Koľko darovať na svadbu ako päťčlenná rodina?
Ideme na svadbu manželovmu kamarátovi sme 5 člena rodina tj 5,2,10 mesačne a neviem koľko sa teraz dáva € na svadbe? My keď sme robili svadbu 2020 väčšinou nám dávali 50 alebo 100€ teraz neviem či dať 100 alebo 150?
@kikadzi my sme boli na svadbe susedom xy rokov dozadu. 2+2 male deti ( v tom čase do 3 rokov). Dali sme 100eur + kvety.
To, že sa starý človek dokáže o seba postarať v starobe, využiť svoje schopnosti, aby nebol odkázaný na almužnu a neočakával, že mu pomôžu deti, to je hlúposť. Moje komentáre sa zdajú byť hlúposťami takým, veľmi jednoduchým ľuďom, ktorí nežili na úrovni a nedokážu pochopiť, že úroveň sa dá udržať vždy. Len nad tým treba pracovať. Čo majú z toho takí, ktorí len plačú nad nízkym dôchodkom a v živote neurobili nič preto, aby mali vysoké platy následne vyšieš dôchodky, prípadne ani nepracovali , ako napr. mnohé ženy a dostávajú iba časť mužovho. Najlepšie je neveriť, že sa dá žiť aj lepšie, len sa treba snažiť. Neveriť, upodozrievať, obviňovať a nechápať,že život môže byť aj iný, je parketou hlupákov, ktorí nedokážu nič dosiahnuť iba sa sťažovať a každého aj celý svet obviňovať. Samozrejme klamári a chorí sú tí, ktorí niečo dokážu a aj v starobe sa snažia o seba postarať. Na to však treba peniaze, lebo staroba je drahá. A ak je možnosť privyrobiť doma pri počítači, prečo by mala mať diagnózu? Prečo by nemala v svoj prospech naďalej využívať svoje vzdelania? Niektorí namiesto toho sedia doma pred seriálmi a plačú, akí ťažkí život majú v starobe.
Dajte toľko na koľko máte, jasné že nemôžete dať 500€ ak do konca mesiaca budete krkať. Ak viete dať max 100, tak toľko dajte
To, že sa starý človek dokáže o seba postarať v starobe, využiť svoje schopnosti, aby nebol odkázaný na almužnu a neočakával, že mu pomôžu deti, to je hlúposť. Moje komentáre sa zdajú byť hlúposťami takým, veľmi jednoduchým ľuďom, ktorí nežili na úrovni a nedokážu pochopiť, že úroveň sa dá udržať vždy. Len nad tým treba pracovať. Čo majú z toho takí, ktorí len plačú nad nízkym dôchodkom a v živote neurobili nič preto, aby mali vysoké platy následne vyšieš dôchodky, prípadne ani nepracovali , ako napr. mnohé ženy a dostávajú iba časť mužovho. Najlepšie je neveriť, že sa dá žiť aj lepšie, len sa treba snažiť. Neveriť, upodozrievať, obviňovať a nechápať,že život môže byť aj iný, je parketou hlupákov, ktorí nedokážu nič dosiahnuť iba sa sťažovať a každého aj celý svet obviňovať. Samozrejme klamári a chorí sú tí, ktorí niečo dokážu a aj v starobe sa snažia o seba postarať. Na to však treba peniaze, lebo staroba je drahá. A ak je možnosť privyrobiť doma pri počítači, prečo by mala mať diagnózu? Prečo by nemala v svoj prospech naďalej využívať svoje vzdelania? Niektorí namiesto toho sedia doma pred seriálmi a plačú, akí ťažkí život majú v starobe.
@evkatk Diagnozu mas, preto lebo si ako robot. Nemas ziadne emocie, nic. Len robot nic viac. A nechapes ani zakladne suvislosti a dookola sa tu ohanas tym co si dosiahla 😃🤦♀️. Nevies co je laska k dietatu. Len si ich dirigovala od mala. Ja som citala tvoje prispevky aj v inych temach. Dala si im vobec lasku? Bozkavala si ich? Hladkala? Hrala si sa s nimi aspon jeden krat na nahanacku? Smiala si sa s nimi? Pochybujem. To by bolo pod tvoju uroven robota bohuzial.
@lienka.7 moje deti si laskavo neber do ust. za prve, uz su velke, a za druhe ako male boli na viacerych svadbach, dokonca ako druzicky, a zvladli ich bez problemov. Nikdy (ani ako bezdetna) som nebola na svadbe, kde by neboli deti a nevsimla som si, ze by to bol problem, naopak deti boli spestrenim. Svadba nie je ples, je to v prvom rade rodinna udalost a bez deti si ju ani neviem predstavit. Ti, co sa chcu vyhnut detom, nech si kupia listky na ples a nechodia na svadby.
