Pridajte tipy na svadobné menu s tromi chodmi
Ahojte 😊 Chcela by som sa poradiť ohľadom svadobného menu. Nechceme klasické teplé bufety, ale chceli by sme mať počas večera tri servírované jedlá.
Aké menu ste mali na svadbe vy? 😊 Čo ste mali ako prvé jedlo, druhé jedlo a jedlo po redovom? Budem rada za vaše tipy a inšpirácie, prípadne čo sa vám osvedčilo a čo by ste už druhýkrát nezvolili. 🙏
V dnesnej dobe plnej potravinovych intolerancii, alergii, veganstva, vegetarianstva a podobnych veci by som bola za bufet. Tazko najdes nieco, co bude chutit uplne vsetkym hostom a samozrejme, co budu moct vsetci. Z bufetu si kazdy naberie to, co ma rad. Menu je fajn na mensich oslavach, kde je vacsia sanca, ze sa podari ulahodit kazdemu.
Ja by som volila radšej bufety ale je to samozrejme aj tak len na vás. Ťažko je s jedným jedlom vyhovieť každému aby si pochutnal. Už kebyže som hosť a vedela by som že sa namiesto bufetov bude podávať 3tie jedlo, tak by som si veľmi želala aby to bol kurací/bravčový rezeň buď so zemiakovou kašou alebo do zemiakovým šalátom. A ja si aj myslím že toto by zjedol každý , to je také univerzálne.
Ale inak bufety sme mali aj na našej svadbe s všetko sa pekne pojedlo, bolo na výber a hlavne také čo má asi každý rád - rezne , zemiakový šalát, pirohy.. jedno jediné za čo som nebola rada boli holúbky a tie sa asi aj najviac zvýšili. Proste treba tak rozmýšľať aby sa najedol každý. Bolo by mi ľúto keby som videla skoro plne nedojedene taniere.
Čo sa týka toho prvého chodu tak klasika vývar a nejaké kuracie mäso s ryžou to bolo.. aj hrachove pyré pamätám že tam bolo... také trošku viac na úrovni, mali sme to v hoteli ale názov jedla ti nepoviem presne. Mali sme aj predjedlo šunkovu rolku. Aj tu by som radšej šla do niečoho klasického, nejaké kuracie mäso, niečo čo zje každý.
Na jednej svadbe chceli mladomanželia niečo špeciálne a bola panenka s nejakou prílohou ktorú ani neviem identifikovať a veru ostávali plné taniere. To je také špecifické jedlo že to nie každý zje a nie každému chutí. Preto ja zastávam názor ze taka klasika je asi najlepšia aby to každý zjedol.
1.Hydinovy vyvar,grilovane kuracie stehna,kôpka ryze a opekane zemiaky
2.Bravcove rezne,priloha zeleninovy salat alebo zemiakovy salat(na vyber)
3.Kapustnica alebo gulas
3.Kapustnica alebo gulas
@tundra
A co pre vegetarianov?
A co pre veganov?
A co pre tych bez zlcnikov?
A co pre tych co sa zdravo stravuju ?
3.Kapustnica alebo gulas
@tundra vidíš, to by u mňa nepochodilo, kuracinu nejem, vyprážané tiež nie. Ja by som si vybrala napr. panenku alebo hovädzie s nejakou dobrou omáčkou, kačacie prsia na vine a pod. Tvoje menu je ako z 89-teho. A to nehovorím, že syn je vegetarián, takže by bol asi celý večer na šaláte od rezňa.
Ja by som volila radšej bufety ale je to samozrejme aj tak len na vás. Ťažko je s jedným jedlom vyhovieť každému aby si pochutnal. Už kebyže som hosť a vedela by som že sa namiesto bufetov bude podávať 3tie jedlo, tak by som si veľmi želala aby to bol kurací/bravčový rezeň buď so zemiakovou kašou alebo do zemiakovým šalátom. A ja si aj myslím že toto by zjedol každý , to je také univerzálne.
Ale inak bufety sme mali aj na našej svadbe s všetko sa pekne pojedlo, bolo na výber a hlavne také čo má asi každý rád - rezne , zemiakový šalát, pirohy.. jedno jediné za čo som nebola rada boli holúbky a tie sa asi aj najviac zvýšili. Proste treba tak rozmýšľať aby sa najedol každý. Bolo by mi ľúto keby som videla skoro plne nedojedene taniere.
Čo sa týka toho prvého chodu tak klasika vývar a nejaké kuracie mäso s ryžou to bolo.. aj hrachove pyré pamätám že tam bolo... také trošku viac na úrovni, mali sme to v hoteli ale názov jedla ti nepoviem presne. Mali sme aj predjedlo šunkovu rolku. Aj tu by som radšej šla do niečoho klasického, nejaké kuracie mäso, niečo čo zje každý.
Na jednej svadbe chceli mladomanželia niečo špeciálne a bola panenka s nejakou prílohou ktorú ani neviem identifikovať a veru ostávali plné taniere. To je také špecifické jedlo že to nie každý zje a nie každému chutí. Preto ja zastávam názor ze taka klasika je asi najlepšia aby to každý zjedol.
@anonym_55b41a panenka je specialne jedlo?
Inak 3 servirovane jedla pocas svadby, to jedine ak zacnes obedom.
