icon

Je vhodné pozvanie od šéfa na svadbu kolegyne?

Dnes o 07:32

Ahojte , dva dni pred svadbou v praci muž dostal od šefa pozvanie na svadbu ich kolegyne. Nemala kolegyna dať nejake pozvanie pripadne nieco pre nas oboch? Takto šef pozval len muža lebo asi nechce isť šef sam ale mna to uprimne celkom urazilo. Maju ist pravdepodobne len na obrad ale klasicky sa pojdu mozno aj najesť atd. Mne to pride celkom uražlive , že pozve vlastne šef a nie je to ani jeho svadba a ja sa niekomu cudziemu na svadbu tlačiť nechcem. Ale pride mi to divne aby sa musel takto niekomu pchať do zadku. Všeobecne tieto kolektivne prace mi pridu niekedy divne. Nepoviem keby niekde robiš 5 rokov ale keď je človek niekde rok neviem mne to pride divne. Čo si myslite vy? :D Ja mam pozvanie na svadbu dalši tyžden ale je to rodinne.

Strana
z2
viestta
Dnes o 09:51
@anonym_ff6306

Moji rodičia všade chodili na akcie,svadby spolu
Ja tak isto,nepozyvam bez partnerov manželov
Takže my to máme inak...nie nešla by som na svadbu bez muža a on tiez by nešiel
Každého vec a rozhodnutie
Etiketa hovori oboch manželov,etiketa sa používa len ked sa hodí v dnešnej dobe
Takže chapem ta ale vykomunikovat si to musíte vy

@anonym_ff6306 na pracovne zalezitosti sa nemusia pozyvat ak manzelky/manzelia.
Toto je svadba kolegyne, nie svadba v rodine, ci dlhorocnych rodinnych znamych. Ak by nejaky kolega oslavoval okruhliny, tiez by mal pozvat vsetky manzelky a manzelov? Alebo na vianocny vecierok z prace sa vlacia aj manzelky a manzelia?

ivanakal
Dnes o 09:51

Predokladam, ze to je pozvanie vecerne, resp. nie hned od zaciatku na hostinu. A aj keby. Preco by si mala ty chodit na svadbu muzovej kolegyne z prace.. Kebyze moji kolegovia maju svadbu, preco by som tam tahala muza.. Nemam problem - vyrobim si ho.

anonym_ff6306
Dnes o 09:56
@viestta

Toto je svadba kolegyne, nie svadba v rodine, ci dlhorocnych rodinnych znamych. Ak by nejaky kolega oslavoval okruhliny, tiez by mal pozvat vsetky manzelky a manzelov? Alebo na vianocny vecierok z prace sa vlacia aj manzelky a manzelia?

@viestta svadba je pracovná záležitosť?🙂

viestta
Dnes o 10:02
@anonym_ff6306

@viestta svadba je pracovná záležitosť?🙂

@anonym_ff6306 svadba kolegu, to je pracovny vztah, nie rodinny. Chapes ten rozdiel? Pani kolegynu ani nepozna, ale na veselicu by sla. Alebo jej ani nejde o veselicu, ale o to aby mala muza pod dohladom, kto vie? Pan nebol pozvany ako host nevesty, zenicha, ale pozval ho jeho sef ako svoj doprovod. Mozno ma s nim sef nadstandardny vztah. Ale nadstandardny pracovny vztah ma so svojim podriadenym, nie s jeho manzelkou.

anonym_ff6306
Dnes o 10:04
@viestta

@viestta a čo sa tyka večierku,tak isto u nás vždy boli pozvaní aj partneri🙂

viestta
Dnes o 10:09
@anonym_ff6306

@anonym_ff6306 u nas nie a naozaj nepoznam ziaden kolektiv, kde sa vodia aj manzelky alebo manzelov, frajerky alebo nezadane sesternice. Co by tam robili, ked nikoho nepoznaju? Manzelky nechodia ani na pohreby ak zomrie kolega a nenosia sa ani na sluzobne cesty, skolenia mimo bydliska a ani na teambuildingy.
Tak isto sa nenosia manzelky na stretavky po skole.

cyberk
Dnes o 10:14

ja v tom nevidim problem, sef dostal pozvanku, nemal koho pozvat, tak mu ako naj napad prislo pozvanie niekoho, koho poznaju aj svadobcania z prace 🙂
chlapi taketo veci neriesia, nepotrebuju sa chystat mesiac vopred, beru to ako posedenie/chlastacku, ty z toho robis halo lebo si nebola pozvana, vsak by si tam bola odveci 🙈 ..primadona

anonym_ff6306
Dnes o 10:15
@viestta

@anonym_ff6306 u nas nie a naozaj nepoznam ziaden kolektiv, kde sa vodia aj manzelky alebo manzelov, frajerky alebo nezadane sesternice. Co by tam robili, ked nikoho nepoznaju? Manzelky nechodia ani na pohreby ak zomrie kolega a nenosia sa ani na sluzobne cesty, skolenia mimo bydliska a ani na teambuildingy.