@kp7333 nikto si TVOJE deti do úst neberie, tak laskavo nebuď vztahovacna. A predstav si, že svadba je spoločenská udalosť, rodinnou udalosťou je oslava menin ci narodenín.
A ako som napisala, je to deň nevesty a ženícha, nie príležitosť vyvetrať si deti. Na to aby sa zabavili slúžia práve tie rodinné oslavy. A už len také babo v kociku si tu svadbu naozaj "uzije".
Ako vidím pre niektoré je svadba veľký biznis, očakávať kto koľko peňazí dá.
My sme mali svadbu pred dvoma rokmi a moji rodičia nám dali 50 eur, svokrovci tiež 50 eur a švagrovci s dieťaťom nám dali 20 eur lebo nemali viac. A čo teraz, mala som sa hnevať na nich kvôli tomu?
Svadba by nemala byť o peniazoch, ale o tom že chceme to osláviť s rodinou.
Na svadbu, ak to je aj darček v tom, tak minimálne 2000 Eur. Menej sa u nás nedáva. Blízki, súrodenci. krstní rodičia, tí dávajú po 5000 Eur. Deti sa na svadbu patrí priniesť iba také, čo by nerušili dospelých, Znamená to, že dokážu sedieť za stolom celý čas, od stola neodídu, nebehajú, nie sú hlasní. Ale deti predsa k takému slušnému správaniu na návštevách učíme. Len tie naše sú zvyknuté, že môžu iba to, čo je povolené a ak majú na niečo ponúkané chuť, čakajú na súhlas, že si môžu zobrať.
@evkatk beries deti aj do výcviku? Mam tu dvoch začínajúcich pubertakov 🤣🤣🤣
@kp7333 nikto si TVOJE deti do úst neberie, tak laskavo nebuď vztahovacna. A predstav si, že svadba je spoločenská udalosť, rodinnou udalosťou je oslava menin ci narodenín.
A ako som napisala, je to deň nevesty a ženícha, nie príležitosť vyvetrať si deti. Na to aby sa zabavili slúžia práve tie rodinné oslavy. A už len také babo v kociku si tu svadbu naozaj "uzije".
@lienka.7 v jednom mas pravdu: je to den nevesty a zenicha a ti sa rozhodli pozvat zakladatelku temy aj s detmi. Takze tvoje ustipacne komentare, uvahy o detoch na svadbe ci otazky na autorku su uplne zbytocne. Ona sa pytala na vysku penazneho daru, nie na to, ci ma ist s detmi.
My ideme na svadbu blizkej rodine- aj s detmi a ratam na kazdeho 50e/os.+ubytko+ mozno extra 50-100e. A neviem, kolko daju ostatni- mozno do svadby ani nebudeme moct dat tolko, podla toho ako u nas benzin rastie a dame im len 100ku a zvysok minieme na cestu na svadbu...🫣🫣🫣🫣🤷♀️🤷♀️jednoducho dostanu tolko, kolko im budeme moct dat v dany moment.....
@kikadzi kľudne 150-200 € v obálke stačí, a ak dáš viac, je to len na tebe, veď určite nebudete do rána s maličkými deťmi na svadbe. U nás sa zvykne darovať aj fľaša alkoholu či koláče, ale to len blízka rodina. Užite si svadbu 😉👍.
