Je vhodné pozvanie od šéfa na svadbu kolegyne?
Ahojte , dva dni pred svadbou v praci muž dostal od šefa pozvanie na svadbu ich kolegyne. Nemala kolegyna dať nejake pozvanie pripadne nieco pre nas oboch? Takto šef pozval len muža lebo asi nechce isť šef sam ale mna to uprimne celkom urazilo. Maju ist pravdepodobne len na obrad ale klasicky sa pojdu mozno aj najesť atd. Mne to pride celkom uražlive , že pozve vlastne šef a nie je to ani jeho svadba a ja sa niekomu cudziemu na svadbu tlačiť nechcem. Ale pride mi to divne aby sa musel takto niekomu pchať do zadku. Všeobecne tieto kolektivne prace mi pridu niekedy divne. Nepoviem keby niekde robiš 5 rokov ale keď je človek niekde rok neviem mne to pride divne. Čo si myslite vy? :D Ja mam pozvanie na svadbu dalši tyžden ale je to rodinne.
Tak šéf zrejme dostal pozvánku on+1 osoba (aj my sme tak každého pozývali, aj toho, o kom sme vedeli, že je single, aby ml možnosť zobrať si koho chce). Čo ťa na tom uráža? Mňa by urážalo mať takú prízemnú jednoduchú ženu.
@anonym_autor a to sa nevie tvoj nastávajúci spýtať, či idú len na obrad? Možno idú len zo slušnosti zagratulovať a šéfovi sa nechce ísť samému. Určite to nebude tak, že možno sa pôjdu aj najesť, to sa takto dnes nerobí, že si ľudia nazvlákajú hocikoho ako to býva na karoch. Určite majú mladomanželia určený počet hostí a nikoho tam nebudú po obrade volať sa najesť. Ty by si to takto robila?
A budúci týždeň má tú svadbu je pozvaný aj tvoj muž s tebou? Muž má ísť na kolegyňou svadbu teraz v sobotu a ešte aj so šéfom? Noo, buď by som myslela, že šéf je čudák, manžel klame, alebo - pokiaľ si pozvaná na svadbu bud. tyzden len ty chcel ťa takto naštvať.
A teda, môže kľudne odmietnuť - brušná viroza 😏.
A teda. Pokiaľ je to pravda, nečudujem sa, že nie si pozvaná na svadbu mužovej kolegyne, ktorá ťa vôbec nepozná a nikdy nebude.
A budúci týždeň má tú svadbu je pozvaný aj tvoj muž s tebou? Muž má ísť na kolegyňou svadbu teraz v sobotu a ešte aj so šéfom? Noo, buď by som myslela, že šéf je čudák, manžel klame, alebo - pokiaľ si pozvaná na svadbu bud. tyzden len ty chcel ťa takto naštvať.
A teda, môže kľudne odmietnuť - brušná viroza 😏.
A teda. Pokiaľ je to pravda, nečudujem sa, že nie si pozvaná na svadbu mužovej kolegyne, ktorá ťa vôbec nepozná a nikdy nebude.
@svetlonos Mne pride divny ten šef keď takto pozve len jeho a dva dni predtym . A nedostal to od kolegyne ani nič. A takto sa niekomu pchať do zadku lebo kolegyni je podla mna jedno kto bude na obrade ked ma svoju rodinu a ludi.. tiez si myslim , ze pozvala šefa a on nema s kym isť
Mne to príde úplne normálne, svadbu má kolegyňa tak je muž pozvaný sám. Ak nemáš s jeho kolegyňou bližší vzťah tak nevidím dôvod prečo by ťa mala pozívať. Tu je to skôr ale tak že pozvaný je šéf a vybral si ako plus jedna tvojho muža. Asi nechcel brať ženu/priateľku lebo je to svadba jeho zamestnankyne tak si vybral človeka z firmy. Vôbec by ma to neurazili, mužovi by som zaželala príjemnú zábavu.
Tebe drbe? Ty si neni normalna
@svetlonos Mne pride divny ten šef keď takto pozve len jeho a dva dni predtym . A nedostal to od kolegyne ani nič. A takto sa niekomu pchať do zadku lebo kolegyni je podla mna jedno kto bude na obrade ked ma svoju rodinu a ludi.. tiez si myslim , ze pozvala šefa a on nema s kym isť
@anonym_autor ty máš aký komplex samej zo seba, že stále opakuješ to pchanie sa do zadku? Predstav si, že množstvo ľudí má v práci dobré a dokonca nadštandardné priateľské vzťahy. Niektorí kolegovia si chodia za svedkov, krstných, chodia spolu na chaty či dovolenky. Chudák tvoj muž, ide z teba zloba a neskutočná hlúposť.
@anonym_e89eb0 ide viac ludi z prace nejde len +1 .. ale jemu je blbe povedat nie aby ho neurazil
@anonym_autor
A odpovieš mi prosím ťa aj na tie ďalšie otázky, či ide tvoj muž s tebou budúci týždeň na tú rodinnú svadbu?
Pravdepodobne kolegyna pozvala sefa ako sef+1 osoba. A sef je bud single alebo jeho zena mu povedala - “co budem robit na svadbe, na ktorej ani nikoho nepoznam. Povedz to radsej niektoremu z kolegov a pojdete v zastupeni kancelarie” a sef to povedal tvojmu muzovi a ty chces ist niekomu na svadbu kto ta nepozval. Nie je to nic proti tebe ani tvojmu manzelstvu. Proste kolegovia idu na svadbu kolegyni.
Normálne chodíme kolegyniam na svadbu iba kolegyne a kolegovia bez partnerov. Čo je na tom?
