icon

Je harmonikár na svadbe skutočne potrebný?

Včera o 15:20

ahojte, v blízkej rodine sa chystá svadba a keďže peňazí nie je veľa tak bola debata kde by sa dalo ušetriť. Tak ja som spomenula, že napríklad nemusí byť harmonikár, ktorý hrá a spieva v prestávkach medzi tým ako sa tancuje. Mne osobne by to nechýbalo, dokonca mi to priam vadí, že nie je priestor sa ani porozprávať pri stole, pretože stále je hluk - buď kapela alebo harmonikár. Ostatní však tvrdia, že to musí byť, že keď mi to vadí mám odísť vonku zo sály a vonku sa porozprávať, že som divná, že všetci to majú radi.
tak sa pýtam, to som fakt divná keď mi to vadí? Naozaj si vo väčšina svadobčanov užíva?

Strana
z2
anonym_63a63e
Včera o 15:30

Mne by ani nenapadlo mat na svadbe harmonikara...mi to pride ako v krcme😃😄 ked nemaju peniaze, nech nerobia honosnu svadbu. Jednoduche.

autor
Včera o 15:42

v tomto prípade je to tak: peniaze nemajú ale honosnú svadbu chcú: Jednoduché

anonym_b0ce5c
Včera o 15:47

Ak tam nedávaš ani cent, je ťa nič do doho, čo oni chcú či nechcú a zaplatia. Radu si dala a tým to končí.

anonym_632fd1
Včera o 15:51

Veľmi mi prekážal počas "prestavok". Ani sme sa nemohli v kľude porozprávať. Bolo to hlučné. Otras.

anonym_f8bc02
Včera o 15:56

Tak, niekomu sa to paci, inemu nie. Ale, harmonikar asi vela penazi neusetri. Je to 1 osoba, to nebude vela, to nepomoze

margotka17
Včera o 15:57

@anonym_autor bola som na svadbe, kde bola super živa kapela, ale mali aj harmonikara. No popravde, aj keby ten harmoniar nebol, vôbec by nebol chýbal. Kapela dokázala roztancovat všetkých čo boli v sále od najmladších po najstaršieho 👍.

wandaw
Včera o 15:59

Ani ja by som nechcela a uprimne osobne som sa tomu vyhybala. Nasilu chodit po stoloch a spievat im.
A pytas sa ako nevesta, ci mama?

anonym_1397ca
Včera o 16:00

Asi záleží od hostí, spoločnosti.
môj brat mal na svadbe kapelu a keď nehrali tak jeden mladý muž z kapely zobral harmoniku a hral. Svadobčania spievali, tancovali - všetkým sa to veľmi páčilo.
Platili to moji rodičia tak ja som s tým problém nemala.

anonym_1397ca
Včera o 16:01

Prečo by bol potrebný. Nič nie je potrebné. Ani vyčačkaná sála nemusí byť - aj tam ušetríte.

jeennyv
Včera o 16:04

Bola som na vela svadbach aj na takych dedinskych, ale nikdy tam nebzukal este v pauze harmonikar… taka relaxacna hudba vzdy taky podmaz kenny g, clayderman….nieco jemne….za mna je toto rumazganie…

biba_18
Včera o 16:08

ja to rada nemám a ani som to na svojej svadbe nemala a ak by som mala mať svadbu teraz ani teraz by som to nemala…
pritom som sama na harmonike hrať vedela… a rada si aj teraz pri harmonike zaspievam…
ale nemám rada takú zábavu na svadbe…

katica06
Včera o 16:16

Nikdy som nebola na svadbe kde hral harmonikar. Načo?

anonym_d806ed
Včera o 16:20

Dedinské odrhovačky s harmonikou. Kto to ešte počúva, okrem starých babiek?

autor
Včera o 16:30

ja to platiť nebudem, len som sa zapojila do debaty, kde sa rodičia budúcej nevesty sťažovali ako je to všetko drahé. Zaskočilo ma iba to, že som tam bola sama, ktorej by harmonikár na svadbe nechýbal. Ale som rada, že je nás takých viac a nie som sama divná.

mimka1402
Včera o 16:36

To je dáka rómska svadba alebo niekde v nejakej dedine nie?😀 Nepoznám žiadnu svadbu kde by bol harmonikar osobitne. Iba ak v kapele niekoho takého mali, či rodinný príslušník.

sense
Včera o 16:36

Tak nech si objednajú DJ a budú mať hudbu ako podmaz aj cez prestávky. Žiadneho harmonikara netreba , obzvlášť ak rodina nemá peniaze. A čo čakali, že sa postazuju a rodina sa posklada

cimage
Včera o 16:44

Netreba a netreba ani starejsieho, ale ak to niekto chce, nech si ich ma. Ja by som na to peniaze nedavala.

modrahruska
Včera o 17:07

Ja to pocujem prvykrat a este nikdy som na ziadnej svadbe harmonikara nezazila. Pre mna uplna zbytocnost, ale ked chcu a zaplatia ho, nech maju.

anonym_4d8c94
Včera o 17:19
@anonym_autor

ja to platiť nebudem, len som sa zapojila do debaty, kde sa rodičia budúcej nevesty sťažovali ako je to všetko drahé. Zaskočilo ma iba to, že som tam bola sama, ktorej by harmonikár na svadbe nechýbal. Ale som rada, že je nás takých viac a nie som sama divná.