Lásky a mojkania mali až, až, ale snažila som ich vychovávať v úcte a dôvere. Nikdy neblo treba na ne kričať, nikdy nebolo treba trestať. Naučené boli správať sa tak, aby nesklamali rodičov, ale robili im radosť. A taký prístup mali a j od nás. Je to strašné počúvať ako v susedstve vreštia pre zlé známky, občas aj zbijú deti a krik počuť aj cez dvor zo susedných domov. Moje deti to nikdy nepoznali. Neexistovalo nútenie niečo im robiť, vychované boli tak, že ak niečo mali spraviť, povedalo sa im a dohodlo. Aj oni mohli aj za mala svoje protiargumenty povedať a spoločne sme riešili ako ďalej. No nikdy nepoznali krik príkazy, rozkazy, zákazy. Jednoducho boli vedené tak, že pochopili alebo sme vykonzultovali. Sami bojovali o najlepšie známky, mali to v sebe a snažili sa pre seba čo najviac dosiahnúť. Nebolo ich treba nútiť k učeniu, naopak tlmiť, aby si odpočinuli. Každé prázdniny preto sme chodili na dovolenky a v lete 2x k moru, len aby si oddýchli. Takto v zachovaní dôvery a úcty vychovávali svoje deti ľudia tisíce rokov a to fungovalo. Teraz prevláda v rodinách násilie,krik, napäté vzťahy, ktorých spätnou väzbou je už od malička vzdor detí, odmietanie, odvrávanie, schválnosti. To tisícročia u ľudí také až nebolo. A predpokladám, že aj anonym 351326 nepoznala tú pravú lásku, založenú na dôvere a vzájomnej úctte v rodine, kde nikdy sa nehádalo, nikdy na deti nekričalo a neboli ani trestané, napriek tomu poslúchali, z lásky k rodičom, aby ich nesklamali. Iba taký, čo to nezažil, dokáže hovoriť o nedostatku emócií, robotoch atď. Taký nechápe, že aj bez násilia a odmietania lásky môže sa niečo dosiahnuť. Naopak. Čo je to však za rodiča, ktorý sa so svojim dieťaťom pomazná a následne ešte v ten deň na neho vrieska? Je to iba pokrytectvo a správanie sa dieťaťa tak, že vyžaduje zvýšený hlas rodiča, znamená, že to dieťa si toho rodiča neváži, robí mu naschvál zle a rodič sa potom zlostí,...Dieťa pokrytectvo rodičov vycíti a potom sa správa tak, že mu nezáleží na nich. Moje deti naopak, snažili sa nás nezraniť, preukazovať ako si nás vážia a na oplátku to dostávali od nás.
Lásky a mojkania mali až, až, ale snažila som ich vychovávať v úcte a dôvere. Nikdy neblo treba na ne kričať, nikdy nebolo treba trestať. Naučené boli správať sa tak, aby nesklamali rodičov, ale robili im radosť. A taký prístup mali a j od nás. Je to strašné počúvať ako v susedstve vreštia pre zlé známky, občas aj zbijú deti a krik počuť aj cez dvor zo susedných domov. Moje deti to nikdy nepoznali. Neexistovalo nútenie niečo im robiť, vychované boli tak, že ak niečo mali spraviť, povedalo sa im a dohodlo. Aj oni mohli aj za mala svoje protiargumenty povedať a spoločne sme riešili ako ďalej. No nikdy nepoznali krik príkazy, rozkazy, zákazy. Jednoducho boli vedené tak, že pochopili alebo sme vykonzultovali. Sami bojovali o najlepšie známky, mali to v sebe a snažili sa pre seba čo najviac dosiahnúť. Nebolo ich treba nútiť k učeniu, naopak tlmiť, aby si odpočinuli. Každé prázdniny preto sme chodili na dovolenky a v lete 2x k moru, len aby si oddýchli. Takto v zachovaní dôvery a úcty vychovávali svoje deti ľudia tisíce rokov a to fungovalo. Teraz prevláda v rodinách násilie,krik, napäté vzťahy, ktorých spätnou väzbou je už od malička vzdor detí, odmietanie, odvrávanie, schválnosti. To tisícročia u ľudí také až nebolo. A predpokladám, že aj anonym 351326 nepoznala tú pravú lásku, založenú na dôvere a vzájomnej úctte v rodine, kde nikdy sa nehádalo, nikdy na deti nekričalo a neboli ani trestané, napriek tomu poslúchali, z lásky k rodičom, aby ich nesklamali. Iba taký, čo to nezažil, dokáže hovoriť o nedostatku emócií, robotoch atď. Taký nechápe, že aj bez násilia a odmietania lásky môže sa niečo dosiahnuť. Naopak. Čo je to však za rodiča, ktorý sa so svojim dieťaťom pomazná a následne ešte v ten deň na neho vrieska? Je to iba pokrytectvo a správanie sa dieťaťa tak, že vyžaduje zvýšený hlas rodiča, znamená, že to dieťa si toho rodiča neváži, robí mu naschvál zle a rodič sa potom zlostí,...Dieťa pokrytectvo rodičov vycíti a potom sa správa tak, že mu nezáleží na nich. Moje deti naopak, snažili sa nás nezraniť, preukazovať ako si nás vážia a na oplátku to dostávali od nás.