Ja som bola na takej svadbe, predjedlo, polievka, hlavne jedlo, potom sa krajala torta a na to holubky .. to uz nikto nedaval. Viac mi vyhovuje bufet, na mojej svadbe sa zjedlo skoro vsetko. Predjedlo bolo prosiutto s rukolou, hovadzia polievka, panenka s demiglace omackou a opekane zemiaky a potom bufety od salatov, misy, pyrohy, rezne ...
@tundra vidíš, to by u mňa nepochodilo, kuracinu nejem, vyprážané tiež nie. Ja by som si vybrala napr. panenku alebo hovädzie s nejakou dobrou omáčkou, kačacie prsia na vine a pod. Tvoje menu je ako z 89-teho. A to nehovorím, že syn je vegetarián, takže by bol asi celý večer na šaláte od rezňa.
@anonym_3b7b23
@anonym_1d5559
Diskusia k veci môze zacat😉.
To co som napisal,je rokmi overena klasika.
Uvazoval som aj nad panenkou alebo kacacimi prsiami,len to je hladne a financne viac narocne.
Predpokladam,ze v pozvankach pri potvrdeni ucasti sa pozvanych hosti na toto spytaju.
Ja nie som vegetarian,preto som tento druh jedla vynechal,nech napise niekto jedlo,ktore by sa mu pacilo.
@anonym_3b7b23
@anonym_1d5559
Uvazoval som aj nad panenkou alebo kacacimi prsiami,len to je hladne a financne viac narocne.
Predpokladam,ze v pozvankach pri potvrdeni ucasti sa pozvanych hosti na toto spytaju.
Ja nie som vegetarian,preto som tento druh jedla vynechal,nech napise niekto jedlo,ktore by sa mu pacilo.
@tundra rokmi overená, takže pre generáciu 50+ ? Lebo u nás sa z toho čo si napísal neje skoro nič. Ok, muž by si rezeň dal, nech ti nekrivdim 😀
Ideme na to::
1. Kurací vývar, kuracie prsia Diana, šunka, syr, kôpka ryže a kôpka hranoliek
2: Vyprážaný rezeň, zemiakový šalát
3. Pred polnocou alebo po pol noci holúbky
Že aké prekvapenie 🙂
Že aké prekvapenie 🙂
@anonym_feb926 klasika 1980-2015😃 a casto este aj dnes
Sem tam broskyna namiesto sunky
@anonym_55b41a si z východu?
Že aké prekvapenie 🙂
@anonym_feb926 to je tvoj jedalnicek,ci ako mam tomu rozumiet?
@anonym_3b7b23
@anonym_1d5559
@tundra ja by som z toho asi ani ten šalát nezjedla 😏 takže by som bola na zelenine so zemiakmi…
Nechala by som max len jedno takto servírované jedlo, keď veľmi chcete... napr. husacia paštéta na topinke, slepačí vývar s rezancami, pol vyprážaného kuracie cordon bleu a bravčový plátok na prírodno, ryža, opekané zemiaky, zeleninová obloha... samozrejme spýtať sa na stravovacie obmedzenia dopredu a tam to prispôsobiť, my sme mali na svadbe až jednu vegánku a inak nič špeci, vôbec to nebol problém... neskôr misy... a o polnoci kapustnica, ale tiež že si naberie kto bude chcieť
Že aké prekvapenie 🙂
@anonym_feb926 jak keby som videla nasu svadbu pred 30 rokmi 😃 ziadni vegetariani, ziadne alergie.
@anonym_3b7b23
@anonym_1d5559
@tundra takže radšej naservírovať hocičo, hlavne aby to bolo lacné? Takto som sa na to veru nepozrela 😁
@simh003 Keby som sa isla vydavat ja, chcela by som mat svadbu vo francuzskej restike, kde by casnici chodili a servirovali entrecote steak a tenke hranolky, s takou tou typickou maslovou omackou a listovy salat. Predstavujem si to tak, ze casnici by mali samostane maso a samostatne hranolky a servirovali by ich hostom priamo na tanier. Nemam skusenost, neviem poradit ale napisala som moju predstavu 😀 Ako predjedlo nejaka terina alebo tatarak. Dezert zmrzlina a bobulove ovocie. Podla mna je teply bufet gastro tragedia, este ked si to ti ludia nakladaju sami. Uplne ako AI vyvarovne v Turecku.
@simh003 nech budeš servírovať čokoľvek, budú tam ľudia čo ostanú hladní.
to čo za jedla tu píšete. To mal brat v 1982 na svadbe. Ešte mal aj sviečkovú . Je to síce jedlé, ale nič výnimočné resp. slávnostné.

@simh003 a prečo nie bufety? U nás to išlo na dračku. Výhoda bufetov je ze to mate stále teplé a ľudia jedia vtedy kedy sami chcú.
Po tej úvodnej veceri/obede sa hostia začnú baviť a už väčšinou nesedia na svojich miestach. Preto nerátajte s tým, že ked sa bude jedlo servírovať všetci si posadaju..to by ma veľmi prekvapilo, možno na malej svadbe by to tak bolo.
Preto ked to takto chcete tak zvoľte niečo čo sa da jesť a bude chutit aj studené.
Ale tie bufety....dávajú najväčší zmysel a sú overené