icon

Nevhodné šaty svokry na našej svadbe?

yababy
Včera o 08:17

Zdravím, musím sa vyrozprávať.

Moja svokra si na našu svadbu ako svadobná mama kúpila červeno-biele (rozumej fakt ostro červená) šaty a svojim strihom pripomínajú postavu zlej kráľovnej z Alice v krajine zázrakov (tá čo mala veľkú hlavu). Rozprávala som už o tom snúbencom, že si naozaj neprajem aby tam chodila ako päsť na oko ale potrebujem aj názory druhých, či aj niekomu ďalšiemu to príde tak nevhodné, ako mne.

anonym_967cef
Včera o 10:35

@yababy a snúbenec čo nato? ešte stále nechce zrušiť svatbu? 🤣🤣 A nemáš náhodou nejako obsedantnú a nutkavuú potrebu kontrolovať a určovať veci, ktoré sa ťa vôbec, ale vôbec netýkajú. Pozývame na svatbu dospelých ľudí, svojprávnych, tak sa tak správajú aj ty. Sustreď sa radšej na seba, aby si ty nebola hanbou pre ženícha a jeho rodinu.

anonym_967cef
Včera o 10:37
@simsalabim

@minenkaa nie.

@simsalabim keby mi niekto povedal, čo si má obliecť ja sama, pochybujem, že by som sa s ním ešte kontaktovala. Príde mi to trochu psycho, kontrola oblečenia cudzej osoby. To je fakt cez čiaru.

anonym_7e1464
Včera o 10:40
@minenkaa

Baby čo píšete ,že je to jej vec,vy ste nemali na svadbe určené čo si majú hodia obliecť,farby štýl

@minenkaa Nie, nemali. Čo to je za blbosť, aby som niekomu nariadila, čo si majú obliecť. Keby aj v bielom boli všetci, tak som v ťažkej pohode.

anonym_a40014
Včera o 10:44

Moja exsvokra si na svadbu obliekla obyčajné šaty obšuchané, ktoré mali svoje dobré časy už dávno za sebou, v ktorých chodila do Jednoty.
Asi tušila ako to manž. s jej synáčikom dopadne.

anonym_e8da1d
Včera o 10:44

Ty akože co riešiš? Kkss úplne ale ze úplne by som mala v pi... co si oblečie svokra 😀😀😀 kks sak rieš seba aby si bola dokonala na svojej svadbe a nie svokru 😀 mat tak tvoje problémy...

bomba36
Včera o 10:49

Na Instagram si dáš len fotky vás dvoch a vybavené.

motylik2559
Včera o 10:56

@yababy Ahoj, a nie si tak trochu panovacna, ked "ty si neprajes"?🤷‍♀️
Nebude mat predsa cisto biele saty, a keby aj, nevesta budes ty. Alebo svokrusa vyzera tak dobre, ze sa obavas, ze bude krajsia ako ty?🤔 Co ja viem, podla mna riesis uplnu hlupost. A co sa fotiek tyka, do ramikov na stenu alebo policku si das svokru alebo primarne teba a manzela? Toto je podla mna tak nepodstatna vec co poniektorí riesia nejake hlupe "zvyky", ze iny clovek by nemal mat pomaly kusok bieleho lebo nevesta... Tak si daj ty ako nevesta ine saty nez biele (slabunko ruzove alebo slabunko modre) a budes mat po probleme, ked to je az tak neprekonatelny problem pre teba🤷‍♀️

anonym_7f9d80
Včera o 10:57
@anonym_8bde46

Ja som typ človeka, ktorý by to neriešil, manželova mama tiež bola oblečená celkom extravagantne, ale čakala som to, poznám ju, je to jej štýl, nevadilo by mi to... ak to ty fakt nevieš prekusnúť, možno by som skúsila jej povedať, v akých farbách bude svadba a že by bolo pekné, keby sa zladila a ponúkla, že pozrieme spolu niečo a kúpime to my...

