Koho pozvať na oslavu po svadbe?
Ahojte, idem robiť oslavu na chate na oslavu 35ky. Mám pozvaných kamarátov/kamarátky a nastala zaujímavá situácia, že sú skoro všetci single a jeden kamarát má manželku a 3 deti.
Bude to nevhodné, ak pozvem len toho kamaráta? Či ho treba pozvať aj s manželkou a naznačiť, že nech deti nechajú doma?
Dostávate pozvánku už vždy len pre pár/rodina po svadbe?
@anonym_autor ahoj, ano, my sa vzdy pozyvame pary a aj s detmi, ak je to udalost, ze deti tam nie su vhodne, tak napr. v tomto pripade nech pridu cez den vsetci a vecer zavezu deti, alebo nech pridu bez deti, alebo nech deti idu s mamou vecer domov 😊 neviem aky velmi blizky kamarat to je, ale ja poznam aj manzelov manzelky a partnerov a partnerky kamaratov a beriem to automaticky 😀
Vsak to zahraj tak, ze pozyvas ich oboch, ale ze ak nenajdu opatrovatelku nech kludne ide aj sam 🙂 nech ti daju teraz vediet nech vies s akym poctom pocitat 🙂 normalka 🙂
@anonym_autor záleží, ako to majú oni nastavené, či majú kde nechať deti, či si akceptujú párty len jeden z páru atď. Ja odkedy som vydatá a mám deti, nešla by som na noc nikde bez manžela. Na kávu, do kina je iné, ale na párty už nie
@anonym_98b904 fakt? Mne to vobec vobec nepride divne. Kamoska-kolegyna robila nedavno oslavu-party v klube. Isli sme len kolegovia bez partnerov, zadani aj nezadani, neviem naco by tam mal ist manzel ked nikoho nepozna. Takisto chodi aj on, naposledy na 50tku kolegyni. Co by som tam preboha robila? Tiez boli len kolegovia a zopar kamaratov.
Ked to nie je nejaka rodinna oslava tak ved nebudem pozyvat pri 10ludoch dalsich 10 ci 20 (lebo deti).
Zaleží nakoľko sa poznaš,kamaratiš s tou manzelkou.Ak ti je cudzia tak ju nemusis pozyvat,to nie je svadba,ze bez nej by kamarat sefel ako kôl v plote a nemal s kym zatancovať.
Pre kamarátov robíme oslavy len pre nich a nie rodiny. Hlavne ak sú to taketo drobné oslavy.
Mňa by zaujímalo čo mu asi povie žena keď príde domov s tým že: kamoška MA pozvala na oslavu 🤣🫢
to bude asi velmi dobry kamarat, ked uz ma tri deti a ty az teraz taketo nieco riesis.. to doteraz ste spolu nikde neboli od jeho svadby?
keď partnerka nie je moja kamoška, nepozývam… na svadbu hej, ale na oslavu narodenín? akože aj ona ma pozve na svoje? alebo že keď má ženu a deti tak mu skončil život??
@anonym_0df667 a akože čo by mala ona povedať? ja tiež nepoznám všetkých mužových kamošov a kamošky 😏
Pozvala by som kamaráta s manzelkou a uz nech sa oni dohodnú ci prídu spolu alebo pride len on. V žiadnom pripade nie jeho samostatne. Je to kamarat, ale jeho manželka a rodina je uz jeho súčasť a kedze ho akceptujem, akceptujem aj jeho rodinu.
Pozvala by som kamaráta s manzelkou a uz nech sa oni dohodnú ci prídu spolu alebo pride len on. V žiadnom pripade nie jeho samostatne. Je to kamarat, ale jeho manželka a rodina je uz jeho súčasť a kedze ho akceptujem, akceptujem aj jeho rodinu.
@777januska777 Ze jeho sucast. Preboha.
@777januska777 Ze jeho sucast. Preboha.
@anonym_7a76d6 a nie? On ma rodinu a 3 deti. Situacia ak by mal len manželku by pre mna osobne bola este akceptovaná, ze pozvem len jeho, ale ak su tam uz deti. Situacia sa zmeni a aj povinnosti k jeho rodine sú úplne ine.
Uz to nie je zodpovednosť, len za seba.
@anonym_autor záleží, ako to majú oni nastavené, či majú kde nechať deti, či si akceptujú párty len jeden z páru atď. Ja odkedy som vydatá a mám deti, nešla by som na noc nikde bez manžela. Na kávu, do kina je iné, ale na párty už nie
@anonym_98b904 prečo? Co sa bojíš toho ze ho podvedies keď tam nebude s tebou?
Alebo preto aby ani on nemohol ísť sam nikam bez teba?
Všetci pozvaní na chatu sa poznáme lebo sme spolužiaci z VŠ. S ním sa stretávame pomerne často nakoľko sme všetci pracujúci v jednom odvetví a v jednom kraji, takže si podávame projekty a stretávame sa na káve/obede a pod ale na tieto "dlhšie stretávky" nejak nevyšiel od jeho svadby čas... Nič sexuálne za tým nie je, my sme odľud sorta, nikoho si nik nehľadá ani nič neočakáva. Preto sa vlastne aj tu pýtam, že čo je normálne, či ich pozvať spolu či nie. Nemám s tým skúsenosti kedže sme skoro všetci single a nik nás nechce 😎 😅
Jeho ženu všetci poznáme, boli sme tam na svadbe, kolaudačke, krste a pod ale to je tak všetko.
