Koľko darovať na svadbu ako päťčlenná rodina?
Ideme na svadbu manželovmu kamarátovi sme 5 člena rodina tj 5,2,10 mesačne a neviem koľko sa teraz dáva € na svadbe? My keď sme robili svadbu 2020 väčšinou nám dávali 50 alebo 100€ teraz neviem či dať 100 alebo 150?
Na svadbu, ak to je aj darček v tom, tak minimálne 2000 Eur. Menej sa u nás nedáva. Blízki, súrodenci. krstní rodičia, tí dávajú po 5000 Eur. Deti sa na svadbu patrí priniesť iba také, čo by nerušili dospelých, Znamená to, že dokážu sedieť za stolom celý čas, od stola neodídu, nebehajú, nie sú hlasní. Ale deti predsa k takému slušnému správaniu na návštevách učíme. Len tie naše sú zvyknuté, že môžu iba to, čo je povolené a ak majú na niečo ponúkané chuť, čakajú na súhlas, že si môžu zobrať.
@evkatk Kamarátovi 2000 eur? Neblázni.
@evkatk načo je dobré písať také hovadiny? ak si z papalášskej rodiny tak ti musí byť jasné že bežní ľudia také dary nedávajú. a keď nie si z papalášskej rodiny, tak sa tým príspevkom sama zhadzuješ. to si ty či si dala deťom z vdovského 2 byty k promóciám? a aj z vdovského dávaš tých 5 tisíc? 😏
Na svadbu, ak to je aj darček v tom, tak minimálne 2000 Eur. Menej sa u nás nedáva. Blízki, súrodenci. krstní rodičia, tí dávajú po 5000 Eur. Deti sa na svadbu patrí priniesť iba také, čo by nerušili dospelých, Znamená to, že dokážu sedieť za stolom celý čas, od stola neodídu, nebehajú, nie sú hlasní. Ale deti predsa k takému slušnému správaniu na návštevách učíme. Len tie naše sú zvyknuté, že môžu iba to, čo je povolené a ak majú na niečo ponúkané chuť, čakajú na súhlas, že si môžu zobrať.
@evkatk Ty odkiaľ vypisuješ?

@evkatk načo je dobré písať také hovadiny? ak si z papalášskej rodiny tak ti musí byť jasné že bežní ľudia také dary nedávajú. a keď nie si z papalášskej rodiny, tak sa tým príspevkom sama zhadzuješ. to si ty či si dala deťom z vdovského 2 byty k promóciám? a aj z vdovského dávaš tých 5 tisíc? 😏
@biba_18 Minule pisala ake ma krasne manzelstvo. Asi vstal pan z mrtvych.
@evkatk a neni to malo Antone Pavloviči?
@kikadzi a deti tam berieš na co? Svadba je spoločenská udalosť nie vyvetranie deti.
Treba jej verit tej evkatk, keby ste vedeli co vsetko ta uz popisala. Vysoke skoly ma 3- medicinu, pravo a uz nepamatam ani. A ta jej vychova deti ako kamen, hrozne co ta uz popisala. A najvacsia hanba je, ked sa 3 rocne dieta nepozdravi, to je taka hanba, ze to sa uz ani rozchodit neda 😃. V tej teme take popisala, ze som neverila co citam.
Na svadbu bez deti.Zazila som svadbu s takymito detmi,cez obrad v kostele zacali revat az farar poslal ministranta a vykazal z kostola,lebo mamicke nedoslo,ze ich ma zobrat von.Obrad zacal nanovo.Toto nechce zazit ziadna nevesta.Na svadbu sa ide clovek zabavit a nie pozerat aby nejake dieta nepristupil na parkete.My ideme teraz na svadbu o mesiac,beriem len 9rocnu,mladsie budu doma.Vadba v dnesnej dobe stoji kopu penazi,nechcela by som aby ju moje dieta pokazilo placom.Ked ich nemas kde nechat,neh ide muz sam.
Zaujimave niektore nazory. Na dare sa bude setrit, ale kadernicka, vizazistka, nove saty a nechtiky to proste musi byt. Na to sa uz peniazky vzdy najdu 🙂 Sice sa svadba nerobi kvoli darom, ale zaroven sa to jednoducho patri a za mna dat na 5 clennu rodinu 100e je sialene malo. Samozrejme, ak ide o rodinu, ktora ledva vyzije, vtedy by som to pochopila a bola by som rada, ze prisli aj keby bez daru. Otazka vsak je, ci naozaj chcete hrat na socialne slabsiu rodinu. Plus tiez vyzera smiesne ak rodina pride pomaly lepsie nahodena ako zenich s nevestou a potom do obalky daju par eur.
@evkatk asi si sa trosku sekla s tými nulami, co?
@anonym_e351f9 a deti sa nerataju za spolocnost?
