Darčeky pre hostí gratulujúcich na úrade?
Ahojte dáva sa nejaký darcek hosťom/kamaratom ktory prídu iba gratulovat na úrad ? A na hostinu nejdu . Ak áno čo take ?
@anonym_autor nie, nic sa im nedava
ponúknuť koláčom a v zimných mesiacoch pol deci - v lete moc by som nemala odvahu.
ježiši,to načo😨
To netreba
Len všade počúvam niečo iné .. niekto mi hovorí že dáva sa niekto tiež to nikdy nepočul
Tak rada si prečítam aj tu názory
Len všade počúvam niečo iné .. niekto mi hovorí že dáva sa niekto tiež to nikdy nepočul
Tak rada si prečítam aj tu názory
@anonym_autor Nedávaj nič. Mala som dve kamarátky, obom prišla gratulovať tá istá osoba. Prvá kamarátka nedávala nič, osoba bola urazená a vyjadrovala sa o nej hanlivo. Vraj šetrili kde sa dalo, na čo robili svadbu, keď na ňu nemajú, bolo to urážlivé voči gratulantom a bla bla. Druhá kamarátka dávala, a tá istá osoba pindala na čo to dávala, takú hovadinu, že je to len bordel, ktorý doma zavadzia. Takže pointa je, ak sa pritrafí blbec, bude nespokojný tak či tak. Takto si aspoň ušetríš starosti navyše.
Nie a ani tym co boli na hostine. Rozhadzovanie na haraburdy nepodporujem, je to svadba nie darcekobranie
Nie, nedava
@anonym_autor bola som na vela svadbach, na ziadnej nedavali ziadne darceky na urade ci pred kostolom. ked uz tak ponukali kolace, slane pagaciky a nejaku palenku kto chcel. ziadne darceky davat nemusis, vobec to nie je ziadny zvyk, neviem kde si to pocula. novodoby zvyk je (ale nie vsade) ze mladomanzelia davaju hostom pritomnym na svadobnej hostine nejaky darcek (med, mydielka, pernicky a pod.), ale tym co pridu len gratulovat na sobas sa nic nedava

Tiež sme tak boli na obrade a dostávali sme každý takú milú pozornosť - sypaný čaj v malých ampulkách, na tom kvetinka, dáke čokoládky s menovkami novomanželov. Poteší 😀