@anonym_8bde46 toto mne pride maximalne trapne, tieto trendy, ze urcovat si, aku farbu maju hostia mat. Kebyze mne niekto povie, ze mam mat mentolovu farbu a este aj strih mi bude urcovat, na tu svadbu ani nejdem, lebo v tom vyzeram otrasne a mam problemovu postavu, velke prsia, siroke boky, som nizka. A farebne mi pristane uplne nieco ine. Takze v tomto by u mna deti nepochodili, ze mam chodit s nevestou vyberat saty, ci mi ich ona schvali, no nie. Ked ona nechce, aby sa jej montovala svokra do vyberu siat atd., tak toto tiez nie takto. Ako keby bola svokra nespojpravna. Riadne neuctive mi to pride.
A to som ja osobne bola skusat saty aj so svokrou, aj ona si bola so mnou saty skusat na nasu svadbu, ale konecne slovo pre seba mala ona a na svoje svadobne ja.

anonym_7f9d80
Včera o 10:59

Inak, sesternicin muz aj mame sam povedal, ze by si mala kupit ine saty, nie take kvetovane, ze on ma nazor, ze jednofarebne, a aj tak si spravila po svojom a bola fakt kocka. Vtedy sa dost nosili kvety na satach, bola to letna svadba, tak preco nie. Fakt bola pekna.

dm1
Včera o 11:02
@minenkaa

Baby čo píšete ,že je to jej vec,vy ste nemali na svadbe určené čo si majú hodia obliecť,farby štýl

@minenkaa nie vôbec a bolo mi to úplne jedno.

anonym_148589

@yababy chcela si nazor inych takze tu je moj...pride mi chore aby sa nevesta starala do toho kto si co oblecie kym to nie je niečo vulgarne. A este host ako je svokra??? Vies ze ai beries jej syna?? Takze aj keby je to ta najvacsia p****na svete tak aspon v tento den ju ako cloveka respektuj lebo keby nie je jej tak snubenca nemas.
Trosku si vstup do svedomia ze svadba je o niecom inom a ze pôsobis naozaj ako hysterka.

anonym_7f9d80
@minenkaa

@minenkaa nemali a pride mi to neuctive a trapne, urcovat ludom, co si maju obliect. Predsa kazdemu svedci ina farebna skala, odtiene a strih. Ak by mi niekto nariadil mentolovu a strih a la 50-te roky, ani na svadbu nejdem, lebo budem jak sedliacka v tom od kopy sena, co dobehla a este aj, ze sa cerstvo vygrcala, lebo mne ten odtien proste nesvedci.

minenkaa
Včera o 11:05
@anonym_7f9d80

@minenkaa nemali a pride mi to neuctive a trapne, urcovat ludom, co si maju obliect. Predsa kazdemu svedci ina farebna skala, odtiene a strih. Ak by mi niekto nariadil mentolovu a strih a la 50-te roky, ani na svadbu nejdem, lebo budem jak sedliacka v tom od kopy sena, co dobehla a este aj, ze sa cerstvo vygrcala, lebo mne ten odtien proste nesvedci.

@anonym_7f9d80 ale nik nekáže presnú farbu a presný strih šiat
Farebná skala a štýl ,napr štýl ako svokra autorky,,napr jednoduché strihy ,ležérny štýl,

anonym_7f9d80
Včera o 11:05
@biba_18

@anonym_8bde46 mne napr. nevadia ani biele ak by boli 😂

@biba_18 ja som bola na svadbe, kde nevesta mala tmavomodre saty a jedna baba, priatelka zenichovho bratranca mala jednoduche dlhe biele, skor teda maslove/slonova kost a nikto neriesil, ved kazdy vedel, kto je nevesta. Este aj tortu mali ciernu 😅🤣