@anonym_autor Nie si divna, vobec ho tam netreba ale ked chcu nasilu minut peniaze a potom vyplakavat kolko stala svadba, tak ich vec. Bola som na vela svadbach a nikde to nebolo. Pokial to neplatis, tak nechaj ich, zrejme toto nebude jedina vec co nutne "musi" byt na svadbe a co si objednaju.

13uzivatelka11
Včera o 17:23

O harmonikarovi som nepočula že by mal byť na svadbe, ale my sme mali aj ľudovú kapelu aj DJ-a a na ľudovky sa bavili naozaj všetci. 🙂 Ale keď nemáš rozpočet a ani ho nechceš, nedávaj si to tam, DJ úplne stačí

natalka13
Včera o 17:30

Nic take som na svadbe nikdy nevidela.
Fakt je taka pauza uplne super vec.

elenka74
Včera o 17:35

Ja som zažila, že starejší hral cez prestávky na harmonike, ale vadilo mi to. Ľudia sa chcú aj porozprávať, nielen spievať a tancovať.

eternity24
Včera o 17:37

@anonym_autor myslím, že mladšie generácie si na harmonikárovi nepotrpia, ale tie staršie ročníky narodené v 60tych rokoch alebo skôr, im sa to páči .

anonym_acdfdd
Včera o 17:37
@mimka1402

To je dáka rómska svadba alebo niekde v nejakej dedine nie?😀 Nepoznám žiadnu svadbu kde by bol harmonikar osobitne. Iba ak v kapele niekoho takého mali, či rodinný príslušník.

@mimka1402 si neskutočne trápna svojou poznámkou. Akože, keď je svadba na dedine, tak akože co?

mimka1402
Včera o 17:40
@anonym_acdfdd

@mimka1402 si neskutočne trápna svojou poznámkou. Akože, keď je svadba na dedine, tak akože co?

@anonym_acdfdd 😀😀😀 Tak akože čo? No, že to sedí na sedliacke zmýšľanie, nemáme peniaze, ale dávame na harmonikara. Silou mocou chcem veľkú svadbu, sťažujem sa, keď niekto navrhne čo zrušiť, tak sa osopia. 😀
Nemusíme za každú cenu byť citlivi na každé slovíčko, že?

nikoleta999
Včera o 17:41

Ja som najskôr mala dohodnutého harmonikára pred a po obrade pred kostolom a potom aj dokým ľudia prídu pred svadobný stan a potom po 22 hod presne, že medzi prestávkami a som rada, že ma osvietilo a nedala som ho aj počas svadobnej hostiny, uplne stačili tak, ako som písala, jednak sme tam ako program mali už Kmeťa a jednak fakt nebol priestor kedy by mal hrať ... Známa mala dedinskú svadbu a tam zase počas hostiny padol ako riť na šerbel, pretože celá svadba bola jedna veľka nuda a aspoň ľudia sa chytili, keď začal hrať ...

tiezjedna
Včera o 17:44
@anonym_autor

v tomto prípade je to tak: peniaze nemajú ale honosnú svadbu chcú: Jednoduché

@anonym_autor tak v tom prípade sú jednoduchí snúbenci...

zuzikak
Včera o 17:46

tak ja som sa vydavala takmer 17 rokov dozadu a to este zvykli na niektorych miestach pred vchodom vyhravat ked nevesta vychadzala a sadala do auta. Rovno som povedala rodicom ze je to strasne sedliacke a ked by mi ich zohnali tak von nevyjdem ani parom koni. Nastastie moji rodicia to tiez vzali s humorom. Na svadbe sme mali DJ-ja ktory nam uz vtedy povedal, ze na ludovky uz ani nasi rodicia netancuju. Ti uz pocuvali styl Queen, Beatles, Metalica a pod. Ja by som harmonikara a ziadnu kapelu ani nezniesla a v prvom rade je to svadba dvoch mladych ludi. Je to ich den tak nech si oni povedia ako si tento den predstavuju. Cize nie- harmonikar nemusi byt ako milion inych zbytocnych kravin. A ked ich mat nebudu, nemusia potom plakat kolko to len stalo penazi.

zuzikak
Včera o 17:47
@eternity24

@anonym_autor myslím, že mladšie generácie si na harmonikárovi nepotrpia, ale tie staršie ročníky narodené v 60tych rokoch alebo skôr, im sa to páči .

@eternity24 uz ani to nie- tieto rocniky skor pocuvali Beatles a pod.

abbey1
Včera o 17:52

Tak niekomu netreba ani vlastných rodičov na svadbe. Nech si každý urobí svadbu podľa seba. Ak si hosť, je na tebe či pozvanie príjmeš alebo nie.

Strana
z2