@anonym_e89eb0 ide viac ludi z prace nejde len +1 .. ale jemu je blbe povedat nie aby ho neurazil
@anonym_autor a prečo má muž povedať nie? Lebo ty nemáš v práci nikoho, kto by teba pozval, tak nechceš, aby mal kamarátske vzťahy v práci ani tvoj muž? Normálna žena by mužovi popriala príjemnú zábavu. Je to tvoj muž, nie malé decko. Každou ďalšou reakciou len viac a viac dokazuješ, aký úbožiačka si.
@anonym_autor veď ty ani nevieš, či idú len na obrad gratulovať alebo aj na hostinu, v prvom rade daj mužovi toto zistiť, kým ťa rozdrapí od jedu
@anonym_autor Tak pises,ze su to pre teba total cudzi ludia a teba to dokaze urazit? 😂🤷♀️🤦♀️ Sorry, ale na dnes som uz citala vsetko🙆♀️
@anonym_autor ja bežne chodím na svadbu kolegom (pracujem len v mužskom kolektíve ) bez manžela. Minulý rok som bola na 15 svadbách
Absolútne by ma nenapadlo "žobrať" a "pchať" sa niekam, kde nemám čo robiť.
@anonym_autor to ťa vážne urazilo????.... ešte si dupni nožičkou - ja idem budúci týždeň na svadbu he he 😝😝...ukludni sa a nechaj chlapa dýchať, šéfovi možno vybuchol na poslednú chvíľu partner, tak pozval tvojho muža...divná si ty
podľa mňa tam idú večer zablahoželať a pohostia ich. to sa tak bežne robí... na našu svadbu tiež prišli a ani jeden tam nemal manželku. jediný, kto sa pchá, si ty, sorry...
Moji rodičia všade chodili na akcie,svadby spolu
Ja tak isto,nepozyvam bez partnerov manželov
Takže my to máme inak...nie nešla by som na svadbu bez muža a on tiez by nešiel
Každého vec a rozhodnutie
Etiketa hovori oboch manželov,etiketa sa používa len ked sa hodí v dnešnej dobe
Takže chapem ta ale vykomunikovat si to musíte vy
Počkaj či správne rozumiem. Vydáva sa mužova kolegyňa, ide viac ľudí z práce, šéf pozval muža ako +1 ku stolu (?), ty ich vôbec nepoznáš a chceš sa tam natrepať ako ďalšia osoba?
@anonym_ff6306 a to máš ako kde napisane tu etiketu ? rada si to prečitam
nechápem čo sa ako ty uražaš a vôbec ako vychyluješ ,dôvod ? nerozumiem
bud rada, že manžel má dobrý vzťah so šéfom , však ani nevieš či sa idú najesť alebo nie, tvoj ti radšej dá len určité informácie lebo vidíš že robíš scény, dupkáš a odúvaš
chúda chlap ....
ani nevieš ako to vlastne je ale storku už okolo toho máš 😂
@anonym_ff6306 a to máš ako kde napisane tu etiketu ? rada si to prečitam
@sara07 knihy o spoločenskom správaní, publikácie odborníkov na etiketu,kulturne spoločenské tradicie krajiny
....
Dobrý deň
Prosim
Prepáčte
Ďakujem
Čakať v rade
Chodiť na čas
Nedotýkat sa bez dôvodu
Atď atd atď 🙂
@anonym_ff6306 u nas rovnako. Pozvať iba jedného z manželov, považujem za velmi nevychovane ale kazdy to ma asi inak
@sara07 knihy o spoločenskom správaní, publikácie odborníkov na etiketu,kulturne spoločenské tradicie krajiny
....
Dobrý deň
Prosim
Prepáčte
Ďakujem
Čakať v rade
Chodiť na čas
Nedotýkat sa bez dôvodu
Atď atd atď 🙂
@anonym_ff6306 a ešte dam príklad
Etiketa: muz vždy platí, zastaraná etiketa,
dnes je dôležitejšia rovnosť a dohoda
A samozrejme, že to nieje povinnosť ale slúži aj na to aby bolo menej chaosu v sociálnych situáciách a s menším počtom konfliktov🙂
Tak mna napriklad pozyvala kolegyna a aj s muzom, ale boli sme pozvane 3 kolegyne spolu a vsetky sme sa zhodli, ze chlapov nechavame doma. Ze si urobime damsku jazdu a vsetci spokojni. Este aby sa mi chlap urazal, ze nemoze ist 🤣🤣🤣
....
Dobrý deň
Prosim
Prepáčte
Ďakujem
Čakať v rade
Chodiť na čas
Nedotýkat sa bez dôvodu
Atď atd atď 🙂
@anonym_ff6306 dobre len chápeš že etiketa napr vo velkej firme alebo malej firme alebo ... je rozdiel
si ma pobavila, človek si všeobecne kecy vie prečitat , v podstate tu nikto ani nevie ako to bude
ak ide o obrad tak skutočne nevidím problém aby šiel len šéf a manžel , vydava sa kolegyna nie anglicka princezna 😂😂

Este ani nevies ci ide len na obrad, ci ide aj na hostinu, ci tam budu do konca veselice ale ty si uz urazena. Cudujem sa, ze vobec muza pustis sameho do roboty. Moze, chudak, vlastne chodit niekde aj sam?
@anonym_ff6306 a ešte dam príklad
Etiketa: muz vždy platí, zastaraná etiketa,
dnes je dôležitejšia rovnosť a dohoda
A samozrejme, že to nieje povinnosť ale slúži aj na to aby bolo menej chaosu v sociálnych situáciách a s menším počtom konfliktov🙂
@anonym_ff6306 jediný kto tu robí scenu, dusno, konflikt je autorka prispevku
bavíme sa o svadbe kolegyni nie top šéfa, svadbe kolegyni nie vrcholového šefa atd ...

Teba sa to vôbec netýka. Čo Tá vlastne urazilo?