icon

Malá svadba: Ako oznámiť svadbu širšej rodine?

26. apr 2026

Ahojte, vopred sa ospravedlňujem za Anonymný príspevok – snáď pochopíte prečo som volila práve túto cestu skryť sa za anonym – pre mňa prvýkrát…;)
Ide o to, že by som potrebovala od vás, rozumnejších a skúsenejších menšiu radu – čaká nás malá svadba – nakoľko už máme 2 deti, bude to len v kruhu menšej rodiny, nakoľko je nás bohužiaľ už menej….
Mám 33 rokov a veľmi ma mrzí že som bola na svadbách svojich kamarátov a známych a preto sa pýtam vás – bude podľa vás problém, resp. neurazí sa niekto, ak proste len oznámime – vzali sme sa?… budeme to mať síce v kostole, a následne nebude žiadna zábava ale len obed v kruhu najbližších… Ja sa veľmi bojím reakcie širšej rodiny s ktorou sa naozaj vídame iba na pohreboch, nemáme spolu úzky kontakt a taktiež už aj kamarátky majú svoje rodiny atd. Nejako sa prosté upustilo od tých stretnutí a kontaktov… Moja otázka teda priamo znie, že či si neublížim -a bude mať pre toto naše rozhodnutie pochopenie každý , snáď 😀- alebo sa dá nájsť nejaká alternatíva aby Bol každý spokojný…
Snáď som to vysvetlila a ak nie tak sa ospravedlňujem a samozrejme informácie doplním… Vrtá mi to v hlave, aj keď teda ja som osobne názoru, že pri 10 ročnom vzťahu to pochopí každý - že ozaj ide iba o formalitu a spečatenie nášho krásneho vzťahu… len sa naozaj bojím reakcií a aby mi niekto pri prechádzke a náhodnom stretnutí nešplechol do ksichtu poznámku – “ ani ste nám nedali vedieť…”

Vopred si vážim každú jednu reakciu a aj názor🤍

Strana
z3
anonym_41e8c1
Dnes o 06:25

@anonym_autor vôbec to nerieš, veď nie kazdy ma na fincovanie 5000 svadby .. normalny clovek to pochopi 🙂 s rodinou osláv a s kamosmi potom tiez ☺️

Strana
z3