@evkatk Ja narozdiel od teba lasku poznam. Ale ty si robot, bez stipku citu. Prvy krat v zivote pises, ze tie deti si aj lubila. Lebo doteraz si pisala len, ako museli to a to, ako keby toto ina osoba pisala. Doteraz si len pisala, ako sa museli ucit, aby si sa za ne nehanbila a plno inych nezmyslov si popisala. A teraz zrazu pises, ako si ich lubila 😃. Ale tak diagnoza no. Ja na moje dieta som nikdy v zivote nekricala, tak tu nepis o mne nezmysly. Moje dieta ma lasky tolko, ze tvoje chudatka o tom ani nesnivali o tolkej laske. Ale teraz tu pises uplne inak ako do teraz. Kde je odpoved ci si sa s nimi hrala aspon jeden krat na nahanacku? Teraz uz nezahovoris co si tu za tie roky popisala aka gestapo vychova u vas bola. Jedine co vies, je pisat o svojom vzdelani, co je naozaj ukradnute kazdemu, a ako si sikanovala svoje deti od mala a a co museli chudatka robit a ako pocuvat. Mna tymto svojim prispevkom zrazu, aka si bola dobra a nekricala a deti sa same od seba tolko ucili, ze si im vravela neuc sa tolko neoklames. Mas to v hlave uz pomotane na stare kolena. Ludia si zapamatali co si popisala, lebo na to sa neda zabudnut ake hrozy ako to u vas bolo hrozne a tvoje deti taku vychovu otras. Ale klam dalej aka si dokonala pani dochodkyna.
Ja som pozvanie na svadbu kedysi odmietla, z financnych dovodov. lebo som si nemohla v tej dobe dovolit kupit spolocenske saty, ist ku kadernicke,na licenie. Bolo to 20 rokov dozadu, zarabala som par stoviek. Kolegyna ma pozvala s tym, ze mala presne urceny dress code a ja som take veci doma na oblecenie nemala (spolocenske saty). Ja som ti to zratala, ze sa nebudem zadlzovat kvoli kolegyninej svadbe. Nakoniec to bol dost pruser, lebo zenichova rodina z vidieka nepochopila dress code a prisli tam v riflach a mikinach (na svadbu!!!!) do luxusneho zamku, kde sa svadba konala. Takze ja pochopim, ak niekto z financnych dovodov na svadbu nepojde. Pozvanie vzdy mozno odmietnut. Preto aj vzdy k takejto teme napisem, ze nech da kazdy tolko, kolko mu si moze dovolit a nebude mu chybat.
@kp7333 malé deti nemajú na svadbe co robiť. Je to deň nevesty a ženícha, nie vašich malých upistanych deti. A to mam 2 malé deti, aké na svadbu by v žiadnom prípade nešli. Po prvé preto, lebo vy rušili , a nie, nie sú nevychovane, ale neočakávam, ze 2 rocne dieta bude hodinu ticho bez pohnutia sedieť v kostole a tiež keď sa bude tancovať, ze bude sedieť za stolom a pozerať sa. A tiež, tu svadbu si chcem v prvom rade užiť si ja aj s mužom a s kamarátmi, nie sa starať kde mam deti, a potom o 21 ísť do postele, lebo sa ide spať. To na žiadnu svadbu ísť nemusím. A predstav si, že ano, ze svadba je spoločenská udalosť, kde sa chodí v pároch. Podobne ako ples. Nie je to vyvetranie tvojich deti. Ale chápem, z niekto jednoducho nemá kapacitu toto pochopiť a pojde si svoje. Btw, zažila som už, že jedna si chcela vziať na svadbu aj mačky, lebo vsak aj tie predsa patria do rodiny....
@lienka.7 ja som zažila svadbu, ktorá sa musela prerušiť (akurát mal byť program, tuším príhovory a veľké fotenie), lebo sestra ženícha sa rozhodla ísť presne vtedy domov vyvenčiť a pomojkať psíka, lebo on je chudák sám.
(Napr na pohreb vlastného deda ani nešla, lebo ona nenechá psíka doma samého). Niektorým trošku..
.😵💫😂
ja som so dokonca dozvedela, že výška daru záleží aj od toho kde sa svadba koná. keby bola v dedinskom kulturáku, tak môžeš dať menej. ale keďže my ideme na svadbu, ktorá bude na nejakom luxusnom ranči "musíme" dať vyšší dar. Normálne ma prešla chuť tam ísť. nerozumiem tomu, ja som pozvaná na svadbu a mám si zaplatiť to čo skonzumujem. Ja si myslím, že keď na luxusnú svadbu nemajú, tak nech ju nerobia. či?
@anonym_89c9b3 Keď sa tak sťažuješ, tak buď im nedaj peniaze vôbec alebo tam teda nechoď. Nie je to tvoja povinnosť.

@sulavikova to "u vas" mate nejaký cenník pre hostí? 😅🤣
@anonym_76f328 áno