Majú byť popolnočné svadobné šaty farebné?
Ahojte žienky, počuli ste niekedy už o tom, že popolnočné svadobné šaty majú byť farebné? Zažila som dnes skúšku svadobných šiat, kde som zháňala aj popolnočné a bolo mi povedané, že tie štandardne nie sú biele ale farbené. Som ja z inej planéty alebo ten salón?
šaty po polnoci chceš biele? počujem prvý krát. Niekto má kroj, niekto šaty , ale nie biele. To som ešte nevidela. Vždy som videla farebné.
@anonym_autor ja som mala biele, inej farby som ešte nevidela. Ale podla mňa je to len a len na tebe.
@anonym_autor dufam, ze myslis farebne a nie nejake pofarbene😄
Nikdy som nepočula o tom, že majú byť biele.
Ja som mala fialové- k výzdobe. Ale keď chceš biele, daj si biele..
Po polnoci odkladáš biele šaty, lebo už nie si nevesta. Na pol noci na redový tanec si v kroji, v červenom. Po pol noci sa obliekaš do iných šiat, a áno, už to nie sú biele šaty, ale akéjkoľvek inej farby. Rovnako nie čierne. Môžeš ostať v šatách na redovom tanci. Ale už nie si nevesta, už si vydatá pani.
Ja som o farebných ešte nepočula😅na všetkých svadbách, čo som bola, mali ženy popolnočne biele kratšie šaty😀takže nie ste z iného vesmíru🤣🤗
U nás sú tiež bežné červené, ale zažila som aj ine farby alebo biele kratke… ale poznám tak, ze maju byť iné ako biele… no kazda podla seba 😊 ja som sa neprezliekala vôbec, šaty som mala pohodlné a chcela som si ich uzit 😄
U nas na "zapade" tiez po polnoci ine saty nez biele, nejakej inej farby
Na Slovensku sú tradíciou farebné šaty, prečo už písali vyššie. Biele šaty sú módou skôr zahraničí, najmä Amerike. A pomaly sa to začalo uchytávať aj u nás
@anonym_autor ja som mala modré. Môžeš si kľudne nechať aj svadobné až do konca. Je to len a len na tebe ako sa rozhodneš.
Uz som bola na svadbe, kde nevesta mala do rána pôvodné dlhé biele svadobne saty.
a nie je úplne jedno, čo mali oblečené iné ženy alebo čo SA akože patrí? Obleč si, čo sa páči tebe, je to predsa tvoja svadba
Tiež to poznám tak, že do polnoci si nevesta, teda v bielom, po polnoci pani, v šatách inej farby.
@anonym_autor Ty si nevesta ,je to tvoj veľký deň daj si aké sa to páčia. Väčšinou majú farebné krátke,alebo kroj. To už je na tebe 😊
Ja tiež poznám tradíciu tak,že do polnoci je nevesta v svadobných bielych šatách a po polnoci už sa prezlieka,lebo už takto symbolicky odkladá status slečny a nevesty. Buď si oblečie kroj na redovy tanec alebo červené šaty,tie som mala aj ja. A potom som si obliekla normálne spoločenské modré šaty,čiže som sa prezliekala 3x😃
Ale zase všetko je na tebe,ak chces mať biele,daj si biele. Ak chces ísť podľa tradície,tak si daj farebné
@anonym_autor Nevesty si väčšinou volia už niečo v čom sa cítia dobre,uvoľnene aj pekne a mohli do rána tancovať .
Ale ešte stále sú trendy zvyky ako čepčenie ,miestne ľudové kroje a potom sa prezlečie do tretích a už je tak do rána. Na poslednej svadbe čo sme boli mala kroj a po kroji modré. Na ďalšej marhulové..to je výber na Tebe.
Ja som mala béžový kostým aj po polnoci, lebo žiadnym redovým tancom som nemienila vymáhať od hostí peniaze ani pozornosť;).
Ja som si popolnocne kupila take staro ruzove a ani som ich nemala oblecene a bola som az do rana vo svadobnych :D
@anonym_autor Na všetkých svadbách čo som bola mali nevesty farebné šaty po polnoci.
U nás sa nosia červené väčšinou.
Daj si aké chceš. A nie aké ma ,,má,, a aké musia byt... Mala som biele aj popolnočné. Farebne si môžeš dať hocikedy... Kedy najbližšie si dáš biele šaty. 🙂
Po polnoci som ako nevesta (vychod SR) mala biele puzdrové saty po kolena. Kamoska (západ SR) mala dlhé biele padavé.

@anonym_autor ja som mala červené