icon

Je legálne nezahrnúť DPH do cenníka na svadbe?

frederikasucha38
Včera o 18:01

Dobrý večer, možno hlúpa otázka, no dnes ma to celkom zarazilo. Vysvetlím.

Od minulého roka, cca september, máme zajednanú sálu na svadbu. Máme rezervovaný termín, zaplatenú zálohu a riešime ďalšie veci. Tento rok nám prišiel aktualizovaný cenník s podrobnejším rozpisom. Mala som k nahliadnutiu aj minuloročný a to zdraženie cien je pri niektorých veciach aj 20%. To samo o sebe ma udivilo, ale hlavne poznámka na úplnom konci dokumentu - ceny sú bez DPH.

Vie mi niekto vysvetliť, čo to znamená v praxi ? Ani raz počas našich rozhovorov s manažérkou svadobného miesta nám nebolo komunikované, že ceny, ktoré pani udáva a o ktorých sa rozprávame sú bez DPH. Nejako sme automaticky rátali, že je to všetko spolu. Pri tej sume sa nám to riadne predraží ak sa k tomu pripočíta ešte DPH-čka.

Je to vôbec legálne, neuvádzať pri podpise a platení zálohy konečné ceny alebo je to bežná prax ako nalákať ľudí na zdanlivo "lacné" položky ? Stretli ste sa s tým už niekto ?

Strana
z2
anonym_02f4a9
Dnes o 01:04

Mňa napadla ešte možnosť, či sa nestali teraz platcami DPH...

rozculena
Dnes o 11:36
@anonym_02f4a9

Mňa napadla ešte možnosť, či sa nestali teraz platcami DPH...

@anonym_02f4a9 tiež ma to napadlo....ale aj tak sa to takto nemá robiť,ja ako zákazník si nemám čo vypočítavať,oni to tam jednoducho majú mať prepočítané.MŃa ako zákazníka absolútne nezaujíma,či sú platci alebo nie.
Ich povinnosťou je udávať konečnú sumu.

Strana
z2