@kp7333 malé deti nemajú na svadbe co robiť. Je to deň nevesty a ženícha, nie vašich malých upistanych deti. A to mam 2 malé deti, aké na svadbu by v žiadnom prípade nešli. Po prvé preto, lebo vy rušili , a nie, nie sú nevychovane, ale neočakávam, ze 2 rocne dieta bude hodinu ticho bez pohnutia sedieť v kostole a tiež keď sa bude tancovať, ze bude sedieť za stolom a pozerať sa. A tiež, tu svadbu si chcem v prvom rade užiť si ja aj s mužom a s kamarátmi, nie sa starať kde mam deti, a potom o 21 ísť do postele, lebo sa ide spať. To na žiadnu svadbu ísť nemusím. A predstav si, že ano, ze svadba je spoločenská udalosť, kde sa chodí v pároch. Podobne ako ples. Nie je to vyvetranie tvojich deti. Ale chápem, z niekto jednoducho nemá kapacitu toto pochopiť a pojde si svoje. Btw, zažila som už, že jedna si chcela vziať na svadbu aj mačky, lebo vsak aj tie predsa patria do rodiny....
150€ je dosť si myslím. My sme nerobili svadbu s tým ze sa nám náklady vrátia. Výška by mala byť osobne koľko chcete nie koľko budete stáť novomanželov za jedlo atď. Ak majú svadbu za 10 tisíc, ich problém
@anonym_7961f8 tiež len oči otváram čo za sumy tu lietajú. ja som si myslela ze na svadbu sa pozýva koho tam chcú mladomanželia mať a nie kalkulativne aby im pokryli aspoň časť nákladov. ako keď niekto takto špekuluje mal by sa na tu svadbu vykašľať. lebo ok je to palka na dnešnú dobu ale ruku na srdce, treba urobiť takú na akú mám a nie čakať honosné dary
Ja som netusila ze ked ma pozvu na svadbu, tak si mam zaplatit naklady. Ja som si vzdy myslela, ze svadba sa robi preto, aby dvaja lubiaci sa ludia oslavili svoje manzelstvo. Tak naco potom robia velku svadbu a pozyvaju ludi ked na to nemaju???Skoro mi sanka spadla 😆
Ja som netusila ze ked ma pozvu na svadbu, tak si mam zaplatit naklady. Ja som si vzdy myslela, ze svadba sa robi preto, aby dvaja lubiaci sa ludia oslavili svoje manzelstvo. Tak naco potom robia velku svadbu a pozyvaju ludi ked na to nemaju???Skoro mi sanka spadla 😆
@anonym_6ecbfd ja ked som to tu prvykrat citala ze treba dat aspin tolko kolko oji kinu na mna tuez som bola v soku.
A potom dalsi dok ze si ludia beru pozicky na svadbu🙈
@kp7333 malé deti nemajú na svadbe co robiť. Je to deň nevesty a ženícha, nie vašich malých upistanych deti. A to mam 2 malé deti, aké na svadbu by v žiadnom prípade nešli. Po prvé preto, lebo vy rušili , a nie, nie sú nevychovane, ale neočakávam, ze 2 rocne dieta bude hodinu ticho bez pohnutia sedieť v kostole a tiež keď sa bude tancovať, ze bude sedieť za stolom a pozerať sa. A tiež, tu svadbu si chcem v prvom rade užiť si ja aj s mužom a s kamarátmi, nie sa starať kde mam deti, a potom o 21 ísť do postele, lebo sa ide spať. To na žiadnu svadbu ísť nemusím. A predstav si, že ano, ze svadba je spoločenská udalosť, kde sa chodí v pároch. Podobne ako ples. Nie je to vyvetranie tvojich deti. Ale chápem, z niekto jednoducho nemá kapacitu toto pochopiť a pojde si svoje. Btw, zažila som už, že jedna si chcela vziať na svadbu aj mačky, lebo vsak aj tie predsa patria do rodiny....
@lienka.7 moje deti si laskavo neber do ust. za prve, uz su velke, a za druhe ako male boli na viacerych svadbach, dokonca ako druzicky, a zvladli ich bez problemov. Nikdy (ani ako bezdetna) som nebola na svadbe, kde by neboli deti a nevsimla som si, ze by to bol problem, naopak deti boli spestrenim. Svadba nie je ples, je to v prvom rade rodinna udalost a bez deti si ju ani neviem predstavit. Ti, co sa chcu vyhnut detom, nech si kupia listky na ples a nechodia na svadby.
Nesmierne úbohá je žena, ktorá v starobe je odkázaná na vdovský dôchodok. Veď ak dobre v minulosti zarábala, mala postavenie, ktoré finančne vynášalo, aj dôchodok má vysoký. Ale žiť iba z dôchodkov je trápne. A ak má väčšie životné nároky, v dnešnej dobe si môže privyrobiť aj v osemdesiatke aj niekoľko tisíc mesačne doma, pri počítači, najmä na vypracovávaní rôznych projektov, IT prácou,... Len musí mať čistú hlavu , plnú iba potrebných vedomostí.
