deti, žiadne parády nepotrebujeme. Tiež to bola pre nás viac menej formalita, ja som ale chcela v kostole. Pozvali sme len rodičov a súrodencov. Surodenci boli zároveň aj svedkovia. Dokopy nás bolo v kostole 10 😂 potom sme išli do reštaurácie, na skorú večeru, a domov. V restike som vybavila malý salónik bokom, aby som v bielych šatách neputala pozornosť ostatnych hostí.

blackcat8885
Včera o 20:11

Mali sme malú svadbu najbližšia rodina 24ludi vrátane nás. Sobáš na úrade obed, potom švédske stoly tancovalo sa do polnoci. Žiadne čepčenie a ine somariny ja na také veci nie som ani redovy atď. Hotovo každý bol spokojný kto nebol jeho problém. Bola to naša svadba

barbie2023
Dnes o 05:43

Ja som introvert a mali sme len sobáš a obed so svedkami. A toto ale nemá s introvertom nič spoločné.

vivuska666
Dnes o 05:56

My sme sa brali vo februari po 12 rokoch a dvoch detoch. Len s dvoma svedkami a este 2 ludia z muzovej robity(sef s partnerkou). Rodinam sme to oznamili len tak medzi recou az nejaky cas po. Muz je z Oravy a tam tieto oracie prezivaju ako by to bolo neviem co. Nastastie to vzali v pohode aj ked nejake poznamky boli. Co je mne vsak srdecne jedno. Uz si asi zvykli ze som ina ako oni tam.

autor
Dnes o 07:29
@barbie2023

Ja som introvert a mali sme len sobáš a obed so svedkami. A toto ale nemá s introvertom nič spoločné.

@barbie2023 akoby nie ? Ja ako silný introvert nemám rada byť medzi ľuďmi. Veľa ľuďmi. Ani stredobodom pozornosti nemôžem byť. Rozprávať, tancovať pred ľuďmi. Dokonca keď viem že je veľa ľudí okolo mňa mám problém sa aj normálne najesť 🤣

barbie2023
Dnes o 07:52
@anonym_autor

@barbie2023 akoby nie ? Ja ako silný introvert nemám rada byť medzi ľuďmi. Veľa ľuďmi. Ani stredobodom pozornosti nemôžem byť. Rozprávať, tancovať pred ľuďmi. Dokonca keď viem že je veľa ľudí okolo mňa mám problém sa aj normálne najesť 🤣

@anonym_autor ale to je problém so sociálnymi interakciami a komunikáciou.Veľa ľudí si to mýli. Introvert len nevyhľadáva nových ľudí a akcie a nepotrebuje zdieľať svoje pocity a postoje. No ak má problém komunikovať či najest sa na verejnosti,to naozaj nie je znak introvecie. To su len slabé sociálne zručnosti. A dnešna doba tomu len pridáva a extrémne veľa ľudí je takých kvôli internetu. A najlepšie je keď vidím nejaku influenserku povedať ,že je introvert 😂😂😂😂 bože to je teraz boom nejaký

zuzana76
Dnes o 07:55
@barbie2023

@anonym_autor ale to je problém so sociálnymi interakciami a komunikáciou.Veľa ľudí si to mýli. Introvert len nevyhľadáva nových ľudí a akcie a nepotrebuje zdieľať svoje pocity a postoje. No ak má problém komunikovať či najest sa na verejnosti,to naozaj nie je znak introvecie. To su len slabé sociálne zručnosti. A dnešna doba tomu len pridáva a extrémne veľa ľudí je takých kvôli internetu. A najlepšie je keď vidím nejaku influenserku povedať ,že je introvert 😂😂😂😂 bože to je teraz boom nejaký

@anonym_autor ja som nemala tradicnu svadbu uz pred 25 rokmi, tiez len mala, obrad bol o 17:00, potom vecera a posedenie do polnoci a potom hajde domov.

@barbie2023 introvert cerpa silu zo samoty, nema rad vela ludi, cize ano, taka svadba by bol zahul. Jedenie na verejnosti je nejaky druh fobie, asi socialna fobia, to je uz nieco navyse, ale ano, mavaju to intorverti, urcite ziaden extrovert.

zuzana76
Dnes o 07:57
@barbie2023

@barbie2023 a nie je to len kvoli internetu, je to aj povahova crta, ja som taka bola este v 80- 90 rokoch, ked internet nebol, ale ano, mze byt, ze sa viac oddelujeme a menej komunikujeme a preto nam chybaju tieto zrucnosti a nerozvijame ich, ale ked je raz niekto hanblivy a ma blok komunikovat, tak taky je a nie je to len internetom

barbie2023
Dnes o 09:26
@zuzana76

@barbie2023 a nie je to len kvoli internetu, je to aj povahova crta, ja som taka bola este v 80- 90 rokoch, ked internet nebol, ale ano, mze byt, ze sa viac oddelujeme a menej komunikujeme a preto nam chybaju tieto zrucnosti a nerozvijame ich, ale ked je raz niekto hanblivy a ma blok komunikovat, tak taky je a nie je to len internetom

@zuzana76 ano, ja to nevylučujem. Jasné ,že to môže byť ,že introvert má aj tieto problémy,ale ak má človek len tieto problémy tak to nie je introvert. Proste ja mám pocit,že teraz je to veľmi moderné sa tak volať a pritom sú to vo väčšine prípadov len nezvládnuté sociálne zručnosti.

zuzana76
Dnes o 09:34
@barbie2023

@zuzana76 ano, ja to nevylučujem. Jasné ,že to môže byť ,že introvert má aj tieto problémy,ale ak má človek len tieto problémy tak to nie je introvert. Proste ja mám pocit,že teraz je to veľmi moderné sa tak volať a pritom sú to vo väčšine prípadov len nezvládnuté sociálne zručnosti.

@barbie2023 ja si myslim, ze introvertov je dost vela, my nemame v rodine extrovertov, vsetci pottebujeme ticho, pokoj a len tak vieme relaxovat, nevyhladavame zaidne kontakty, na stretko s kamoskami idem, ked ma zavolaju a ja zorganizujem 1x rocne horko tazko nieco, aby sa nepovedalo. Inak okrem najblizsej rodiny nikoho nepotrebujem.

Strana
z2