@anonym_autor máme len jedného kamaráta ktorého partnerku poznáme len z vedenia, tak jeho pozývame bez nej. Inak sme všetci jedna partia kde každý pozná každého. Mňa minule pozvala bývalá spolužiačka na oslavu, môjho manžela nepozná tak mi ani nenapadlo ho brať
Boli ste na krste, kolaudačke, svadbe atd. Co su same o sebe dost rodinne veci a hlavne krst. Pozývať ho samého je v tomto prípade podla mňa ešte divnejšie.
Všetci pozvaní na chatu sa poznáme lebo sme spolužiaci z VŠ. S ním sa stretávame pomerne často nakoľko sme všetci pracujúci v jednom odvetví a v jednom kraji, takže si podávame projekty a stretávame sa na káve/obede a pod ale na tieto "dlhšie stretávky" nejak nevyšiel od jeho svadby čas... Nič sexuálne za tým nie je, my sme odľud sorta, nikoho si nik nehľadá ani nič neočakáva. Preto sa vlastne aj tu pýtam, že čo je normálne, či ich pozvať spolu či nie. Nemám s tým skúsenosti kedže sme skoro všetci single a nik nás nechce 😎 😅
Jeho ženu všetci poznáme, boli sme tam na svadbe, kolaudačke, krste a pod ale to je tak všetko.
@anonym_autor tak v tomto pripade by som urcite pozvala aj ju
@anonym_autor boli ste im na rodinných udalostiach tak by sa patrilo pozvať aj ju.
Ešte pozvite aj ich rodičov z oboch strán. 😁😁Pozvala by som len jeho. Nechápem, čo je na to divné. A že jeho súčasť. 🤦🤣🤣🤣 Pobavilo.
@anonym_autor záleží od vzťahov. Môj brat sa ženil a nezavolal sestrinho priateĺa, napriek tomu, že bol s ňou 8 rokov. Pre brata to bol kktko a sestra mala odvtedy ďalších 2 zúfalcov 😀 Nikomu tam ani nechýbal a nikto si ani nespomenul
Pozvala by som ho so zenou bez deti a uz by som to nechala na nich
Keďže aj ona vás pozvala na krst kolaudáciu atd, tak vás berie ako kamosov a pozvala by som aj ju. Keby je to žena kamaráta, s ktorou sa nepoznam alebo sme len známe z videnia, tak by som nepozyvala. V tomto prípade by som zavolala aj kamosa so ženou ale bez deti určite.
@anonym_98b904 prečo? Co sa bojíš toho ze ho podvedies keď tam nebude s tebou?
Alebo preto aby ani on nemohol ísť sam nikam bez teba?
@anonym_36ab71 nie. Nebojím. Verím mu, ale nám sa to nehodí. Nestretáva sa po nociach s nikým koho ja nepoznám a opačne. Ak ideme, tak k spoločným známym a obaja.
Ja by som uplne v pohode pozvala len jeho.
Je to tvoja oslava, ty rozhodujes koho pozves a koho nie a druha strana to akceptuje alebo nie. Ak by vsetci mali partnerov a volala by si inych partnerov, tak vtedy samozrejme ano a pozvala by som aj ju.
My sme sa zlozenim manzelskeho slubu nestali neoddelitelnymi, takze je bezne, ze obcas ide manzel niekam sam a inokedy zasa ja sama. Naposledy siel na vikendovu chatu s kamosmi z detstva, no na co by som sa tam ja trepala? On sam ich vidi raz za pat rokov.
Pozvi ich oboch. Staci oznamit, ze tam ziadne deti nebudu. Ale, zaroven naznac, ak deti nemaju kam dat a budu sa im vediet venovat, nech ich vezmu. Ver, ze sa zariadia, nie su hlupi, vedia, ze sa tam deti budu nudit a budu musiet skor domov. Ale, urcite ju pozvi, oni vas pozvali na rodinne udalosti, tak by sa nepatrilo ju nepozvat. Mozno ani ona nepride, ale nebudes za hlupanu.
kedze su manzelia -patri sa pozvat oboch s tym,ze je to bez deti ... ak je rozumny pochopi .. kedze ona proti vasmu pozvaniu ku nim nic nemala..pohostili vas ako rodina-bolo by hlupe ju vynechat .. ale nenahnevat sa ak odmietne...
@anonym_autor normalne ked uz, by bolo spytat sa jeho, ci chce prist sam alebo so zenou.. mate pomerne zvlastne vztahy, tak tazko radit, co bude on povazovat za normalne.. nikdy som totiz nepocula, ze by si niekto pozyval na krst dietata kamaratov.. to byva vylucne rodinna zalezitost.. maximalne ak ide dietatu niekto mimo rodiny za krstneho
partia spolužiakov z VŠ, načo tam niekoho "cudzieho"? Aby jej musel v kuse vysvetľovať, na čom sa smejete, pre tože logicky nie je v obraze? Otravovalo by ich to obidvoch
Ja by som napr bez deti nesla🙂