@viestta teambuilding súhlasím
Ale večierok je niečo iné
To vždy automaticky, keďže je to mimopracovna akcia sa rátalo s partnermi😃kto chcel prišiel,kto nie,tak nie
Tak isto svadba, vždy sa ráta aj s partnermi
Lebo je to súkromná záležitosť
Ak chcu baby sa vysantit samé,to je ok,chlapi to je ok
Ale nezazila som, že by sa selektovali partneri niekde lebo niekto niekoho nepozná

anonym_ff6306
Dnes o 10:18
@anonym_ff6306

@viestta teambuilding súhlasím
Ale večierok je niečo iné
To vždy automaticky, keďže je to mimopracovna akcia sa rátalo s partnermi😃kto chcel prišiel,kto nie,tak nie
Tak isto svadba, vždy sa ráta aj s partnermi
Lebo je to súkromná záležitosť
Ak chcu baby sa vysantit samé,to je ok,chlapi to je ok
Ale nezazila som, že by sa selektovali partneri niekde lebo niekto niekoho nepozná

@anonym_ff6306 práveže každý bol rád,ked mohli spoznať
A nie jedna baba ma tam muža lebo ho pozname a ta druha nie lebo ho nepozná nikto..

anonym_ff6306
Dnes o 10:25
@anonym_ff6306

@anonym_ff6306 práveže každý bol rád,ked mohli spoznať
A nie jedna baba ma tam muža lebo ho pozname a ta druha nie lebo ho nepozná nikto..

@anonym_ff6306 a aj na pohreboch,ci mami,ci otca,ci babky atď a boli tam byvalí kolegovia so ženami /mužmi a nepoznali ich, vôbec by ma nenapadlo, že tam nemajú co robiť.

anonym_38b4a5
Dnes o 10:26

@anonym_autor a co branilo muzovi podakovat a odmietnut? Vyzera ze sa celkom potesil ked nieco take narychlo prijal. Pojde si vyhodiť z kopýtka a ešte bez nafrnenej zeny za zadkom, ideál 😀
Btw podla mna idú spolu ako kolegovci na obrad a zagratulovat, tot vsjo. Tak nehysterci, ze nie si pozvana 😀

anonym_ada4b2
Dnes o 10:36
@viestta

@viestta u vás ? u koho u mami, či dcéry 😀 aby sme vedeli

anonym_7b8d19
Dnes o 11:00
@anonym_ff6306

@anonym_ff6306 a aj na pohreboch,ci mami,ci otca,ci babky atď a boli tam byvalí kolegovia so ženami /mužmi a nepoznali ich, vôbec by ma nenapadlo, že tam nemajú co robiť.

@anonym_ff6306 tak to je asi rozdiel svadba a pohreb

anonym_67c533
Dnes o 11:11
@anonym_ff6306

@anonym_ff6306
Aj u nás ale u mamy zase nie! Tam šefko robil povinné žúry a Boh ochraňuj toho, kto by bez vážneho problému nedošiel ale nebodaj odišiel hneď po večery. To mal priekak ako hrom u šéfa. To posledné čo by on chcel, boli pozvaní ešte aj partneri 🤣.

muchotrafka298
Dnes o 11:36

Je uplne bezne,ze kolegovia chodia na svadbu inemu kolegovi alebo kolegyni spolu ako kolegovia bez partnerov. U nas to tak je uplne bezne, chodi sa gratulovat, niekedy pozvu aj najblizsich kolegov aj na hostinu. Normalne chodime gratulovat ako kolektiv, partneri vacsinu kolegov ani nepoznaju. S vynimkou jedneho kolegu,lebo jeho zena je taka stihacka, ze ona musi vsade chodit s nim. Ci dotycneho pozna, nepozna. Tak z tej sa smejeme :D

chocolatebox
Dnes o 11:58
@anonym_ff6306

@anonym_ff6306 a ty žiješ v nejakej sekte alebo uzavretom spoločenstve? Lebo to o čom píšeš som v živote nieže nezažila ale ani o tom nepočula - ani pri mojej vekovej kategórii, ani pri vekovej kategórii mojich rodičov 🧐 aby na firemné vianočné večierky chodili ľudia v pároch alebo nebodaj na pohreb rodiny kolegu/kolegyne …

Strana
z2