anonym_8bde46
Včera o 11:08
@anonym_7f9d80

@anonym_8bde46 toto mne pride maximalne trapne, tieto trendy, ze urcovat si, aku farbu maju hostia mat. Kebyze mne niekto povie, ze mam mat mentolovu farbu a este aj strih mi bude urcovat, na tu svadbu ani nejdem, lebo v tom vyzeram otrasne a mam problemovu postavu, velke prsia, siroke boky, som nizka. A farebne mi pristane uplne nieco ine. Takze v tomto by u mna deti nepochodili, ze mam chodit s nevestou vyberat saty, ci mi ich ona schvali, no nie. Ked ona nechce, aby sa jej montovala svokra do vyberu siat atd., tak toto tiez nie takto. Ako keby bola svokra nespojpravna. Riadne neuctive mi to pride.
A to som ja osobne bola skusat saty aj so svokrou, aj ona si bola so mnou saty skusat na nasu svadbu, ale konecne slovo pre seba mala ona a na svoje svadobne ja.

@anonym_7f9d80 ako píšem, ja osobne by som to neriešila a na mojej svadbe tiež dresscode nebol... bola som na svadbách kde bol, nikdy mi nikto nediktoval konkrétny strih, ani presnú farbu, ale mám kamošky, ktoré poslali paletu farieb, s tým že budú rady ak sa najbližšie kamošky do nej trafíme a nikdy nebol problém, takisto ako rozmýšľam pri výbere outfitu nad tým, či je to svadba malá záhradná alebo veľkolepá na zámku a snažím sa tomu štýl pripôsobiť... každopádne bol to iba nápad, ako by sa to možno dalo riešiť slušne, možno by sa budúca svokra potešila, že ju do toho zakomponujú, možno nie, nikde nepíšem, že jej to má nanútiť nasilu a už vôbec nie, že konkrétne šaty, ale iba navrhnúť spolu pozrieť ešte niečo ďalšie...

rachel36a
Včera o 11:09

Absolútne by som to neriesila...nech si dá co chce...

anonym_7f9d80
Včera o 11:13
@anonym_8bde46

@anonym_7f9d80 ako píšem, ja osobne by som to neriešila a na mojej svadbe tiež dresscode nebol... bola som na svadbách kde bol, nikdy mi nikto nediktoval konkrétny strih, ani presnú farbu, ale mám kamošky, ktoré poslali paletu farieb, s tým že budú rady ak sa najbližšie kamošky do nej trafíme a nikdy nebol problém, takisto ako rozmýšľam pri výbere outfitu nad tým, či je to svadba malá záhradná alebo veľkolepá na zámku a snažím sa tomu štýl pripôsobiť... každopádne bol to iba nápad, ako by sa to možno dalo riešiť slušne, možno by sa budúca svokra potešila, že ju do toho zakomponujú, možno nie, nikde nepíšem, že jej to má nanútiť nasilu a už vôbec nie, že konkrétne šaty, ale iba navrhnúť spolu pozrieť ešte niečo ďalšie...

@minenkaa nie, toto sa mi nepaci absolutne. Ja zasadne idem do pudrovo ruzovej vzdy, studene odtiene, takze ak by to nebola takato ruzova, tak zbohom. Broskynovu uz nemozem. Este by som zvazila svetlo modru, fakt ze velmi svetlu. A styl? Ale ano, stretla som sa aj s tym, ze povedali styl 50-te roky,...Tam uz so strihmi moc nevymyslis. Toto mi pride cez ciaru. Dokonca aj tie strihy, ak mi nejake saty sedia, co maloktore, saty zhanam aj pol roka a nahodou ich nemaju v tej danej farbe alebo skale, tak si ich nekupim? Strasne obmedzujuce podla mna.
@anonym_8bde46 ja neviem, ja by som si nedovolila svokre navrhnut, ze ked uz ma saty kupene, ze podte so mnou este nieco ine pozriet 🫣. Vsak by sa riadne mohla urazit. A to mi fakt za to nestoji.

iwesska
Včera o 11:19

Ja som absolutne neriesila,co si mama a svokra oblecu. Je to snad ich vec,nie? To chces fakt svokre prikazat,co si ma obliect? Ona sa ti tiez starala do vyberu svadobnych siat? Mozno sa jej tie tvoje vobec nepacia a bude sa hanbit ona za teba🤷‍♀️

svetlonos

Ale baby, veď vám by neprišlo minimálne divné, keby si svokrusa chcela obliecť šaty aká princezná v takom štýle na vašu svadbu? Ja by som sa jej asi opýtala, či si to nezmylila s fašiangových plesom v maskách 😁.
Teda pokiaľ je stryh šiat veľmi podobný tomu z fotky.

