Môžem dať sestre dar až po svadbe?
cez vikend mam ist sestre na svadbu. Mam pre nu odlozenych cca 500 eur do obalky avsak sa mi vyskytli necakane velke financne tazkosti. Nechcem jej dat menej ako 500 EUR avsak v tento situacii nevyjdem a menej jej dat nechcem. Myslite, ze ked dam obalku dodatocne po svadne cca po medico na navsteve bude blbe? Ako by ate to zobrali? Dakujem
a ja si zas myslím že sestra by to mohla pochopiť ... takže je to asi individuálne - nepoznáme tvoju sestru ani váš vzťah ...
dokonca ak by môj brat mal finančné problémy, ani by som 500€ od neho nechcela ...
@alissson aj keď je to sestra, nedala by som jej to dodatočne. Požičala by som si
Vy sa so sestrou nerozprávate? Ja na jej mieste nečakám nič a budem vďačná, že sa môžeš vôbec dostaviť. Ale neviem aké máte vzťahy.
Je to predsa sestra, myslim, ze to pochopi, obzvlast ak o tvojich problemoch vie. Vsak nic sa nedeje, mne pride 500 eur celkom dost dat ako dar. Ale ak chces dat tolko, tak daj kludne, aj ked trochu neskor.
Ked mas teraz financne tazkosti, o mesiac ci 2 budes mat navyse 500e? Ci jej das svadobny dar o polroka?
a mne sa zda byt uplne hlupe davat taku sumu, ked mi to sposobuje problem.
a 500 eur mi prider aj celkom dost na financny dar.
u nas sa taketo sumy nedavaju, to len kao priklad
snad sestra pochopi, ze nie si na tom financne tak dobre, aby si mohla dat tak velky poenazny dar.
@alissson Je to Tvoja sestra, rada Ťa bude mať na svadbe, či jej dáš 100 alebo 1.000, to nič neovplyvní. Ak máš finančné ťažkosti, načo to hrotiť za každú cenu, že jej chceš dať 500€?
Trošku mi to pripomenulo našu susedu, dôchodkyňu, ktorá žije sama a aby nejako vyšla s platbami a stravou, chodí si občas privyrobiť za pár drobných do fabriky. No keď sa dcére narodilo dieťa, dala jej 500€, aj keby bola 2 mesiace o vode a dcéra si vzala. Verím, že so sestrou máte úplný vzťah, komunikujete a viete o sebe aj to, čo iní nie.
Je to sestra a ak máte skvelý vzťah, určite to pochopí. Tiež,je to suma, ktorú si dnes málokto dovolí len tak odložiť bokom, čiže ak podebatíte,bude s tým ok aj po svadbe,hlavne,že budeš s ňou v jej dôležitý deň 😊.
Ja by som dala tolko, kolko si mozem dovolit. Bez ohladu na to, ci sa jedna o sestru, kamaratku alebo vzdialenho pribuzneho. V ziadnom pripade by som si nepoziciavala.
Požičať si peniaze na svadobný dar je ešte väčšia konina ako na dovolenku. Dám predsa tolko, aby ma to finančne nepoložilo, nech ma svadbu ktokoľvek.
mne brat dal cca 2-3 dni po svatbe tiež mi dal 500€ , brala som to uplne v pohode a to spali s priatelkou u nás doma
v tom svadobnom zmatku pred a po som obalky s peniazmi pozerala až cca tyždeň po svadbe všetky boli v jednej darčekovej taške ani som
teta mi tiež dala až deň po svadbe - nemala vybranú hotovosť tak mi povedala
za mňa uplne v pohode keď jej to dáš neskor
Očividne nemáš veľa peňazí, takže 500€ je nad tvoje bežné možnosti a pomery. Prečo jej chceš dať v podstate sumu, na ktorú nemáš a musela si na ňu šetriť? Za mňa by bolo úplne v pohode dať 100-200€. Ja som napríklad od sestry dar nedostala a ani mi nenapadlo to riešiť, lebo som ju na svadbu pozvala pre niečo iné, než kvôli jej peniazom 🙂
Veď prekonzultuj so sestrou, nie s nami. Veď to je tvoja najbližšia osoba.
Ja nechapem - neprekypujes peniazmi a len tak rozdavas 500 EUR?
Halooo - finančná gramotnost nič?
Neviem aký máš vzťah so sestrou. Ja som dala tiež bratovi 500 ale pre mňa to bola suma ktorá by neohrozila rezervu ani nebola odložená na horšie časy. Keby som s peniazmi na tesno dám toľko aby som sa nedostala do finančnej tiesne, brat by to pochopil. A takisto krby vie že som na tesno tak by nezobral nic
@alissson nebudem davat to co nemam .. daj kolko mozes je to tvoja sestra
@alissson ved sa jej normálne opýtaj. Možno ti povie ze ani nič od teba nečaká. Ja by som od sestry ani nechcela. My sme tiež od mojej sestry nedostali nič, ani sme od nej necakali. Bola slobodná, pracovala a bývalá ešte s rodičmi. My sme jej dali 500 eur pred 4 rokmi a 100 na redovy
Absolutne v pohode. Ja som sa k darom a obalkam dostala za v utorok- a navyse sa niektori ani nepodpisali aj tak bol z toho chaos.
Tu ide asi o to, že ona ti dala 500 tak aj ty chces dať 500...?! Či sa mýlim?
Neviem čo by som robila...asi dala čo môžem len ...
@alissson prosim ta kasli na to. Daj sestre kludne aj menej. Svadbu nerobi kvoli tomu aby ste jej ju zaplatili. Ale aby ste boli spolu ako rodina.

blbé..
alebo si požiičaj , alebo daj menej