Nesmierne úbohá je žena, ktorá v starobe je odkázaná na vdovský dôchodok. Veď ak dobre v minulosti zarábala, mala postavenie, ktoré finančne vynášalo, aj dôchodok má vysoký. Ale žiť iba z dôchodkov je trápne. A ak má väčšie životné nároky, v dnešnej dobe si môže privyrobiť aj v osemdesiatke aj niekoľko tisíc mesačne doma, pri počítači, najmä na vypracovávaní rôznych projektov, IT prácou,... Len musí mať čistú hlavu , plnú iba potrebných vedomostí.
@evkatk tebe by prospelo odhlasit sa z kona...aby jedna dochodkyna pisala take hluposti ku kazdej teme...
@evkatk Suhlasim s komentom vyssie. Stara pani, prestante tieto svoje blbosti pisat v kazdej teme. Cloveku je na zvracanie z vasich komentov. Z deti robite od mala kamene srdcom ako ste vy sama. Neviem ci aj nejaku diagnozu nemate. Lebo ziadna empatia nic, len ako taky robot ste a aj kazdeho vo svojom okoli vyciciavate urcite z energie.
Daj koľko môžete, tých 150 minimálne, nikto nečaká že pri troch malých deťoch dáte neviem aký dar. Mne príde úplne normálne brať deti na svadby. Sú páry, ktorým deti nevadia a sú radi, keď je na svadbe veselo. Boli sme najlepšej kamarátke na svadbe a o pol noci ešte naša dvojročná dcéra s nevestou na parkete tancovala a vyjedala čokoládovú fontánu.
@lienka.7 a keď nemám komu deti nechať? Ani babka ani dedko? Mám ich nechať cudzej osobe lebo deti podľa niekoho nepatria na svadbu? A pýtam sa prečo? A predstáv si môj 2 ročný syn bežne s nami chodí do kostola a obsedi tu hodinu bez problémov. Nie každý ma možnosti na opatrovanie počas dňa plus večer. Ako mám nechať 10 mesačne dieťa len tak celý deň bez rodičov. Niektoré ste tu fakt premúdrelé
@lienka.7 a keď nemám komu deti nechať? Ani babka ani dedko? Mám ich nechať cudzej osobe lebo deti podľa niekoho nepatria na svadbu? A pýtam sa prečo? A predstáv si môj 2 ročný syn bežne s nami chodí do kostola a obsedi tu hodinu bez problémov. Nie každý ma možnosti na opatrovanie počas dňa plus večer. Ako mám nechať 10 mesačne dieťa len tak celý deň bez rodičov. Niektoré ste tu fakt premúdrelé
@kikadzi zbytocne sa rozculujes ,mate pravdu obe,každá svoju
Inak na svadbu vôbec nemusite ist
@kikadzi ono je aj otázka co ti je vlastne prednejšie, či nejaká svadba, alebo tvoje maličké dieta.
Kde ho budeš mat? A dokedy tam chceš byť?
A samozrejme, si ďalšia sirota, co nikoho iného na tomto svete nema, keď treba pomôcť. Klasika MK
Nie kazdy sa dokaze vymanit z toho ze sa nieco musi, lebo..... mali sme na svadbe kamosku, od ktorej sme dostali puzzle. Aj kamosa, co neprisiel, lebo ochorel a dal nam 200 eur. V tej dobe mi 200 eur dal brat s frajerkou. Absolutne sme to neriesili. Kazdy da tolko, kolko moze. Svadba nie je zarobkova cinnost. Dajte tak, ako mate. My sme teraz pozvani na svadbu a dame za troch 150 eur. Plus si chceme ubytko platit sami. Ak ho budeme mat zaplatene, tak dame navyse peniaze. Dieta ide s nami, bude tam vela deti. Ak by bola svadba bez deti, tak ide iba muz. Nemali by sme to ako riesit.
@kikadzi ono je aj otázka co ti je vlastne prednejšie, či nejaká svadba, alebo tvoje maličké dieta.
Kde ho budeš mat? A dokedy tam chceš byť?
A samozrejme, si ďalšia sirota, co nikoho iného na tomto svete nema, keď treba pomôcť. Klasika MK
@lienka.7 preco ťa zaujíma, kde bude mat malicke dieťa a dokedy tam bude? Veď je to jej osobná vec. Chce brat deti so sebou tak ich berie. Nejde na tvoju svadbu ty predsa neurčuješ či tam deti môžu, alebo nemôžu.

@evkatk a teraz tu o červenej čiapočke