anonym_f84931

Nechaj ju nech si oblece co chce..boze to su problemy toto fakt...

anonym_8bde46
Včera o 11:21
@anonym_7f9d80

@minenkaa nie, toto sa mi nepaci absolutne. Ja zasadne idem do pudrovo ruzovej vzdy, studene odtiene, takze ak by to nebola takato ruzova, tak zbohom. Broskynovu uz nemozem. Este by som zvazila svetlo modru, fakt ze velmi svetlu. A styl? Ale ano, stretla som sa aj s tym, ze povedali styl 50-te roky,...Tam uz so strihmi moc nevymyslis. Toto mi pride cez ciaru. Dokonca aj tie strihy, ak mi nejake saty sedia, co maloktore, saty zhanam aj pol roka a nahodou ich nemaju v tej danej farbe alebo skale, tak si ich nekupim? Strasne obmedzujuce podla mna.
@anonym_8bde46 ja neviem, ja by som si nedovolila svokre navrhnut, ze ked uz ma saty kupene, ze podte so mnou este nieco ine pozriet 🫣. Vsak by sa riadne mohla urazit. A to mi fakt za to nestoji.

@anonym_7f9d80 to už ju musí poznať autorka a vyhodnotiť, či túto radu využije alebo radšej nie... ja ako poznám moju, by sa neurazila

minenkaa
Včera o 11:22
@anonym_7f9d80

@anonym_7f9d80 práveže 50 roky sú úžasne tam ešte aj tie nohavice sú vhodne na svadbu

laskonkaa1
Včera o 11:23

Pokiaľ by nemala svadobné šaty, tak by som to neriešila.

anonym_7c0759
Včera o 11:27

Mne bh to bolo osobne 3 5. Ale ked ti to vadí, vsak jej to povedz. Neviem ci si stratila jazyk. Ja ked mam problém ci je to mama alebo svokra alebo súrodenec tak si poviem , a co?

abbey1
Včera o 11:39
@minenkaa

@minenkaa Nie, nemali a doposiaľ nám nikto takúto požiadavku ani neadresoval na žiadnu svadbu, oslavu.

rachel36a
Včera o 11:45
@minenkaa

@minenkaa nie nemali, ani na žiadnej svadbe co som bola, a ani na našej by som nebola tak drzá, že by som si dovolila ľuďom diktovať co si majú obliect...detto keby to niekto diktoval mne, tak by som to uplne odignorovala...obliekam si co sa páči mne, aká farba sa páči mne...mne to príde otrasne, že všetci hostia budú v rovnakom tóne...

krasneleto
Včera o 11:54

@yababy mne pride nevhodne vyberat komukolvek okrem seba saty, strih, farbu... a co je vhodne a nevhodne by som nechala na kazdom zucastnenom... je dospela, je to jej prezentacia a jej finalny vysledok ako na nu kto bude pozerat...

krasneleto
Včera o 11:55
@yababy

@anonym_7bd649 skôr sa bojím pocitu prenesenej hanby a otrasných fotiek zo svadby

@yababy prenesena hanba neexistuje.. v dospelom veku sa kazdy hanbi za seba...

krasneleto
Včera o 11:59

trocha si to otoc... predstav si , ze mas vybrate saty podla svojho vkusu... a pride svokra za tvojim buducim manzelom a povie- NEPRAJEM SI, aby mala na sebe TIETO saty.... nechcem zazit preneseny pocit hanby...

krasneleto
Včera o 12:03
@biba_18

@anonym_8bde46 mne napr. nevadia ani biele ak by boli 😂

@biba_18 moja mama mala smotanovy krasny kostym a svokra takisto... keby mali aj obe biely, ani jedna ma urcite nezatienila... boli krasne...